Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace autor: Helena Petrůvová název: VY_32_INOVACE_16_PRVOUKA_JARO.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace autor: Helena Petrůvová název: VY_32_INOVACE_16_PRVOUKA_JARO."— Transkript prezentace:

1 název školy: Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace autor: Helena Petrůvová název: VY_32_INOVACE_16_PRVOUKA_JARO číslo projektu: cz.1.07/1.4.00/ anotace: prezentace je určena pro 1.a 2.ročník ZŠ k seznámení a procvičení tematického celku JARO použita galerie Office

2 JARO Jaro začíná 21.března.
Je to den jarní rovnodennosti. Den i noc jsou stejně dlouhé – 12 hodin. Jarní měsíce jsou: BŘEZEN, DUBEN, KVĚTEN

3 Příroda se probouzí ze zimního spánku.
Na větvích stromů raší pupeny, z kterých později vyrostou květy a listy. Zelená se tráva a rozkvétají jarní květiny. Dny se prodlužují a oteplují, sníh taje. Ptáci se vracejí z teplých krajin, budují hnízda a sedí na vajíčkách. Zvířata vylézají z úkrytů.

4 K jaru patří Velikonoce.
Děvčata připravují malované kraslice, chlapci s pomlázkou chodí na koledu. Druhou neděli v květnu slavíme Den matek.

5 OTÁZKY NA ZÁVĚR: VÁNOCE SILVESTR DEN MATEK NOVÝ ROK
1. Kdy začíná jaro? …………………………………………………………………. 2. Co se děje v přírodě? 3. Kdo rodí živá mláďata? 4. Podtrhni svátky jara. VELIKONOCE VÁNOCE SILVESTR DEN MATEK NOVÝ ROK


Stáhnout ppt "Název školy: Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace autor: Helena Petrůvová název: VY_32_INOVACE_16_PRVOUKA_JARO."

Podobné prezentace


Reklamy Google