Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Krátce z historie Nejprve se na vyvýšených místech zapalovaly velké ohně na ochranu před zlými duchy a démony. Teprve později se začala pálit smolná košťata,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Krátce z historie Nejprve se na vyvýšených místech zapalovaly velké ohně na ochranu před zlými duchy a démony. Teprve později se začala pálit smolná košťata,"— Transkript prezentace:

1

2 Krátce z historie Nejprve se na vyvýšených místech zapalovaly velké ohně na ochranu před zlými duchy a démony. Teprve později se začala pálit smolná košťata, která se vyhazovala do vzduchu. Popel z takových hranic měl mít zvláštní moc pro zvýšení úrody a na polích i plodnosti hospodářského dobytka. Mladí lidé přes hranice skákali také proto, aby byli dlouho mladí, zdraví a plodní. Vážení ob č ané, zveme Vás na pálení č arod ě jnic, které se uskute č ní 30.dubna….. Slet č arod ě jek za č ne v 17 hod. 30 minut …..Toto pozvání zn ě lo z našeho rozhlasu n ě kolikrát v týdnu. Krátce z historie Nejprve se na vyvýšených místech zapalovaly velké ohně na ochranu před zlými duchy a démony. Teprve později se začala pálit smolná košťata, která se vyhazovala do vzduchu. Popel z takových hranic měl mít zvláštní moc pro zvýšení úrody a na polích i plodnosti hospodářského dobytka. Mladí lidé přes hranice skákali také proto, aby byli dlouho mladí, zdraví a plodní.

3 Budete letos pálit čarodějnice? Myslím, že je to skoro zbytečná otázka, říká paní ředitelka Mateřské školy. Počasí slibuje, že nám zábavu nezkazí. Těšíme se na vás.

4 Jak vidíte, tak se pomalu scházíme

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16 Ještě nejsme všichni, ale již přibíhají další

17 Přišla i smutná princezna

18

19

20

21 To koukáte co???, jak nám to sluší

22 Na kontrolu přišel také hlavní čaroděj. Je šéfem Hasičů a tak také kontroluje kolegu, který dohlíží na bezpečnost.

23 Tak tohle připravili hasiči

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35

36 Tak jsem zvědav, jak se to Františkovi povedlo

37

38

39

40

41

42

43

44 Vrchní čaroděj přišel také za kamarádem Mírou

45

46 Tak zase za rok. Snad se nám to zase vydaří.

47 Tak co ??, koukáte, jak nám to pěkně jde !!!

48 Hele, musíme dát pozor, rychle pryč, aby nás taky nepřiložili

49 Tak jsem se unavený, ale přesto, vydal podívat, jak u nás zase spálí čarodějnice. Cestou jsem potkal kamaráda koníka, tak jsem ho také vyfotil. Snad se většinou snímky povedly. Že to bylo veselé, nemusím komentovat. A. J.


Stáhnout ppt "Krátce z historie Nejprve se na vyvýšených místech zapalovaly velké ohně na ochranu před zlými duchy a démony. Teprve později se začala pálit smolná košťata,"

Podobné prezentace


Reklamy Google