Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

V této dopravní soutěži prověříme vaše znalosti, které jste zatím získali a které dodržujete když se pohybujete venku a to nejenom na kole. Vašim úkolem.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "V této dopravní soutěži prověříme vaše znalosti, které jste zatím získali a které dodržujete když se pohybujete venku a to nejenom na kole. Vašim úkolem."— Transkript prezentace:

1

2 V této dopravní soutěži prověříme vaše znalosti, které jste zatím získali a které dodržujete když se pohybujete venku a to nejenom na kole. Vašim úkolem je dostat cyklistu ve spodní části obrazovky z jedné strany na druhou a to můžete udělat pouze tak, že odpovíte správně na zadanou otázku. Za každou správně zodpovězenou otázku se dostane cyklista o jeden dílek dál... tak pojďme na to..

3

4

5 Copak nám říká následující dopravní značka ? Zákaz vjezdu všech vozidelPozor kruhy na silnici

6

7

8 Budeme jednoduchou otázkou pokračovat.... Copak nám říká tato značka ? Stezka pro chodceZákaz vstupu chodcům

9

10

11 Jedou cyklisté zobrazení na fotografii správně ? NEANO

12

13

14 Následující obrázek je hodně rozmazaný, ale přesto je vidět jak se lidé chovají. Myslíte si, že je na obrázku vše správně ? ANO maminky si děti přece hlídají NE na obrázku je vše špatně

15

16

17 Jste vážně dobří..... ale copak říkáte následujícímu obrázku ? Větší cyklista je hodný, pomáhá mladšímu Taková pomoc je na silnici zakázaná

18

19

20 Teď to ale nezvládnete !!! Žádné kolo, ale maminka s holčičkou. Nic zvláštního, maminka vede holčičku přes cestu Maminka asi něco neví. Já to vím a hned jí správně poradím.

21

22

23 Copak mi řeknete na tohle? Tak to má být, tak je to správně. Zase špatně ! Maminka by měla jet první.

24

25

26 Přilba, máte mi k ní co říct ? Už jsem školák a proto už přilbu nosit nemusím !! Do 18 ti let musím mít na silnici přilbu, ale pro svou bezpečnost si ji na kolo vezmu vždy.

27

28

29 S tímto obrázkem si nevím rady, pomůžete mi ? Jsou to reflexní proužky a slouží k tomu, aby byl cyklista ale i chodec jdoucí večer po cestě dobře vidět. Tak to vážně nevím, s tím nikomu nepomůžu.

30

31

32 Řekl bych, že teď už to nesmíte zkazit.... před cílem Co vy na to ? Vše v pořádku, cyklista jezdí na místě, které je určeno k dovádění na kole. Zase špatně! dovádění na kole je ZAKÁZANÉ!

33

34

35 Jste perfektní! Díky vám se cyklista dostal bez úrazu na druhou stranu silnice. Protože jste mu tak skvěle pomohli jsem si jistý, že sami budete v budoucnu jezdit bezpečně a podle předpisů. Blahopřeji vám!


Stáhnout ppt "V této dopravní soutěži prověříme vaše znalosti, které jste zatím získali a které dodržujete když se pohybujete venku a to nejenom na kole. Vašim úkolem."

Podobné prezentace


Reklamy Google