Možnosti dotací z EU pro oblast zdravotnictví Zlín, 22. říjen 2008.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Strukturální fondy jako zdroj financí pro komunální investice
Vazby OP Doprava a IROP pro období Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha Ing. Květoslava Kořínková, CSc. Seminář IDS Žďár nad Sáz.
Aktuální proces přípravy programového období 2014+
MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ V NOVÉM PROGRAMOVACÍM OBDOBÍ EU
Společný regionální operační program Priorita 1 Regionální podpora podnikání Opatření 1.1 Podpora podnikání ve vybraných regionech Priorita 2 Regionální.
Dotační příležitosti.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
Role MZ ČR v souvislosti s veřejnou podporou – financování investic ve zdravotnictví
Company LOGO Efektivní veřejná správa a přátelské veřejné služby Integrovaný operační program 2007 – 2013 Ministerstvo vnitra České republiky.
Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Evropský sociální fond v ČR
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova European Agricultural Fund for Rural Development (EAFRD) OSA I Ing. Zuzana Dvořáková odbor Řídící orgán OP.
AKTUÁLNÍ VÝZVY PROGRAMOVÉHO OBDOBÍ Horizont
PRAVIDLA Desatero OP LZZ.
1 Inovace 2007 Týden výzkumu, vývoje a inovací Operační programy na období Doc. Ing. Karel Šperlink, CSc.prosinec 2007.
Volnočasové projekty a EU financování
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Úvod do regionální politiky EU v ČR Eurocentrum Praha,
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Integrovaný operační program Oblast intervence - Služby v oblasti veřejného zdraví.
Strukturální politika
Informace o přípravě Integrovaného operačního programu  Ministerstvo kultury  Ministerstvo informatiky Vít Richter Národní knihovna ČR
VŠFS Kombinované studium Letní semestr 2011 Most.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Projekt je spolufinancován Evropskou unií a Českou republikou Atlas Labe na území Královéhradeckého kraje prezentace výsledků projektu.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Členství ČR v EU II. Regionální politika EU března 2010.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
FONDY EU Programové období
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
FONDY EU Programové období
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Dotace na míru starostům příležitosti pro obce prosinec 2014 prosinec 2014.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Individuální projekty MZ Globální granty Porada hlavních sester ČR Lékařský dům.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Srovnání současného a budoucího programovacího období v ČR Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8. listopadu 2006.
Možnosti financování správy majetku a provozu budov z Evropských strukturálních fondů Aktuální výzvy, potenciál IROP a vícezdrojové financování Michal.
Mgr. et Mgr. Jan Bodnár Odbor evropských fondů Oddělení projektového řízení Integrovaný operační program, možnosti čerpání finančních zdrojů pro oblast.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Operační program Životní prostředí. 2 OPŽP – druhý největší operační program  Finanční nástroj pro čerpání prostředků z fondů Evropské unie  V letech.
Konference „Další profesní vzdělávání“ Pardubice 26. září 2006 Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Evropské strukturální fondy v České republice v období 2007.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Kulatý stůl pro NNO k problematice přípravy NRP Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
PROGRAMOVÉ OBDOBÍ Projekt Tvorba Strategie a Společného akčního plánu v oblasti rozvoje lidských zdrojů v Libereckém kraji I CZ.1.04/4.1.01/C
Možnosti financování životního prostředí z Evropských strukturálních fondů Zuzana Matoušková 3. ÚFŘP.
Dotační možnosti ve zdravotnictví v rámci ESIF programové období
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Strukturální politika Fondy. Cíle strukturální politiky Stírání strukturálních rozdílů - mezi odvětvími - Mezi regiony Dokážete určit, který region (stát)
Školení pro zaměstnance SSČ, v.v.i. Podpora ekonomických systémů na pracovištích AV ČR v oblasti projektového řízení Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek.
Regionální politika EU v období
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
REGIONÁLNÍ VEŘEJNÝ ZÁJEM
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
Strukturální politika
Národní podpora využití potenciálu kulturního dědictví prostřednictvím Integrovaného operačního programu
Transkript prezentace:

Možnosti dotací z EU pro oblast zdravotnictví Zlín, 22. říjen 2008

1. Možnosti financování z EU Možnosti financování oblast zdravotnictví 3. Další možnosti podpory

Politika HSS EU Konvergence: podpora růstu a tvorby pracovních míst v nejméně rozvinutých členských zemích a oblastech. Regionální konkurenceschopnost a zaměstnanost: regionální programy pro regiony a orgány regionální správy podporující ekonomické změny v průmyslových, městských a venkovských oblastech. Evropská územní spolupráce: podpora harmonického a vyváženého rozvoje na území Unie.

Konvergence (Cíl 1) Evropská územní spolupráce (Cíl 3) OP Životní prostředí (MŽP) OP Doprava (MD) OP Lidské zdroje a zaměstnanost (MPSV) OP Podnikání a inovace (MPO) OP Výzkum a vývoj pro inovace (MŠMT, ÚV) ROP Střední Morava Integrovaný OP (MMR) Meziregionální spolupráce Nadnárodní spolupráce ČR-SR Přeshraniční spolupráce Program rozvoje venkov Společná zemědělská politika Možnosti financování z EU Komunitární programy Zdraví (program HEALTH+) OP Rybářství Finanční mechanismy EHP Norsko Finanční mechanismy EHP a Norska OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost (MŠMT)

ROP Střední Morava Prioritní osa 2: Integrovaný rozvoj a obnova regionu Podoblast podpory Infrastruktura pro rozvoj zdravotnictví Modernizace a stavební úpravy stávajících zdravotních zařízení, příp. výstavba nových zdravotnických zařízení pro zvýšení kvality a dostupnosti v přímém vztahu ke klientům Zlepšení dostupnosti zdravotnických zařízení a poskytování ošetřovatelské péče pro osoby s omezením pohybu a orientace Pořízení zdravotnické techniky, stavební úpravy budov nutné při pořízení zdravotnické techniky a programy zdravotní prevence dle potřeb plynoucích z regionálních koncepcí zdravotních služeb a zdravotní péče Doplňkově je možné podporovat případné investice související s rozvojem vybraných center akutní péče Gestor: Regionální rada regionu soudržnosti Střední Morava Informace: Možnosti financování oblast zdravotnictví

OP Životní prostředí Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání zdrojů energie snižování spotřeby energie zlepšením tepelně technických vlastností obvodových konstrukcí budov (zateplení obvodových plášťů a střešních konstrukcí, výměna či rekonstrukce otvorových výplní) Prioritní osa 4 – Zkvalitnění nakládání s odpady a odstraňování starých ekologických zátěží systémy odděleného sběru, skladování a manipulace s odpady - systémy pro separaci nebezpečných zdravotnických odpadů zařízení na úpravu nebo využívání odpadů, zejména na třídění, úpravu a recyklaci odpadů - zařízení na energetické využití zdravotnických odpadů Gestor: Státní fond životního prostředí Informace: Možnosti financování oblast zdravotnictví

OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prioritní osa 1: Adaptabilita Oblast podpory 1.1: Zvýšení adaptability zaměstnanců a konkurenceschopnosti podniků další profesní vzdělávání zaměstnanců podporované zaměstnavateli odborné vzdělávání, klíčové (obecné) dovednosti) tvorba podnikových vzdělávacích programů pro zaměstnance včetně přípravy podnikových lektorů a instruktorů, poskytování podpůrných služeb k usnadnění přístupu a dokončení aktivit dalšího profesního vzdělávání a poradenství k vyhledávání pracovní pozice podpora udržitelnosti pracovních míst prostřednictvím podnikových rozvojových programů Gestor: Ministerstvo práce a sociálních věcí Informace: Možnosti financování oblast zdravotnictví

OP Přeshraniční spolupráce SR -ČR Prioritní osa 1: Podpora sociokulturního a hospodářského rozvoje přeshraničního regionu a spolupráce budování dlouhodobé spolupráce institucí veřejné správy a dalších institucí a organizací všeobecně prospěšného charakteru za účelem harmonizovaného rozvoje pohraničních regionů Gestor: Ministerstvo pro místní rozvoj Informace: Možnosti financování oblast zdravotnictví

Integrovaný operační program Prioritní osa 2: Zavádění ICT v územní veřejné správě Sdílení dat s centrálními registry ve veřejné správě a vytváření dalších relevantních registrů pro potřeby územní veřejné správy, budování komunikační infrastruktury územní veřejné správy, vybudování přístupových míst pro komunikaci s informačními systémy veřejné správy, výstavba datových sítí pro potřeby služeb veřejné správy a veřejných služeb Gestor: Ministerstvo vnitra Informace: Možnosti financování oblast zdravotnictví

Prioritní osa 3 - Zvýšení kvality a dostupnosti veřejných služeb Oblast intervence Služby v oblasti veřejného zdraví 3.2a řízená modernizace a obnova přístrojového vybavení (zdravotnických prostředků) národních sítí zdravotnických zařízení včetně technického zázemí: Vymezení sítí definováno Věstníky MZ ČR Oblasti péče podporované v rámci specializovaných pracovišť národních síťí:  Onkologická péče  Traumatologická  Neurochirurgická  Kardiochirurgická Gestor: Ministerstvo zdravotnictví Informace: Integrovaný operační program

Zdraví (program HEALTH+) Program je tvořen třemi akcemi: I. Zlepšit ochranu zdraví občanů (cílem této akce je chránit občany před zdravotními hrozbami například rozvíjením strategií a mechanizmů pro prezenci a jejich podporou. Akce se dále snaží o zlepšování bezpečnosti občanů) II. Podpora zdraví (cílem této akce je podporovat zdravější způsob života jako zdravá životospráva, omezování spotřeby tabáku a alkoholu a vyvarování se drog. Akce se dále snaží o snižování zdravotních nerovností a důraz na zdravotní faktory vedoucí k omezení závažných nemocí, úrazů a zranění) III. Vytváření a šíření informací a znalostí v oblasti zdraví (cílem této akce je vzájemná výměna znalostí a osvědčených postupů, shromažďování informací o zdraví, jejich analýza a především pak šíření těchto informací. Mezi důležitá témata patří třeba genderová problematika, dětské nemoci nebo vzácné choroby) Gestor: Ministerstva zdravotnictví Informace: Další možnosti podpory

Děkuji za pozornost. Ing. Martin Prusenovský ,