EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Vzdělávání pro konkurenceschopnost mýty a příležitosti Ing. Markéta Novotná Praha.
Další profesní vzdělávání, realizované prostřednictvím úřadu práce
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
CZ / /0314 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Evropský sociální fond v kontextu politiky soudržnosti Ing. Světlana Navarová, vedoucí oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV.
1 Grantové schéma Vyrovnávání šancí žen a mužů Národní vzdělávací fond.
1 Grantové schéma Podpora konkurenceschopnosti podniků Národní vzdělávací fond.
ESF V ČR OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
Projekty financované ze zdrojů ESF a aktivity CEVAP-a Zuzana Španerová Centrum vzdělávání a poradenství.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
ÚŘAD PRÁCE V JIHLAVĚ partner projektu „Budování rozvojového partnerství…“
Vzdělávání v energetice Informace o zahájení realizace projektu „Zvýšení úrovně odborných znalostí, dovedností a kompetencí zaměstnanců a zaměstnavatelů.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
Program konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Evropský sociální fond v ČR
Dalším profesním vzděláváním k rozvoji Písecka – Tvorba a pilotní realizace modulárních vzdělávacích programů CZ / Tento projekt je spolufinancován.
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013)
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ října 2014, Plzeň Představení projektu Mgr. Karel Psohlavec.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů (OP RLZ).
OPERAČNÍ PROGRAM ROZVOJE LIDSKÝCH ZDROJŮ MPSV ČR, Odbor pro řízení pomoci z Evropského sociálního fondu
PRAVIDLA Desatero OP LZZ.
„Vzdělávejte se pro růst
Evropský sociální fond v Karlovarském kraji „ESF – rovné příležitosti pro všechny“ Úřad práce v Karlových Varech Mgr. Martina Hronková oddělení správy.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Strukturální fondy EU a ICT v polygrafických podnicích Pavel Karásek.
PEČOVATELSKÉ CENTUM PRAHA 7 Pečovatelské centrum Praha 7 Realizace systému profesního vzdělávání v Pečovatelském centru Praha 7.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
„Školení je šance“ Seminář pro zaměstnavatele 30. června 2009.
1 Operační program Rozvoj lidských zdrojů Úřad práce v Plzni, oddělení implementace projektů ESF Martina Bydžovská.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013) Jihlava, 18. června 2007.
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
TISKOVÁ KONFERENCE TISKOVÁ KONFERENCE Čerpání z programů Evropského sociálního fondu v roce 2007 Praha, RNDr. Petr Nečas.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Zhodnocení realizace JPD 3, možnosti podpory z ESF v dalším období Konference Inovace ve vzdělávání – vzdělávání o inovacích Praha, Ing. Světlana.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Informace o zahájení realizace operačních programů Cíle 1 OP RLZ - Aktuální stav MV RPS, 12. ledna 2005 Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor řízení.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Efektivní řízení lidských zdrojů a zavádění moderních metod řízení na Městském úřadu Bruntál CZ.1.04/4.1.01/
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Individuální projekty MZ Globální granty Porada hlavních sester ČR Lékařský dům.
Srovnání současného a budoucího programovacího období v ČR Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8. listopadu 2006.
Možnosti financování správy majetku a provozu budov z Evropských strukturálních fondů Aktuální výzvy, potenciál IROP a vícezdrojové financování Michal.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Evropský sociální fond v ČR * Městská knihovna, Praha.
 Evropský sociální fond  Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost  Doba realizace projektu: –
Sektorový operační program ROZVOJ LIDSKÝCH ZDROJŮ Rozvoj regionu Jihomoravského kraje Znojmo 13. května 2003 Mgr. Pavel Vicherek, MPSV ČR.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Operační programy Výzkum, vývoj a vzdělávání a Zaměstnanost HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Pracovní setkání v rámci připravovaného IPo s názvem „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ 1.
Oblast podpory 1. 3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení v Ústeckém kraji II 2. Výzva 2. etapa globálních grantů Seminář pro žadatele.
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Transkript prezentace:

EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF

projekty zaměřené na podporu konkurenceschopnosti zaměstnavatelů prostřednictvím investic do lidských zdrojů byly realizovány v rámci tzv. Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů (OP RLZ) – opatření 4.1 a 4.2 v Libereckém kraji realizována část opatření 4.1: „Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek, podpora konkurenceschopnosti“ cílové skupiny: zaměstnanci, zaměstnavatelé, zájemci o zahájení podnikání Programovací období

Typy podporovaných aktivit: Obecné i specifické vzdělávání zabezpečované zaměstnavateli Vytváření nových pracovních míst a podpora udržení stávajících pracovních míst Zavedení a rozvoj moderních způsobů řízení organizací, včetně řízení lidských zdrojů Uplatňování pružných forem organizace práce Podpora začínajícím podnikatelům

Základní pravidla Jde o měkké (= neinvestiční) projekty, které musí být v souladu s příslušným opatřením (zejména cílové skupiny a činnosti), NELZE kombinovat s jiným opatřením Projekt by měl vycházet z potřeby, tedy ze strany poptávky a nikoliv ze strany nabídky Cíle ( X Problém)  Aktivity  Výstupy: nutné nadefinovat vše na začátku (např. formou brainstormingu) Důležitá analýza cílových skupin a analýza potřebnosti aktivit projektu

Návrh projektu Námět Projekt

Zkušenosti Nejčastější obsahové zaměření projektů – IT, odborná jazyková příprava, manažerské dovednosti, ISO – široce formulovaná nabídka vzdělávaní zaměstnanců pro široce formulované profesní cílové skupiny – specifické vzdělávaní vlastních zaměstnanců Nejčastější nedostatky předložených projektů – obecný popis realizace projektu (nedostatečný popis klíčových aktivit) – nadhodnocený a nedostatečně zpracovaný rozpočet – podcenění administrativní náročnosti projektů financovaných z EU

Programovací období Základním dokumentem je Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (OP LZZ) Jedním z cílů programu je i „zvýšení adaptability zaměstnanců a zaměstnavatelů“ a tomuto cíli se věnuje priorita č. 1 – Adaptabilita – zvyšování odborných znalostí a kompetencí zaměstnanců i zaměstnavatelů – podpora profesní mobility a flexibility pracovní síly – podpora koncepčního řízení lidských zdrojů a

Globální cíl OP LZZ

Programovací období Oblasti podpory priority Adaptabilita 1. zvýšení adaptability pracovní síly a konkurenceschopnosti podniků 2. podpora rozvoje systému dalšího profesního vzdělávání Cílová skupina oblasti č. 1 – zaměstnavatelé: podporovány budou jednak organizace v odvětvích a oborech s růstovým potenciálem, ale také odvětví, obory a firmy procházející strukturálními změnami, jejichž zaměstnanci jsou ohroženi nezaměstnaností – zaměstnanci: ti, kteří zůstanou na nové pracovní pozici v restrukturalizovaném podniku, ale i ti, kteří postupně tento podnik opustí a ještě si zde doplní znalosti pro uplatnění na trhu práce – začínající podnikatelé

Okruhy podporovaných činností: další profesní vzdělávání podporované zaměstnavateli (zejm. práce s moderními ICT, schopnost komunikovat v cizím jazyce ve své odbornosti, manažerské schopnosti) tvorba nových (inovativních) vzdělávacích programů pro zaměstnance včetně přípravy podnikových lektorů aplikování moderních forem vzdělávání pracovníků dle specifických potřeb zaměstnavatelů včetně přípravy na konkrétní náplň práce na konkrétní pracovní pozici podpora rozvoje systémů rozvoje lidských zdrojů v podnicích vedoucích k motivaci a aktivizaci zaměstnanců uplatňování pružných forem organizace práce podpora udržitelnosti pracovních míst prostřednictvím podnikových adaptačních programů a podpora přípravy pracovníků na vytvářená nová pracovní místa Programovací období

Zdroje informací internetové stránky informující o Evropském sociálním fondu v ČR - dokumenty:  Programový dodatek OP LZZ  Příručka pro žadatele  Příručka pro příjemce  Výzva

Kontakty: Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF Tel.: Projektoví manažeři: Mgr. Kateřina Hrušková Eva Friedrichová DiS.