M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Globální granty Moravskoslezského kraje Praha (30.10.2008)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt Moravian Science Centre Brno Mgr. Lukáš Richter
Advertisements

Plán akcí oddělení cestovního ruchu odboru regionálního rozvoje krajského úřadu pro rok 2002.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
ZAMĚŘENÍ globálních grantů Olomouckého kraje Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Seminář pro žadatele v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, červen VÝZVA GG OK.
Globální granty Olomouckého kraje na léta Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
UDRŽITELNOST v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Středisko náhradní rodinné péče o. s. Projekt Centrum podpory NRP je realizován za podpory Nadace
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Projekty OP VK a jejich využití pro popularizaci technických oborů a zlepšení kvality vzdělávání v technických oborech.
Informační schůzka ŠANCE – před - po 1. výzvě.
Odbor Evropských programů1 Priorita 3 OP RLZ Rozvoj celoživotního učení Opatření 3.2 Podpora terciárního vzdělávání, výzkumu a vývoje PhDr. Kateřina Pösingerová,
Program konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
PODPORA DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V PRAZE PROSTŘEDNICTVÍM STRUKTURÁLNÍCH FONDŮ EU PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI HOTEL MODRÁ RŮŽE, RYTÍŘSKÁ, PRAHA.
Informační seminář pro žadatele Liberec, GLOBÁLNÍ GRANTY LIBERECKÉHO KRAJE OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Možnosti podpory investičních záměrů v oblasti vzdělávání Liberec – KÚ Libereckého kraje.
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI globální grant OP VK Ing. Monika Čermáková Bc. Michal Hnízdo Porada ředitelů škol a školských zařízení.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Globální granty Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
Globální granty Libereckého kraje Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Grantové projekty administrativně.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Revolvingový fond MŽP Granty na podporu UR Manuál pracovních postupů Obsahuje veškeré informace pro žadatele od doby vyhlášení výzvy a následného předložení.
Zhodnocení Společného regionálního operačního programu Využití prostředků EU na realizaci grantových schémat v rámci Moravskoslezského kraje Kateřina Švrčková.
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
Zdokonalování systému celoživotního vzdělávání v oblasti pedagogické, psychologické a výchovné péče o děti se sociokulturním znevýhodněním Arteterapie.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Vzdělávací projekty pro města a obce Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 7. prosince 2006.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Závěrečná konference k projektu
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Globální granty Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa 1 Počáteční vzdělávání Oblast podpory 1.3. Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Využívání Evropského sociálního fondu v oblasti vzdělávání v letech Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR Schola Nova, Praha
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
OBLAST PODPORY 1.1 Zvyšování kvality ve vzdělávání globální grant:Zvyšování kvality ve vzdělávání v Ústeckém kraji II seminář pro žadatele
Globální granty OP VK ve Středočeském kraji PhDr. Ivo Říha Praha,
Seminář pro žadatele 2. etapa globálních grantů 2. výzva oblast podpory 1.2 Seminář pro žadatele 2. etapa globálních grantů 2. výzva oblast podpory 1.2.
I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociální fondem a státním rozpočtem ČR. Operační.
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Globální granty Ústeckého kraje Seminář pro žadatele v 1. výzvě Ústí nad Labem
Výzva OP VVV 02_16_032 Budování kapacit pro rozvoj škol II.
Individuální projekt OP VVV
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Návrhy na Individuální projekty ostatní v rámci OP VK v gesci odboru předškolního, základního a základního.
Výzva k předkládání žádostí
Výzva k předkládání žádostí
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost globální granty Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor regionálního rozvoje/odd. evropských dotací.
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Transkript prezentace:

M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Globální granty Moravskoslezského kraje Praha ( )

M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 2 Program prezentace 1.Zhodnocení první výzvy Příprava, finanční alokace, předložené a schválené projekty (počty, struktura) 2.Podpora ZŠ v MSK Zájem ZŠ, počty předložených a schválených projektů, projektové záměry 3.Plán druhé výzvy Příprava, finanční alokace, termín 4.Kontakty, informace Kontaktní osoby kraje, webové stránky

M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 3 1. výzva 3.4. – Příprava (publicita) semináře (14, počet účastníků 1013) tisková konference, tiskové zprávy webové stránky kontaktní ová adresa (1365 telefonních a ových konzultací) Contact Point (cca 100 konzultací) Finanční alokace oblast podpory Kč oblast podpory Kč oblast podpory Kč

M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 4 1. výzva - shrnutí Počet předložených projektů včetně alokace oblast podpory žádostí - nárokované finance v nich ,33 Kč oblast podpory žádostí - nárokované finance v nich ,51 Kč oblast podpory žádostí - nárokované finance v nich ,73 Kč

M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 5 1. výzva - shrnutí Počet schválených projektů včetně alokace (+ zásobník) oblast podpory (11) žádostí - schválené finance v nich ,25 Kč ( ,12 Kč) oblast podpory žádostí - schválené finance v nich ,49 Kč oblast podpory žádostí - schválené finance v nich ,97 Kč

M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 6 1. výzva - oblast podpory 1.1 Forma žadatele Počet předložených projektů Počet schválených projektů Školy a školská zařízení (7) Vysoké školy 102 Sdružení a asociace škol 136 (1) Právnické osoby působící ve vzdělávání a kariérovém poradenství 183 (3) Města, obce a svazky obcí 32 Odborové organizace a organizace zaměstnavatelů, profesní a oborová sdružení 00 Hospodářská komora 11 Zaměstnavatelé 00 Nestátní neziskové organizace 120

M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 7 1. výzva - oblast podpory 1.2 Forma žadatele Počet předložených projektů Počet schválených projektů Školy a školská zařízení 278 Vysoké školy 31 Sdružení a asociace škol 20 Právnické osoby působící ve vzdělávání a kariérovém poradenství 20 Organizace působící v oblasti volného času dětí a mládeže 00 Města, obce a svazky obcí 00 Nestátní neziskové organizace 91

M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 8 1. výzva - oblast podpory 1.3 Forma žadatele Počet předložených projektů Počet schválených projektů Školy a školská zařízení 183 Vysoké školy 85 Sdružení a asociace škol 11 Ostatní vzdělávací instituce 00 Města, obce a svazky obcí 00 Nestátní neziskové organizace 90

M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 9 1. výzva – ZŠ –počty projektů, finance školy a školská zařízení předložily 167 projektových žádostí, z toho 62 ZŠ struktura žádostí ZŠ: 41 žádostí do 1.1, 19 žádostí do 1.2 a 2 žádosti do 1.3 ZK schválilo 31 projektů od škol a školských zařízení, z toho 18 ZŠ struktura žádostí schválených projektů: 12 do 1.1, 6 do 1.2 pro ZŠ bude v první výzvě rozděleno: ,57 Kč

M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J výzva – ZŠ – projekty projekt s nejnižšími plánovanými CZV: Kč projekt s nejvyššími plánovanými CZV: ,80 Kč nejčastější aktivity: − zavádění vyučovacích metod, organizačních forem a výukových činností − využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech − podpora informačních center na školách, e-learning − rozvoj partnerství a síťování − rozvoj znalostí, schopností a dovedností žáků ve vzdělávání pro udržitelný rozvoj s důrazem na environmentální oblast včetně realizace praktických (environmentálních) programů − vytváření podmínek pro implementaci ŠVP − zvyšování kompetence pedagogických pracovníků pro odstraňování bariér bránících rovnému přístupu všech jedinců ke vzdělávání − vybudování záchytné sítě pro osoby ohrožené předčasným odchodem ze systému vzdělávání − zajištění minimální garantované péče o děti se sociokulturním znevýhodněním − prevence rasismu, xenofobie prostřednictvím multikulturní výchovy a vzdělávání − další vzdělávání pedagogických pracovníků škol a školských zařízení − metodická podpora výuky angličtiny v rámci dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků

M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J výzva Příprava tiskové zprávy o plánovaném vyhlášení 2. výzvy informační semináře pro potenciální žadatele (11 – 12/2008) praktický seminář – Benefit, nejčastější chyby v 1. výzvě (11 – 12/2008) Plán vyhlášení leden 2009 – oblast podpory 1.1, 1.2 a 1.3 druhá polovina roku 2009 – oblast podpory 3.2 Plán finanční alokace PO 1 oblast podpory mil. Kč oblast podpory mil. Kč oblast podpory mil. Kč

M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 12 Kontaktní informace odkaz OP VKwww.nuts2moravskoslezsko.cz odkaz Evropská uniewww.kr-moravskoslezsky.cz Ing. Kateřina Kučová – vedoucí oddělení strukturálních fondů tel.: Bc. Andrea Šimoníková – projektový manažer – oblast podpory tel.: Mgr. Nazim Afana – projektový manažer – oblast podpory 1.2, tel.: Ing. Marcela Honková – finanční manažer tel.: Ing. Pavlína Volná – projektový manažer – publicita, kontaktní osoba tel.:

M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 13 Ing. Pavlína Volná Moravskoslezský kraj – Krajský úřad odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu a kultury oddělení strukturálních fondů 28. října Ostrava tel.: DĚKUJI VÁM ZA POZORNOST