The Rolling Stones.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Luboš „Dědek“ Hnát © 2014 Rockový svět
Advertisements

Johnny Cash.
Dovolte mi představit objev hudebního světa počátku 21.století …
Digitální učební materiály ŠIII/2 HUDEBNÍ VÝCHOVA
…uvádí příběh muzikálu „Streetlight“ SILNÍ BEZ NÁSILÍ /Podpora pozitivního sociálního klimatu ve školách/ Reg. Č.: CZ.1.07/1.2.00/ OSTRAVA.
Barbora Málková Hudební výchova ZŠ Dr. Malíka Chrudim © 2011
Mgr. Helena Kremsová, ZŠ Masarykova Ostrov
GENESIS.
KYTAROVÝ ORCHESTR. HISTORIE KYTAROVÉHO ORCHESTRU dirigent pan Kamil Kotek  září 2003 – založení orchestru  prosinec 2003 – první veřejné vystoupení.
Předchozí členové kapely Lloyd Grant, sólová kytara na prvním demu Dave Mustaine, kytara, vyhozen před nahráváním Kill 'em All Ron McGovney,
The Rolling Stones.
Historie       AC/DC je australská hardrocková skupina, která zaznamenala první vystoupení na Silvestra roku 1973 v Sydney. V červnu 1974 vyšel skupině.
Opakování III Otázky jsou vybrány z DUM č
Linkin Park.
Michael Jackson Heal The World Originál obal alba 1982 to Thriller.
Nyní má kapela čtyři členy.
Historie rockové hudby
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PRACHATICE, NÁRODNÍ 1018
Tereza Látalová.
Moje oblíbená punková a rocková skupina
Guns N´Roses.
Rolling Stones Rocková legenda.
Král Rock 'n' Rollu Elvis Presley.
Populární hudba ve světě v letech
AC/DC       AC/DC je australská hardrocková skupina, která zaznamenala první vystoupení na Silvestra roku 1973 v Sydney. V červnu 1974 vyšel skupině.
TŘI SESTRY.
Rock and roll.
Pavel Adam.  Free Jazz  Přístup k Jazzové hudbě, který vznikl kolem 50. až 60. let, i když se free jazz značně liší.  Společným rysem byla nespokojenost.
Martin Dvořáček kvarta 2014/2015
Zajímavost: Narozen v Tupelu 8.ledna 1935 v 3.30 jako dvojče o půl hodiny dříve narozeného Jesse Garona, který se ovšem narodil již mrtvý. Rodiče Gladys.
CZ.1.07/1.4.00/ , Dobrá šance pro děti
LED ZEPPELIN Aktivní: Žánry: Blues Rock, Heavy Metal, Hard Rock, Folk Rock.
VY_32_INOVACE_3D.9.12 Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 9. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
Rock´n´roll Jak to všechno začalo.
Keane. Členové kapely: Zpěv:Tom Chaplin Zpěv:Tom Chaplin Piano:Tim Rice-Oxley Piano:Tim Rice-Oxley Bicí:Richard Hughes Bicí:Richard Hughes Keane je britská.
František Soudek Kvarta 2014/15 All rights reserved.
kapitoly z dějin hudby zábavné rock and roll
Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
JIMI HENDRIX Americký kytarista, zpěvák a skladatel
Základní informace  Je to australská pop punková a pop rocková skupina  Pochází ze Sydney  Aktivní jsou od roku 2011  Členové: Luke Hemmings, Michael.
,,V životě jsem neviděl tolik lidí pohromadě s tak křivými zuby.“ -Elvis Presley The Beatles.
By FedeX. Brad Delson a Mike Shinoda se znají už asi deset let, spolu chodili už na školu v Californii. Tam Delson taky potkal Roba Bourdona, budoucího.
Velká Británie Barbora Otáhalová, tercie.
The Beatles Vypracoval: Bořivoj Kašparovský.
THE BEATLES. The Beatles Brouci=Anglická rokenrolová kapela z Liverpoolu Brouci=Anglická rokenrolová kapela z LiverpooluAnglickárokenrolováLiverpooluAnglickárokenrolováLiverpoolu.
Hudební výchova Inovace výuky na Gymnáziu Otrokovice formou DUMů CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Mgr. Michal Mynář.
Mikuláš Francán.
Česká country.
Mgr. Lenka Vrzáňová VY_32_INOVACE_5B_13_ROCK Dějiny hudby 8. ročník 8. února 2013 Materiál obsahuje výklad učiva o rocku. Součástí jsou poslechové ukázky.
Materiál pro výukovou oporu zpracovaný v rámci projektu Informační a komunikační technologie proti bariérám Výuková opora č. 5 – výukový materiál Název:
Moderní populární hudba Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Komunikace hudebního umění se znakovými systémy.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Queen Radek Horký. Freddie Mercury Freddie Mercury byl zpěvák a skladatel Narodil se 5.září 1946 a umřel 24.listopadu 1991 umřel na AIDS umřel ve věku.
JAZZ A SWING V ČESKÉ HUDBĚ
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 19/12
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Vytvořil: Jiří Burda The Shadows.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
The Beatles AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Rocková hudba - kvizy VY_32_INOVACE_A15
The Rolling Stones AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Rock Jakub Řehoř kvarta.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Transkript prezentace:

The Rolling Stones

The Rolling Stones je britská rokenrolová skupina v čele se zpěvákem Mickem Jaggerem. Vznikla v Londýně v roce 1962. Skupina se proslavila počátkem 60. let jako protipól skupiny The Beatles. Hlavním tahounem kapely byl na jejím počátku kytarista Brian Jones. S nárůstem popularity kapely se ovšem jeho sílá vůdce pomalu vytrácela a ke konci šedesátých let již v kapele prakticky nefiguroval. Jako první začal ztrácet kontrolu nad fenoménem let šedesátých - nad drogami.V létě roku 1969 umírá v bazénu svého domu. Po jeho smrti přichází definitivně do kapely vynikající kytarista Mick Taylor. Drogově čistý hoch je ovšem vlivem kapely zcela zničen a po několika letech z kapely odchází.Post kytaristy brzy nahradí Ronnie Wood. Jádrem skupiny se stává zpěvák Mick Jagger a kytarista Keith Richards. Krátce po veleúspěšném turné Steel Wheels - Urban Jungle, kdy kapela poprvé zavítala i do Československa odchází z kapely baskytarista Bill Wyman. Oproti ostatním členům kapely byl ve skutečnosti o deset let starší než se oficiálně uvádělo. Už jen jako externí člen ho nahrazuje američan Darryl Jones. V žebříčku padesáti nesmrtelných interpretů rock'n'rollu časopisu Rolling Stone se kapela umístila na 4. místě

Historie První koncertní vystoupení, ještě jako Rollin' Stones si kapela odbyla 12. června 1962 v klubu Marquee. Kapela se rozjela po klubech, aby o sobě dala vědět bělošským pojetím rhythm'n'blues. Díky image „zlých hochů“ se ze skupiny brzy stala kultovní záležitost a někteří lidé skupinu neustále obviňovali ze špatného vlivu na mládež a pošlapávání morálních hodnot. Od počátku hráli drsněji a černošštěji než Beatles a své okolí neustále šokovali svým zjevem a chováním. 7. června 1963 pětice vydala svůj první singl „Come On“ (od Chucka Berryho). V roce 1971 vzniklo slavné logo s vyplazeným jazykem, které vytvořil John Pasche. V roce 2003 vystupují Rolling Stones na benefičním koncertě na bývalé vojenské základně, kde si zajamovali i s AC/DC. The Rolling Stones vystoupili Česku v letech 1990, 1995, 1998 a 2003 pokaždé v Praze. V roce 2006 měli vystoupit v Brně, ale pro zranění Keitha Richardse byl koncert odložen a posléze i zrušen. Uskutečnil se však znovu, v rámci turné The Bigger Bang, v Brně na brněnském Výstavišti v červenci 2007.