Valeč je krásná H valeč je krásná, památkové zóny, jenom 250 (350) obyvatel, prostor k dosídlení.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Presentace Havířovským církvím. Co je Orel dnes ?  Křesťanská sportovní organizace s více jak členy, působící v celé ČR  Občanské sdružení s.
Advertisements

Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Sídlo místní akční skupiny: Maleč 48 (okres Havlíčkův Brod)
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Dotační příležitosti.
Vzdělávání v Troji.
Regulační plán Regulační plán v řešené ploše stanoví -podrobné podmínky pro využití pozemků, -pro umístění a prostorové uspořádání staveb, -pro ochranu.
Přednáška na téma Rozbor udržitelného rozvoje území a vyhodnocení vlivů vyhodnocení vlivů zásad územního rozvoje a územního plánu na udržitelný rozvoj.
ÚSTÍ U VSETÍNA.
… správný cíl vaší cesty!
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
Místní akční skupina SPOLEČNÁ CESTA Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Organizace a instituce města Čáslavi. Obsah Městský úřad Organizace a instituce pro děti a mládež Organizace a instituce pro seniory Kulturní instituce.
1 Dotační řízení 2015 Středočeské fondy. 2 1.Základní informace pro žadatele 2.Struktura dotačních titulů Tematické zadání Rozpočty Středočeských.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Potenciál území v oblasti integrace a inovace Ekonomika a zaměstnanost (spolupráce škol a lokálních firem, coworkingová centra, podnikatelské inkubátory,
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
SCLLD MAS Pobeskydí ve verzi návrhu Ostrava,
Obnova a využití klášterních komplexů Plasy a Kladruby
„Budujeme region se společnou budoucností“ realizace programu Leader Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Odbor kultury a památkové péče Oddělení kultury Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu společenských a kulturních aktivit.
Dispoziční fond Česká republika - Bavorsko Dotace v rámci INTERREG IIIA pro vymezené území.
Místní akční skupiny Prezentace pro seminář: Podpora a možnosti využití dotací pro podnikatele na venkově Rusava,
Šance venkova je v IT Ing. Vít Skála člen zastupitelstva obce Senožaty
M ĚSTSKÁ ČÁST P RAHA 21 M ĚSTSKÁ ČÁST P RAHA 21 Zavádění procesu místní Agendy 21 Strategie, otevřenost, spolupráce koordinátorka MA21 Iva Hájková
EVVO v Plzeňském kraji.
DĚDICTVÍ NAŠICH PŘEDKŮ OBLASTI PODPORY: v. Udržení kulturního dědictví venkova realizací stálé výstavní expozice a muzea s nabídkou místních kulturních.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA (PRV)
„Budujeme region se společnou budoucností“ „Budujeme region se společnou budoucností“ realizace SP LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Projekt: UČÍME SE V PROSTORU Oblast: Stavebnictví Název předmětu:Pozemní stavby Název a ID tématu:Vhodné a méně vhodné staveniště (STA20) Zpracoval: Ing.
Cíle územního plánování „vytvářet předpoklady pro výstavbu a pro udržitelný rozvoj území soustavným a komplexním řešením účelného využití a prostorového.
Venkovská turistika podnikatelské minimum
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Urbanizace a urbanismus
EFEKTIVITA DOTACÍ STÁTU DO OBNOVY PAMÁTEK PŘÍKLAD – MĚSTEČKO SPÁLENÉ POŘÍČÍ OBYVATEL.
Vítáme Vás v Hlušicích. OBEC HLUŠICE Archeologické nálezy u cesty Maršovky potvrzují osídlení krajiny už od 5. tisíciletí před n.l. První písemný záznam.
ANOTACE OBJASNIT POJMY OBEC, MĚSTO, ZASTUPITELSTVO, RADA, STAROSTA, MĚSTSKÝ ÚŘAD. VÝUKOVÝ MATERIÁL.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Bečov nad Teplou 23. září Charakteristika města 1399 městská práva V současnosti cca 1000 obyvatel Poloha na spojnici lázeňských měst Karlovy Vary.
Obec Tisá Program rozvoje. PROČ ? Zákonná povinnost Požadavek občanů Dané předpoklady obce.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Kamýk nad Vltavou Počet obyvatel : 907 Kamýk nad Vltavou a Velká nad Vltavou zdravotní středisko, poštovní úřad, mateřská škola, základní škola spojená.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Co je program Mládež v akci? Největší evropský grantový program na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
MAP Místní akční plány rozvoje vzdělávání MAS Říčansko a Město Říčany
 Dobrovolný svazek od roku 2000  9 obcí  Rozloha 205 km2  Cca obyvatel.
EJPOVICE Výstavba obytné zóny. Umístění Ejpovic: Plzeňský kraj, okres Rokycany.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro občany obcí Ctiněves, Černouček, Horní Beřkovice, Jeviněves a Ledčice.
Metodická porada – Program prevence kriminality na rok Krajský úřad Libereckého kraje.
SPRÁVNÍ ORGÁNY OBCE Mgr. Michal Oblouk.
Podnikatelská zóna Š t e r n b e r k
Integrovaný regionální operační program
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Občanská výchova – 6. ročník, Obec, kraj
Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045
SDRUŽENÍ NERATOV,z.s.
Plochy a pozemky veřejných prostranství
16., 21. a , 9:00 Krajský úřad Ústeckého kraje
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ DOLNÍ BENEŠOV
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Informace o metodickém výkladu k § 12 (4) ZOPK
Zdravý kraj Vysočina Marta Vencovská
Odprodej pozemků ulice Lipská v Chomutově
SDRUŽENÍ NERATOV,o.s.
Transkript prezentace:

Valeč je krásná H valeč je krásná, památkové zóny, jenom 250 (350) obyvatel, prostor k dosídlení

Global Ecovillage Network H

Ecovillage Valeč H

Valeč žádoucí Projekt zastřešuje celou řadu dílčích aktivit směřujících k tomu udělat z Valče místo žádoucí k bydlení a návštěvě v souladu s následujícími zásadami: Zachování a obnovení kulturního a přírodního dědictví Podpora local participatory processes - iniciativa zdola Svoboda projevu, pluralita názorů Trvale udržitelný způsob života Život v souladu s přírodou H

Kde je Valeč Praha – 98km, 1:19h Karlovy Vary – 39km, 0:33h Plzeň – 62km, 1:12h Ústí nad Labem – 101km, 1:33h Norimberk – 252km, 2:42h Odsaď J

Základní údaje o Valči 250 obyvatel v obci – 350 ve správním území Sudety (1% 1918, 1% 1938, 58% 1947, 40% 2014) barokní krajina, městečko, stavby železnice a dálnice obec míjí – 6km minula ji i válka (vzpomínka na ráj) hranice vojenského prostoru (zapadákov) biodiverzita, ekologicky hodnotné území bioprodukty ekozemědělství úpatí třetihorní sopky k jihozápadu otevřeného údolí mikroklima, ovocnářství

Co už je k dispozici zachráněné památky (zámek, dva kostely...) krátko- i dlouhodobé ubytování (je možno přijít a zůstat) enviroučebna s ozvučením a projektorem hospoda, vinárna, dvě kavárny, obchod, pošta internet školka a základní škola 1.-5. ročník domy, stavební parcely, zemědělské pozemky myslivci velkostatkář

Na východ od Valče

Na sever od Valče

Valeč - centrum

Co už se ve Valči děje? valecskyrozcestnik.jdem.cz Valečský týdeník Hovorna Povaleč Slavnost květů Funny Moon Vibe Rainbow šipky osadníci děti taneční workshopy AREA viva Žonglérský cech občanské sdružení Tranquillite Blahodům kastelán LEADER ACADEMY ? Místní akční skupina Vladař ? Nadace Valeč ? Valeč žádoucí

Co by se mohlo dít ● rekultivace zámeckého skleníku ● rehabilitace a fyzioterapie v budově bývalého hospicu ● permakulturní zahrady ● ekologické stavby ● oprava památek ● náplň památek ● expozice ● novostavby ● Montessori školka a škola ● skautský oddíl ● sbor dobrovolných hasičů ● sportovní klub ● filmové projekce ● koncerty ● divadla ● zkušebna ● ateliér ● dílna ● dopravní spojení (Valeč – Lubenec) ● carsharing = spolujízda ● vysokorychlostní internet ● šetrné investice do infrastruktury ● ivestice do udržitelného podnikání ● dotace ● sociální firmy ● Workshopy ● malovýroba ● cykloturistika ● územní plán ● agroturistika ● výměnné pobyty (EVS, WOOF) ● valečská velvyslanectí ● presentace Valče v síti sítí ●

Jak se můžu zapojit? Zapojte se hned! Přijeďte do valče, nebo na dálku. Plynulý přechod – je možné „sedět na dvou židlích“ Někdo se přestěhoval hned, jiní dojíždějí nebo podporují na dálku, či budují další buňku sítě jinde. Je možné si najít svůj projekt, nebo přispět k nějakému už fungujícímu projektu - škálovatelnost. Letos se konají volby do místního zastupitelstva. Organizátor, administrátor, textař, grafik, projektant, lékař, ajťák, právník, tereňák, architekt, makléř, finančník, podnikatel, přepravce...

Krásná vrcha – teď! Termín podání žádosti: 15.4. Určit osobu žadatele Přepsat žádosti o stanoviska (památkové, životní, stavební...) Oběhat úřady a stanoviska vymámit Prokázat, že žadatel na to má Upravit projektovou dokumentaci Sepsat žádost