Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation"— Transkript prezentace:

1

2 Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Založeno v roce na základě iniciativy zahraničních vědeckých pracovníků Akademie věd ČR a Univerzity Karlovy v Praze Dobrovolníci: z řad migrantů realizují volnočasové aktivity pro veřejnost, včetně seniorů Rukodělné dílny: pro veřejnost. Tyto dílny jsou vedené členkami spolku. Organizuje a pořádá kurzy, přednášky, workshopy, semináře, tréninky, výstavy, a další Spolupracuje s místními, charitativními a kulturními organizacemi, se státními a samosprávními orgány a jinými subjekty na území ČR a v zahraničí.

3 AGABY – Bavorská asociace cizinců, migrantů a integračních poradců založená v roce 1993
Má 26 poradců po celém Bavorsku, ve městech s větším procentem cizinců. Integrační poradci jsou zvoleni místními migranty a pracují na zlepšení integračních opatření na městské úrovní. AGABY podporuje politickou participaci a občanská práva migrantů v Bavorsku. AGABY koordinuje výměnu zkušeností a informací o efektivitě práce integračních poradců v obcích a umožňuje lepší využití zdrojů jednotlivých obcí.

4 p.o. MČ Praha 14 podpora kultury jako nástroje pro zvýšení kvality života obyvatel MČ mapování kulturně-společenského prostředí Prahy 14 rozvoj odpovídající kulturní infrastruktury realizace uměleckých, volnočasových, komunitních společenských a sportovních aktivit Praha 14 kulturní provozuje: volnočasové centrum Plechárna kulturní dům Kyje

5 AKTIVITY PRAHA 14 KULTURNÍ
Jednorázové akce: Humans of Prague 14 (kampaň Setkání kultur 2015) Festival setkání chutí na Plechárně (Setkání kultur 2016) Film na Plechárně – filmový festival o životě cizinců Ethno food fest v KD Kyje (Setkání kultur 2017) Koordinátoři komunitních aktivit: Nové pozice pro každou lokalitu (Černý Most, Kyje) V rámci grantu Rozvoj lokalit Prahy 14 Práce s dílčími komunitami (tedy i cizinci, migranty a menšinami) Zdroje financování: rozpočet p.o. grant z programu OPPPR- Komunitní rozvoj menší granty ve spolupráci s MČ (OSVZ)

6 PLECHÁRNA Pravidelné kurzy/kluby : storytelling, filmový klub, čeština pro cizince (propojování s ostatním programem),...., kurzy financované MČ (např. Hip hop dance pro děti Prostor otevřený všem, propojování a setkávání různých sociálních skupin nejen na akcích ale i mimochodem (kavárna, skatepark , dětský koutek, grill koutek, komunitní zahrada)

7 Komunitní středisko KONTAKT Liberec, p. o.
Organizace vznikla , je příspěvkovou organizací Statutárního města Liberec. Poskytované služby: klubová činnost seniorů a zdravotně znevýhodněných občanů města Liberce, zajišťování zázemí NNO, spolkům, občanským iniciativám a fyzickým osobám, v rámci předcházení sociálnímu vyloučení u příslušníků etnik, národnostních menšin a cizinců zajišťujeme našim klientům informační a vzdělávací činnost a volnočasové aktivity pro děti zaměřené na sport, kulturu a vzdělávání, dobrovolnická činnost (dobrovolnické centrum AMIKUS), - dotovaná přeprava pro seniory a zdravotně znevýhodněné na území města Liberce.

8 Projekty a aktivity pro cílovou příslušníky národnostních menšin a cizince a osoby ohrožené sociálním vyloučením (zejm. děti a mládež): - Letní festival cizinců a národnostních menšin „Liberec – jedno město pro všechny“ (1x ročně) -národní dny a setkání spjatá s prezentací a prolínáním kultur (např. Romský den, Slovenský den, Snídaně národností, Mezinárodní fotbalový turnaj) - výstava „Tady jsem doma“ - aktivity pro děti cizinců a z národnostních menšin (pobyty, tábory, výlety, workshopy apod.)


Stáhnout ppt "Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation"

Podobné prezentace


Reklamy Google