Občanské sdružení Villa Vallila Založeno v roce 1996 s cílem vybudovat a provozovat komunitní dům v Červeném Újezdě u Votic jako domov pro lidi s postižením.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Stanislava Správková
Advertisements

Návrh komunitního plánu na rok
Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Sociální služby SOZ.
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Název projektu: „Aby byl domov domovem I“ Registrační číslo projektu: CZ.1.15/3.3.00/ SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „Aby byl domov domovem I“ realizovaném.
Dobrovolnictví v Soběslavi Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci - jak na to?“ podpořeného finančními prostředky z.
Krok do života 1 projekt, který pomáhá mladým lidem odcházejícím z dětských domovů vstoupit do samostatného života.
Zákon o sociálních službách
Význam mezinárodního dobrovolnictví pro rozvoj jednotlivce a otevřené společnosti Uznávání neformálního vzdělávání, Praha Robin Ujfaluši, ředitel.
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
Možnosti práce u dlouhodobých uživatelů psychiatrické péče Uživatelé zaměstnávájí uživatele o.s.KOLUMBUS.
Finanční možností svépomocných skupin
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
Základní informace o projektu Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PRUNÉŘOV. Investor: Město Kadaň, Mírové náměstí 1, Kadaň 43201, Ústecký kraj Projektant: Ing. Jiří Kučera, Mírové náměstí 117,
21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.
Plánovaný rozvoj služeb
Ing. Stanislava Správková
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR.
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
PREZENTACE ORGANIZACE
Vzor titulní strany: Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Každý nový snímek musí mít logo a název projektu včetně čísla!!! Rozložení.
Paliativní a hospicová péče v Libereckém kraji
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
SOCIÁLNĚ TERAPEUTICKÉ DÍLNY MPSV
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví v Moravskoslezském kraji
©Rytmus 2007 DVD Společenská odpovědnost firem Výstup CIP EQUAL projektu „Podporované zaměstnávání pro sociálně odpovědné firmy“ o.s. RYTMUS Projekt je.
PODPOROVANÉ AKTIVITY PROJEKTŮ Programu švýcarsko-české spolupráce
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
Sociální zemědělství Nová možnost sociálního podnikání
Květen Historie sociálního podniku Vznik v červenci 2005 v sekci sociálně podnikatelských aktivit Ligy 16 pracovních míst pro cílové skupiny osob.
1 Budoucnost komunitních služeb v ČR Zuzana Jentschke Stőcklová náměstkyně ministryně pro sociální a rodinnou politiku.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora transformace v.
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Sdružení Práh Vzniklo v roce 1999 prostřednictvím projektu Matra II – holandského ministerstva zahraničí V roce 2000 členem sdružení se stává Psychiatrická.
Transformace sociálních služeb z pohledu obce Jméno: Mgr. Alena Krušinová Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
 Poslání sociální služby Chráněné bydlení VH, p.s.s.  Cíle služby  Cílová skupina uživatelů  Objekty Chráněného bydlení VH, p.s.s.  Poslání sociální.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
1. ARPZPD v ČR, z.s., Klub Stonožka Ostrava  Sídlo spolku: Mitušova 1330/4, Ostrava Hrabůvka,  Celoroční integrační tábor Stonožka Ostrava v.
Prezentace služeb OPORA V roce 2014 poskytoval spolek OPORA občanům města Roudnice nad Labem tyto registrované sociální služby: Pečovatelská služba Odborné.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Humanitární sdružení PERSPEKTIVA. Působnost organizace  HS Perspektiva poskytuje služby cílové skupině již 10 let  Sociální rehabilitaci od
Cestou proměny 1. března 2011 Hradec Králové Individuální projekt odboru sociálních služeb a sociálního začleňování "Podpora transformace sociálních služeb"
Lotos Brno Psychosociální rehabilitace a podpora zaměstnanosti osob závislých na alkoholu.
Datum: Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Transformace – a jak dál? Podpora procesu transformace pobytových sociálních služeb.
Ostrava, * Koncepce podpory transformace pobytových sociálních služeb v jiné typy sociálních služeb poskytovaných v přirozené komunitě uživatele.
Sociální zemědělství Venkov 2016 Litoměřice
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Sociální podnikání v Praze
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
SDRUŽENÍ NERATOV,z.s.
Investiční záměr Zlínského kraje Veřejné projednání obec Loučka
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
My na zázraky nevěříme, my na ně spoléháme!
Sociální zemědělství Venkov 2016 Litoměřice
Chráněné bydlení Luhačovice Mlýnská Luhačovice
Ing. Stanislava Správková
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
Ústav vs. Komunitní služba
SDRUŽENÍ NERATOV,o.s.
TyfloCentrum Brno, o.p.s. Naším posláním je pomáhat nevidomým a slabozra-kým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu.
Projekt Evaluace sociálních služeb v Moravskoslezském kraji
CENTRUM NA PODPORU INTEGRACE CIZINCŮ
Transkript prezentace:

Občanské sdružení Villa Vallila Založeno v roce 1996 s cílem vybudovat a provozovat komunitní dům v Červeném Újezdě u Votic jako domov pro lidi s postižením.

Kdo jsme dnes Poskytovatel sociálních služeb: chráněné bydlení odlehčovací služba Cílová skupina: mladí lidé se zdravotním postižením a sociálním z nevýhodněním

Poslání organizace umožnit lidem s postižením žít plnohodnotný život v přirozených podmínkách lidského společenství poskytovat klientům podporu při začlenění do běžného prostředí v oblasti pracovní a společenské

Cíle organizace provoz komunitního důmu a poskytování služby chráněného bydlení a odlehčovací služby podpora pracovního začlenění klientů organizování pracovně terapeutických programů asistence při přípravě na samostatný život účast na kulturním životě obce a rozvoji občanské společnosti

Historie sdružení 1996 – 2001 založení občanského sdružení, zakoupení zchátralého objektu, rekonstrukce, zahájení provozu 2002 – 2005 „Dům na půli cesty“, registrace poskytovaných služeb, založení terapeutické farmy, rekonstrukce podkroví 2006 – 2007 výstavba sportovního hřiště, ergoterapeutická dílna, cvičná kuchyňka v podkroví 2008 – 2009 vybudování samostatných chráněných bytů 2010 – 2011 noví klienti, nový ovčinec, nové ohrady, nové nápady

Historie domu postaven na začátku minulého století, reliéfy Fr. Bílka do roku 1949 venkovské sídlo bohaté pražské rodiny od roku 1952 neobydlen - vycestování majitelky s manželem (finským diplomatem) z ČSSR v roce 1997 zakoupen o.s. Villa Vallila

Lidé ve Ville Vallile Klienti: chráněného bydlení - trvalí obyvatelé, dlouhodobí uživatelé odlehčovací služby Zaměstnanci: vedoucí domu, asistenti, technický pracovník Dobrovolníci: studenti, brigádníci Rada občanského sdružení

Den ve Ville Vallile…

Aktivity Zaměstnání Práce na farmě Ergoterapeutická dílna Veřejně prospěšné práce v obci Moštování Zpracování dřeva Vzdělávání

Co dalšího děláme programy pro veřejnost – zahradní slavnosti, ukázky starých řemesel, adventní koncerty, besedy prezentace sdružení – prodejní výstavy výrobků terapeutické dílny organizování brigád za účasti dobrovolníků

Financování státní rozpočet – MPSV dotace krajů – Středočeský kraj, Hl.m. Praha nadace a nadační fondy sponzorské dary – firmy i jednotlivci platby od klientů

Spolupráce obec Červený Újezd – pomoc při rekonstrukcích, při budování hřiště, … sociální odbor MÚ ve Voticích a v Benešově – komunitní plánování v mikroregionu Sdružení obcí Čertova břemene – začlenění Villy Vallily do značených cyklostezek Greenways občanská sdružení – Agentura Rytmus, Proutek, Portus, Rolnička, Fokus, Benediktus vyšší odborné školy – studentské praxe

Vize udržet stávající sociální služby zvýšit počet pracovníků v přímé péči rozšířit pracovní příležitosti pro klienty zajistit dlouhodobé financování zachovat kulturní památku

Co potřebujeme vybavení nové terapeutické dílny zateplení fasády restaurování plastik Františka Bílka

Kontakty Občanské sdružení Villa Vallila sídlo: Přemyslovská 23, Praha 3 předsedkyně: Mgr. Eva Klípová tel: Komunitní dům Villa Vallila Červený Újezd u Votic 32, tel: