Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

TyfloCentrum Brno, o.p.s. Naším posláním je pomáhat nevidomým a slabozra-kým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "TyfloCentrum Brno, o.p.s. Naším posláním je pomáhat nevidomým a slabozra-kým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu."— Transkript prezentace:

1 TyfloCentrum Brno, o.p.s. Naším posláním je pomáhat nevidomým a slabozra-kým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života s cílem udržet jejich schopnost žít v domácím prostředí. Cílovou skupinou jsou osoby starší 15 let s těžkým postižením zraku a osoby starší 15 let s kombino-vaným postižením, z nichž jedno je zrakové. V případě technického poradenství je dolní hranice věku 7 let.

2 Realizujeme mnoho dalších aktivit
Co nabízíme Sociální služby Zaměstnáváme osoby znevýhodněné na trhu práce (zejména osoby se zrakovým postižením) Realizujeme mnoho dalších aktivit

3 Naše sociální služby Poskytujeme registrované sociální služby podle Zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách: průvodcovské a předčitatelské služby odborné sociální poradenství sociálně aktivizační služby sociální rehabilitace sociálně terapeutické dílny Místa poskytování: Brno, Břeclav, Znojmo, Moravský Krumlov

4 Zaměstnáváme osoby se zdrav.znevýhodněním
Různé pozice v rámci organizace tedy de facto otevřený trh práce, např. finanční manažerka, sociální pracovníci, poradci v rámci IT techniky, fundraiserka, vedoucí dobrovolníků, technický pracovník atd. V rámci chráněného trhu pracovní místa keramiků, košíkářů atd. v HapAteliéru.

5 Dále realizujeme projekt Blind Friendly Web investiční projekt Dům služeb pro nevidomé Josefa Chaloupky projekt Rozvoj péče o osoby se zrakovým postižením v Jihomoravském kraji projekt Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje

6 Pár příkladů ze služeb: Sociální rehabilitace
kurzy obsluhy PC pro zrakově postižené kurzy vaření (plánování nákupu, samotný nákup, vaření, základy stolování, úklid po vaření a stolování) kurz „Orientace na trhu výrobků“ kurzy první pomoci, sebeobsluhy a další podle zájmu klientů kurzy sociálních a komunikačních dovedností To vše bez kontroly zrakem.

7 Sociální aktivizace zrakově postižených:
poznávací výlety a exkurze besedy, přednášky aromaterapie, muzikoterapie, arteterapie cvičení a pohybové aktivity To vše bez kontroly zrakem.

8 HapAteliér - výtvarně a řemeslně zaměřená dílna:
sociálně terapeutická dílna chráněná pracovní místa „ruce jsou naše oči i pracovní nástroj“

9 Několik fotografií z dalších aktivit:
Další aktivity: TyfloBrno – soutěž v prostorové orientaci a samostatném pohybu Slepec za volantem aneb nic není nemožné (Masarykův okruh) Turistická liga

10 Patříme do velké rodiny TyfloCenter
Obecně prospěšné společnosti působící v jednotlivých krajích ČR: TyfloCentrum Brno, o.p.s. TyfloCentrum Hradec Králové, o.p.s. TyfloCentrum Jihlava, o.p.s. TyfloCentrum Karlovy Vary, o.p.s. TyfloCentrum Liberec, o.p.s. TyfloCentrum Olomouc, o.p.s. TyfloCentrum Ostrava, o.p.s. TyfloCentrum Pardubice, o.p.s. TyfloCentrum Plzeň, o.p.s. TyfloCentrum Praha, o.p.s. TyfloCentrum Ústí nad Labem, o.p.s. Tyflokabinet České Budějovice, o.p.s.

11 Poděkování za pozornost a kontakt
TyfloCentrum Brno, o.p.s. Chaloupkova 3 Brno Tel Web:

12 V roce 2020 oslavíme 20 let své existence
Užijte si dnešní den a děkujeme Vám, že jste přišli 


Stáhnout ppt "TyfloCentrum Brno, o.p.s. Naším posláním je pomáhat nevidomým a slabozra-kým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu."

Podobné prezentace


Reklamy Google