Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Chráněné bydlení Luhačovice Mlýnská Luhačovice

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Chráněné bydlení Luhačovice Mlýnská Luhačovice"— Transkript prezentace:

1 Chráněné bydlení Luhačovice Mlýnská 560 763 26 Luhačovice

2

3 Poslání chráněného bydlení
Posláním chráněného bydlení Luhačovice je poskytnutí nezbytně nutné pomoci a podpory lidem s lehkým a středně těžkým mentálním, případně kombinovaným postižením, kteří vyžadují nízkou a střední míru podpory, v přirozeném prostředí malých domácností tak, aby mohli žít důstojně dle svých potřeb, přání a možností srovnatelně se svými vrstevníky. Pracovníci svým profesionálním přístupem usilují o maximální rozvoj soběstačnosti uživatelů služby a o jejich zařazení do běžné společnosti prostřednictvím poskytování individuálně stanovené míry pomoci a podpory.

4 Věková kategorie uživatelů:
Cílová skupina Věková kategorie uživatelů: mladí dospělí ( let), dospělí ( let), mladší senioři (65 – 80 let). Horní hranice pro přijetí nového uživatele je 65 let.

5 Sociální služba typu chráněné bydlení zajišťuje podle individuálních potřeb člověka tyto základní činnosti: a) poskytnutí stravy nebo pomoc při zajištění stravy, b) poskytnutí ubytování, c) pomoc při zajištění chodu domácnosti, d) pomoc při osobní hygieně nebo poskytnutí podmínek pro osobní hygienu, e) výchovné, vzdělávací a aktivizační činnosti, f) zprostředkování kontaktu se společenským prostředím, g) sociálně terapeutické činnosti, h) pomoc při uplatňování práv, oprávněných zájmů a při obstarávání osobních záležitostí.

6 Prostory, materiální a technické vybavení
Pobytová služba chráněné bydlení je poskytována v třípodlažním rodinném domě se zahradou o výměře 760 m2, která je taktéž určena k užívání obyvatelům a personálu CHB. Dům se nachází v běžné zástavbě města. Nedaleko se nachází autobusová zastávka i vlakové nástupiště, veřejné služby a obchody jsou také dobře dostupné. Dům je určen pro 11 uživatelů.

7

8 PŘÍZEMÍ

9

10

11 PRVNÍ PATRO

12

13

14 DRUHÉ PATRO

15

16 Vybavení jednotlivých bytů je individuální dle potřeb jednotlivých uživatelů. Ubytování má znaky přirozeného bydlení v domácnosti, zaručuje soukromí a intimitu (uživatelé mají klíče od svých pokojů a vstupních dveří domácnosti).


Stáhnout ppt "Chráněné bydlení Luhačovice Mlýnská Luhačovice"

Podobné prezentace


Reklamy Google