10. 12. 2013. Projekt pro  ŘO OP Rybářství Realizace  říjen – listopad 2013 Hlavní cíl  poskytnout analytický podklad pro nastavení finančních alokací.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
 Role poradenských firem v oblasti čerpání SF EU 27. dubna 2006 Jiří Halouzka Ředitel v oddělení poradenských služeb
Advertisements

F INANČNÍ PLÁNOVÁNÍ Jakub Novotný 3. září 2009 Hranická rozvojová agentura, z.s.
Generální sekretáři Rada pro fondy SSR Úvodní slovo generálního sekretáře PhDr. M. Kopicové Jednání Rady pro inovace Ostrava
MSP v české ekonomice a dotační podpora z EU a státních prostředků.
LUKÁŠ MELNIČÁK FINANCE A MARKETING VE VYSOKÉM ŠKOLSTVÍ.
Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Přerov.
Přehled realizovaných plateb a opatření k urychlení proplácení projektů financovaných z ROP Střední Morava 2. září 2009 Olomouc 8. září 2009 Zlín Výroční.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Příprava, řízení a realizace programů a projektů ERDF a KF Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní.
Podpora inovací v rámci kohezní politiky
Podpora v rámci Programu rozvoje venkova v období
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
Lenka Šůsová Marie Kubáňková Analýza možností podpory podnikání v Městské části Praha 13.
Evropský sociální fond v ČR
Operační program Rozvoj lidských zdrojů 1 OPERAČNÍ PROGRAM ROZVOJ LIDSKÝCH ZDROJŮ MPSV - Odbor řízení pomoci z ESF Konference k ESF – Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Program INOVACE Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví
Integrovaný plán rozvoje města Kutná Hora 21. srpna 2007.
Potravinová bezpečnost a soběstačnost Co změní novela zákona o potravinách? Žofínské fórum Marian Jurečka ministr zemědělství 16. října 2014.
JJ Mois Année IX. Celostátní finanční konference “Finance pro města a obce z evropských fondů v letech “ IX. Celostátní finanční konference.
Připravované výzvy Lucie Pudivítrová odbor fondů EU, MŽP.
OP Rybářství 2007 – 2013 Novinky v administraci Žádostí o dotaci OP Rybářství Ing. Antonín Vavrečka Oddělení metodiky OP Rybářství Ing. Antonín Vavrečka.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Konference Evropa regionů – priorita ELS-ED
Co nám přinesl LEADER (14) Bilance naplňování SPL Opatření IV.1.2. Lada Nevečeřalová
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
PROINCOR – Inovační audit Liberec – PROINCOR - Inovační audit 2 INOVACE Změna je jedinou jistotou dnešního světa Předpoklad udržení zákazníka.
Partnerství se soukromým sektorem v rozvojové spolupráci Michal Kaplan Česká rozvojová agentura Kulatý stůl na MZV Praha,
RPS/CSF Komunikační plán RPS 2006 Realizované projekty Období: 12 / 2005 – 6/ 2005.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
OP Rybářství 2007 – 2013 Portál farmáře jako nový nástroj v komunikaci mezi žadateli a SZIF v rámci OP Rybářství. Ing. Antonín Vavrečka Oddělení metodiky.
MŽP Likvidace škod po živelních pohromách – podprogram „MŽP Povodně 2013“ Mgr. Sabina Hamanová oddělení ochrany před povodněmi OOV MŽP
Ruská federace x WTO a OECD
INFORMACE O PŘEDBĚŽNÉ ALOKACI V OP Martin Fraško MAS Naděje o.p.s , MOST.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Představení projektu Rozvoj strojnické výroby - KOVO UNI s.r.o.
Finanční analýza.
VÝROČNÍ KONFERENCE,,Operační program Rybářství příležitost pro produkční rybáře“
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Základní struktura projektu Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Finanční nástroje v OP PIK - Současný stav předběžného.
ministryně pro místní rozvoj
REGIONÁLNÍ AKČNÍ PLÁN PRO ÚZEMÍ KRAJE VYSOČINA (RAP)
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
Evropské fondy Mgr. Kateřina Neveselá
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
Program rozvoje venkova na období možnosti podpor pro obce Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Vodní hospodářství (2014–2016) Aleš Kendík náměstek pro řízení sekce vodního hospodářství
Asociace pro evropské fondy, z.s. Evropské fondy 2014 – 2020 Příležitosti a výzvy Miloš Blaškovan.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Analýza poskytovatelů sociálních služeb na území Ústeckého kraje s důrazem na problematiku související s absorpční kapacitou prostředků EU jako součást.
Průběžné výsledky zjišťování absorpční kapacity v oblasti vzdělávání Projekt: Šance pro Moravskoslezský kraj – Vzdělaní lidé a připravený venkov.
Sekce energetiky Odbor energetické účinnosti a úspor Energetická účinnost – financování 11 Ing. Vladimír Sochor ředitel odboru energetické účinnosti a.
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Podopatření Rozvoj venkova (podopatření typu LEADER+) Ing. Lucie Lopatová.
Fondy EU programové období 2014 – 2020 Fakulta sportovních studií Projektový management ve sportu Mgr. Pavel Mrnuštík 1.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR PLÁNOVANÉ POUŽITÍ FINANČNÍHO NÁSTROJE.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Finanční nástroje v podpoře energetické účinnosti
Prioritní osa 3 - výzva č. 25 a 27
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Rozpočtová soustava Finanční zdroje územních samospráv
Aktualizace Regionálního akčního plánu Zlínského kraje Ing
Místní akční plány rozvoje vzdělávání
Vyplnění CBA analýzy v modulu CBA
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výsledková evaluace specifických cílů 2.1 a 2.2 OP PIK
Transkript prezentace:

Projekt pro  ŘO OP Rybářství Realizace  říjen – listopad 2013 Hlavní cíl  poskytnout analytický podklad pro nastavení finančních alokací OP Rybářství 2014 – 2020 odpovědět na otázky –Bude dostatečný zájem o navržené dotační tituly? –Bude dostatek projektů pro naplnění specifických cílů? –Bude zájem o jiné finanční nástroje než dotační? –Bude zajištěna dostatečná personální kapacita pro řízení a administraci? –Bude zajištěna dostatečná elektronizace procesů při implementaci OP?

Metody sběru dat: elektronické dotazníkové šetření přímé oslovení (2.kola) nepřímé oslovení (s podporou ÚS ČRS) telefonické došetřování údajů rozhovory s ŘO a ZS (SZIF) osloveno 513 subjektů  subjekty mající příjmy v oblasti akvakultury, ČRS a MRS (návratnost 80,1 %)

ANO – 87,5 % NE – 12,5 % Důvody nezájmu respondentů získat dotaci

Zjištěný zájem o podporu  cca mil. Kč je více než 3 násobek předpokládané finanční alokace na OP Rybářství 2014 – 2020 (necelých mil. Kč) z toho zájem rybářských svazů

Opatření / Priorita UnieCelkem (Kč)% 1.1 Produktivní investice do akvakultury ,5% 1.2 Akvakultura poskytující environmentální služby ,2% Priorita Unie ,8% 2.1 Inovace ,0% 2.2 Produktivní investice do akvakultury ,2% 2.3 Nové formy výdělku a přidaná hodnota ,1% 2.4 Podpora lidského kapitálu ,7% 2.5 Opatření pro zajištění zdraví a dobrých životních podmínek zvířat ,2% 2.6 Opatření pro uvádění produktů na trh ,0% Priorita Unie ,2% CELKEM %

Vysoká míra absorpce (1 156 mil. Kč) 1.1 Produktivní investice do akvakultury  zájem 5 x vyšší než předpoklad ŘO

Velice nízká míra absorpce (necelých 34 mil. Kč) 2.1 Inovace Projekty zaměřené na inovace, mají být motorem posílení konkurenceschopnosti akvakultury  zájem 3x nižší než předpoklad ŘO

Nejvyšší míra absorpce ze všech opatření (1 767 mil. Kč) 2.2 Produktivní investice do akvakultury  zájem téměř 7 x vyšší než předpoklad ŘO

největší zájem uzavírat závazky na dotaci  v prvních třech letech  66 % z celkového požadavku respondentů z toho největší zájem o závazkování u opatření 1.1 Produktivní investice do akvakultury  ve 2. roce více než 53% z celkového požadavku respondentů v rámci opatření

Zajištění personální kapacity v průběhu i po ukončení projektů  převážně vlastními silami nebo vlastními zaměstnanci

způsob zajištění financování vlastního podílu 57 %  zvažuje využití bankovního úvěru 45 %  zvažuje výpomoc od jiného subjektu jiné  prodej jiného majetku, podpora města, investiční fond RS

vyjádřilo se  necelých 60 respondentů

odvětví akvakultury vykazuje  nízkou návratnost investovaného kapitálu většina subjektů  není schopna bez nenávratné dotace investici realizovat

Vysoká absorpční schopnost programu Identifikované rizikoDoporučení k minimalizaci Nezájem 12,5% respondentů získat dotaci  zjednodušení administrace při přípravě a realizaci projektu  zajištění poradenství žadatelům při přípravě projektů Nízký zájem o opatření 2.1 Inovace  identifikovat příčiny nízkého zájmu a učinit kroky pro jeho zvýšení Nízký zájem o opatření 2.6 ab) Plány produkce a uvádění produktů na trh Zvýšení administrativní zátěže v důsledku nových požadavků na monitorování  zajištění poradenství žadatelům při přípravě projektů