Životní prostředí klady vs. zápory.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
2.1 Místo, kde žijeme - DOMOV
Advertisements

Energie pro vodu nejenom v domácnosti
Ekonomické nástroje v kontextu Rio+20
Vliv průmyslu na životní prostředí
vypracovala: Monika Čápová, Michaela Modrová
Půdy:.
ELEKTRÁRNY Denisa Gabrišková 8.A.
BEZPODMÍNEČNÁ LÁSKA – lekce i příběh
Jak jsme točili na „KOMPOST“ Pozn: KOMPOST = COMP-OST, multimediální soutěž.
NESEPARUJ SE!!! SEPARUJ!!! ZŠ Vyškov Letní pole.
PROJEKT REGION VZNIK EKOSTEZKY NA ZŠ ANEŽKY ČESKÉ ÚSTÍ NAD LABEM.
Karlova Studánka – 1.7. Sbíráme se, snad někam pojedeme.
DOPRAVA VYPRACOVALA: VERONIKA STEINOVÁ C1.B. Co je doprava Doprava je způsob přemisťování objektů z místa na místo. Těmito objekty rozumíme osoby, předměty,
Kyselé deště Kateřina Jandová.
Kyselé deště Martin HOLADA a Daniela RICHTEROVÁ 8.C.
Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Název VM
Vytvořila: Kristina Thielová
Vliv dopravy na životní prostředí
Snižování růstu koncentrací CO 2 v ovzduší. Co je to CO 2 ? Oxid uhličitý je bezbarvý plyn bez chuti a zápachu; při vyšších koncentracích může mít v ústech.
Vytvořeno v rámci projektu SIPVZ Projekt hodiny výchovy k ochraně životního prostředí pro žáky naší školy 22. dubna 2006 Vzdělávací oblast Enviromentální.
Vzduch Je stejnorodá směs plynných látek: 78%dusíku, 21% kyslíku, 1% ostatních plynů (oxid uhličitý, vodní pára, vzácné plyny (argon) a případně další.
Přírodní vědy moderně a interaktivně ©Gymnázium Hranice, Zborovská 293 Přírodní vědy moderně a interaktivně ©Gymnázium Hranice, Zborovská 293 DOPRAVA VZTAH.
Znečišťování ovzduší výfukovými plyny
Zeleň „Den Země”. Na tomto obrázku je vidět udržovanost trávníků a okolních stromů.
Voda Co o ní víme?.
ČLOVĚK A PŘÍRODA Zeměpis
Složky krajiny a životní prostředí
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se vrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů rodičům.
MATEMATIKA pro 1. třídu ZŠ
Příroda a já Otázky.
Voda je důležitá: Lidi:potřebují jí každý den, protože bez příjmu vody budeme dehydrováni Zvířata:bez vody by umřeli a mi bychom se pak neměli s čím.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Kladno našima očima Klady a zápory města.
Moravskoslezský kraj Michal Freisler.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO.
Speciální vzdělávací potřeby Klíčová slova Druh učebního materiálu
OBZORY V této prezentaci vás seznámíme s prvními šesti levely hry : Naše obec.
Znečistěný vzduch, půda a voda
Krajina a životní prostředí
Začínáme besedou na téma Co s odpadem a zkoušíme recyklaci papíru Touto besedou nás provázel pan učitel Jan Kopřiva. Naučili jsme se tu i papír vyrobit.
Životní prostředí a chemie
JARO Jaro má 3 měsíce. Březen, Duben, Květen. Je aprílové počasí.
1. setkání nového EKOtýmu Jubilejní Masarykovy ZŠ Sedliště
Příběh o budoucnosti lidstva Já si například myslím že v roce 2696 bude náš svět strašně znečištěný, ale vyspělý.
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_05_32_ČLOVĚK A ENERGIE. Anotace: Prezentace může sloužit jako výkladové, opakovací učivo Autor: Mgr. Martin Palát Jazyk: Čeština.
Životní prostředí a jeho ochrana. Co je životní prostředí? Prostor, ve kterém žijeme. ŽP – přírodní (louka, les, hory, řeky…) – umělé = vytvořené člověkem.
Rozhovor s paní učitelkou Pavlou Jemelíkovou. 1.Na naší školu jste nastoupila teprve nedávno. Představte se nám, prosím. Bydlím v Krupce, učím 7. rokem,
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_01_Ochrana.
Zákoucká Lucie Mlynářová Dominika ZŠ CHRASTAVA vODA Déšť nikdy nepadá jen na jedinou střechu.
Vetřelci vs Vodníci ZAČÍNÁME NAŠÍ DOBRODRUŽNOU CESTU KE SKOŮMANÍ OKOLÍ STATKU BERNÁRD…DOSTALY SME KE SKOUMANÍ RŮZNÉ POMŮCKY DOJEM: ZAPŮSOBILO NA NAS OKOLÝ.
Jezdecké potřeby Bolero. Historie naší firmy ● Naše firma vznikla v roce Cílem založení této firmy je zpříjemnění životů jak Vašich, tak životů.
Zazelenit: fasády, zábradlí u mostů Zabránění erozi: stromy, rybníky.
Ropa - zpracování Vytvořili: Dana Syrůčková Denis Vyleta Karolína Jelínková Jakub Švandrlík.
Nápověda: Poznal jsi kostel? Kolem kostela je zajímavý, starý hřbitov. Touto vesnicí také protéká čistý potůček. Moje adresa Úvodní stránka 9.
Les a voda Les i s vodou je důležitá pro nás, živočichy,
STRAVA MÁ VELKÝ VLIV NA NÁŠ ORGANISMUS
Autor: Andrea Kolářová
Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_52_INOVACE_26_PRVOUKA
Ochrana přírody a životního prostředí.
Soňa Maruničová Říjen ročník
Bc. Jan Hutla Vy_32_INOVACE_4B_20_Člověk_a_příroda Člověk a příroda
Znečištění ovzduší Vypracoval: David Hampl
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Alena Dohnalová Číslo
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze školám"
Ochrana přírody a životního prostředí.
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Olga.
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se navrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů svým rodičům.
Znečištěné místa na Slovácku
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se navrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů svým rodičům.
Marek Barták ZŠ a MŠ Ludgeřovice
Transkript prezentace:

Životní prostředí klady vs. zápory

Něco o této prezentaci… Na světě existují dvě skupiny lidí. Lidé, kteří přírodu chrání a lidé, kteří jí škodí. Proto jsme se rozhodli, že v této prezentaci uvidíte nejen čisté a znečištěné okolí, ale také přirovnání ke člověku samotnému. Touto prezentací Vás bude provázet jeden zástupce z každé skupiny lidí.

Odpad Určitě jste si někdy všimli, když jdete do práce, školy nebo prostě jen tak přírodou, že v okolí je něco, co tam nepatří. A TO je odpad. A pro krajinu to znamená totéž jako pro nás lidi, když se přejídáme nezdravými výrobky.

Sami vidíte, že to nevypadá moc přitažlivě.

A tady vidíte, jak by to mělo vypadat!

Znečišťování vodních toků Určitě jste měli někdy chuť se vykoupat v křišťálově čistém potůčku nebo řece. Avšak v našem okolí by se podobný vodní tok jen těžce hledal. Mnoho rodin má u svého domu bazén nebo veřejné koupaliště ve svém okolí. Ale i tak bychom se měli starat o čistotu našich vod.

Zde si udělejte obrázek o tom, co se z naším tělem děje, když pijeme alkohol a podobné nezdravé tekutiny. Je to stejné jako na obrázku dole.

Pramenitá voda čistí organismus a čistá řeka čistí přírodu.

Výfukové plyny a emise. Samozřejmě, že na znečištění našeho ovzduší mají značný vliv výfukové plyny. A nejen to. Taky to kazí celkový dojem z přírody, když vidíme na silnici velké množství aut a kamionů.

Hluk Pokud někdo z Vás bydlí u silnice nebo železnice, určitě ví, jaký rámus dělají projíždějící auta a vlaky. Bohužel každé auto nemá katalyzátor a tak mnohdy nejen při nízkém tlaku cítíme zápach a nad naším městem se nese smog.

Doufáme, že jste si z prezentace vzali nějaké ponaučení, a snad si i uvědomujete, že odpadky patří do popelnic, čistá voda do řek, hluk mimo město a smog… poslat do „pryč“ ! Děkujeme za pozornost …

Na této prezentaci spolupracovali… Žáci 9.B Masarykovy ZŠ Návsí: Martina Konderlová Michal Královič David Sikora dozor - p.uč. 100pa