Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace 411 15 Třebívlice Autor: Olga.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace 411 15 Třebívlice Autor: Olga."— Transkript prezentace:

1 Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Olga Koutná Název : VY_12_INOVACE_15_PřVl_životní prostředí pracovní listy Téma: životní prostředí pracovní listy Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Datum tvorby:

2 Anotace a metodický pokyn
Životní prostředí, znečištění a ochrana, pracovní listy pro 5. třídu ZŠP. Využitelný pro práci s interaktivní tabulí. Žáci pracují na IT a zároveň mají před sebou text prezentace „Životní prostředí prezentace“ a pracovní listy v tištěné podobě. Žáci odpovídají na položené otázky v pracovních listech. Důraz je kladen na čtení s porozuměním a orientaci v textu.

3 V předchozím článku jsme si četli o životním prostředí
V předchozím článku jsme si četli o životním prostředí. Vypravuj, co jsme se dozvěděli a odpovídej na následující otázky:

4 Uveď, jakými způsoby a činnostmi lidé přetvářejí své životní prostředí.
Čím lidé přírodu poškozují? Jak můžeme své životní prostředí chránit?

5 Které dopravní prostředky nepoškozují přírodu?
Uveď názvy zařízení, která chrání čistotu vody, vzduchu nebo půdy. Co je to recyklace odpadů? A jak odpady třídíme?

6 Zeleně podtrhni to, co zlepšuje životní prostředí, červeně to, co životnímu prostředí škodí:

7 Lesníci vysazují nové stromy.
Továrna vypouští do řeky odpady. Lidé vyhazují odpadky do lesa. Děti shrabují listí v parku. Auto vyfukuje škodlivé plyny. Sadař zavěšuje ptačí budky. Lidé třídí odpadky podle druhu a vhazují do vybraných kontejnerů. Lidé staví na řece čističky odpadních vod.

8 Použité zdroje Vlastní tvorba


Stáhnout ppt "Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace 411 15 Třebívlice Autor: Olga."

Podobné prezentace


Reklamy Google