Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Snižování růstu koncentrací CO 2 v ovzduší. Co je to CO 2 ? Oxid uhličitý je bezbarvý plyn bez chuti a zápachu; při vyšších koncentracích může mít v ústech.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Snižování růstu koncentrací CO 2 v ovzduší. Co je to CO 2 ? Oxid uhličitý je bezbarvý plyn bez chuti a zápachu; při vyšších koncentracích může mít v ústech."— Transkript prezentace:

1 Snižování růstu koncentrací CO 2 v ovzduší

2 Co je to CO 2 ? Oxid uhličitý je bezbarvý plyn bez chuti a zápachu; při vyšších koncentracích může mít v ústech slabě nakyslou chuť. Je těžší než vzduch.plyn

3 Co způsobuje zvýšená koncentrace oxidu uhličitého v ovzduší? Globální oteplování Skleníkový efekt – skleníkové plyny: oxid uhličitý vodní pára oxid dusný ozón halogenové uhlovodíky

4 Historie a současnost Před průmyslovou revolucí se koncentrace CO 2 v ovzduší pohybovala okolo tří desetin promile. Nyní se blíží ke čtyřem desetinám promile.

5 Kjótský protokol Protokol podepsaný 11.12.1997 v Kjótu, který je prvním právním dokumentem ukládajícím jednotlivým státům světa přijmout své závazky na celkové snížení emisí skleníkových plynů do konce roku 2012.

6 Řešení problému Omezení kácení lesů Omezení spalování fosilních paliv Používání alternativních zdrojů energie Doprava-emise Domácnosti

7 Omezení kácení lesů

8 Omezení spalování fosilních paliv Fosilní paliva - paliva vzniklá v dávných dobách přeměnou organické hmoty z odumřelých těl organismů v prostředí bez přístupu vzduchu. Tato paliva jsou energeticky velmi bohatá. Mezi fosilní paliva patří uhlí, ropa a zemní plyn.

9 Používání alternativních zdrojů energie energie vody geotermální energie spalování biomasy energie větru energie slunečního záření využití tepelných čerpadel energie přílivu a příboje oceánů

10 Doprava a emise Emise - látky vypouštěné do ovzduší ze zdrojů znečištění. Jedná se především o plynné a tuhé látky.

11 Domácnosti

12 Děkujeme vám za pozornost Vypracovaly: Daniela Pinterová Jitka Poláčková Jana Turková


Stáhnout ppt "Snižování růstu koncentrací CO 2 v ovzduší. Co je to CO 2 ? Oxid uhličitý je bezbarvý plyn bez chuti a zápachu; při vyšších koncentracích může mít v ústech."

Podobné prezentace


Reklamy Google