Aktuální vývoj v oblasti DPH Blanka Mattauschová 11. 10. 2011.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Návrh státního rozpočtu ČR na rok 2010 Ministerstvo financí září 2009.
Advertisements

Novela zákona o dani z nemovitostí. 2 - novela zákona je účinná od podle původního návrhu mělo dojít ke zrušení daně z nemovitostí u zemědělských.
Novely zákona o DPH od Novinky v DPH od
Zákon č. 255/2012 Sb., o kontrole (kontrolní řád)
Změna legislativy při zadávaní veřejných zakázek
Budoucnost hospodaření s komunálními odpady Dr. Ing. Lubomír Chytka ředitel odboru odpadů MŽP.
KONEC ŠPINAVÉHO FINANCOVÁNÍ POLITICKÝCH STRAN Návrh novely o financování politických stran STRANA ZELENÝCH.
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 25. listopadu 2013.
DPH Nepřímá daň Všeobecná daň ze spotřeby
Daňový systém – realita a vize konference vydavatelství EURONEWS Martin Novák – ředitel divize finance ČEZ, a. s.
Daň z přidané hodnoty Nepřímá daň. Nepřímé daně jsou jednou z položek, které obecně přispívají do veřejných rozpočtů nejvýznamněji. EU harmonizuje sazby.
Daň z přidané hodnoty.
Daňové aktuality Daňové aktuality 14. října 2014 IFA Praha. náměstek ministra financí I. náměstek ministra financí.
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. 22. května IFA. 1. Příjmové daně 2. Věcný záměr nového zákona o daních z příjmů 3. Nový zákon o daních z příjmů (NZDP)
Daň z přidané hodnoty.
Rozšíření kompetencí NKÚ jako nástroj boje proti korupci CELOSTÁTNÍ FINANČNÍ KONFERENCE SMO ČR Dopady reforem na hospodaření obcí a měst Stanislav.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 5. května 2014.
DPH v EU Růžena Hrůšová IFA
Leoš Heger, květen 2011 Reformní kroky MZ ČR. Vývoj příjmů a nákladů systému mld. Kč.
Změny v zákoně o DPH 2015 obsah a stav projednání
Integrovaný registr znečišťování Platná právní úprava Ing. Bc. Jan Maršák, Ph.D. Odbor integrované prevence a IRZ Ministerstvo životního prostředí.
Daň z přidané hodnoty a její účtování
Zdaňování stálé provozovny - aktuální pohled Finanční správy ČR
Pracovní skupina Dopravní politika Dopravní sektorové strategie 2. fáze.
MINI – ONE – STOP – SHOP – systém („MINI 1SS“)
VY_32_INOVACE_ Daňová soustava.
DPH – daň z přidané hodnoty
Daňová reforma - reformní novela 2013 JUDr. Radim Boháč, Ph.D
1 Přechodná období ČR po vstupu do EU VŠFS – kombinované studium Veřejná správa
Blanka Mattauschová MFČR – Odbor nepřímé daně
DPH v roce 2012 Ing. Olga Hochmannová
Svaz měst a obcí České republiky a zákon o rozpočtovém určení daní Ing. Oldřich Vlasák předseda.
Zdaňovací období Novela DPH 2013
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 10. prosince 2014.
Předsednictvo RVŠ 17. ledna 2013 JUDr. Lenka Valová.
Daňové doklady Správnost DPH se prokazuje pomocí daňových dokladů vystavovaných podle § 26 – 35a ZDPH a následně též podle § 45 – 46 ZDPH (opravy), Daňové.
Novela zákona o DPH pro rok 2013 Blanka Mattauschová
Příprava zákona o elektronických komunikacích Jaromír Šiška, CSc. náměstek ministra - ředitel sekce elektronických komunikací a poštovních služeb Konference.
Transfer Pricing Aktuální informace z pohledu České daňové správy
Michal Doktor poslanec PS PČR člen Rozpočtového výboru předseda Stálé komise pro bankovnictví Daňový systém – realita a vize 25. září
D AŇ Z PŘIDANÉ HODNOTY Změny od dle právního stavu k Ing. Jan Molín, Ph.D. daňový poradce katedra finančního účetnictví a auditingu.
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. 22. května 2012 – IFA. 1. Úvod 2. Změny Protischodkový balíček 2013 Protischodkový balíček 2.
DPH v účetnictví města Přeštice od Přeštice Obec s rozšířenou působností obyvatel, obyvatel správního obvodu ve 30 obcích Nevykonává.
Daňové doklady DPH se vyčísluje na daňových dokladech vystavovaných podle § 26 – 35 ZDPH a následně též podle § 42 – 46 ZDPH (opravy), Daňové doklady nejčastěji.
Návrh státního rozpočtu ČR na rok 2007 I.náměstek ministra financí Ing. Eduard Janota 11. září 2006.
Uskutečnění zdanitelného plnění a povinnost přiznat DPH Právní úpravu této problematiky nalezneme v § 21 – 25 ZDPH, Daň na výstupu při dodání zboží, poskytnutí.
Národní koordinační skupina pro digitální vysílání v ČR Ing. Zdeněk Duspiva NKS 2008.
Účtování DPH účet 343.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 11. května 2015.
Daňové doklady DPH se vyčísluje na daňových dokladech vystavovaných podle § 26 – 35 ZDPH a následně též podle § 42 – 46a a 49 – 50 ZDPH (opravy), Daňové.
Uskutečnění zdanitelného plnění a povinnost přiznat DPH
Daňové doklady DPH se vyčísluje na daňových dokladech vystavovaných podle § 26 – 35 ZDPH a následně též podle § 42 – 46a a 49 – 50 ZDPH (opravy), Daňové.
Daňová evidence Daň z přidané hodnoty. 3. ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
DAŇOVÁ SOUSTAVA. Daňová soustava  Členění na přímé (z příjmu a majetkové) a nepřímé  Kdo je plátce a poplatník?  Daně přímé  Daň z příjmu FO a PO.
1 Novela zákonného opatření Senátu o dani z nabytí nemovitých věcí října 2015 – IFA JUDr. Zdeňka Tesařová, LLM.
Účtování DPH Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marcela Vlachová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Vybraná problematika činnosti Svazu měst a obcí České republiky Vybraná problematika činnosti Svazu měst a obcí České republiky Mgr. Ludmila Němcová Ing.
Osnova: 1.Význam daňové soustavy 2.Definice daně 3.Právní úprava daní 4.Rozdělení daní v ČR 5.Základní pojmy 6.Otázky k opakování s řešením 7.Zdroje Daňová.
Systém sociálních služeb a sociální práce - stávající stav a návrhy změn Seminář APSS ČR, 15. – , Chotoviny Mgr. David Pospíšil ředitel Odboru.
O ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK
Nadace, nadační fond Definice Zřízení – písemnou smlouvou, zakládací listinou Vznik – dnem zápisu do nadačního rejstříku Zakládací dokument – nadační listina,
Legislativní pravidla vlády II - věcný záměr, návrh zákona
Uskutečnění zdanitelného plnění a povinnost přiznat DPH
Mgr. et Mgr. Michal Tuláček 30. října 2017
Daň z přidané hodnoty 20. listopadu 2017 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
Aktuality ve vyjednávání v Bruselu k SZP 2020+
Účtování DPH účet 343.
Zvláštní režim DPH pro obchodníky s použitým zbožím
PROCES INVESTIC NĚKTERÉ ASPEKTY U VEŘEJNÉ SPRÁVY.
Transkript prezentace:

Aktuální vývoj v oblasti DPH Blanka Mattauschová

Novela zákona o DPH 2012 – sazbová novela (377) K dnešnímu dni zamítnuta Senátem a vrácena do PS Změna v oblasti sazeb – snížená sazba DPH pro rok 2012 ve výši 14 % a jednotná sazba DPH pro rok 2013 ve výši 17,5 % V rámci jednání rozpočtového výboru promítnuty některé části tzv. technické novely 2012

Novela zákona o DPH technická Připravena v souladu s legislativním plánem prací – v současné době stažena z plánu a předkládána nebude Změny promítnuté v rámci sazbové novely Reakce na Prováděcí Nařízení EU č. 282/2011 s účinností od Úpravy vztahující se k novele 2011 – odpočty Zjednodušení souhrnných opravných daňových dokladů Boj proti daňovým podvodům – rozšíření ručení a speciální pravidlo pro vykonatelnost zajišťovacího příkazu

Novela zákona o DPH 2013 Dle legislativního plánu prací datum předložení do vlády 31. března 2011 Základní oblasti úpravy Změny v oblasti registrací Volba zdanění převodu nemovitostí po 5 letech Změna zvláštního režimu u cestovních kanceláří – 2013??? Elektronická fakturace Hotovostní účetnictví

Elektronická fakturace Snaha o co nejobecnější vymezení elektronického daňového dokladu Věrohodnost původu faktury, neporušenost jejího obsahu a čitelnost Kontrolní mechanismy podnikových procesů, vytvářející spolehlivou auditní stopu Stejné podmínky pro papírové i elektronické daňové doklady Doplňování údajů – pravděpodobně v záznamní povinnosti

Hotovostní účetnictví Základní teze úpravy Stanovení výše obratu (Směrnice EUR – EUR) – návrh Kč Dobrovolná volba Rozhodovací fáze správce daně Vstup a výstup do režimu – nový plátce x existují plátce Pravděpodobně minimální doba na 1 rok

Novela zákona o DPH pro rok 2013 Obratová novela - snížení obratu pro povinnou registraci na

Aktuální vývoj v rámci EU Současně projednávané návrhy: Finanční služby – identifikace sporných bodů Diskuse o budoucím vývoji v oblasti DPH - oblasti Prováděcí Nařízení k mini-one-stop-shop Společná diskusní platforma mezi zástupci businessu a státní správy