Copyright, 2005 Exodus Global Alliance BOŽÍ DRAMA JEDNÁNÍ PRVNÍ - STVOŘENÍ - pokud sami sebe nejprve nechápeme jako úchvatné dílo, stvořené podle obrazu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Centrum pro katechezi, Prosíme Boha, aby se jeho láskyplný plán plně uskutečňoval na zemi, tak jak se to děje v nebi a aby se naše vůle sjednocovala.
Advertisements

Základy pomohla položit lživá východiska Sexuální Revoluce : • Lidé jsou v podstatě dobří a sílu sexuality nezneužijí. • Nejdůležitější, a pro nás na prvním.
ČR pro Ježíše Termíny ŠVM v Malenovicích pro školní rok 2005/06 ŠVM II. AC/ECM - první víkend druhý víkend druhý.
Kde vzít energie k nadpřirozenému? Viktor Baláž, Vyškov,
Dáša Pospíšilová, EBED AC Vyškov, 3. února 2013
Centrum pro katechezi Olomouc, 2013
Kdy to bylo stvořeno?
Integrita bezúhonnost
Jak používat duchovní dary Jirka Pospíšil, EBED, KC Vyškov,
Exodus Global Alliance Změna sexuální orientace je možná skrze moc Ježíše Krista.
V čase církve Vyrobilo centrum pro katechezi v Olomouci 2013.
Přijď Duchu svatý.
1.To jak nakládáme s penězi ovlivňuje náš vztah s Bohem Matouš 25:21 Jeho pán mu řekl: ‚Dobře, otroku dobrý a věrný, byl jsi věrný nad málem, ustanovím.
OTČE Centrum pro katechezi Olomouc, Modlitba Páně při mši svaté „Když jsme byli pokřtěni, nepřijali jsme ducha otroctví, abychom se znovu báli,
Čím lze charakterizovat Boha – Hospodina?. Láska, pravda, milost, moudrost, … POKOJ… Láska, pravda, milost, moudrost, … POKOJ…
V ODA A JEJÍ ŽEHNÁNÍ Voda má pro život člověka mnoho významů, především umožňuje život a očišťuje.
Symboly v obřadech křesťanské iniciace
Všechno dělejte bez reptání a bez pochybování, abyste byli bezúhonní a ryzí, Boží děti uprostřed pokolení pokřiveného a zvráceného. V něm sviťte jako hvězdy,
Sv. Pavel – misionář a teolog 1. První dojmy 2. „Viděl jsem Pána“ 3. Dva věky světa 4. Starý a nový Adam 5. Bůh na kůlu hanby 6. Úvahy o „zmrtvýchvstání“
 1 Janův 2:12 Píšu vám, děti, že jsou vám odpuštěny hříchy pro jeho jméno.13 Píšu vám, otcové, že jste poznali toho, který je od počátku. Píšu vám, mládenci,
Jak zvěstovat evangelium Obrněné Boží vojsko
Exodus Global Alliance Změna sexuální orientace je možná skrze moc Ježíše Krista.
Boží Zjevení Mnohokrát a mnohými způsoby mluvíval Bůh k otcům ústy proroků; v tomto posledním čase k nám promluvil ve svém Synu. (Žid 1,1n)
Centrum pro katechezi Olomouc ve spojení: pád člověka + jeho pozvednutí k Bohu; -je spojena s osobními dějinami člověka. Centrum pro katechezi.
Každý člověk se někdy v životě ocitne jakoby na pokraji propasti… K vrcholným dovednostem křesťanského života patří porozumění tomu, jak se kříž, na kterém.
ÚVOD: Čin, nikoliv životní styl ORIENTACE: Kinseyho studie ODPOVĚĎ NA MATOUCÍ PROBLÉM: V dnešní době se většina lidí nikdy nezamyslí nad otázkou změny.
Ježíšova velekněžská modlitba I
Vrchol Zjevení, základní pravda a podstata křesťanského života.
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci,  Je plné radosti = jásavý chvalozpěv. Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2013.
Copyright, 2005 Exodus Global Alliance Základy pomohla položit lživá východiska Sexuální Revoluce : Lidé jsou v podstatě dobří a sílu sexuality nezneužijí.
BOŽÍ DRAMA JEDNÁNÍ PRVNÍ - STVOŘENÍ - pokud sami sebe nejprve nechápeme jako úchvatné dílo, stvořené podle obrazu Božího, všechno ostatní bude pokroucené.
...přijď království Tvé... Ef : Odložte dřívější způsob života, staré lidství, které hyne klamnými vášněmi, obnovte se duchovním smýšlením, oblecte.
Geniální stavitel / stvořitel. Stavební kameny lidské buňky  Pravděpodobnost vzniku molekuly proteinu tvořené 288 aminokyselinami 1 ku = 1x 10.
Služebníci modlitby Centrum pro katechezi Olomouc, 2014.
Věřím v CÍRKEV.... 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista, Syna jeho jediného, Pána našeho, jenž se počal z Ducha.
MODLITBA – CHOZENÍ S BOHEM Centrum pro katechezi Olomouc, 2013.
 Poslední přikázání z první desky desatera – příkazy vztahující se k Bohu.  Již ve SZ patřilo toto přikázání k identitě vyvoleného národa.  Židé světili.
 © Centrum pro katechezi Olomouc.  Modlitba je setkání s Bohem.  Modlitba je rozhovor.  Modlitba je základní kámen naší víry. Vyrobilo Centrum pro.
Poselství starozákonní svatyně
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 Každý vstup ke mši svaté je obřadním a slavnostním vstupem. Každé.
Principy etiky v medicíně ● Medicína – aplikace poznatků přírodních věd ve světě lidských vztahů ● Objektivita x Subjektivita ● Fakta x Hodnoty ● Vědění.
Jirka Pospíšil, KC Vyškov, Boží představy o Tvém životě Jirka Pospíšil, KC Vyškov,
Marta a Marie. Příběh o lásce Boha k člověku - Vztah z Boží strany beze zbytku naplněný - Vztah, který se máme snažit naplňovat i z naší strany - Vztah.
POVOLÁNÍ K MODLITBĚ Centrum pro katechezi Olomouc, 2013.
Papež František: Modlitba musí být smělá a neodbytná Centrum pro katechezi Olomouc, 2014Centrum pro katechezi Olomouc, 2014.
A Písmo svaté. * Boží Duch se vznášel nad vodami (Gen 1,2) * Oznámení Abrahámovi, že se mu narodí syn (Gen 18,1n) * Příslib narození Samuela (1Sam 1,11n)
POSVĚŤ SE JMÉNO TVÉ Centrum pro katechezi Olomouc 2014.
Věřím v ŽIVOT VĚČNÝ. 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista, Syna jeho jediného, Pána našeho, jenž se počal z.
Věřím v Svatých obcování
Krása Jen skrze Krásu si člověk hledá cestu ke Svobodě.
Žalmy Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci 2013.
1. Ó bratří, tento den | ať novou písní jásá! | Náš jazyk, vazby prost, | ať Páně skutky hlásá! | Jak tenkrát svatý Duch | své věrné vystrojil, | ó prosme,
Neviditelná realita – cesta k záchraně Vyškov, Viktor Baláž.
1. Buď počátkem to Slovo nám, | jímž učiněn svět! | Nic bez něho | je život v něm, | jas do zemských běd. | A to světlo svítí | do všech temnot žití, |
Lukášovo evangelium. Autor a datum vzniku Lukáš - Pavlův spolupracovník - lékař - jeho popis Kristových uzdravení (např. 4:38-40, 5:15-25, 6:17-19, 7:11-15,
Galatským. Autor a datum vzniku Pavel - po Jeruzalemském sněmu - v roce 49 po Kr. - jeden z nejstarších listů NZ.
LEVITICUS. Leviticus „lévitský“, „týkající se lévitů“ וַיִּקְרָא ‎ (wajjikrá) Autor: Mojžíš Datum sepsání: 1400 př.n.l. Jazyk: hebrejský.
Spirituální teologie 2. KDO JSME?. Stvořeni k obrazu a podobě Boží  Gn 1,27  Naší podstatou je prvotní požehnání  Bible se snaží ukázat jednotu mezi.
Analýza duchovní situace Duchovní postoj Dialog s Bohem Duchovní hloubka Poslání Vzájemné ovlivnění všech prvků.
DÁŠA POSPÍŠILOVÁ, SPASENÍ SKRZE SKUTKY??? DÁŠA POSPÍŠILOVÁ, NEJEN VÍRA, ALE I SKUTEK…
 Aneb to nejlepší, co nás mohlo potkat….  Na počátku Bůh stvořil nebe a zemi (Gen 1,1)  Bůh stvořil člověka, aby byl jeho obrazem, jako muže a ženu.
Komunikace mezi lidmi…Jirka Pospíšil, AC Slavkov,
Osobnost žáka jako jeden ze subjektů výchovně-vzdělávacího procesu Autor: Miroslav Vild.
Křesťanství Adámková. Co křesťanská víra není? Velmi často se setkávám s představou, že křesťanská víra znamená dělat určité věci za účelem naklonění.
Jakým chci být mužem, až budu starý ?
Zázrak komunikace s Bohem
Ježíš.
Immanuel Kant Kritik čistého rozumu.
MŠE SVATÁ. Doxologie, obřady svatého přijímání
Poznání Boží vůle.
Transkript prezentace:

Copyright, 2005 Exodus Global Alliance BOŽÍ DRAMA JEDNÁNÍ PRVNÍ - STVOŘENÍ - pokud sami sebe nejprve nechápeme jako úchvatné dílo, stvořené podle obrazu Božího, všechno ostatní bude pokroucené. JEDNÁNÍ DRUHÉ - PÁD – realita, kterou mnoho soudobých liberálních učenců popírá. Pád překrucuje a boří vše, nemůže však zničit stopu stvoření.

Copyright, 2005 Exodus Global Alliance JEDNÁNÍ TŘETÍ - VYKOUPENÍ – Kristus pracuje v těch, kteří Jej milují, očišťuje je i svět. JEDNÁNÍ ČTVRTÉ - OSLAVENÍ – závěrečný skutek, očekávané konečné dovršení, požehnaná naděje.

Copyright, 2005 Exodus Global Alliance “Duch však výslovně říká, že v posledních časech někteří odstoupí od víry, naslouchajíce bludným duchům a učením démonů. Pokrytecky mluví lež, mají cejchované svědomí, brání lidem vstupovat do manželství, přikazují zdržovat se pokrmů, které Bůh stvořil, aby je ti, kdo věří a poznali pravdu, s vděčností užívali. Vždyť veškeré Boží stvoření je dobré a nic, co se přijímá s díkůčiněním, se nemá odmítat, neboť se to posvěcuje Božím slovem a modlitbou.“ (I Tim 4:1-5, NBK)

Copyright, 2005 Exodus Global Alliance PAVLOVA PŘEDSTAVA O MANŽELSTVÍ A SEXU Pavel vychází z toho, že Bůh stvořil manželství i sex. Vše,co Bůh učinil,je dobré (1. JEDNÁNÍ) Uvědomme si, že vše, co Bůh stvořil jako dobré, musí být očištěno; bylo to zašpiněno – Pád (2. JEDNÁNÍ). Skrze Krista může být sex očištěn (což je význam “posvěcení”) tím, že bude přijímán s díkůvzdáním skrze “slovo Boží a modlitbu” (3. JEDNÁNÍ).

Copyright, 2005 Exodus Global Alliance JÁDRO KŘESŤANSKÉ SEXUÁLNÍ MORÁLKY JE TOTO: Bůh stvořil sexuální spojení s určitým cílem – sjednocení muže a ženy, aby byli jedno tělo v manželství. Bůh používá sexuální pohlavní spojení a naprostou sexuální důvěrnost k tomu, aby stmelil dva lidi dohromady. (I.Kor 6:16)

Copyright, 2005 Exodus Global Alliance Adam & Eva Bolest při práci a námaha Zklamání v dílech a správcovství Hluboký pocit nedostatečnosti Bolest při rození dětí Nespokojenost ve vztazích Hluboký pocit osamělosti Popis prvního stvoření Rovnost v důstojnosti, hodnotě i povolání: Naplň a množ se Vládni a podmaňuj Následky pádu

Copyright, 2005 Exodus Global Alliance MUŽSKOST: Autorita – mluvit, konat a tvořit uprostřed chaosu, smysl pro jednání, pohyb & iniciování & dávání života s něžností ŽENSKOST: Schopnost – být, zvát druhé do nádhery vztahů & schopnost spojovat

Copyright, 2005 Exodus Global Alliance MUŽ ŽENA VNĚJŠÍ SVĚT Síla k pohybu, síla iniciovat a odvaha čelit okolnímu světu s něžností a soucitem VNITŘNÍ SVĚT Vstřícná, otevřená a klidná, S pevností a silou být a odvahou čelit chaosu lidské odtažitosti

Copyright, 2005 Exodus Global Alliance 2.Kor 3:7-18 ‘sláva’ znamená nádhera, pocta, oslnivost, vznešenost, záře, působivost. Gen 1:27 “Bůh stvořil člověka, aby byl Jeho obrazem, stvořil ho, aby byl obrazem Božím, jako muže a ženu je stvořil.“ Jsme naprosto nádherní jako muži a ženy. Tento plán dvou pohlaví přináší Bohu neuvěřitelné potěšení.