Čím lze charakterizovat Boha – Hospodina?. Láska, pravda, milost, moudrost, … POKOJ… Láska, pravda, milost, moudrost, … POKOJ…

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Společenství - Co je církev. Církev není budova ani nějaké místo.
Advertisements

1. Pán Bůh je láska, dal svého Syna, Pán Bůh je láska, miluje mne
1. Láska, kterou Ježíš dává do srdcí věrným svým, láska je, jež neustává, láska k dobrým i zlým, láska, kterou žádná bouře nemůže uhasit, láska mocná jako.
Centrum pro katechezi Olomouc, 2013
Žalmy 96:1-7 Zpívejte Hospodinu novou píseň, zpívej Hospodinu, celá zem! Zpívejte Hospodinu, jeho jméno chvalte, jeho spásu zvěstujte den co den. O jeho.
Integrita bezúhonnost
Ježíš – jméno, nad každé jméno!
LITURGICKÁ ZNAMENÍ postoje a gesta
PŘIJĎ KRÁLOVSTVÍ TVÉ CENTRUM PRO KATECHEZI OLOMOUC, 2014.
Kdykoliv a kdekoliv jsem…. Silniční kontrola Proč mluvíme o Kristu? (1. Janův 1:1-3) Poušť.
... hojně se syťte Božím slovem (z poselství Benedikta XVI. k SDM)
Dosáhni cíle!.
Buďme bdělí v modlitbách Pokud se nemodlíš, nejsi křesťan! Clendennen.
3. neděle adventní/část 2. Advent nás vybízí zastavit se v mlčení, abychom mohli vnímat Boží přítomnost zde na zemi. ADVENT JE DOBA PŘÍTOMNOSTI A OČEKÁVÁNÍ.
Boj o modlitbu II. Centrum pro katechezi, Olomouc 2014.
Vzkříšení z mrtvých a druhý příchod Ježíše Krista
OTČE Centrum pro katechezi Olomouc, Modlitba Páně při mši svaté „Když jsme byli pokřtěni, nepřijali jsme ducha otroctví, abychom se znovu báli,
Být lidmi, kteří přináší změnu!. Duch svatý působí změny  Izajáš 32:15 Až bude na nás vylit z výše duch, poušť se stane sadem a sad bude mít cenu lesa.
PROROCI Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2013.
Můžeš mít radost 1.Můžeš mít radost ve svém srdci
 1 Janův 2:12 Píšu vám, děti, že jsou vám odpuštěny hříchy pro jeho jméno.13 Píšu vám, otcové, že jste poznali toho, který je od počátku. Píšu vám, mládenci,
Jak zvěstovat evangelium Obrněné Boží vojsko
Katechetické centrum Olomouc, 2014
Připrava na přijetí svátosti BIŘMOVÁNÍ
Poznávat Boží moudrost a charakter
Každý člověk se někdy v životě ocitne jakoby na pokraji propasti… K vrcholným dovednostem křesťanského života patří porozumění tomu, jak se kříž, na kterém.
naslouchání Bohu.  Je naslouchání Bohu. Ježíš často také při své modlitbě mlčí naslouchá Otci. – naslouchá Otci.
Dokážeš si představit, co by se stalo, kdybychom Bibli používali tak,
KDO JE JEŽÍŠ? 1.JEŽÍŠ JE NÁŠ PÁN A VŠECH KRÁLŮ KRÁL, JÁ HO DOBŘE ZNÁM, //:ON MI ŽIVOT DAL://
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci,  Je plné radosti = jásavý chvalozpěv. Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2013.
Cesta za poklady Božího království. Nabídka: - starosti - vzácné poklady.
 Daniel 6:11 Když se Daniel dověděl, že byl podepsán přípis, vešel do svého domu, kde měl v horní pokoji otevřená okna směrem k Jeruzalému. Třikrát za.
Centrum pro katechezi, Olomouc 2014 JEŽÍŠOVA VELEKNĚŽSKÁ MODLITBA II.
Honza Kuklínek Římanům 7k – Smrt vyřeší skoro všechno Kdo je v Kristu, je nové stvoření. Co je staré, pominulo, hle, je tu nové! 2 Korintským 5:17.
...přijď království Tvé... Ef : Odložte dřívější způsob života, staré lidství, které hyne klamnými vášněmi, obnovte se duchovním smýšlením, oblecte.
Písmo svaté Bůh mluví v Písmě svatém prostřednictvím lidí lidským způsobem, proto chceme-li pochopit, co nám Bůh chtěl sdělit, musíme zkoumat, co měli.
Hledání ztracené pravdy 1.Pravda Boží – zjevená v Písmu...já jsem cesta, PRAVDA i život. 2.Pravda jako skutečný stav věcí (pozemských)
 © Centrum pro katechezi Olomouc.  Modlitba je setkání s Bohem.  Modlitba je rozhovor.  Modlitba je základní kámen naší víry. Vyrobilo Centrum pro.
Věřím v Boha, Syna.... 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista, Syna jeho jediného, Pána našeho, jenž se počal.
Špatné zvyky nás svazují Upevnění návyků.
M I S E Slovo, které se stalo tělem A Slovo se stalo tělem a přebývalo mezi námi. Spatřili jsme jeho slávu, slávu, jakou má od Otce jednorozený Syn,
Věřím v Ducha.... 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista, Syna jeho jediného, Pána našeho, jenž se počal z Ducha.
Milost přijímám od druhého přijímám od druhého můžeme ji druhým předávat můžeme ji druhým předávat spasení je zdarma - vstup dveřmi spasení je zdarma -
Jirka Pospíšil, KC Vyškov, Boží představy o Tvém životě Jirka Pospíšil, KC Vyškov,
AC Ivanovice, Martina Zachrlová,
Charakteristika Zachea: 1.hříšník 2.malý 3.bohatý.
Marta a Marie. Příběh o lásce Boha k člověku - Vztah z Boží strany beze zbytku naplněný - Vztah, který se máme snažit naplňovat i z naší strany - Vztah.
Papež František: Modlitba musí být smělá a neodbytná Centrum pro katechezi Olomouc, 2014Centrum pro katechezi Olomouc, 2014.
1. Jak dobré je žít, Pane, z tvého slova, | jež mezi námi tvoří pouta nová | a ve všech vztazích je nám pomocí | i ve zdraví i v každé nemoci. | Dej, Otče.
Efezským 2: 1, 2v nichž jste dříve žili podle běhu tohoto světa, poslušni vládce nadzemských mocí, ducha, působícího dosud v těch, kteří vzdorují Bohu.
POSVĚŤ SE JMÉNO TVÉ Centrum pro katechezi Olomouc 2014.
1. Kristova krev a spravednost | je svatební můj šat a skvost, | jímž pro nebe se ustrojím | a před Bohem tak obstojím.
1. Hned v jitře k tobě duši svou, | ó Bože, nesu modlitbou. | Tys chránil v noci, sen jsi dal, | tys tělo, duši zachoval.
Věřím v Svatých obcování
1. Haleluja! Lidé slyšte! | Bůh nám svého Syna daroval. | Pro nás hříšné narodil se, | aby v našich srdcích pokojem | a láskou | kraloval. | Bůh svět miloval,
Způsoby modlitby II Vyrobilo centrum pro katechezi v Olomouci, 2013.
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, Bohoslužba oběti Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 Chléb a víno – Tělo a Krev Kristova – reálný duchovní.
1. Když nebeský duši mou proniká mír, ať hrozí mi svět ze všech stran, mé srdce už nestrhne bouřlivý vír, bezpečnou kotvou mou můj je Pán. Šťasten jsem.
Neviditelná realita – cesta k záchraně Vyškov, Viktor Baláž.
Letnice Jóel 3:1 I stane se potom: Vyleji svého ducha na každé tělo. Vaši synové i vaše dcery budou prorokovat, vaši starci budou mít sny, vaši jinoši.
Vám dávám nový příkaz 1. /:Vám dávám nový příkaz svůj:
DÁŠA POSPÍŠILOVÁ, SPASENÍ SKRZE SKUTKY??? DÁŠA POSPÍŠILOVÁ, NEJEN VÍRA, ALE I SKUTEK…
Galatským 5:22-23 Ovocem Ducha je však láska, radost, pokoj, trpělivost, laskavost, dobrota, věrnost, mírnost, sebeovládání.
 Aneb to nejlepší, co nás mohlo potkat….  Na počátku Bůh stvořil nebe a zemi (Gen 1,1)  Bůh stvořil člověka, aby byl jeho obrazem, jako muže a ženu.
Modlitba a chvály Brno Emauské kurzy – Křesťanský život.
Jirka Pospíšil, , KC Naděje Bučovice
Zázrak komunikace s Bohem
Ježíš.
Jan 1.: Na počátku bylo Slovo… …to světlo svítí v temnotě a temnota ho nezachvátila … …pravé světlo, které osvěcuje každého člověka, přicházelo.
Můžeš mít radost 1.Můžeš mít radost ve svém srdci
Transkript prezentace:

Čím lze charakterizovat Boha – Hospodina?

Láska, pravda, milost, moudrost, … POKOJ… Láska, pravda, milost, moudrost, … POKOJ…

Židům 13.20: … je náš Bůh nazýván Bohem pokoje Filipským 4.9: A Bůh pokoje bude s vámi. Apošto l Pavel Římanům – Filemonovi: Milost vám a pokoj od Boha Otce našeho Pána Ježíše Krista

Nepokoj, neklid, napětí, stres, únava: → zvýšené nebezpečí selhání a hříchu → zvýšené nebezpečí selhání a hříchu

Nepokoj, neklid, napětí, stres, únava: → zvýšené nebezpečí selhání a hříchu → zvýšené nebezpečí selhání a hříchu Bez pokoje budeme špatným svědectvím o Bohu pro okolí!

Zamýšlí pro nás, Boží lid, Bůh pokoj?

Žalm , 15: Jak je tomu s mužem, který si oblíbil život? Vyhledává pokoj a snaží se o něj.

Je pokoj samozřejmostí, kterou najdeme ve světě?

Je to dar z milosti, který můžeme přijmout skrze Ježíše Krista a díky jeho oběti.

Je pokoj samozřejmostí, kterou najdeme ve světě? Je to dar z milosti, který můžeme přijmout skrze Ježíše Krista a díky jeho oběti. Izaiáš 9.5: …bude nám dán syn… Vládce pokoje

Je pokoj samozřejmostí, kterou najdeme ve světě? Je to dar z milosti, který můžeme přijmout skrze Ježíše Krista a díky jeho oběti. Jan 14.27: …svůj pokoj vám dávám

Jak přijímat dar pokoje, jak jej čerpat?

Sytit se Božím Slovem, Písmo Sytit se Božím Slovem, Písmo Žít posvěcený život v Boží přítomnosti Žít posvěcený život v Boží přítomnosti Modlitbou Modlitbou Svědectvím Svědectvím

Jak se nenechat o dar pokoje připravit?

Nezadat si s hříchem Nezadat si s hříchem V těžkých situacích lze jen co nějtěsněji se přimknout k Bohu V těžkých situacích lze jen co nějtěsněji se přimknout k Bohu

Jak se nenechat o dar pokoje připravit? Neztrácet pokoj zbytečně kvůli věcem, které za to nestojí, nezveličovat problémy Neztrácet pokoj zbytečně kvůli věcem, které za to nestojí, nezveličovat problémy Vyhýbat se tomu, o čem vím, že mi bere pokoj Vyhýbat se tomu, o čem vím, že mi bere pokoj Předcházet stresu, přetížení, mít vyvážený životní režim Předcházet stresu, přetížení, mít vyvážený životní režim Sytit se dobrými věcmi, které pokoj obnovují Sytit se dobrými věcmi, které pokoj obnovují

Jak se nenechat o dar pokoje připravit? Zamyslet se, zda se někdy pokoje systematicky nezbavuji Zamyslet se, zda se někdy pokoje systematicky nezbavuji Lukáš až 42: Marie a Marta

Filipským 4.6 až 7: Netrapte se žádnou starostí, ale v každé modlitbě a prosbě děkujte a předkládejte své žádosti Bohu. A pokoj Boží, převyšující každé pomyšlení, bude střežit vaše srdce i mysl v Kristu Ježíši. Netrapte se žádnou starostí, ale v každé modlitbě a prosbě děkujte a předkládejte své žádosti Bohu. A pokoj Boží, převyšující každé pomyšlení, bude střežit vaše srdce i mysl v Kristu Ježíši.

Jak s pokojem nakládat vůči svému okolí?

Žalm 34.15:

Jak s pokojem nakládat vůči svému okolí? Žalm 34.15: ???? Matouš – 36: Nepřišel jsem uvést pokoj, ale meč.

Jak s pokojem nakládat vůči svému okolí? Matouš – 36: Nepřišel jsem uvést pokoj, ale meč. Jsou situace, kdy pokoj udržet nelze, nelze vstupovat do hříchu nebo jej přiživovat!

Filipským 4.5: Vaše mírnost ať je známa všem lidem. Ježíš se někdy velmi hněval. My jsme spíše vyzýváni k mírnosti, hněvat se Ježíšovým hněvem nemusíme běžně zvládnout.

Kdy použít meč, abychom si s ním spíše neublížili? 1.Meč ve smyslu Efezským Ježíšův hněv a otevřený střet jen s naprosto jednoznačným Božím vedením

Snažit se o pokoj ve svém okolí: Římanům 12.18: Je-li to možno, pokud to záleží na vás, žijte se všemi v pokoji. Pokoj:- použitelný velmi univerzálně - není to tak komplikované - dobrá forma evangelizace

Většinou můžete očekávat, že je pokoj přijímán. Stane-li se, že přijat není, nenechte se demotivovat, vzpomeňte si na Matouš :

Lukáš 2.14 : Sláva Bohu na výsostech a pokoj mezi lidmi, ve kterých má Bůh zalíbení.