1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzdělávání pro konkurenceschopnost mýty a příležitosti Ing. Markéta Novotná Praha.
Advertisements

Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
V ZDĚLÁVÁNÍM K VYŠŠÍ ADAPTABILITĚ ZAMĚSTNANCŮ SPOLEČNOSTI O.K. T EXTIL, S. R. O. CZ.1.04/1.1.02/
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Dotační program ŠKOLICÍ STŘEDISKA
Program EKO – ENERGIE Výzva III Ing. Andrea Dostálová Datum: Přednášející:
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Inovační vouchery v Olomouckém kraji Konference VĚDA V OLOMOUCI Přírodovědecká fakulta 17. listopadu 12, Olomouc Ing. Marta Novotná.
Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
Ministerstvo průmyslu a obchodu
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Program INOVACE Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Podpora sociálního podnikání ve stávajícím období a příprava na období 2014+
PRAVIDLA Desatero OP LZZ.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 7. prosince 2011, Praha Operační program Podnikání.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Strukturální fondy EU a ICT v polygrafických podnicích Pavel Karásek.
3. VÝZVA MAS LUHAČOVSKÉ ZÁLESÍ. Fiche 2: Rozvoj drobného a malého podnikání Hlavní opatření III.1.2. – Podpora a zakládání podniků a jejich rozvoje Cíl.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
„Školení je šance“ Seminář pro zaměstnavatele 30. června 2009.
Vzdělávejte se pro růst v Karlovarském kraji II seminář pro zaměstnavatele Karlovy Vary
Tyto projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem státním rozpočtem České republiky 1 „Vzdělávejte se!“ Ing. Blanka Švorcová vedoucí Odboru.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
Seminář pro žadatele OP LZZ Výzva pro předkládání GP 1.1 – Adaptabilita zaměstnanců sdružení.
PRAKTICKÉ PŘÍKLADY ÚSPĚŠNÝCH INOVAČNÍCH PROJEKTŮ
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V RÁMCI OPZ – VÝZVA Č. 03_15_015 Veronika Pokorná, MPSV Praha,
Individuální projekty MZ Globální granty Porada hlavních sester ČR Lékařský dům.
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V OP ZAMĚSTNANOST Mgr. Svatava Škantová vedoucí oddělení projektů sociálního podnikání 18. srpna 2015, Olomouc.
Seminář pro žadatele OP LZZ – Zvýšení adaptability zaměstnanců podniků v profesních oborových a odvětvových sdruženích 6.února 2009 Praha.
Možnosti financování správy majetku a provozu budov z Evropských strukturálních fondů Aktuální výzvy, potenciál IROP a vícezdrojové financování Michal.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Podpory pro malé a střední podnikatele v roce zvýhodněné záruky, úvěry a finanční příspěvky.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Možná podpora na získání ETV certifikátu z OP PIK Ing. Radek Navrátil, září 2016.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013 Oblast intervence 3
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Transkript prezentace:

1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová

Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost –Jeden z celkem 26 operačních programů ČR v programovém období 2007 – 2013 –Pro podnikatelské subjekty určena prioritní osa 1 Adaptabilita. –Cílem je předcházení nezaměstnanosti prostřednictvím podpory investic do rozvoje lidských zdrojů a moderních systémů jejich řízení. 2

Výzva Školení je šance –vyhlášena v březnu 2009 –Celková alokovaná částka 1,8 mld. Kč –Platnost výzvy do Oprávnění žadatelé –Podnikatelské subjekty = právnické osoby založené za účelem podnikání Obchodní společnosti, výrobní družstva Osoby samostatně výdělečně činné 3

Školení je šance – podporované aktivity Podporované aktivity část 1 –další profesní vzdělávání zaměstnanců podporované zaměstnavateli, –tvorba podnikových vzdělávacích programů pro zaměstnance včetně přípravy podnikových lektorů a instruktorů, –aplikování všech forem vzdělávání zaměstnanců dle specifických potřeb zaměstnavatelů včetně přípravy na konkrétní náplň práce pro konkrétní pracovní pozici, 4

Školení je šance – podporované aktivity Podporované aktivity část 2 –podpora systémů řízení a rozvoje lidských zdrojů v podnicích vedoucí k motivaci a aktivizaci zaměstnanců a zaměstnavatelů a k podpoře dalšího podnikového vzdělávání, včetně poskytování podpory a poradenství, –uplatňování pružných forem organizace práce. –Vzdělávání obecné x vzdělávání specifické 5

Školení je šance – omezení činností Omezení podporovaných činností specifického vzdělávání –Sekce C Zpracovatelský průmysl (kromě 12 Výroba tabákových výrobků), –Sekce D Výroba a rozvod elektřiny, plynu, tepla a klimatizovaného vzduchu, –Sekce E Zásobování vodou; činnosti související s odpadními vodami, odpady a sanacemi, –Sekce F Stavebnictví apod. –Detailní seznam uveden v příloze prezentace. 6

Školení je šance – intenzita podpory Intenzita podpory –Podpora z OP LZZ má charakter veřejné podpory: Podpora podle pravidla de minimis Podpora na základě blokové výjimky Podpora podle dočasného rámce 7

Školení je šance – typy projektů Typy projektů –Regionální Minimální výše podpory 1 mil. Kč Maximální výše podpory 7 mil. Kč –Nadregionální Minimální výše podpory 2 mil. Kč Maximální výše podpory 15 mil. Kč –Maximální délka projektu 24 měsíců 8

Školení je šance – způsobilé výdaje Přehled způsobilých výdajů –Přímé x nepřímé náklady –Nákup služeb, –Přímá podpora, –Zařízení a vybavení, –Osobní náklady projektového týmu, –Drobné stavební úpravy, –Křížové financování, –Nepřímé náklady. 9

Školení je šance – oprávněnost výdajů Postup při výběru dodavatelů –Jsou stanoveny závazné postupy – Metodický pokyn pro zadávání zakázek –Cenové limity (předpokládaná hodnota zakázky) pro jednotlivé režimy –Povinnost archivace veškeré dokumentace týkající se výběrového řízení –Při nedodržování postupů a pravidel daných metodickým pokynem poskytovatel dotace uloží sankci anebo označí výdaje jako nezpůsobilé 10

Školení je šance - inovativnost Inovativnost projektu –Jedno z hodnotících kritérií. –Odlišení Vašeho projektu od dalších žádostí. –Hodnotí se využití nových inovativních přístupů ke vzdělávání a komplexní systémový přístup k rozvoji lidských zdrojů: Inovace v procesu, Inovace v produktu, Inovace v kontextu. 11

Diskuze a závěr Prostor pro Vaše dotazy. 12

Diskuze a závěr Děkuji za pozornost. Ing. Lenka Piruchová