Návod,jak postavit draka je lehký, najdete ho na poslední stránce.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Rubikova kostka Tietz.
Advertisements

Výpočet rychlosti Stručný návod pro žáky. Jiřík jede na sáňkách z kopce. Venku mrzne, je -5°C. Sníh má hustotu 700 kg/m 3. Sáňky měří 1,3 metrů a na výšku.
Relativnost pohybu 1. díl Autor: Ing. Jiřina Ovčarová 2011.
GEOMETRICKÉ TVARY v rozsahu učiva 1. stupně ZŠ
Modrá planeta Země.
Historie a princip INTERNET.
Kinematika 8. NEROVNOMĚRNÝ POHYB I. Mgr. Jana Oslancová
Vzhled stránky Velikost, okraje, orientace. Vzhled stránky POZOR! Zpravidla bychom si měli vzhled stránky uvědomit a rozmyslet jako první Pokud máme celý.
Český jazyk ( sloh ) – 8. ročník
PODZIM POPIS PRACOVNÍHO POSTUPU ( VÝROBA DRAKA)
Rovnoměrně zrychlený pohyb – test 2
TLAČENÍ A TAHÁNÍ – LÉTACÍ POKUSY
AFRIKA NEVŠEDNÍMA OČIMA Pomůcky potřebné k praktickým blokům Projekt je financován z prostředků Evropské unie a spolufinancován z prostředků.
U z l o v á n í.
TLAČENÍ A TAHÁNÍ – VYUŽÍVÁNÍ TLAKU
Předmět: Český jazyk - sloh Cílová skupina: 6. ročník ZŠ
Číslo v digitálním archivu školy
Pohyb a jeho druhy Co je to pohyb? Co všechno lze nazvat pohybem?
Německý ovčák LORD.
Seminární práce Ekologie Blesky
Use mouse or space bar to advance slides Možná se k Vám také dostala po internetu prezentace, jejímž obsahem je sdělení, že 27. srpna krátce po půlnoci.
Vítejte sportovní fanoušci Předvedu Vám desatero pravého sportovního fanouška. Snažil jsem se, aby tato pravidla byla využitelná nejen pro fotbal či hokej.
Parní lokomotiva A její konstruktéři.
Čas měříme hodinami,stopkami,metronomem.
Tření Třecí síla. (Učebnice strana 91 – 95)
Aion je MMORPG postavené na střetu tří říší a jejich obyvatel. V rámci celé řady nádherných i o odporně nádherných bojišť se budou utkávat démoni (zástupci.
LYŽOVÁNÍ.
Mechanické vlastnosti plynů
FANATICOS Za Slovácko navždy bije naše srdce modrobílé!
PLANETA ZEMĚ.
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST – „Spolu to dokážeme“ Registrační číslo CZ.1.07/1.400/ Číslo materiálu:
Grafické studio Ten dělá to a ten zas tohle FINANČNÍ GRAMOTNOST.
Rovnoměrný přímočarý pohyb
Informační technologie-prezentace
TLAČENÍ A TAHÁNÍ – ZKOUŠKA ROVNOVÁHY Když upustíme předmět, jako je například pravítko, spadne díky zemské přitažlivosti na zem. Když pravítko přesně v.
Akustika 3 (rychlost a šíření zvuku)
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Tangram Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Podzim.
TLAČENÍ A TAHÁNÍ Věděli jste, že silou vašeho vlastního dechu můžete donutit míč překonat gravitaci nebo že lze obrátit kbelík s vodou vzhůru nohama, aniž.
Elektřina a magnety 1. Pokusy s magnetem.
VSTUPTE VY_32_INOVACE_47 Mgr. Jana Dvořáková SLOVNÍ ÚLOHY: JEDNOTKY DÉLKY Datum vytvoření: Ročník: Vzdělávací oblast: Matematika a její.
ROTTWEILER.
Psí Svět.
Jakub Weinstein: DRUŽICE.
Pravidla atletiky 2014/2015.
LÁTKY A TĚLESA.
Slovní úlohy Dělitelnost
POLOHOVÁ ENERGIE TĚLESA
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ AUTOR: Ing. Miluše Pavelcová NÁZEV: VY_32_INOVACE_ M 19 TÉMA: Astronomická technika.
GLÓBUS. obsah  pohled do historie  glóbus  barevnost na glóbusu  měřítko glóbusu  kontrolní otázky.
Věda a technika v 18. století Název sady materiálů: Dějepis pro 8. ročník Název materiálu: VY_32_INOVACE_D_8_3606_Věda_a_technika_v _18_století Autor:
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Nejdříve musí překonat zemskou přitažlivost. K tomu musí dosáhnout určité rychlosti a směru. Oběžná rychlost pro 200km nad povrchem Země je něco přes.
1 LAMPIONY. 2 3 V našem průvodci najdete návod, jak vyrobit lampion krok za krokem. Zde si můžete stáhnout potřebné šablony:
Kosík, Novák, Stiskálek, Trhlík. vektorová veličina odvozená ze soustavy SI změna polohy za čas při mechanickém pohybu dělení: okamžitá rychlost průměrná.
Interkros Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh:
LAMPIONY.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_24_01 Mechanická.
Tanky 2. světové války Dominik Kolář.
FIMO.
Dalekohled Optické přístroje Název školy
Faustball Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh:
HVĚZDY- SOUHVĚZDÍ - GALAXIE
Budík VY_32_Inovace_13VR-2 Autor : Mgr. Romana Vítková ZŠ a MŠ Nedašov.
Odbíjená – základní pravidla
Festival her a hraček ABC KLUB PARDUBICE.
MECHANIKA.
Vypracovala Daniela Kubů ZŠ a MŠ Malý Újezd
Klid a pohyb tělesa.
Transkript prezentace:

Návod,jak postavit draka je lehký, najdete ho na poslední stránce. Připravuje VII . A Kdy : pátek 24. října 2008 , 6.vyuč. hod Kde: na fotbalovém hřišti Návod,jak postavit draka je lehký, najdete ho na poslední stránce.

Pravidla soutěže Drak musí být sestaven ve Vv . Bude se hodnotit vzhled ,velikost ,obtížnost konstrukce a délka letu. Drak se musí odevzdat 23.10.2008 do VII. A. V pátek 24.10.2008 se bude pouštět drak na hřišti místo 6 vyučovací hodiny.

Historie 1 První zmínky o pouštění draků pocházejí z Číny ze 4. století před n.l. a podle legend bývaly z počátku používány jako spojení mezi bohy a lidmi, někde měli draci zahánět blížící se bouře anebo zastrašit nepřítele. V devatenáctém století se draci používali různě. Například pan Polock si v roce 1826 nechal patentovat kočár tažený draky, který dokázal uvést až pět lidí rychlostí kolem 40 km/hodinu. Benjamin Franklin používal draky k pokusům s elektřinou a o něco později byli draci využíváni meteorology k pozorování počasí ve velkých výškách.V našich končinách patří pouštění papírových draků již mnoho let mezi velmi oblíbené zábavy malých i velkých. Jakmile začne foukat ze strnišť a zvedne se chladný podzimní vítr, začínají se na kopcích a polích objevovat první nadšenci s kupovanými, ale i vlastnoručně vyrobenými modely draků, aby předvedli své umění pouštění draků.

Historie 2 Z akrobatických kousků. Mají dlouhý ocas, který doslova opisuje dráhu letu draka po obloze. Bojoví draci jsou zas ti, kteří mají jen jedno vlečné lanko a vyznačují se velmi velkou rychlostí pohybu. Úkolem je chytit lanko soupeřova draka a stáhnout ho na zem. Velké dračí bitvy se konají v Japonsku, kdy každý takový drak má určitou část šňůry polepenou lepidlem, mletým sklem a pískem. Každý se snaží svého draka řídit tak, aby přeřezal šňůru soupeřova draka.Konávají se ale i jiné soutěže, např. který drak dolétne výš, o nejmenšího, největšího nebo nejstaršího draka, popřípadě i nejhezčího či nejoriginálnějšího.V roce 1919 byla německými příznivci puštěna sestava osmi propojených draků, kteří vystoupali do závratné výšky 9740 m.

Návod jak postavit draka. Potřebujete : dřevěné tyčky - 2 až 5 1m dlouhé, velký papír asi 70 cm X 90 cm nebo hedvábný kus látky1m X 1m, jehlu a niť nebo lepící pásku, držátko na provázek nebo vlasec min. 10m délka, krepák nebo kousky novin 1.Seskládejte dřívka do určitých tvarů a připevněte pevně k sobě provázkem nebo patexkou [přístroj který umělou hmotu] 2.Vezměte papír nebo hedvábnou látku a položte ji na obrys draka 3.Vystřihněte 3 – 4 cm od okraje draka 4.Přišijte nebo přilepte k drakovi 5. Doprostřed zadní části přidělejte provázek a na něj uvažte kousky krepáku nebo novin 6.Vemte držátko s vlascem nebo provázkem a přivažte jej do prostřed jestli má váš drak tvar + ty jiné tvary budou zobrazeny na dalším listě a draka si vybarvěte ale nemusíte.

Tvary a jejich navázání Připevněný provázek