Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Faustball Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Faustball Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh:"— Transkript prezentace:

1 Faustball Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh:
 1. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh: Netradiční sportovní hry Téma: Faustball - pravidla Jméno autora:  Mgr. Tomáš Vacek Vytvořeno dne:  5. září 2012 Metodický popis, (anotace):  Podpora hodiny Netradiční sportovní hry

2 Historie Faustball je kolektivní míčová hra, která se hraje na travnatých hřištích či v hale. Někdy se používá pro tuto hru označení jako Fistball. Při hře hrají dvě družstva o pěti hráčích, kdy cílem hry je odbít pěstí přes pásku na stranu hřiště soupeře.

3 Hřiště

4 http://upload. wikimedia. org/wikipedia/commons/2/2d/Faustball_Frauen

5 Hřiště Hřiště má tvar obdélníku, které je ve středu rozděleno páskou.
Rozměry plochy - 50 x 20 m a výška pásky je stanovena na: 200cm – muži, 190cm – ženy, junioři 160 – 180cm. Družstvo se skládá z pěti hráčů /2hráči zadní řady, mezi nimi nahrávač a 2hráči přední řady-smečaři/

6 Pravidla hry Utkání se hraje na čas (2 x 10 minut) nebo na vítězné sety a to na ty 2, tři i čtyři vítězné sety (do 11 bodů), přičemž rozdíl musí v daném setu musí být min. 2 body /obdobně jako volejbal/ Při hře se používá volejbalový míč nebo alternativou může být lehký fotbalový.

7 Pravidla hry - podání Podání se provádí z čáry, která je 3metry od pásky. Hráči mohou odbíjet míč pouze pěstí nebo předloktím. Každý hráč se může dotknout při jedné výměně pouze jednou. Při hře daným družstvem si mohou hráči třikrát dotknout míče, aby odehráli míč na soupeřovu polovinu. /oproti volejbalu se však 1hráč může dotknout pouze jednou/ Mezi nahrávkami se může vždy míč dotknout jedenkrát země. Chybou při hře je dotkne-li se míč sítě, míč dvakrát dopadne na zem nebo spadne míč do autu. Podání provádí družstvo, které udělalo chybu.

8 Použité zdroje:


Stáhnout ppt "Faustball Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh:"

Podobné prezentace


Reklamy Google