Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Ultimate Frisbee „létat je tak snadné“.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Ultimate Frisbee „létat je tak snadné“."— Transkript prezentace:

1 Ultimate Frisbee „létat je tak snadné“

2 Obsah Co je Ultimate Frisbee Základní pravidla Spirit of the Game
Hřiště Vybavení

3 Co je Ultimate Frisbee Ultimate je kolektivní bezkontaktní sport s létajícím diskem (frisbee). V této hře vítězí tým, který má na konci hrací doby vyšší počet bodů. Bod družstvo získá, pokud hráč nahraje svému spoluhráči disk a ten jej chytí v koncové zóně, na kterou tým útočí.

4 Základní pravidla Zahájení hry Skórování Pohyb disku
Každý bod začíná nastoupením obou týmů na přední čáru jejich koncové zóny. Každý poločas a po každém bodu se začíná výhozem - obrana hodí disk útočníkům. Skórování Bod padne v okamžiku, kdy hráč chytne disk v koncové zóně soupeře. Pohyb disku Disk se smí pohybovat pouze nahráváním od hráče k hráči - s diskem se nesmí běhat.

5 Základní pravidla Změna držení disku Bezkontaktní Řízení hry
Vždy, když je nahrávka neukončená, zachycená nebo sražená protihráčem, disk se dotkne země nebo je chycen útočícím hráčem v autu, útočníci si disk podají, útočník chytí vlastní hod, útočník neodhodí disk před napočítáním. Bezkontaktní Mezi hráči není povolen fyzický kontakt ani přetahování o disk. Řízení hry Hra je založena na principu řízení hry samotnými hráči, hraje se bez rozhodčích. Všechny přestupky na čarách, při držení disku a fauly jsou hlášeny samotnými hráči přítomnými na hřišti.

6 Spirit of the Game (duch hry)
Tato hra je založena na principu fair play. Hraje se bez rozhodčích. Znamená to tedy, že ve sporných situacích se hráči musí sami dohodnout na řešení. To vyžaduje poctivost!

7 Hřiště Ultimate se hraje na hřišti o rozměrech cca 100x37 metrů (polovina fotbalového hřiště na délku). Na obou koncích hřiště jsou vyznačeny koncové zóny o hloubce cca 18 metrů. Povrch může být jakýkoli, nejvhodnější je upravený trávník.

8 Vybavení Létající disk – Frisbee
Většinou se používá disk od americké firmy Discraft, který je pro tuto hru přímo určen. Je však možné použít jakýkoli disk, který je přijatelný pro oba kapitány.

9 Vybavení Kopačky Vzhledem k tomu, že Ultimate se hraje většinou na travnatém povrchu, jsou potřeba kvalitní kopačky. Většina hráčů hraje v klasických fotbalových kopačkách, o něco vhodnější jsou kopačky na americký fotbal, které nejsou tolik přizpůsobeny kopání do míče, takže mohou být stabilnější a mohou mít špunty i na špičce pro lepší zrychlení.

10 KONEC „tak ať to lítá“


Stáhnout ppt "Ultimate Frisbee „létat je tak snadné“."

Podobné prezentace


Reklamy Google