Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

FIMO.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "FIMO."— Transkript prezentace:

1 FIMO

2 Co to je? Fimo je modelovací hmota, ze které lze vyrábět mnoho zajímavých šperků, dekoračních předmětů a mnoho dalších věcí.

3 Fimo hmota se rozděluje na tři základní typy:
soft classic effect Mezi classic a soft je jen nepatrný rozdíl. Classic je mírně tužší než soft, takže se trochu hůře zpracovává. Pokud si pořídíte Fimo effect, můžete sehnat mnoho druhů - po vypečení průhledné, fosforové, se třpytky a další.

4 Na internetu můžete nalézt mnoho stránek s návody
Na internetu můžete nalézt mnoho stránek s návody. Od návodů na šperky po návody na dekorační předměty. Další návody, najdete i na videoportálu youtube.com z různých koutů světa. Stačí zadat fimo či fimo tutorial a naleznete mnoho zajímavých návodů. My osobně obvykle vybíráme návody z náhodných stránek a poté pracujeme podle své fantazie.

5 Přestože to vypadá, že je hmota poměrně drahá (cena se pohybuje mezi 50 – 65 Kč), není to tak. Z napohled malého kousku se dá vytvořit mnoho zajímavých věcí. Barvy se také celkem dobře míchají. U této hmoty máte celkem stoprocentní jistotu, že vytvoříte něco, alespoň částečně, originálního.

6 A teĎ návod na náš nápad - puzzlík
Přichystejme si: - tmavě zelenou, světle zelenou a černou fimo barvu - ostrý nožík, desku ( abyste si neudělali rýhy do stolu), váleček a plech

7 Otevřeme fimo a odřízneme potřebný kus hmoty.
Hmotu vždy před použitím pořádně propracujeme.

8 3) Z černé hmoty uválíme tenký váleček
3) Z černé hmoty uválíme tenký váleček. 4) Ze světle zelené hmoty rozválíme tenkou placku. Do té pak „zabalíme“ černý váleček a trochu proválíme.

9 5) Poté i z tmavě zelené hmoty uděláme placku a také do ní „zabalíme“ váleček a zas trochu proválíme. Na obou koncích zarovnáme. 6) Váleček přeřízneme v polovině. Dvě části přiložíme k sobě a znovu přeřízneme v půli. Toto opakujeme tak dlouho, dokud nedosáhneme určitého rozměru (a dokud to jde  ) viz obrázek.

10 Takto jsme vytvořili placku, kterou ještě trochu rozválíme, aby v ní nebyly žádné díry.
Z placky vyřízneme puzzlík (samozřejmě si z ní můžete vyříznout cokoliv).

11 9) A konečně jsme u posledního a také nejlehčího kroku: Troubu si předehřejeme na 110°C a vložíme do ní plech s fimo výrobky. Pečeme max. 30 minut.

12 Na prezentaci spolupracovalY :
Tereza Nováková a Sabina Rischlingová


Stáhnout ppt "FIMO."

Podobné prezentace


Reklamy Google