AKTUÁLNÍ INFORMACE O REGIONÁLNÍM OPERAČNÍM PROGRAMU STŘEDNÍ MORAVA Bouzov, 8. října 2008.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ROP Střední Morava nástroj podpory pro rozvoj cyklodopravy a cykloturistiky ve Zlínském kraji Zlín: 29. června 2012.
Advertisements

Vzdělávání pro konkurenceschopnost mýty a příležitosti Ing. Markéta Novotná Praha.
Název projektu: „Aby byl domov domovem I“ Registrační číslo projektu: CZ.1.15/3.3.00/ SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „Aby byl domov domovem I“ realizovaném.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Litovel
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Projekt Podpora rozvoje Olomouckého kraje Ing. Marta Novotná 1. října 2008.
Přehled realizovaných plateb a opatření k urychlení proplácení projektů financovaných z ROP Střední Morava 2. září 2009 Olomouc 8. září 2009 Zlín Výroční.
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Dřevohostice
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Tučín
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Moravský Beroun
OPERAČNÍ PROGRAM PRAHA - ADAPTABILITA Nestátní neziskové organizace – partneři pro rozvoj PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI MMR, STAROMĚSTSKÉ.
Role MZ ČR v souvislosti s veřejnou podporou – financování investic ve zdravotnictví
Aktuální informace o Regionálním operačním programu regionu soudržnosti Střední Morava Ing. Zdeněk Bogoč Úřad Regionální rady.
Integrovaný plán rozvoje města Náchoda na období Jednání Řídícího výboru Náchod,
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
NOVINKY V DOKUMENTACI – NOVÝ SYSTÉM HODNOCENÍ 24.ZÁŘÍ 2013.
Integrovaný plán rozvoje města Kutná Hora 21. srpna 2007.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
Půjčky NNO v rámci grantového schématu „Podpora sociální integrace v Olomouckém kraji“ při SROP.
2. setkání pracovníků ORP v oblasti regionálního rozvoje v Královéhradeckém kraji se zástupci Královéhradeckého kraje a CEP 2. BLOK Centrum evropského.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka „Stav financování vodohospodářských.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013.
POV 2008 Navrhovaná podoba Programu obnovy venkova Olomouckého kraje V roce 2008.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Zlín, 8. září 2009.
1 Fondy Evropské unie. 2 Stav čerpání z fondů EU ČR má k dispozici na programové období z fondů Evropské unie 26,7 miliardy eur. V přepočtu.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
EXPERTNÍ PODPORA PŘÍJEMCŮM DOTACE Z ROP JIHOVÝCHOD Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Olomouc, 2. září 2009.
Projekt: „Podpora a rozvoj služeb v sociálně vyloučených lokalitách MSK “ Moravskoslezský kraj.
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Mgr. Jakub Benda) 2)Změny ve 4. Výzvě (Mgr. Jakub Benda) 3)Informace o Prioritě 1 (Ing. Johana.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
Integrovaná rozvojová strategie cestovního ruchu Rožnovska JVM-RPIC, spol. s r.o. Ing. Jiří Kučera, Ing. Jakub Křižka
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Projekty realizované ROP SM krajem a ORP Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Evaluační aktivity Olomouckého kraje ve vztahu k vyhodnocení ROP SM Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Zkušenosti s činností ROPu Střední Morava a náhled na implementaci v příštím programovém období aneb od administrace k řízení EU fondů Roztoky.
VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín
Postup realizace ROP Střední Morava Konference samospráv Olomouckého kraje Olomouc 27. února 2012.
Zhodnocení ROP Střední Morava Ing. Hana Linhartová vedoucí oddělení metodiky Ú řad Regionální rady regionu soudržnosti Střední Morava.
JUDr. Olga Letáčková Aktuální stav a strategie pro období Roztoky u Prahy ROP Střední Čechy.
Lenka Kšanová (Praha, duben 2016) Výzva dodatkových aktivit- finanční část.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
ROP Moravskoslezsko v roce 2009 Ing. David Sventek, MBA Úřad Regionální rady Moravskoslezsko.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Seminář pro žadatele Výzva č. 32/ Fyzická revitalizace území 22. ledna 2013 Olomouc.
Vyhlášené oblasti podpory a doporučení pro zpracování projektů IPRÚ 19. května 2008, Rožnově pod Radhoštěm.
Podpora obcí s rozšířenou působností z ROP Střední Morava v programovém období Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
PUBLICITA NENÍ FORMALITA Olomouc, 30. září NA CO NEZAPOMENOUT Logo ROP Střední Morava Symbol EU Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj.
1 Osnova studie proveditelnosti a analýzy nákladů a přínosů.
SEMINÁŘ K VYHLÁŠENÉ VÝZVĚ 02/2007 REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU STŘEDNÍ MORAVA Olomouc Zlín Uherské Hradiště 18.
SEMINÁŘ K VYHLÁŠENÉ VÝZVĚ 06/2008 REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU STŘEDNÍ MORAVA Olomouc 19. května 2008.
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
Osnova studie proveditelnosti a analýzy nákladů a přínosů 17. 3
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Výzva dodatkových aktivit- finanční část
Transkript prezentace:

AKTUÁLNÍ INFORMACE O REGIONÁLNÍM OPERAČNÍM PROGRAMU STŘEDNÍ MORAVA Bouzov, 8. října 2008

STRUČNÁ STATISTIKA Počet předložených projektů 650 (k ) Počet schválených projektů 340 Schválená finanční podpora z ROP Střední Morava: mil. Kč (k )

PŘEHLED SCHVÁLENÝCH PROJEKTŮ 1.1 Regionální dopravní infrastruktura 19 projektů – 798,3 mil. Kč 1.3 Bezmotorová doprava 32 projektů – 508,4 mil. Kč (převis 380%) Podnikatelská infrastruktura a služby na území definovaném oblastí podpory projektů – 444,1 mil. Kč (převis 540%) Stav k

PŘEHLED SCHVÁLENÝCH PROJEKTŮ Podnikatelská infrastruktura a služby na území definovaném oblastí podpory 3.1 Luhačovicko 6 projektů – 186,4 mil. Kč (převis 140%) Fyzická revitalizace území 21 projektů – 508,2 mil. Kč (převis 300%) Fyzická revitalizace území 60 projektů – 589,8 mil. Kč (převis 500%)

PŘEHLED SCHVÁLENÝCH PROJEKTŮ Rozvoj dopravního integrovaného systému, přestupní terminály a zastávky 12 projektů – 311,2 mil. Kč (převis 0%) 2.4 Podpora podnikání 7 projektů – 44,8 mil. Kč (převis 132%) 3.2 Veřejná infrastruktura a služby (cestovní ruch) 19 projektů – 227,3 mil. Kč (převis 266%)

PŘEHLED SCHVÁLENÝCH PROJEKTŮ Sociální infrastruktura (rozvoj venkova) 101 projektů – mil. Kč (převis 750%) 3.1 Integrovaný rozvoj cestovního ruchu – Horní Vsacko 5 projektů – 91,7 mil. Kč (převis 160%) 3.1 Integrovaný rozvoj cestovního ruchu – Rožnovsko 5 projektů – 23,1 mil. Kč (převis 120%)

PŘEHLED SCHVÁLENÝCH PROJEKTŮ Podnikatelská infrastruktura a služby na území definovaném oblastí podpory 3.1 – Horní Vsacko 6 projektů – 167,3 mil. Kč (převis 143%) Podnikatelská infrastruktura a služby na území definovaném oblastí podpory 3.1 – Rožnovsko 5 projektů – 55,3 mil. Kč (převis 334%)

PŘEHLED SCHVÁLENÝCH PROJEKTŮ 3.4 Propagace a řízení 8 projektů – 99,2 mil. Kč

KLÍČOVÉ PROBLÉMY V ŽÁDOSTECH Do financování z ROP zahrnuty výdaje v rozporu s cíli a aktivitami stanovenými ve výzvě, namísto jejich zahrnutí do neuznatelných výdajů Projekt zakládá veřejnou podporu, ale tomu neodpovídá zvolená výše dotace V žádosti není uvedeno žádné výběrové řízení

V projektové žádosti a v jejích přílohách jsou rozpory Hodnota monitorovacího indikátoru není reálná Popis cílových skupin je obecný a vágní, není provedena odpovídající kvantifikace Jsou zvoleny vlastní socioekonomické přínosy, není však doloženo jejich stanovení KLÍČOVÉ PROBLÉMY V ŽÁDOSTECH

Socioekonomické přínosy nejsou relevantní ve vztahu k vyhlášené výzvě Není odpovídajícím způsobem odůvodněný zvolený socioekonomický přínos k aktivitám projektu Partnerství je „umělé“ KLÍČOVÉ PROBLÉMY V ŽÁDOSTECH

FINANČNÍ RÁMEC ROP SM – posilování kursu koruny „Přibližně mínus pět miliard korun oproti původním bezmála devatenácti určených na Regionální operační program Střední Morava v letech 2007 až 2013 hlásí finanční manažeři ve vztahu k posilování české koruny vůči…“

KVALITNÍ PROJEKTY + HOSPODÁRNOST + EFEKTIVITA Naplňování strategie a cílů ROP Střední Morava – vazba na rozvoj území Zajištění účelovosti dotace, hospodárnosti a efektivity Měření výstupů, výsledků, dopadů projektu Udržitelnost projektů

OPTIMALIZACE HODNOCENÍ PODPOŘENÝCH PROJEKTŮ A SYSTÉMU ADMINISTRACE Výbor Regionální rady na svém jednání zadal „optimalizaci systému administrace“ Bude provedeno hodnocení podpořených projektů Cílem je zefektivnění systému administrace a odstranění problémových míst Souvislost se zaměřením nových výzev Řešení problematiky sníženého finančního rámce Další výzvy se předpokládají až po „optimalizaci“…

NEPODCEŇUJME PRAVIDLA A KONTROLNÍ MECHANISMY Zjištění v rámci následných kontrol období – doposud až 14% neoprávněně vyplacených prostředků Tlak Evropského parlamentu na posilování kontroly – až 80% projektů Kontroly zaměřené především na dodržování nařízení, veřejné zakázky, formální správnost Neoprávněně vyplacené prostředky vrací příjemce

Dvouměsíčník Tištěný i elektronický Informace až do schránky Snaha o přehledné a jasné informace o ROP Distribuce 10 tis. výtisků Přihlásit k odebírání je možné na formuláři na Právě vychází 3. číslo Magazínu ROP MAGAZÍN ROP

DĚKUJI VÁM ZA POZORNOST Ing. Zdeněk Bogoč vedoucí odboru metodiky a monitoringu Úřadu Regionální rady Evropská unie a Evropský fond pro regionální rozvoj jsou partnery pro váš rozvoj.