Integrovaný operační program (IOP) INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské nám. 6 110 15.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ V NOVÉM PROGRAMOVACÍM OBDOBÍ EU
Cassia Development & Consulting, s.r.o.
Dotační možnosti pro obce a města
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
Možnosti strukturálních fondů EU – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Hradec Králové, Ing. Miloš Ciniburk zástupce ředitele.
Role MZ ČR v souvislosti s veřejnou podporou – financování investic ve zdravotnictví
Company LOGO Efektivní veřejná správa a přátelské veřejné služby Integrovaný operační program 2007 – 2013 Ministerstvo vnitra České republiky.
Program konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
„Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech“
Program rozvoje cestovního ruchu Královéhradeckého kraje Úvodní setkání řídící skupiny – 28. června 2007– Hradec Králové 1 PROGRAM ROZVOJE CESTOVNÍHO RUCHU.
Moravskoslezský kraj: Tradice, rozvoj, kvalita
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 EVROPSKÁ UNIE EVROPSKÝ FOND PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ ŠANCE.
Integrovaný operační program (IOP) INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM.
Integrovaný operační program (IOP)
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
1 Využívání fondů EU v letech 2007 – 2013 Strategie a programy ČR INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Jana Římská Odbor řízení operačních programů Ministerstvo.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013.
Volnočasové projekty a EU financování
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Úvod do regionální politiky EU v ČR Eurocentrum Praha,
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
AGENTURA V ROCE Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách  schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor.
Integrovaný operační program Oblast intervence - Služby v oblasti veřejného zdraví.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod 2007 – 2013
Informace o přípravě Integrovaného operačního programu  Ministerstvo kultury  Ministerstvo informatiky Vít Richter Národní knihovna ČR
IX. Konference Finance pro města a obce Libor Lukáš hejtman Zlínského kraje zástupce AKČR pro Regionální operační programy Využití Regionálních.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Ostrava Pilotní projekty v IOP „Integrovaný přístup k řešení romské problematiky v sociálně vyloučených lokalitách“
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Digitální strategie krajů Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Digitální strategie krajů Datum:
1 Plánování rozvoje sociálních služeb v ČR a další perspektivy jeho vývoje Zlín
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Mgr. Zdeněk Semorád, náměstek ministryně MMR pro evropské programy
Individuální projekty MZ Globální granty Porada hlavních sester ČR Lékařský dům.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Kulatý stůl pro NNO k problematice přípravy NRP Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Integrovaný operační program (IOP) INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek.
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Integrovaný operační program
Regionální politika EU v období
Integrovaný plán rozvoje území Zlín pro období
Integrovaný regionální operační program
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013 Oblast intervence 3
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Národní podpora využití potenciálu kulturního dědictví prostřednictvím Integrovaného operačního programu
Transkript prezentace:

Integrovaný operační program (IOP) INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské nám Praha 1

Integrovaný operační program (IOP) Úvod IOP  Operačním program realizovaný pro cíl 1 – Konvergence  Charakterizován jako tématický OP  Koncipován jako program komplexních intervencí národního rozměru pro řešení společných problémů na území České republiky  Navazuje na principy Lisabonské strategie  Zpracován na základě principu partnerství  Opřen o nařízení o ERDF a obsažen v NSRR  Řídícím orgánem IOP je Ministerstvo pro místní rozvoj  Schválen vládou dne usnesením č. 197

Integrovaný operační program (IOP) Globální cíl IOP Modernizace a zefektivnění činností a procesů v oblasti Modernizace a zefektivnění činností a procesů v oblasti - veřejné správy - veřejné správy - veřejných služeb - veřejných služeb - řízení územního rozvoje. - řízení územního rozvoje. Podpora vybraných aktivit, které jsou stěžejní pro vyvážený a harmonický rozvoj celého území ČR. Podpora vybraných aktivit, které jsou stěžejní pro vyvážený a harmonický rozvoj celého území ČR.

Integrovaný operační program (IOP) Struktura IOP Prioritní osaPodíl na prioritní ose P 1 Modernizace veřejné zprávy31 % P 2 Zvýšení kvality a dostupnosti veřejných služeb 35 % P 3 Národní podpora územního rozvoje 31 % P 4 Technická asistence3 % Celkem100 %

Integrovaný operační program (IOP) Prioritní osa 1 – Modernizace veřejné správy rioritní osa řeší Prioritní osa řeší - modernizaci ústřední a územní veřejné správy prostřednictvím informatizace – Smart Administration - modernizaci ústřední a územní veřejné správy prostřednictvím informatizace – Smart Administration - rozvoj informačních a komunikačních technologií (ICT) - rozvoj informačních a komunikačních technologií (ICT) Hlavním cílem je vytvoření efektivní správní administrativy. Hlavním cílem je vytvoření efektivní správní administrativy. Prioritní osa obsahuje 2 tzv. oblasti intervence (1.1 a 1.2). Prioritní osa obsahuje 2 tzv. oblasti intervence (1.1 a 1.2).

Integrovaný operační program (IOP) Prioritní osa 1 – Modernizace veřejné správy 1.1 – Rozvoj informační společnosti ve veřejné správě rozvoj elektronické veřejné správy – eGovernment, eTax, eCulture, eHealth aj. tvorba registrů (živnostenské, finanční, katastrální úřady, zdravotní pojištovny, správy soc. zabezpečení) tvorba a sdílení dat ve veřejné správě Příjemci: organizační složky státu a jejich zřizované organizace, vč. finančních a katastrálních úřadů, ap.

Integrovaný operační program (IOP) Prioritní osa 1 – Smart administration 1.2 – Zavádění ICT v územní veřejné správě rozvoj a obnova informační infrastruktury v územní VS aplikace ICT standardů ve veřejné správě Příjemci: kraje, obce a jejich zřizované organizace, svazky obcí

Integrovaný operační program (IOP) Prioritní osa 2 – Zvýšení kvality a dostupnosti veřejných služeb Priorita se zaměřuje na zajištění a podporu kvality a dostupnosti veřejných služeb v oblasti - sociální péče - zdravotnictví - zaměstnanosti - bezpečnosti, prevence a řešení rizik. Podstatné z regionálního hlediska je, že se jedná o služby, které je nutno zajišťovat plošně v celém území ČR. Prioritní osa obsahuje 4 oblasti intervence.

Integrovaný operační program (IOP) Prioritní osa 2 – Zvýšení kvality a dostupnosti veřejných služeb 2.1 – Služby v oblasti sociální integrace investiční podpora transformace pobytových zařízení sociálních služeb budování institucí zajišťující návrat sociálně ohrožených osob na trh práce – Romská komunita podpora sociální ekonomiky Příjemci: organizační složky státu a jimi zřizované příspěvkové organizace, kraje a jimi zřizované organizace, obce a jimi zřizované organizace, NNO, podnikatelé v sociální ekonomice

Integrovaný operační program (IOP) Prioritní osa 2 – Zvýšení kvality a dostupnosti veřejných služeb 2.2 – Služby v oblasti veřejného zdraví modernizace přístrojového vybavení oblast prevence zdravotních rizik řízení systému zdravotní péče, aj. Příjemci: organizační složky státu a jimi zřizované příspěvkové organizace, organizace zřizované kraji a obcemi, fyzické a právnické osoby poskytující veřejnou službu v oblasti zdravotní péče podle zákona č.20/1966 Sb., nebo zákona č. 258/2000 Sb.

Integrovaný operační program (IOP) Prioritní osa 2 – Zvýšení kvality a dostupnosti veřejných služeb 2.3 – Služby v oblasti zaměstnanosti adaptace a modernizace systému služeb zaměstnanosti tvorbou a podporou  regionálních školících středisek,  výcvikových a rekvalifikačních institucí Příjemci: organizační složky státu v oblasti služeb zaměstnanosti (MPSV, Úřady práce), kraje a jimi zřizované organizace

Integrovaný operační program (IOP) Prioritní osa 2 – Zvýšení kvality a dostupnosti veřejných služeb 2.4 – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik infrastruktura veřejné správy pro oblast bezpečnosti a prevence rizik – modernizace složek Integrovaného záchranného systému (Hradec Králové) podpora investic pro policejní služebny a policejní operační střediska Příjemci: organizační složky státu a jimi zřizované příspěvkové organizace, kraje a jimi zřizované organizace

Integrovaný operační program (IOP) Prioritní osa 3 – Národní podpora územního rozvoje Priorita je zaměřena na zlepšení efektivity řízení a koordinace sektorů - cestovního ruchu - kultury - bydlení - tvorby územních plánů Prioritní osa obsahuje 4 oblasti intervence.

Integrovaný operační program (IOP) Prioritní osa 3 – Národní podpora územního rozvoje 3.1 Národní podpora rozvoje cestovního ruchu organizace, řízení a podpora marketingu cestovního ruchu na národní úrovni  řízení cestovního ruchu na národní úrovni  zajištění standardizace kvality služeb cestovního ruchu Příjemci: organizační složky státu a jimi zřizované příspěvkové organizace, NNO a zájmová sdružení právnických osob s celorepublikovou působností v cestovním ruchu

Integrovaný operační program (IOP) Prioritní osa 3 – Národní podpora územního rozvoje 3.2 – Národní podpora využití potenciálu kulturního dědictví Zefektivnění výkonu veřejné správy v oblasti kulturního dědictví Budování infrastruktury pro moderní kulturní služby Ekonomizace kulturního dědictví formou zefektivnění poskytovaných a vzniku nových služeb Příjemci: organizační složky státu a jimi zřizované příspěvkové organizace, obce a jimi zřizované organizace, svazky obcí, NNO a zájmová sdružení právnických osob

Integrovaný operační program (IOP) Prioritní osa 3 – Národní podpora územního rozvoje 3.3 – Zlepšení prostředí pro bydlení revitalizace problémových sídlišť podpora bytových domů (pilotní projekty zahrnující sociální bydlení – Romská komunita) Příjemci: vlastníci domů, obce

Integrovaný operační program (IOP) Prioritní osa 3 – Národní podpora územního rozvoje 3.4 Modernizace a rozvoj systémů tvorby územních politik tvorba a aktualizace územních plánů a územních analytických podkladů vytvoření systému trvalé aktualizace dat a standardizace výstupů z různých zdrojů Příjemci: organizační složky státu a jimi zřizované příspěvkové organizace, kraje a jimi zřizované organizace, obce a jimi zřizované organizace

Integrovaný operační program (IOP) Závěr Celkové finanční zdroje € € - Zprostředkující subjekty: Celkové finanční zdroje € - příspěvek Evropského společenství € - národní zdroje Zprostředkující subjekty: Centrum pro regionální rozvoj, Ministerstvo vnitra, Ministerstvo zdravotnictví, Ministerstvo práce a sociálních věcí a Ministerstvo kultury

Integrovaný operační program (IOP) Děkuji za pozornost. Ing. Marcela Ondráčková Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor řízení operačních programů více informací na