1 IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 2. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů ( rámci realizace.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SEMINÁŘ „Jak získat dotaci z IPRM na rekonstrukci bytového domu?“ od 15:00 hodin Hlavní sál Klubu Starý pivovar Prusinovského 114, Kroměříž.
Advertisements

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Brno 7. ledna 2010 Seminář pro předkladatele projektů do Integrovaného plánu rozvoje města Brna Postup předkládání projektů.
Integrovaný plán rozvoje města Chrudim
Regenerace sídliště Rochlice
PF02-14 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2014
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Statutární město Chomutov vyhlásilo výzvu č. 1 k podávání žádostí o poskytnutí finanční podpory projektů Regenerace bytových domů v rámci Integrovaného.
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA STRAKONICE (= IPRM)
Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Povinné přílohy žádosti pro 3. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Kateřina Vágnerová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA STRAKONICE (= IPRM)
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Přílohy související s podáním a realizací dotace z PRV Lipová, „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Veřejné projednání Vstupní informace  Objednatel IPRM zóny: Město Náchod  Zpracovatel IPRM zóny: Centrum evropského projektování a.s., Hradec.
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
Nejčastější pochybení při administraci monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Informační schůzka k Integrovanému plánu rozvoje města Chrudim financovaného z EU
Role CRR ČR v rámci administrace Výzvy č. 23
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
ČASTÉ CHYBY PŘI ZPRACOVÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI 8. října 2013 Ing. Petra Salačová, OAP Ústí nad Labem 1.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Jednotný programový dokument pro Cíl 2 regionu soudržnosti Praha na období 2004 – 2006 Povinné přílohy žádosti Ing. Kateřina Vágnerová Magistrát hl. m.
Povinné přílohy žádosti pro 5. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Johana Chalupová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Jednání Pracovní skupiny
Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK 2007 – 2013 FINANČNÍ ČÁST.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Povinné přílohy žádosti pro 4. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Mgr. Jakub Benda Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU Oddělení.
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
Stav příprav na SROP v krajích Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Ústí nad Orlicí, 20. – Zdeněk Semorád.
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Veřejné projednávání,
Operační program ESPON 2013 Informační den Program ESPON 2013 Projektová partneři Mgr. Milada Hroňková Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 21. února 2011.
VÝZVA K PODÁVÁNÍ ŽÁDOSTÍ O POSKYTNUTÍ PODPORY
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
IPRM Sídliště Kročehlavy Regenerace bytových domů.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
1 Integrovaný plán rozvoje města – zóna Severní sídliště Seminář pro žadatele a příjemce IPRM - IOP
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Podpora oprav domovních olověných rozvodů.
Program rozvoje venkova Administrace Žádosti o dotaci 1. kolo příjmu žádostí
STÁTNÍ FOND ROZVOJE BYDLENÍ jednání Expertní skupiny manažerů IPRM Děčín Ing. Michal Pluta, ředitel Holdingového fondu SFRB.
IPRM Kladno-Kročehlavy Aktuální stav realizace IPRM
Integrovaný plán rozvoje města Hodonín Seminář pro žadatele
Seminář pro žadatele IROP
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM Prioritní oblast 5– Národní podpora územního rozvoje Oblast intervence 5.2 Zlepšení prostředí v problémových sídlištích.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Integrovaný plán rozvoje města Opava pro Integrovaný operační program
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
SCLLD MAS HORNÍ POMORAVÍ
Výzvy k předkládání žádostí o podporu MAS Podhorácko - IROP
STÁTNÍ FOND ROZVOJE BYDLENÍ
F4 – Podpora investic na založení nebo rozvoj nezemědělských činností
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Výzva č. 3 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

1 IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 2. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů ( rámci realizace IPRM celkově 3. výzva)

2 Charakteristika výzvy Typ výzvy  časově omezená od 10. února do 29. března 2010 Celkový finanční objem pro tuto výzvu  40 mil. Kč Oprávnění žadatelé  vlastníci bytových domů obce bytová družstva či další obchodní společnosti vlastníci jednotek sdružení ve společenství vlastníků jednotek dle zvl. zákona další právnické a fyzické osoby vlastnící bytový dům 2

3 Charakteristika výzvy II Územní zaměření podpory  vymezené území uvedené v Dokumentu IPRM zóny (zejména oblast sídliště u nemocnice) Podporované aktivity  rekonstrukce a modernizace bytových domů  zateplení  odstranění statických poruch  rekonstrukce technického vybavení  výměna či modernizace lodžií a balkonů 3

4 Poskytovaná podpora Výše podpory  není stanovena minimální ani maximální výše celkových výdajů projektu Míra podpory  malý podnik 60 % CZV projektu  střední podnik 50 % CZV projektu  velký podnik 40 % CZV projektu Bližší informace k rozdělení žadatelů na malý, střední, velký podnik viz Příloha Příručky pro žadatele a příjemce č. 1 „Definice malého a středního podniku“ 4

5 Malý, střední podnik Malý podnik  zaměstnává méně než 50 zaměstnanců  jeho aktiva/majetek, nebo obrat/příjmy nepřesahují korunový ekvivalent 10 mil. EUR (kurz vyhlášený Evropskou centrální bankou k – 26,473 CZK/ EUR) Střední podnik  zaměstnává méně než 250 zaměstnanců  jeho bilanční suma roční rozvahy (aktiva/majetek) nepřesahuje částku 43 mil. EUR nebo má roční obrat/příjmy nepřesahující 50 mil. EUR SVJ většinou malý podnik, bytové družstvo malý nebo střední podnik (pokud jsou nezávislé podniky = samostatné podniky nebo podnik vlastní méně než 25 % kapitálu nebo hlasovacích práv jiného subjektu a/nebo jiný podnik vlastní méně než 25 % kapitálu nebo hlasovacích práv tohoto podniku).

6 Způsobilé výdaje  regenerace společných prostor a společných zařízení bytových domů charakteru technického zhodnocení majetku, rekonstrukce či modernizace, zejména zateplení obvodového pláště domu, pořízení, modernizace a rekonstrukce technického vybavení, odstranění statických poruch domů, rekonstrukce, modernizace, technické zhodnocení společných prostor, sanace základů a hydroizolace spodní stavby, rekonstrukce, modernizace lodžií, balkonů  výdaje na povinnou publicitu  daň z přidané hodnoty u neplátců DPH  daň z přidané hodnoty u plátců DPH, pokud nemají nárok na odpočet daně na vstupu

7 Časová způsobilost výdajů Počáteční datum pro způsobilost výdajů  den uvedený na potvrzení pobočky Centra pro regionální rozvoj ČR pro NUTS II Severovýchod o způsobilosti projektu, kde je uvedeno, že předložený projekt splnil kritéria přijatelnosti  před tímto datem nesmí být zahájeny stavební práce a nesmí být uzavřena smlouva s dodavateli nebo dán závazný příslib objednávky

8 Žádost o dotaci – předložení na Město Forma žádosti o dotaci  formulář žádosti je k dispozici v elektronické podobě na webové adrese při jejím vyplňování je třeba se řídit Přílohou Příručky pro žadatele a příjemce č. 5 „Pokyny pro vyplnění elektronické projektové žádosti BENEFIT7“  odevzdání žádosti po finálním uložení v tištěné podobě  1 vyhotovení originál, 1 vyhotovení kopie  listy žádosti pevně spojit 8

9 Přílohy žádosti – předložení na Město Přílohy k žádosti o dotaci  seznam příloh se vyplňuje v elektronické podobě žádosti v aplikaci Benefit7  vzhledem k dalšímu podání žádosti na CRR musí být každá z příloh označena jako doložená nebo nedoložená (není-li pro projekt relevantní)  veškeré přílohy nepovinné pro CRR, budou zařazeny v aplikaci Benefit7 jako nepovinné, i kdyby byly pro Město přílohami povinnými  nepovinné přílohy budou zařazeny v aplikaci Benefit7 za povinnými přílohami,a to s navazujícím číslováním

10 Přílohy žádosti – předložení na Město II  není nutné vyplňovat kolonku počet stran  řazení a číslování TIŠTĚNÝCH příloh předkládaných na Město záleží na žadateli  přílohy s více než 1 listem, musí mít listy pevně spojeny  podpis příloh, je-li uvedena kolonka pro podpis žadatele  odevzdání příloh v tištěné podobě  1 vyhotovení originál nebo úředně ověřená kopie  1 vyhotovení kopie  u některých příloh postačí 2 kopie

11 Povinné přílohy předkládané na Město  doklad o majetkoprávních vztazích k místu realizace projektu (výpis z katastru nemovitostí z internetu – 2 kopie)  prokázání právní subjektivity žadatele (2 kopie)  projektová dokumentace v rozsahu technická zpráva, situace, půdorysy, pohledy a řezy, položkový rozpočet, harmonogram prací (2 kopie)  průkaz energetické náročnosti budovy (2 kopie) – je-li pro projekt relevantní  doklad kompetentního orgánu o tom, že subjekt má zájem projekt realizovat a že se zavazuje jej spolufinancovat (spolufinancování ve výši rozdílu mezi celkovými způsobilými výdaji a dotací a 100 % nezpůsobilých výdajů projektu), originál a kopie) 11

12 Povinné přílohy předkládané na Město II  doklad o zajištění vlastních zdrojů žadatele ke spolufinancování projektu (originál a kopie)  doložení aktuální částky na účtu fondu oprav v Kč a aktuální výše příspěvků do fondu oprav (v Kč na m2), (originál a kopie)  soupis investic, které žadatel realizoval za posledních 5 let (za roky 2005 – 2009) s uvedením finančního objemu každé investice (originál a kopie)  projektový list (originál a kopie)  dokument dokládající zmocnění k podpisu žádosti o dotaci (originál a kopie) – je-li pro projekt relevantní  dokument dokládající zmocnění k podání projektové žádosti a k podepisování všech dokumentů týkajících se projektu (originál a kopie) – je-li pro projekt relevantní

13 Předávání žádostí na Město Předávání žádostí  osobní doručení manažerce IPRM (Po, St hod, doručení žádosti je nutné si domluvit předem)  žádost včetně příloh doručit v pevném obalu  na obalu uvést:  „IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice“  úplný název žadatele  adresa žadatele 13

14 Posuzování žádostí na Městě  1) posouzení přijatelnosti projektu – zda realizace projektu spadá do vymezené zóny a zda je projekt v souladu s IPRM Náchoda  2) kontrola příloh – v případě chybějících či obsahově nesprávných příloh bude žadatel vyzván k doplnění (lhůta pro doplnění 10 pracovních dnů) doručení chybějících příloh nutné domluvit předem, předání Po, St hod, Út, Čt, Pá 8-10 hod  3) kontrola kvality - hodnotící komise provede hodnocení dle stanovených kritérií (oblasti hodnocení – část 1 schopnosti a zkušenosti žadatele, část 2 potřeba a relevance projektu, část 3 kvalita projektu, část 4 horizontální kritéria), max 100 bodů, požadované minimum 60 bodů projekty seřazeny dle počtu získaných bodů, při rovnosti bodů má přednost projekt s vyšším počtem bodů za část 3, případně za část 2  schválení projektů Řídícím výborem IPRM a RM

15 Hodnotící tabulka  hodnocení dle stanovených kritérií

16 Projektový list

17 IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Děkuji za pozornost. Romana Pichová manažerka IPRM tel