Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Informační schůzka k Integrovanému plánu rozvoje města Chrudim financovaného z EU 16.11. 2009.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Informační schůzka k Integrovanému plánu rozvoje města Chrudim financovaného z EU 16.11. 2009."— Transkript prezentace:

1 Informační schůzka k Integrovanému plánu rozvoje města Chrudim financovaného z EU 16.11. 2009

2 - předkládání individuálních projektových žádostí VÝZVA I) VÝZVA

3 Město Chrudim dle podmínek projektu IPRM Chrudim vyhlásí od 15. 3. 2012 do 15. 5. 2012 výzvu k podávání individuálních projektových žádostí do IPRM Chrudim – „Lokalita pod nádražím“. Jedná se o časově uzavřenou výzvu Výzva bude zveřejněna na http://www.chrudim.eu v aktualitách a také na Úřední desce. V průběhu trvání platnosti této výzvy mohou žadatelé, kteří splňují podmínky výzvy předkládat na město svoje individuální projekty Po ukončení platnosti výzvy se sejde hodnotící komise, která dle pravidel stanovených ve výzvě a v Příručce pro žadatele a příjemce vyhodnotí kvalitu projektů a transparentním způsobem rozhodne o výběru.

4 Seznam s vyznačeným pořadím dílčích projektů, dle získané bodové hodnoty a respektování celkového finančního limitu IPRM Chrudim, předloží hodnotící komise Řídícímu výboru IPRM a ten následně ke schválení Radě města Chrudim. Seznam schválených projektů radou určených k podpoře poskytne město Řídícímu orgánu Integrovaného operačního programu. Statutární orgán města Chrudim vystaví všem schváleným dílčím projektům doporučeným k podpoře písemné potvrzení. Po schválení projektu Městem žadatel předloží svůj projekt na CRR ve formě žádosti v internetové aplikaci BENEFIT7 + povinné přílohy

5 Elektronická žádost na www.eu-zadost.cz => zde vyplníte: - harmonogram - finanční plán - jak bude dosaženo cílů projektu - jaké budou přínosy projektu - jak bude projekt přispívat k dosažení cílů programu (postup jak vyplňovat žádost naleznete v příloze č. 5 Příručky) Podepíše statutární zástupce a vytištěnou předat na CRR Přílohy – předložit originál nebo ověřenou kopii

6 Seznam povinných příloh předkládaných na CRR Seznam příloh Seznam příloh se vyplňuje v IS BENEFIT7. Po vyplnění jej musí žadatel vytisknout. Doklad o partnerství - tento doklad žadatel předkládá, jsou-li do projektu zahrnuti partneři. Dokladem o partnerství je smlouva nebo písemná dohoda s partnery vymezující jejich úlohu, práva a povinnosti při přípravě, realizaci a udržitelnosti projektu. Doklad o majetkoprávních vztazích k místu realizace projektu - výpis z katastru nemovitosti nebo list vlastnictví a katastrální snímek zobrazující dotčené parcely ne starší 90 dní (vztahuje se k datu odevzdání projektové žádosti). Prokázání právní subjektivity žadatele - v případě obce a fyzických nepodnikajících osob vlastnících bytový dům není nutné dokládat.

7 Jedná se o doklady osvědčující založení, zřízení či vytvoření subjektu, doklady o registraci, pokud subjekty podle zákona podléhají registraci, případně další doklady, které jsou na základě příslušného zákona nezbytné pro vznik organizace. Obecně prospěšné společnosti, nadace a nadační fondy, registrované církve a náboženské společnosti nebo církevní právnické osoby: zakladatelská smlouva či zakládací listina, rozhodnutí o registraci (v případě církve, náboženské společnosti a církevní právnické osoby), výpis z příslušného rejstříku, do kterého se organizace zapisuje ne starší 90 dní (vztahuje se k datu odevzdání projektové žádosti), doklad o přidělení IČ (výpis z registru ekonomických subjektů ČSÚ);

8 Občanská sdružení: stanovy sdružení s označením dne registrace, doklad o přidělení IČ (výpis z registru ekonomických subjektů ČSÚ). Podnikatelské subjekty: výpis z obchodního rejstříku ne starší 90 dní (vztahuje se k datu odevzdání projektové žádosti) nebo živnostenský list/výpis ze živnostenského rejstříku u podnikajících fyzických osob (nebo obojí, pokud jde o fyzickou osobu zapsanou v obchodním rejstříku); doklad o přidělení IČ (fyzické osoby podnikající, kterým bylo přiděleno IČ) nebo doklad o příjmech z podnikání v oblasti poskytování bydlení (fyzická osoba podnikající bez IČ). Osoba, která podniká na základě jiného než živnostenského oprávnění podle zvláštních předpisů (§ 2 odst. 2 písm. c) zákona č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník) předloží osvědčení podle tohoto zvláštního předpisu ne starší 90 dní (vztahuje se k datu odevzdání projektové žádosti).

9 Vlastníci jednotek sdružení ve společenství vlastníků jednotek: výpis z rejstříku společenství vlastníků jednotek ne starší 90 dní (vztahuje se k datu odevzdání projektové žádosti). Ostatní právnické osoby vlastnící bytový dům: předloží doklady (viz úvod) dle typu právní formy. Územní rozhodnutí s vyznačením nabytí právní moci, pokud je podle stavebního zákona vyžadováno Projektová dokumentace v rozsahu technická zpráva, situace, půdorysy, pohledy a řezy, položkový rozpočet a harmonogram prací. Platný doklad o povolení stavby podle zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu v platném znění: veřejnoprávní smlouva, písemný souhlas stavebního úřadu s ohlášením stavebního záměru nebo čestné prohlášení, že nebylo stavebním úřadem vydáno rozhodnutí o zákazu provedení ohlášeného stavebního záměru.

10 Platný průkaz energetické náročnosti budovy, podle vyhlášky 148/2007 Sb. o energetické náročnosti budov, ve kterém se doporučená opatření shodují s aktivitami, které žadatel plánuje realizovat v rámci aktivity 5.2.b) Regenerace bytových domů z programu IOP. Doklad je povinnou přílohou v případě realizace vedoucí ke snížení energetické náročnosti budovy: zateplení obvodového pláště, výměna výplní otvorů (okna, vnější dveře), zateplení střechy/podlahy. Potvrzení o výběru projektu. Ověřená kopie Rozhodnutí o poskytnutí dotace jako potvrzení o zahájení realizace projektu v rámci oblasti intervence 3.2 OP LZZ (relevantní jen pro aktivitu 5.2 c). Kopie Rozhodnutí o poskytnutí dotace jako potvrzení o zahájení realizace projektu v rámci aktivity 3.1 b) IOP (relevantní jen pro aktivitu 5.2 c). Čestné prohlášení o způsobilosti žadatele v rámci kategorizace malý a střední podnik a navazující formuláře dle typu podniku (relevantní jen pro malé či střední podniky, které podle výzvy příslušného města mají nárok na 20%, resp. 10%, bonifikaci; vzor formulářů viz příloha č. 2 Příručky).

11 Seznam nepovinných příloh předkládaných na CRR Dokument dokládající zmocnění k podpisu žádosti o dotaci vydaný statutárním zástupcem.

12 Seznam povinných příloh požadovaných městem Výpis z katastru nemovitostí dokládající vlastnictví bytového domu žadatelem Doložit zkušenosti s řízením a realizací obdobných projektů (již realizované projekty k regeneraci bytového domu) Přehled závazků a pohledávek za předchozí účetně uzavřený rok, u nově vzniklých subjektů za kratší období, podepsaný statutárním zástupcem, včetně pravidelných příspěvků do fondu oprav Prostá kopie rozvahy za předchozí účetně uzavřený rok, u nově vzniklých subjektů za kratší období (nepředkládají fyzické osoby) Doložit reálnost rozpočtu (ceny uvedené v položkovém rozpočtu odpovídají cenám obvyklým v místě realizace projektu) – projektový rozpočet, případ. nabídky od firem, jejichž počet odpovídá zadávacím podmínkám pro výběrové řízení v rámci IOP

13 Seznam povinných příloh požadovaných městem Písemný závazek udržitelnosti výstupů projektu po dobu 5 let podepsaný statutárním zástupcem žadatele Platný doklad o povolení stavby podle zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu v platném znění (stavební povolení, veřejnoprávní smlouva, písemný souhlas stavebního úřadu s ohlášením stavebního záměru nebo čestné prohlášení, že nebylo stavebním úřadem vydáno rozhodnutí o zákazu provedení ohlášeného stavebního záměru)

14 Seznam volitelně nepovinných příloh požadovaných městem Vyjádření architekta k projektu, pokud se týká regenerace obvodového pláště domu Projektová dokumentace v rozsahu technická zpráva, situace, půdorysy, pohledy a řezy, položkový rozpočet a harmonogram prací Platný průkaz energetické náročnosti budovy, podle vyhlášky 148/2007 Sb. O energetické náročnosti budov, případně doklad o zadání zpracování energetického průkazu Doklad je povinnou přílohou v případě realizace vedoucí ke snížení energetické náročnosti budovy (zateplení obvodového pláště výměna otvorů – okna, vnější dveře, zateplení střechy/podlahy).

15 II) Příprava projektů

16 Nezpůsobilé výdaje: uvádět v rozpočtu, pokud souvisejí s dosažením cíle projektu. Publicita v projektu: způsobilé jsou pouze výdaje na povinnou publicitu projektu, viz příloha č. 3 Příručky Pravidla pro provádění informačních a propagačních opatření. Žádost v Benefit7: žadatelé mohou zkoušet vyplňovat žádost a upravovat ji, finálně ji uloží po správném vyplnění všech údajů. Technická specifikace výrobku u veřejných zakázek: musí se dodržovat zákon 137/2006 a příloha č. 10 Příručky pro žadatele a příjemce Závazné postupy pro zadávání zakázek. Uvádění dodavatelů nebo názvů výrobků se považuje za porušení uvedených předpisů.

17 III) Monitorování postupu projektu

18 Monitorování se uskutečňuje na základě hlášení o pokroku, monitorovacích zpráv a hlášení o udržitelnosti projektu zpracovávaných příjemcem Jejich cílem je informovat CRR/ŘO IOP o postupu realizace projektu a vytvořit nástroj pro včasnou identifikaci rizik Monitorovací zprávy a hlášení o pokroku příjemce zadává elektronicky do webové žádosti BENEFIT7 a odevzdává je na pobočku CRR v tištěné podobě podle příloh č. 11 a 12 Příručky Postupy monitorování jsou popsány v Příručce pro žadatele a příjemce str.50 – 51

19 Podstatné změny podléhají schválení ŘO IOP. Jestliže má podstatná změna za následek změnu údajů v Rozhodnutí o poskytnutí dotace nebo v Podmínkách, musí být pro projekt vydáno nové Rozhodnutí. Oznámení o změnách v projektu musí být s výjimkou neočekávaných událostí předloženo dříve než se začne změna realizovat. Neočekávané události, které mají vliv na realizaci projektu nebo jeho udržitelnost, oznamuje příjemce neprodleně Při oznamování změn je vhodné spolupracovat s CRR

20 IV) Kontakty

21 Dle přílohy č. 4 Příručky Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor podpory bydlení Staroměstské náměstí 6, 110 15 Praha 1 Hana Pejpalová224 861 235 Hana.Pejpalova@mmr.cz Centrum pro regionální rozvoj Pobočka pro NUTS II Severovýchod U Koruny 73 500 02 Hradec Králové Ing. Leoš Macura495 580 411, 495 580 412 severovychod@crr.cz, macura@crr.cz severovychod@crr.cz

22 DOTAZY

23 Děkuji za pozornost


Stáhnout ppt "Informační schůzka k Integrovanému plánu rozvoje města Chrudim financovaného z EU 16.11. 2009."

Podobné prezentace


Reklamy Google