7 Praha, 29. listopadu 2005 Ministerstvo obrany České republiky TISKOVÁ KONFERENCE ministra obrany České republiky Karla KÜHNLA.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PLAYBOY Kalendar 2007.
Advertisements

JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 20. listopadu 2013.
Produkce odpadů 2002 – 2007 obce ORP Šumperk
Města ČR – orientace na mapě
Veřejné zakázky v IT Ing. Jiří Fridrich Skupina Informatiky MF Jiri
1 Struktura dotačních titulů Středočeského kraje pro rok 2014.
Příklady odstraňování bariér konkurenceschopnosti české ekonomiky
M A N A G E M E N T 3 Akad. rok 2009/2010, Letní semestr
*Zdroj: Průzkum spotřebitelů Komise EU, ukazatel GfK. Ekonomická očekávání v Evropě Březen.
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 4. prosince 2013.
Městský úřad v Říčanech, Masarykovo náměstí 53/40, Říčany, Tel: , PROJEKT Říčany pro Vás … SNÍŽENÍ CEN ENERGIÍ PRO DOMÁCNOSTI.
Spektra zatížení Milan Růžička 1 Dynamická pevnost a životnost
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Metodika projektového investování - Případová studie Petra Wendelová Jim Wheeler Libor Cupal David Koudela 2. a Tato zakázka je financována Evropskou.
Obecná část rozpočtového práva III
Energetická společnost ČEZ, a. s. - - organizační změny Jaroslav Míl Tisková konference K výsledkům hospodaření za I. – III. čtvrtletí říjen 2002.
David Novák 28/ Auditní činnost v rámci ROP Jihozápad.
Nakládání s nemovitým majetkem v podmínkách veřejných výzkumných institucí Porada předsedů a místopředsedů dozorčích rad Praha 25. dubna 2007.
Násobíme . 4 = = . 4 = = . 4 = = . 2 = 9 .
1 Přezbrojení AČR obrněnými transportéry MINISTERSTVO OBRANY ČESKÉ REPUBLIKY 22. února 2010.
Monitorovací výbor Rámce podpory Společenství RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce.
Společné projekty Asociace U3V. Společné projekty: 2004 : tis. Kč Podpora infrastruktury Univerzit třetího věku v České republice 2005 :
Evidence a inventury majetku
1 Daň z nemovitostí a místní poplatky jako finanční zdroj obcí a měst Alena Holmes Zdeňka Jirásková Odbor – Majetkové daně, daň silniční, poplatky a oceňování.
Pronájem, výpůjčka majetku pořízeného z dotace Ing. Lukáš Brabenec 25. září 2013.
10 let v NATO/20 let transformace ozbrojených sil ČR.
Povodně 2010 Realizace převodu státních pozemků ze správy PF ČR do vlastnictví obcí nebo fyzických osob postižených povodněmi roku 2010, za účelem výstavby.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Mapa zájmu - plány.
Dělení se zbytkem 5 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 14. dubna 2014.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Vedení správních řízení ve spisové službě a statistika vyřizování dokumentů.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. Předpověď počasí na
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 8. dubna 2013.
Občanskoprávní minimum 2. část „Učíme se pro život“ Mgr. Tomáš Pavlů.
předpověď počasí na 14. května 2009 OBLAČNOST 6.00.
Zásady pozorování a vyjednávání Soustředění – zaznamenat (podívat se) – udržet (zobrazit) v povědomí – představit si – (opakovat, pokud se nezdaří /doma/)
Pracovní skupina Dopravní politika Dopravní sektorové strategie 2. fáze.
Návrh způsobu financování opatření Národní strategie BESIP (k diskusi)
Cesta domů a její hospodaření v roce 2011 Valná hromada
1 Dotační řízení 2015 Středočeské fondy. 2 1.Základní informace pro žadatele 2.Struktura dotačních titulů Tematické zadání Rozpočty Středočeských.
PLÁNOVACÍ PROCESY, DRUHY PLÁNOVÁNÍ
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
XI. Celostátní finanční konference „Majetek jako základ fungování měst a obcí“ Oceňování majetku – vybrané aspekty ve vztahu k obcím a městům Ing. Vlasta.
Komise pro strategii a rozvoj - Strategický rámec VŠ politiky / shrnutí Inovační strategie (+analýza) / shrnutí doc. Kebo - Pracovní návrh VZ zákona.
Úvěrové a záruční nástroje v rámci OPPI. 2 Obsah prezentace Výsledky OPPP ČMZRB v OPPI Záruční a úvěrové programy Nástroje podpory Změny v postupech implementace.
Ekonomická transformace
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
ČINNOST PŘÍSTROJOVÉ KOMISE
1 Celostátní konference ředitelů gymnázií ČR AŘG ČR P ř e r o v Mezikrajová komparace ekonomiky gymnázií.
Rezidenční development a SOSB Stavební fórum, 14. června 2006 Magda Pokorná.
Výměna řidičských průkazů Tisková konference Ministerstvo dopravy České republiky Ing. Ivo Vykydal, náměstek ministra dopravy.
Povodně a finanční pomoc Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Tisková konference
1 O programu pro Informační Systém Investičního Controllingu n Dovolujeme si Vám představit základní schémata informačního systému ISIC n Programové řešení.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 10. prosince 2014.
Ekonomická část (oddělení financování nepřímých nákladů)
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Vykonavatelé vlastnického práva státu
Zákon o koncesních smlouvách a koncesním řízení ( koncesní zákon) – č. 139/2006 Sb. ze 14. března 2006, nabyl účinnosti 1. července 2006 Příprava zákona.
Tisková konference MO a NGŠ, 6. ledna 2006 Ministerstvo obrany České republiky Bezúplatný převod nepotřebného majetku na kraje, města a obce.
Vladimír Šiška Náměstek ministra – ředitel sekce
FINANČNÍ ŘÍZENÍ PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE (II. část – Směrnice Rady Libereckého kraje) 15. srpna 2012 Ing. Michaela Stříbrná vedoucí odd.finan.nepř.nákladů.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Archivace dokumentace projektu a součinnost při kontrolách.
Finanční záležitosti Pardubického kraje
Podnikatelská zóna Š t e r n b e r k
Strategie regionu, obce
Transkript prezentace:

7 Praha, 29. listopadu 2005 Ministerstvo obrany České republiky TISKOVÁ KONFERENCE ministra obrany České republiky Karla KÜHNLA

8 Nepotřebný nemovitý majetek Ministerstvo obrany České republiky Nepotřebný nemovitý majetek MO

9 Nepotřebný nemovitý majetek Ministerstvo obrany České republiky Nemovitý majetek  Od ke dni bylo vyřazeno celkem vojenských objektů o celkové účetní ceně 46,1 miliardy Kč.  Ke dni bylo vyřešeno 1394 objektů v účetní ceně 28 miliardy Kč.  Ke dni zbývá dořešit 931 vojenských objektů o celkové účetní hodnotě 18,1 miliardy Kč. Z toho 188 objektů majetkoprávně neuspořádáno.

10 Nepotřebný nemovitý majetek Ministerstvo obrany České republiky Připravované převody nepotřebného nemovitého majetku  10. celek – bytových domů s 1326 byty ve 47 obcích v evidenční hodnotě 745 miliónů Kč  11. celek – různý majetek v evidenční hodnotě 1,97 miliardy Kč (Tábor, Hradec Králové, Písek, Český Krumlov)

11 Nepotřebný nemovitý majetek Ministerstvo obrany České republiky Objekty prvorepublikového opevnění  7000 lehkých  200 těžkých objektů  Primárně převod zdarma na vlastníka pozemku

12 Nepotřebný nemovitý majetek Ministerstvo obrany České republiky Proces dalšího nakládání s nepotřebným majetkem MO  Majetek, po jeho vyřazení z užívání AČR náčelníkem Generálního štábu AČR, se stává nepotřebným pro resort MO po provedeném vnitroresortním nabídkovém řízení.  Po provedení meziresortního nabídkového řízení se stává nepotřebným pro stát, pokud o něho neprojeví zájem žádný z oslovených subjektů.  S nepotřebným majetkem dále nakládá odbor pro nakládání s nepotřebným majetkem Sekce správy majetku MO.

13 Nepotřebný nemovitý majetek Ministerstvo obrany České republiky Komise pro nakládání s nepotřebným majetkem  Nakládání s nepotřebným majetkem projednává komise pro nakládání s nepotřebným nemovitým majetkem a komise pro nakládání s nepotřebným movitým majetkem.  Komise vydávají doporučující stanoviska ke: - způsobům nakládání s dočasně a trvale nepotřebným majetkem, - podmínkám převodu vlastnictví, - způsobům zjišťování zájemců o koupi nebo pronájem nepotřebného majetku a jejich výběrů.  Od bylo uskutečněno 16 jednání komise pro nakládání s nepotřebným nemovitým majetkem a 16 jednání komise pro nakládání s nepotřebným movitým majetkem.

14 Nepotřebný nemovitý majetek Ministerstvo obrany České republiky Střednědobá strategie nakládání s nepotřebným majetkem Proces likvidace nepotřebného majetku je realizován v souladu se Střednědobou strategií nakládání s nepotřebným majetkem v resortu MO č.j. 785/ ze dne , kterou byl stanoven hlavní cíl: „Co nejrychlejší vymezení a následná likvidace nepotřebného majetku v resortu MO, tedy dosažený čas likvidace, nikoliv finanční příjem resortu“.  K tomu slouží následující strategické cíle.

15 Nepotřebný nemovitý majetek Ministerstvo obrany České republiky Strategické cíle  Vytvoření optimálního procesního prostoru pro co nejrychlejší realizaci likvidace nepotřebného majetku formou bezúplatných převodů do veřejného a neziskového sektoru a při prodeji prodej po velkých celcích.  Zajištění co nejrychlejšího převodu nebo fyzické likvidace movitého majetku.  Co nejrychlejší dokončení soupisu nepotřebného majetku v resortu MO.  Zajištění co nejrychlejšího převodu nebo fyzické likvidace vojenského materiálu v rámci resortu MO.  Zajištění optimálních podmínek pro budoucí likvidaci nepotřebného majetku v rámci resortu MO v souvislosti s jeho budoucí potřebnou reprodukcí.

16 Nepotřebný nemovitý majetek Ministerstvo obrany České republiky Nemovitý majetek V období bylo uzavřeno 135 smluv o převodu majetku v souhrnné účetní hodnotě 5 086,0 mil. Kč.  35 smluv na organizační složky státu na nemovitý majetek v souhrnné účetní hodnotě 979,8 mil. Kč.  49 kupních smluv na nemovitý majetek v souhrnné účetní hodnotě 408,6 mil. Kč.  51 smluv (zák. č. 174/2003 Sb. a 219/2000 Sb.) na nemovitý majetek v souhrnné účetní hodnotě 3 697,6 mil. Kč. V období 1.1. – fyzicky předáno 135 vojenských objektů.

17 Nepotřebný nemovitý majetek Ministerstvo obrany České republiky Převod nemovitého majetku v roce 2005 v účetních cenách v milionech Kč (k )

18 Nepotřebný nemovitý majetek Ministerstvo obrany České republiky Počty smluvních případů u nemovitého majetku v letech:

19 Nepotřebný nemovitý majetek Ministerstvo obrany České republiky Evidenční hodnoty nemovitého majetku převedeného v jednotlivých letech (v mil. Kč)

20 Nepotřebný nemovitý majetek Ministerstvo obrany České republiky Plnění plánu příjmů z prodeje (v milionech Kč)