Www.rr-jihozapad.cz Region Jihozápad bude mít v letech 2007-13 k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Postup při zpracování projektu do PRV 27. – Mgr. Michal Jarolímek.
Advertisements

PROGRAMY PODPORY VÝSTAVBY ZE STRANY EVROPSKÉ UNIE Autor: Jiří Vaněk Vyučující: Ing. Martin Čásenský, CSc. Management podniku 2013/2014 České vysoké učení.
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Představení Fichí I. Výzvy (2008/VYZ – 1) MAS sv. Jana z Nepomuku Místní akční skupina sv. Jana z Nepomuku.
MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ V NOVÉM PROGRAMOVACÍM OBDOBÍ EU
Programové priority  P1 Regenerace a rozvoj měst  P2 Integrovaná podpora místního rozvoje  P3 Dostupnost a obslužnost regionu  P4 Udržitelný rozvoj.
Cassia Development & Consulting, s.r.o.
Regionální operační programy
ROP – možnosti pro cestovní ruch
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Olomouc, , Zlín FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Harmonogram výzev.
Dotační příležitosti.
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Prioritní osa 2: Rozvoj městských a venkovských oblastí.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu Oddělení cestovního ruchu
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
Prioritní osa 2 Rozvoj cestovního ruchu výstavba, technické zhodnocení turistické infrastruktury (např.: kongresových či lázeňských center, sportovně rekreačních.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Volnočasové projekty a EU financování
Středočeský kraj.
Mgr. Alena Lehmannová Nýrsko PROGRAMY PODPORY EKOLOGICKY ŠETRNÝ CESTOVNÍ RUCH, OCHRANA ŽP.
3.1 – Rozvoj urbanizačních center Příjemci podpory
Územní a hmotné podmínky rozvoje cestovního ruchu ČR - DSO Tato distanční studijní opora vznikla v roce 2005 z velké většiny jako praktický dílčí výstup.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod 2007 – 2013
IX. Konference Finance pro města a obce Libor Lukáš hejtman Zlínského kraje zástupce AKČR pro Regionální operační programy Využití Regionálních.
Integrované plány rozvoje města Ústí nad Labem Ing. Zdeněk Výborný MEPCO, s.r.o. Mezinárodní poradenské centrum obcí Thákurova Praha.
1 Fondy Evropské unie. 2 Stav čerpání z fondů EU ČR má k dispozici na programové období z fondů Evropské unie 26,7 miliardy eur. V přepočtu.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Typy projektů realizovaných v rámci Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod 2007–2013 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
„Budujeme region se společnou budoucností“ „Budujeme region se společnou budoucností“ realizace SP LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Téma: 03 Příprava a prezentace projektu v rámci ROP
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Projekty realizované ROP SM krajem a ORP Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
ROP Jihovýchod Prezentace vybraných projektů Plány do dalších let Ing. Artur Zatloukal Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Cestovní ruch.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Regionální operační program pro NUTS 2 Střední Čechy 2007 – /11/2008 Mladá Boleslav Ing. Jan Přikryl.
Výroční konference prosince 2015 Přednášející: Ivo Grüner, Ing. Jaromír Slíva.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Zkušenosti a přínosy ROP Střední Morava pro rozvoj Olomouckého kraje Ing. Jiří Rozbořil hejtman Olomouckého kraje předseda Výboru Regionální rady regionu.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Podpora obcí s rozšířenou působností z ROP Střední Morava v programovém období Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko, Úřad Regionální rady Dopravní infrastruktura v ROP Datum: Místo: Prezentuje: Praha Jiří.
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Integrovaný plán rozvoje území Zlín pro období
Integrovaný regionální operační program
Pracovní skupina RSK pro dopravu Informace o výzvách IROP
Regionální operační program NUTS II Jihozápad 2007 – 2013
Prioritní osa 2 Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
Informace o výzvách SC 1.1 a SC 1.2. IROP
PROGRAM OBNOVY VENKOVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 2011 SETKÁNÍ ORP 30. 6
Výsledky projednávání
Informace o vyhlášených výzvách
Transkript prezentace:

Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center - 8 mld. CZK Stabilizace a rozvoj měst a obcí - 6 mld. CZK Rozvoj cestovního ruchu - 3,5 mld. CZK Technická pomoc - 0,5 mld. CZK

1.1 – Modernizace regionální silniční sítě rekonstrukce a modernizace, popř. výstavba silnic II. a III. tř., jejich napojení na nadřazenou silniční síť, napojení nových rozvojových ploch odstraňování bodových závad na silnicích II. a III. tř. – křižovatky, přejezdy, mosty modernizace frekventovaných silnic za účelem snížení negativních vlivů dopravy na obyvatelstvo (emise, hluk, bezpečnost)

1.2 – Rozvoj infrastruktury pro veřejnou dopravu Projekty zaměřené na výstavbu a modernizaci - železniční a autobusová nádraží - železniční a autobusové zastávky - dopravní terminály pro veřejnou dopravu - parkoviště pro přestup na veřejnou dopravu - informační systémy Min. velikost projektu 300 tis. Kč

1.3 – Modernizace vozového parku veřejné dopravy Projekty zaměřené na: Nákup, popř. modernizace kolejových vozidel pro přepravu osob Nákup jiných než kolejových vozidel pro přepravu osob Přestavba autobusů na ekologický pohon Výstavba doprovodné infrastruktury k ekologickým formám veřejné dopravy (např. stanice CNG a LPG) Min. velikost projektu 1 mil. Kč

1.5 – Rozvoj místních komunikací Výstavba, rekonstrukce nebo modernizace místních komunikací pro napojení nových rozvojových ploch Odstraňování bodových závad na místních komunikacích (např. křižovatky, přejezdy,mosty) Rekonstrukce a modernizace, popř. výstavba místních komunikací pro zvýšení bezpečnosti dopravy Výstavba místních komunikací vyvolaná modernizací silniční sítě Obce do 500 obyvatel mohou podat jen projekty nad 5 mil. Kč

Prioritní osa – „ Stabilizace a rozvoj měst a obcí“ není určena pro obce do 500 obyvatel. Z důvodu komplementarity k Programu rozvoje venkova nebudou podpořeny projekty výstavby, rekonstrukce a vybavení objektů občanské vybavenosti v obcích do 500 obyvatel.

Rozvoj infrastruktury cestovního ruchu Výstavba, rekonstrukce, příp. modernizace turistických cest kulturní vybavenosti zařízení pro kongresovou turistiku zařízení určených pro wellness a lázeňství ubytovacích kapacit úprava prostranství a pěších zón ve vnitřních územích lázeňských míst

Revitalizace památek a využití kulturního dědictví v rozvoji cestovního ruchu Úpravy veřejných prostranství v památkově chráněných územích, v areálech památkově chráněných objektů nebo na přilehlých plochách Stavební rekonstrukce kulturních, historických a technických památek Doprovodné informační systémy a značení v památkové chráněných územích nebo objektech Restaurování movitých kulturních památek

Rozvoj služeb cestovního ruchu, marketingu a produktů cestovního ruchu Služby na podporu rozvoje cestovního ruchu a kultury Zavádění ICT v oblasti řízení a propagace cestovního ruchu Propojení nabídky atraktivit a služeb do celků vytvářejících produkty cestovního ruchu Podpora marketingových aktivit v cestovním ruchu

Cestovní ruch - žadatelé Obce, DSO Organizace zřizované nebo zakládané obcemi, Občanská sdružení, OPS, církevní právnické osoby, nadace Obchodní společnosti a fyzické osoby podnikající min. 2 roky

Cestovní ruch - žadatelé Omezení a výjimky: Projekty, ve kterých je žadatelem obec, budou podporovány v ROP bez omezení, výjimku tvoří projekty nepodnikatelské povahy v obcích do 2 tis. obyvatel, které je možno podpořit z PRV ROP podporuje subjekty podnikající v cestovním ruchu s převažující činností nezemědělské povahy (min. dvouletá podnikatelská historie a podnikatele s převažující zemědělskou činností v obcích nad 2 tis. obyv.

Cestovní ruch - žadatelé V oblasti zachování kulturního dědictví (oblast podpory 3.2.) ROP nebude podporovat projekty v obcích do 500 obyvatel.

Úřad Regionální rady regionu soudržnosti Jihozápad Územní odbor implementace programu Plzeň Americká 3, Plzeň

Děkuji za pozornost a přeji hodně úspěšně realizovaných projektů Ing. Eva Jindrová