Rekonstrukce východního přístavku zámku Liblice. Žadatel Středisko společných činností AV ČR, v.v.i. Národní 1009/3, 110 00 Praha 1 veřejná výzkumná instituce.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Venkovská turistika a certifikace
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
ZKUŠENOSTI S VYUŽÍVÁNÍM PŘEDVSTUPNÍ POMOCI EU PHARE / ISPA Ministerstvo financí Centrum pro zahraniční pomoc Ing. Ludmila LEFNEROVÁ.
Představení Fichí I. Výzvy (2008/VYZ – 1) MAS sv. Jana z Nepomuku Místní akční skupina sv. Jana z Nepomuku.
Cassia Development & Consulting, s.r.o.
ROP – možnosti pro cestovní ruch
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ OLOMOUC (IPRÚ OLOMOUC) Past na turisty.
Společný regionální operační program (SROP) GRANTOVÁ SCHÉMATA KARLOVARSKÉHO KRAJE Aktuální stav průběhu 1. kola výzvy.
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Prioritní osa 2 Rozvoj cestovního ruchu výstavba, technické zhodnocení turistické infrastruktury (např.: kongresových či lázeňských center, sportovně rekreačních.
1 Dotační řízení 2015 Středočeské fondy. 2 1.Základní informace pro žadatele 2.Struktura dotačních titulů Tematické zadání Rozpočty Středočeských.
ADVISORY Development a cestovní ruch panelová diskuse Real Estate Market 2005.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013.
Volnočasové projekty a EU financování
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Mgr. Alena Lehmannová Nýrsko PROGRAMY PODPORY EKOLOGICKY ŠETRNÝ CESTOVNÍ RUCH, OCHRANA ŽP.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
„Budujeme region se společnou budoucností“ realizace programu Leader Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
GRANTOVÁ SCHÉMATA SROP KARLOVARSKÉHO KRAJE 2. kolo výzvy Seminář
Územní a hmotné podmínky rozvoje cestovního ruchu ČR - DSO Tato distanční studijní opora vznikla v roce 2005 z velké většiny jako praktický dílčí výstup.
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
IX. Konference Finance pro města a obce Libor Lukáš hejtman Zlínského kraje zástupce AKČR pro Regionální operační programy Využití Regionálních.
 POTENCIÁLNÍ ROZVOJOVÉ MOŽNOSTI VYSOČINY Pobytová turistika v ekologicky nezatížené přírodě Městská kulturně-poznávací turistika.
Společný regionální operační program PRIORITA 4 Cestovní ruch Opatření 4.1 Rozvoj služeb pro cestovní ruch Podopatření Podpora regionálních a místních.
CEVTECH Soběslav Vítejte v Centru Ekologických a Vodárenských Technologií !
„Budujeme region se společnou budoucností“ „Budujeme region se společnou budoucností“ realizace SP LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Odbor projektové podpory – Univerzitní centrum Telč.
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
Venkovská turistika podnikatelské minimum
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Možnosti investičních aktivit knihoven v příštím programovacím období Knihovny a strukturální fondy EU Ing. Radka Soukupová Ministerstvo pro.
Regionální operační program Moravskoslezsko Datum: Místo: Prezentuje: Brno Kateřina Plachá.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Projekt 2 -Studie vybrané destinace v cestovním ruchu se zaměřením na sportovní aktivity 1)Rozdělení studentů do dvou až tříčlenných týmů 2)Výběr destinace.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Cestovní ruch.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Greenway Jizera Seminář Greenway Jizera Mladá Boleslav,
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Zkušenosti a přínosy ROP Střední Morava pro rozvoj Olomouckého kraje Ing. Jiří Rozbořil hejtman Olomouckého kraje předseda Výboru Regionální rady regionu.
Název projektu: „Výstavba pavilonu E v MŠ Pod Hájem„ Registrační číslo projektu: CZ.1.15/3.2.00/ SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „Výstavba pavilonu E v.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Podpora obcí s rozšířenou působností z ROP Střední Morava v programovém období Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Integrovaný regionální operační program
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
ROZŠÍŘENÍ KAPACITY PENZIONU BEST
Michal Šperling - EUREDIS
- CESKY SEVER FLE Chřibská 2017.
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
Regionální operační program NUTS II Severozápad
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Výsledky projednávání
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
IROP SC VZDĚLÁVÁNÍ Centrum pro regionální rozvoj České republiky
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Transkript prezentace:

Rekonstrukce východního přístavku zámku Liblice

Žadatel Středisko společných činností AV ČR, v.v.i. Národní 1009/3, Praha 1 veřejná výzkumná instituce zapsána v Rejstříku v.v.i. vedeném MŠMT IČO: ředitel: JUDr. Jiří Malý zřizovatel: Akademie věd ČR

Společný regionální operační program - program, který byl primárně zaměřen na investiční projekty - podporoval vyvážený rozvoj regionů - zahrnoval rozvojové priority sedmi regionů

-měl 5 priorit -Priorita 1 – Regionální podpora podnikání -Priorita 2 – Regionální rozvoj infrastruktury -Priorita 3 – Rozvoj lidských zdrojů v regionech -Priorita 4 – Rozvoj cestovního ruchu -Priorita 5 – Technická pomoc -Priorita 4 – Rozvoj cestovního ruchu -dva velké okruhy aktivit, které byly realizované v rámci dvou opatření a)Opatření Rozvoj služeb pro cestovní ruch b)Opatření Rozvoj infrastruktury pro cestovní ruch Společný regionální operační program

Priorita, opatření, podopatření 4 Rozvoj cestovního ruchu 4.2. Rozvoj infrastruktury pro cestovní ruch Podpora regionální a místní infrastruktury cestovního ruchu - umožňovalo podporu ucelenějších projektů regionálního či místního významu - podporovalo rekonstrukci a obnovu památek, turistických stezek, cyklostezek, cyklotras, vybavení turistických středisek, atd.

Partner projektu Obec Liblice, okres Mělník patří k nejstarším obcím na Mělnicku první zmínka z roku 1254 počet obyvatel: cca 500

Zámek Liblice skvost českého vrcholného baroka z přelomu 17. a 18. století nachází se ve stejnojmenné obci ve Středočeském kraji, jihovýchodně od města Mělník, zhruba 40 km od Prahy zámek je nyní v majetku Střediska společných činností AV ČR,v.v.i., od roku 1952 byl patřil Československé akademie věd zámek sestává z hlavní budovy zámku a z východního a západního křídla (bývalé hospodářské budovy) k zámku přiléhá zámecký park francouzského typu a rozlehlá zámecká obora včetně chráněné přírodní rezervace Slatinná louka další zámecké objekty jsou zámecká hrobka, dům zahradníka a skleník v současnosti slouží zámek jako hotel a kongresové centrum vybavené nejnovějšími high-tech technologiemi

Výchozí stav špatný stav památkově chráněných objektů zrekonstruovaná hlavní budova zámku s nevyváženou kapacitou – v hlavní budově je 106 moderních konferenčních míst, stravovací kapacity dostatečné, avšak pouze 42 lůžek v případě velké konference či kongresu nemožné uspokojit poptávku po ubytování přímo v zámku, odmítání zakázek minimum moderních zařízení s vyváženými kapacitami nad 100 míst nevyužité a zchátralé východní a západní křídlo zámku nepřístupná, nevyužívaná a zanedbaná zámecká obora s vysokým přírodním a odpočinkovým potenciálem nedostatečné doprovodné služby cestovního ruchu (wellness apod.)

Projekt V rámci rekonstrukce zámku Liblice 1)rekonstrukce hlavní budovy - ukončeno 2)rekonstrukce východního přístavku – ukončeno, financováno ze SROPu 3)rekonstrukce západního přístavku – podaná žádost o financování z ROP v rámci tohoto projektu se konala rekonstrukce památkově chráněného východního přístavku zámku na zámecký hotel o kapacitě 21 pokojů – 47 lůžek v certifikaci tří až čtyř * a vybudování naučné stezky v rámci zámecké obory a zámeckého parku v délce 2,2 km Doba realizace 4/2006 – 9/2007

Struktura financování Celkové náklady projektu: ,-Kč Prostředky ze strukturálních fondů: ,-Kč Prostředky ze státního rozpočtu: ,-Kč Celkově uznatelné náklady projektu: ,-Kč

Stav po realizaci zlepšení stavu objektu a umožnění provozu nezbytného k zachování památky pro další generace optimalizace poměru existující kongresové kapacity a nově vytvořené ubytovací kapacity jako nezbytné podmínky pro využití příležitostí v oblasti kongresové turistiky optimalizace ubytovacích kapacit odpovídající certifikace umožní využití objektu po celou sezonu, a to jak v oblasti kongresové turistiky tak i turistiky ostatní zvýšení příjmů investora z cestovního ruchu v rámci jeho další činnosti rozvoj činnosti investora jako jednoho z nejvýznamnějších subjektů v oblasti pořádání vědeckých a dalších konferencí a podobných aktivit vybudováním naučné stezky umožněny kongresovým i dalším turistům vyžadované leisure aktivity

Stav po realizaci dle monitorovacích ukazatelů

Fotografie