Krátké představení vyhlášených výzev oblasti podpory 3. 1 a 3

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Seminář k IP krajů v rámci OP LZZ Zpracovala: Mgr. Jitka Marková
Advertisements

Ing. Stanislava Správková
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Podpora sociálního podnikání ze strukturálních fondů EU
Programy na podporu zaměstnanosti podporované strukturálními fondy EU.
Koncepce politiky bydlení v ČR do roku 2020 a sociální bydlení 18. Září 2012.
Dotační možnosti pro obce a města
Opatření 2.3 OP RLZ „Posílení kapacit poskytovatelů sociálních služeb“ Globální grant.
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
Podpora sociálního podnikání ze strukturálních fondů EU investiční podpora Výzva č. 8 Integrovaného operačního programu (IOP): investiční podpora neinvestiční.
Opatření 2.3 JPD 3 „Posilnění kapacit poskytovatelů sociálních služeb v hlavním městě Praha“ Globální grant.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Podpora sociální integrace příslušníků romských lokalit Výzva č. 55 pro obce k předkládání individuálních projektů Výzva č.19 pro předkládání grantových.
Transformace v DDS Litvínov CZ.1.04/3.1.03/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost.
Sociodemografická analýza Výzkum potřeb uživatelů Prostějov.
Základní informace o projektu Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
POPOROVANÉ AKTIVITY PROJEKTŮ
CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PRUNÉŘOV. Investor: Město Kadaň, Mírové náměstí 1, Kadaň 43201, Ústecký kraj Projektant: Ing. Jiří Kučera, Mírové náměstí 117,
Vznik  jeden z výstupů projektu „Vytvoření střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Prostějově“  realizace byla zahájena  v pěti.
Ing. Stanislava Správková
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Možnosti finanční podpory z EU 08/2011 Mgr. Barbora Šolková.
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI globální grant OP VK Ing. Monika Čermáková Bc. Michal Hnízdo Porada ředitelů škol a školských zařízení.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR „Sociální integrace na Jesenicku“
ZD - změny, registrace Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Příspěvek k problematice sociálního začleňování v ČR Zuzana Zajarošová, MPSV
Krátké představení aktuálních výzev pro NNO zaměřených na podporu zaměstnanosti (3.3 a 2.1 OP LZZ) Seminář pro NNO Rumburk,
Integrovaný operační program Oblast intervence - Služby v oblasti veřejného zdraví.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Role evropských dotací v sociálních službách XIV. celostátní finanční konference Svazu měst a obcí ČR Praha,10. listopadu 2011 Karel Vít, MPSV.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Projekt: „Podpora a rozvoj služeb v sociálně vyloučených lokalitách MSK “ Moravskoslezský kraj.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji II“ Závěrečné setkání k realizaci projektu Lenka Sládková, Jana Moravcová
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu „Podpora vzdělávání a supervize v sociální.
Cílové skupiny sociálního podnikání MPSV, Odbor sociálních služeb, březen Dokument Podpora nástrojů sociální ekonomiky v oblasti začleňování znevýhodněných.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Podpora sociálního začleňování a boj proti chudobě
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V RÁMCI OPZ – VÝZVA Č. 03_15_015 Veronika Pokorná, MPSV Praha,
Individuální projekty MZ Globální granty Porada hlavních sester ČR Lékařský dům.
Aktivity související s psychiatrickou péčí podporované z Operačního programu Zaměstnanost a Integrovaného regionálního operačního programu.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Financování služeb sociální prevence z ESF Brno, 6. prosince 2011.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Podpora sociálních služeb, komunitního života a sociálního bydlení
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Programový rámec: Operační program Zaměstnanost
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Výzva k předkládání žádostí
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013 Oblast intervence 3
Terénní programy.
16., 21. a , 9:00 Krajský úřad Ústeckého kraje
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Výzvy mas OP Zaměstnanost Mas boleslavsko, 5
Ing. Stanislava Správková
Podpora implementace dětských skupin CZ /0.0/0.0/15_009/
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Transkript prezentace:

Krátké představení vyhlášených výzev oblasti podpory 3. 1 a 3 Krátké představení vyhlášených výzev oblasti podpory 3.1 a 3.2 Oddělení realizace programů – soc. integrace a služby (824) výzvy jsou zveřejněny na: www.esfcr.cz

Výzva č. 86 „Podpora sociální integrace a sociálních služeb “ Výzva pro předkládání grantových projektů v rámci oblasti podpory 3.1 Termín předkládání žádostí: od 2. února do 6. června 2012 Kontaktní osoby: Ing. Linda Maršíková Linda.marsikova@mpsv.cz Mgr. Ivana Jirková Ivana.jirkova@mpsv.cz Mgr. Gabriela Měřínská Gabriela.merinska@mpsv.cz

Základní informace o výzvě č. 86 Cíl podpory: sociální prevence a přímá pomoc osobám sociálně vyloučeným a ohroženým sociálním vyloučením s důrazem integrace na trh práce Celková částka pro tuto výzvu: 150 000 000,- Kč Podporované aktivity: A. vybrané druhy sociálních služeb registrované dle zákona o soc. službách č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, včetně doprovodných aktivit B. další inovativní aktivity a programy umožňující prevenci sociálního vyloučení a přímou pomoc vybraným cílových skupinám

Cílové skupiny: vybrané skupiny osob sociálně vyloučených nebo ohrožených sociálním vyloučením pro: aktivitu A: osoby s chronickým duševním onemocněním; osoby opouštějící zařízení pro výkon ústavní nebo ochranné výchovy; osoby opouštějící vězení; oběti trestné činnosti, oběti domácího násilí, oběti obchodu s lidmi, osoby komerčně zneužívané; osoby závislé na návykových látkách (podmínka ústavní, ambulantní léčby nebo abstinence) aktivitu B: osoby se zdravotním postižením; osoby s chronickým duševním onemocněním; děti, mládež (15-26let); etnické menšiny a osoby z odlišného sociokulturního prostředí, cizinci ze třetích zemí (legální pobyt >1 rok); osoby bez přístřeší; osoby opouštějící zařízení pro výkon ústavní nebo ochranné výchovy; osoby opouštějící vězení; oběti trestné činnosti, oběti domácího násilí, oběti obchodu s lidmi a osoby komerčně zneužívané; osoby ohrožené závislostmi nebo závislé na návykových látkách; osoby pečující o osobu blízkou Vymezení žadatelů: Kraje a organizace zřizované kraji působící v sociální oblasti Obce a organizace zřizované obcemi působící v sociální oblasti Nestátní neziskové organizace (o.s., o.p.s., církevní právnické osoby) působící v sociální oblasti Poskytovatelé sociálních služeb registrovaní dle zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách

Výzva č. 87 „Podpora procesu transformace pobytových sociálních služeb“ Výzva pro předkládání grantových projektů v rámci oblasti podpory 3.1 Kontaktní osoba: Mgr. Petra Hlaváčková petra.hlavackova@mpsv.cz

Základní informace o výzvě č. 87 Cíl podpory: Sociální začleňování sociálně vyloučených osob a osob ohrožených sociálním vyloučením, včetně odstraňování bariér v jejich přístupu ke vzdělávání a k zaměstnání, cestou zajištění a zvyšování dostupnosti, kvality a kontroly služeb. Celková částka pro tuto výzvu: 70 000 000,- Kč Podporované aktivity: vytvoření metodik spojených s transformačním procesem zařízení, tvorba analýzy zařízení, analýz regionu a analýzy samotných uživatelů služby, zhodnocení současného stavu organizace a poskytované sociální služby z pohledu procesu transformace, nastavení vnitřních pravidel a pracovních postupů, vytvoření komplexních plánů transformace zařízení, koordinace procesu přípravné fáze transformace; koordinace procesu přechodové fáze (přemisťování uživatelů do nových služeb); individuální podpora procesu transformace zařízení, odborné vzdělávání týmu v oblasti transformace pouze prostřednictvím akreditovaných kurzů dle zákona č. 108/2006 Sb.; neakreditované formy vzdělávání, informování veřejnosti a zapojování veřejnosti. Cílová skupina Kdo může žádat Termíny (vyhlášení – ukončení) Kontakty na osoby zodpovědné za relizacei Kontakt na web

Vymezení žadatelů o finanční podporu: Cílové skupiny: pracovníci poskytovatelů sociálních služeb s registrací podle zákona č. 108/2006 Sb., uživatelé pobytových služeb sociální péče (osoby se zdravotním postižením, osoby s duševním onemocněním). Vymezení žadatelů o finanční podporu: poskytovatelé sociálních služeb s registrací podle zákona č. 108/2006 Sb., zřizovatelé sociálních služeb (např. kraj, obec, NNO) Důležité termíny: Uzávěrky příjmu žádostí do Předpokládaný termíny VK 11. dubna 2012 27. července 2012 4. července 2012 27. září 2012 10. října 2012 12. prosince 2012 28. prosince 2012 6. března 2013

„Výzva k předkládání individuálních projektů v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost pro kraje, mimo hlavního města Prahy“ - výzva č. 5 Výzva pro kraje k předkládání individuálních projektů v rámci oblasti podpory 3.1 Cíl podpory: systémové řešení poskytování sociálních služeb Výzva je otevřená, a je vyhlášena 5. 3. 2008, s platností do 31. 12. 2013 Alokace 6 820 700 000,-Kč Ing. Miroslav Vrábel miroslav.vrabel@mpsv.cz Mgr. Lukáš Hrabák lukas.hrabak@mpsv.cz

„Podpora sociální integrace příslušníků romských lokalit - výzva č „Podpora sociální integrace příslušníků romských lokalit - výzva č. 55“ výzva pro obce k předkládání individuálních projektů v rámci oblasti podpory 3.2 Termíny (vyhlášení – ukončení): 15.12.2009 - 31.12.2012 Kontaktní osoba: Ing. Jana Stavinohová, jana.stavinohova@mpsv.cz „Podpora sociální integrace příslušníků romských lokalit - výzva č. 15“ výzva pro kraje k předkládání individuálních projektů v rámci oblasti podpory 3.2 Kontaktní osoba: Mgr. Petra Kottová, petra.kottova@mpsv.cz

Základní informace o výzvě č. 55 Cíl výzvy: Podpora sociální integrace příslušníků romských lokalit Alokace: 200 mil. Kč Podporované aktivity (stručně): Podpora poskytování vybraných sociálních služeb a činností/aktivit umožňující prevenci sociálního vyloučení. Podpora vzdělávání poskytovatelů a zadavatelů sociálních služeb (doplňkově). Cílová skupina: Osoby sociálně vyloučené nebo ohrožené sociálním vyloučením žijící v sociálně vyloučených romských lokalitách/komunitách – pouze osoby od 15 let věku. Pracovníci (zaměstnanci) obcí/obecních úřadů. Kdo může žádat: obce dle zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů, žadatel je povinen splnit podmínku návaznosti na oblast intervence 3.1 b)