Program švýcarsko-české spolupráce Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Činnost AKVŠ v roce 2012 Marta Machytková Bibliotheca academica 2012
Advertisements

Doporučení pro přípravu žádosti;
Tvorba OP pro programovací období Kontext a vazby OP •EU jako ek. nejrozvinutější společenství na světě – charakterzované sociálním smírem.
Představení Generálních sekretářů a generálního zmocněnce Aktuální stav přípravy 2014 – 2020.
ZKUŠENOSTI S VYUŽÍVÁNÍM PŘEDVSTUPNÍ POMOCI EU PHARE / ISPA Ministerstvo financí Centrum pro zahraniční pomoc Ing. Ludmila LEFNEROVÁ.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Přerov.
Finanční mechanismy EHP / Norsko Celková alokace pro ČR 105,850 mil. € Evropský hospodářský prostor - 46,600 mil. Eur Norsko - 59,252 mil Eur.
Kohezní politika EU – současnost a perspektiva Radomír Špok Institut pro evropskou politiku EUROPEUM.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Projekty financované ze zdrojů ESF a aktivity CEVAP-a Zuzana Španerová Centrum vzdělávání a poradenství.
Program 1. pracovního semináře Financování internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Program švýcarsko-české spolupráce Obecné nastavení a evaluace.
Program konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
EHP a Norské Fondy Suzana Jovaševićová Ministerstvo financí ČR – Národní kontaktní místo.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů 1 OPERAČNÍ PROGRAM ROZVOJ LIDSKÝCH ZDROJŮ MPSV - Odbor řízení pomoci z ESF Konference k ESF – Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ POLITIKY STABILNÍ ELEKTŘINA ZA PŘIJATELNOU CENU AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ.
Soustava veřejných rozpočtů II.
Třetí role vysokých škol - spolupráce s průmyslem a soukromým sektorem 10. zasedání předsednictva Rady VŠ 22. března 2007 V. Kebo, B. Tremlová.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Úvod do regionální politiky EU v ČR Eurocentrum Praha,
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Hodnocení projektů Ing. Vlastimil Outlý, NVF, o.p.s. Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Fond partnerství alokace 3 mil.CHF (včetně 15% spolufinancování MF) zahájení 2.Q 2009 ukončení31. květen 2013 zprostředkovatel MF - CZP
Vzdělávací projekty pro města a obce Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 7. prosince 2006.
Integrovaný operační program Oblast intervence - Služby v oblasti veřejného zdraví.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Datum,místo. Národní program Phare část II Zaměření programu:  podpora podnikatelské infrastruktury (MMR) 
POMOC EHP – NORSKA ČESKÉ REPUBLICE Zahraniční pomoc pro ČR.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Daniel Braun 1. náměstek ministra Výsledky střednědobého hodnocení, návrh rozvojových cílů.
Řízení a koordinace politiky soudržnosti v České republice v období Ostravice Hotel Montér Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Zlín, 8. září 2009.
Program švýcarsko – české spolupráce Fond na přípravu projektů Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka (NKJ)
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
TISKOVÁ KONFERENCE TISKOVÁ KONFERENCE Čerpání z programů Evropského sociálního fondu v roce 2007 Praha, RNDr. Petr Nečas.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Schválení OP OPS chvalovací proces Ministerstvo financíEvropská komise Certifikační orgán Auditní orgán Ministerstvo pro místní rozvoj Programování Metodiky.
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Mgr. Jakub Benda) 2)Změny ve 4. Výzvě (Mgr. Jakub Benda) 3)Informace o Prioritě 1 (Ing. Johana.
Prezentace společnosti GOLFER s.r.o Konference Partnerství pro budoucnost – CÍLOVÝ SYSTÉM ŘÍZENÍ MÍSTNÍHO ROZVOJE STRATEGIE A PROJEKTY.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Národní koordinační skupina pro digitální vysílání v ČR Ing. Zdeněk Duspiva NKS 2008.
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
Představení Zprostředkovatele a partnera programu Martina Bečvářová Praha (květen 2015)
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Národní rozvojový plán květen 2003 Ing. Drahomíra Vrbská ředitelka odboru integrace a strukturálních fondů, MMR.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Operační programy Výzkum, vývoj a vzdělávání a Zaměstnanost HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR RNDr. IVO RYŠLAVÝ STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
Pracovní setkání 28. června 2007
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Prioritní osa 3 - výzva č. 25 a 27
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Bilaterální fond na programové úrovni opatření „B“
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Program švýcarsko-české spolupráce Zlín
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Možnosti spolufinancování vědecké a výzkumné činnosti ČHMÚ
Transkript prezentace:

Program švýcarsko-české spolupráce Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka

PRIORITNÍ OBLASTI ČR alokace 109,78 mil. CHF 1.Bezpečnost, stabilita a podpora reforem – 26 mil. CHF 2.Životní prostředí a infrastruktura – 30 mil. CHF 3.Podpora soukromého sektoru – 12 mil. CHF 4.Rozvoj lidských zdrojů a sociální rozvoj – 11 mil. CHF 5.Speciální alokace – 15,1 mil. CHF Alokace do stanovených regionů 40% –Konečný termín pro schvalování projektů – –Konečný termín pro proplácení výdajů –

FORMY POMOCI –Individuální projekty (min. 1 mil. CHF) –Programy (min. 4 mil. CHF) –Blokový grant pro nevládní neziskové organizace –Fondy Fond na přípravu projektů (FPP) Fond na stipendia (Scholarship Fund) Fond Partnerství (FP) Fond environmentální odbornosti –Technická asistence pro NKJ a ZS

INSTITUCIONÁLNÍ ZAJIŠTĚNÍ (1) Česká strana Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka (NKJ) Zprostředkující subjekty (ZS) – Dohody o delegování Zprostředkovatelé (ZP) Implementační agentury

INSTITUCIONÁLNÍ ZAJIŠTĚNÍ (2) Švýcarská strana SCO (Kancelář Programu v Praze při Velvyslanectví Švýcarska) SECO (Státní kancelář pro hospodářské záležitosti) SDC (Agentura pro rozvoj a spolupráci)

PRIORITA 1 - Bezpečnost, stabilita a podpora reforem Oblasti zaměření Regionální rozvoj (14,45 mil. CHF) Fond Partnerství (2,55 mil. CHF) Prevence a řízení katastrof (3 mil.CHF) Modernizace soudnictví (3 mil. CHF) Boj proti korupci a organizovanému zločinu (3 mil. CHF)

PRIORITA 2 - Životní prostředí a infrastruktura Oblasti zaměření Životní prostředí a infrastruktura (29 mil. CHF) Otevřená výzva pro individuální projekty – MŽP je ZS Zlepšení životního prostředí (1 mil. CHF) Fond environmentální odbornosti – MŽP je ZP i ZS

PRIORITA 3 - Podpora soukromého sektoru Oblasti zaměření Financování pro malé a střední podniky (SMEs) (10 mil. CHF) Regulace ve finančním sektoru (2 mil. CHF) Individuální projekt „Finanční výkaznictví“ – koordinace MF; realizace ve spolupráci s ČNB a Komorou auditorů ČR

PRIORITA 4 - Rozvoj lidských zdrojů a sociální rozvoj Oblasti zaměření Výzkum a vývoj (4 mil. CHF) Fond pro stipendia Sciex-NMS ch – ZP je CRUS (Švýcarská konference rektorů) ve spolupráci s NAEP Zdraví (7 mil. CHF) ZS a ZP je Ministerstvo zdravotnictví Program pro zlepšení péče o dlouhodobě nemocné, institucionální a odborné posílení NNOs, rozvoj politik a strategií

PRIORITA 5 - Speciální alokace (1) Oblasti zaměření Blokový grant - Fond pro nevládní neziskové organizace (5 mil. CH) ZP je Nadace Partnerství neziskový sektor v oblasti životního prostředí a sociálních služeb Fond na přípravu projektů (2 mil. CHF) – ZP je NKJ granty na dopracování dokumentace konečného návrhu projektu pro záměry schválené švýcarskou stranou

PRIORITA 5 - Specifická alokace (2) Oblasti zaměření Management programu – Švýcarsko (5,5 mil. CHF) Fond technické asistence (2,6 mil. CHF) Individuální projekt - technická asistence pro NKJ a ZS; publicita, semináře a jednání, hodnocení, monitorování, finanční audity, IS Viola

INFORMACE O PROGRAMU Centrum pro zahraniční pomoc (CZP 1)