1 Litice 3.– 4. 9. 2008 Informace o službách sociální prevence v Libereckém kraji.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Stodůlky 1977 a 2007 foto Václav Vančura, 1977 foto Jan Vančura, 2007.
Advertisements

Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Sociální služby SOZ.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Migrace za lůžkovou péčí
Následné péče o mladé lidi odcházející z náhradní péče v České republice   Situační analýza Jan Folda (editor), Oldřich Matoušek, Hana Pazlarová, Anna.
Zákon o sociálních službách
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
Protidrogová politika HMP Krajské oddělení protidrogové prevence PRM MHMP Mgr. Nina Janyšková.
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
Dosavadní výsledky v Individuálním projektu OK Zajištění dostupnosti vybraných sociálních služeb v Olomouckém kraji (Sociální integrace OK) registrační.
Sociodemografická analýza Výzkum potřeb uživatelů Prostějov.
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
Základní informace o projektu Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Integrace romské komunity v Moravskoslezském.
Krátké představení vyhlášených výzev oblasti podpory 3. 1 a 3
Oddělení ústavní a ochranné výchovy - Činnost resortu vnitra v oblasti práce s rizikovými a ohroženými dětmi a mladými lidmi. - Pohled na téma v kontextu.
Sociální politika 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Vznik  jeden z výstupů projektu „Vytvoření střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Prostějově“  realizace byla zahájena  v pěti.
1 Dobrovolnictví v sociálních službách Mgr. Jindřiška Návarová.
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR.
Dělení se zbytkem 8 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
 Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o.  Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT  Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Kurz pro výchovné poradce Právní rámec výkonu poradenské činnosti
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
Rozvojový plán statutárního města České Budějovice v oblasti sociálních služeb na období Ing. Martina Kučerová.
O.s.MOSTY vás vítá na závěrečné konferenci k projektu RADDAR naše téma: Alternativní způsoby podpory rodiny jako prevence institucionalizace.
Představení projektu CZ.1.04/3.1.03/ Individuální vzdělávání poskytovatelů sociálních služeb v oblasti zavádění standardů kvality, strategického.
Datum: Zpracovali: Tomáš Hirt, Daniel Hůle, Ladislav Toušek Analýza potřebnosti služeb sociální prevence v Plzeňském kraji Zadavatel:
Setkání s poskytovateli sociálních služeb –
ZD - změny, registrace Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
„Když pomáháme rodině, uzdravujeme svět“ (Virginie Satirová) Zavedení supervize pro pracovníky oddělení sociálně-právní ochrany dítěte, kontraktování.
Sociálně právní ochrana dětí
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Aktuální stav realizace projektu Ing. Jana Moravcová
Sociální patologie SCPT SCPA
ADVAITA, o. s. MUDr. David Adameček.
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
SOCIÁLNÍ SLUŽBY
Studium pro školní metodiky prevence
Analýzy v projektu „Ohrožené děti a mládež ve Zlínském kraji“
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
CHUDOBA A SOCIÁLNÍ VYLOUČENÍ
Centrum sociálních služeb Praha je příspěvkovou organizací Magistrátu hlavního města Prahy.
Mechanismus finanční podpory sociálních služeb formou vyrovnávací platby 1.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
Individuální projekt Jihomoravského kraje OP LZZ Zajištění vybraných sociálních služeb na území Jihomoravského kraje pracovní seminář 3. března 2010 Tento.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Bc. Klára Loudová Název materiálu:
Sociální služby v ČR Mirka Wildmannová
Financování služeb sociální prevence z ESF Brno, 6. prosince 2011.
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍ.
Sociální služby v ČR Mirka Wildmannová. Sociální služby - definice Nástroj sociálního zabezpečení – sociální pomoci Poskytovány lidem společensky znevýhodněným,
Možnosti a činnost kurátora pro děti a mládež, výchovná opatření TENTO PROJEKT JE FINANCOVÁN Z EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU PROSTŘEDNICTVÍM OPERAČNÍHO PROGRAMU.
SOCIÁLNÍ ZABEZPEČENÍ Mgr. Michal Oblouk.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Informace MPSV ČR k postupu orgánu sociálně-právní ochrany dětí v případech záškoláctví (Č.j. 2014/ ze dne 14.března 2014)
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Sociální pomoc Mirka Wildmannová.
Analýza potřebnosti rozvoje sociálních služeb v Brně pro další osoby ohrožené sociálním vyloučením Dílčí odborná studie pro tvorbu 5. Komunitního plánu.
Pravidla řízení o stanovení a přiznání finanční podpory JMK pro rok 2018 OSV JMK.
Intervence u dětí v riziku PCH, dětí s PCH - ústavní a ochranná výchova (ÚV, OV) Věra Linhartová, jaro 2012.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“
Analýza současného stavu institucionálního zajištění péče o ohrožené děti. [online] [cit ]. Dostupné z www: .
My na zázraky nevěříme, my na ně spoléháme!
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Sociální pomoc Mirka Wildmannová.
Konzultační proces k tématu „Nová „druhologie“ sociálních služeb a souvisejících konceptů změn“ Chotoviny, květen, 2014 Mgr. Jan Vrbický.
OCHRANNÁ VÝCHOVA © Radovan Dávid, 2012.
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Projekt Evaluace sociálních služeb v Moravskoslezském kraji
Domácí násilí.
Transkript prezentace:

1 Litice 3.– Informace o službách sociální prevence v Libereckém kraji

2 Informace o službách sociální prevence v LK § 53 z. č. 108/2006 Sb., o sociálních službách v platném znění: pomáhají zabránit sociálnímu vyloučení osob cílem: pomáhat překonání nepříznivé sociální situace chránit společnost před SPJ

3 Informace o službách sociální prevence v LK Druhy služeb sociální prevence: § 54 Raná péče § 55 Telefonická krizová pomoc § 56 Tlumočnické služby § 57 Azylové domy § 58 Dům na půl cesty § 59 Kontaktní centra § 60 Krizová pomoc § 60a Intervenční centra § 61 Nízkoprahová denní centra

4 Informace o službách sociální prevence v LK Druhy služeb sociální prevence: § 62 Nízkoprahová zařízení pro děti a mládež § 63 Noclehárny § 64 Služby následné péče § 65 Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi § 66 Sociálně aktivizační služby pro seniory a osoby se zdravotním postižením § 67 Terapeutické dílny § 68 Terapeutické komunity § 69 Terénní programy § 70 Sociální rehabilitace

5 Informace o službách sociální prevence v LK Zjišťování potřeb z regionu: Informace od OBCÍ Informace od poskytovatelů služeb Proč potřeby zjišťujeme? Financování Plánování rozvoje služeb Vzdělávání Tvorba koncepčních dokumentů

6 Informace o službách sociální prevence v LK Co s informacemi o potřebách a o situaci v území můžete udělat VY? Strategické dokumenty Analýzy, studie, výzkumy Argumenty pro ovlivnění politické reprezentace obce Financování

7 Informace o službách sociální prevence v LK Bezpečnostní analýza LK (údaje za rok 2006) OSPOD76 Sociální pracovníci 53 Kurátoři pro mládež 23

8 Informace o službách sociální prevence v LK Bezpečnostní analýza LK (údaje za rok 2006) Obec Počet evidovaných celkem Podíl nezletilých (%) Indexové vyjádření na 10 tis. obyvatel Česká Lípa 51328,567,7 Frýdlant 7241,729,6 Jabl.nad N ,941,8 Jilemnice 8454,836,6 Liberec 60547,845,1 Nový Bor 16610,863,9 Semily 21569,879,7 Tanvald ,6 Turnov 16618,753,7 Železný Brod 4117,134,1 celkem ,249,8

9 Informace o službách sociální prevence v LK Bezpečnostní analýza LK (údaje za rok 2006) Index dopadl nejhůře v okrese Česká Lípa, Policií ČR evidováno nejvíce pachatelů – recidivistů; dětí a mladistvých, které spáchaly provinění.

10 Informace o službách sociální prevence v LK Bezpečnostní analýza LK (údaje za rok 2006) Rodina s dětmi Meziresortní problematika Klíčovou úlohu zaujímá MPSV ČR Obce Poskytovatelé služeb

11 Informace o službách sociální prevence v LK Bezpečnostní analýza LK (údaje za rok 2006) Orgány OSPOD dle zákona poskytují sociálně právní ochranu nezletilým, kteří:  zanedbávají školní docházku,  nepracují, i když nemají dostatečný zdroj obživy,  požívají omamné a psychotropní látky  živí se prostitucí,  spáchaly trestný čin nebo, děti mladší 15 let spáchaly čin, který by jinak byl trestným činem (provinění),  opakovaně nebo soustavně páchají přestupky nebo jinak ohrožují občanské soužití,  opakovaně se dopouští útěků od rodičů nebo jiných fyzických nebo právnických osob odpovědných za výchovu dítěte (§ 6 zákona č. 359/1999 Sb.).

12 Informace o službách sociální prevence v LK Bezpečnostní analýza LK (údaje za rok 2006) Rok Počet dětí v ústavní výchově Počet dětí v ochranné výchově

13 Informace o službách sociální prevence v LK Bezpečnostní analýza LK (údaje za rok 2006) V průměru vychází, že v LK je 9,9 dětí v institucionální péči na 10 tis. obyv. LK 3. místo mezi kraji v ČR ČR průměr 8,5 dítěte na 10 tis. obyv.

14 Informace o službách sociální prevence v LK Bezpečnostní analýza LK (údaje za rok 2006) Nejvíce umístěných dětí evidovali pracovníci OSPOD v České Lípě (v absolutním počtu i v indexovém vyjádření) a v Liberci. Nejméně umístěných dětí je evidováno v Železném Brodu, Semilech, Jilemnici

15 Děkujeme Vám za pozornost a prosíme o dotazy.