INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ OLOMOUC (IPRÚ OLOMOUC) Past na turisty.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Statutární město Ostrava
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Představení města v urbánním rozměru Mgr. Jan Mareš, primátor
Představení Fichí I. Výzvy (2008/VYZ – 1) MAS sv. Jana z Nepomuku Místní akční skupina sv. Jana z Nepomuku.
ROP – možnosti pro cestovní ruch
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Olomouc, , Zlín FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Harmonogram výzev.
STATUTÁRNÍ MĚSTO JIHLAVA V BRNĚ, DNE KONFERENCE PĚTILETKA ROP JIHOVÝCHOD A JAK DÁL PO ROCE 2013 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Litovel
Projekty Olomouckého kraje a jeho příspěvkových organizací
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Dřevohostice
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA STRAKONICE (= IPRM)
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
Rekonstrukce východního přístavku zámku Liblice. Žadatel Středisko společných činností AV ČR, v.v.i. Národní 1009/3, Praha 1 veřejná výzkumná instituce.
Společný regionální operační program (SROP) GRANTOVÁ SCHÉMATA KARLOVARSKÉHO KRAJE Aktuální stav průběhu 1. kola výzvy.
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
Jednání RHMP, Evropský sociální fond Evropský fond pro regionální rozvoj Praha a fondy EU Praha a fondy EU 7. výzva OPPK Ing. Milan Richter.
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
Prioritní osa 2 Rozvoj cestovního ruchu výstavba, technické zhodnocení turistické infrastruktury (např.: kongresových či lázeňských center, sportovně rekreačních.
1 Dotační řízení 2015 Středočeské fondy. 2 1.Základní informace pro žadatele 2.Struktura dotačních titulů Tematické zadání Rozpočty Středočeských.
Připravované výzvy Lucie Pudivítrová odbor fondů EU, MŽP.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Volnočasové projekty a EU financování
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Mgr. Alena Lehmannová Nýrsko PROGRAMY PODPORY EKOLOGICKY ŠETRNÝ CESTOVNÍ RUCH, OCHRANA ŽP.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace SPL Lípa pro venkov z.s. Zbraslavice
Integrovaný operační program Oblast intervence - Služby v oblasti veřejného zdraví.
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Zlín, 8. září 2009.
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV ERDF výzva pro vysoké školy Ing. Martin Hajnala Praha, duben 2016.
Podpora rozvoje vzdělávání v rámci ROP Střední Morava Mgr. Miroslav Gajdůšek, MBA Vedoucí Odboru školství, mládeže a tělovýchovy Krajského úřadu Olomouckého.
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Projekty realizované ROP SM krajem a ORP Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
ROP Jihovýchod Prezentace vybraných projektů Plány do dalších let Ing. Artur Zatloukal Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší.
KROMĚŘÍŽ zkušenosti z programového období
Evaluační aktivity Olomouckého kraje ve vztahu k vyhodnocení ROP SM Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Regionální operační program pro NUTS 2 Střední Čechy 2007 – /11/2008 Mladá Boleslav Ing. Jan Přikryl.
Zkušenosti a přínosy ROP Střední Morava pro rozvoj Olomouckého kraje Ing. Jiří Rozbořil hejtman Olomouckého kraje předseda Výboru Regionální rady regionu.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Vyhlášené oblasti podpory a doporučení pro zpracování projektů IPRÚ 19. května 2008, Rožnově pod Radhoštěm.
Podpora obcí s rozšířenou působností z ROP Střední Morava v programovém období Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Integrovaný regionální operační program
Evropský sociální fond
Prioritní osa 2 Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
ROZŠÍŘENÍ KAPACITY PENZIONU BEST
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
16., 21. a , 9:00 Krajský úřad Ústeckého kraje
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
Aktuální dotační příležitosti IROP
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Transkript prezentace:

INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ OLOMOUC (IPRÚ OLOMOUC) Past na turisty

IPRÚ Olomouc – základní informace Financován z prioritní osy 3 Cestovní ruch ROP SM Celková alokace pro IPRÚ Olomouc 240 mil. Kč IPRÚ Olomouc zaměřen na následující (pod)oblasti podpory: 3.1 Integrovaný rozvoj cestovního ruchu – pro veřejné subjekty, alokace 100 mil. Kč Podnikatelská infrastruktura a služby na území definovaném oblastí podpory 3.1 – pro podnikatelské subjekty na území Olomouce, alokace 140 mil. Kč Aquaparky, golfová hřiště, kongresová centra a výstaviště – specifické zaměření pro podnikatelské subjekty Období realizace IPRÚ Olomouc: 07/2008 – 07/2015

Schémata cílů a priorit IPRÚ Olomouc Globální cíl Zvýšení atraktivnosti území pro turisty a návštěvníky města zkvalitněním infrastruktury pro rozvoj cestovního ruchu a rozvojem služeb v cestovním ruchu Specifické cíle pro oblast 3.1 zvýšení atraktivnosti území pro cest.ruch stavebními úpravami kulturních a technických památek zkvalitnění doplňkové a návazné infrastruktury využívané pro cest. ruch Specifické cíle pro oblast zvýšení atraktivnosti území pro cest.ruch zvýšením kvality a kapacity ubytovacích zařízení zvýšení atraktivnosti území pro cest.ruch stavebními úpravami kulturních a technických památek zvýšení atraktivnosti území pro cest.ruch rozvojem vybavenosti v oblasti sportu a rekreace Specifické cíle pro oblast zvýšení atraktivnosti území pro cest.ruch rozvojem a obnovou infrastruktury pro výstavnictví zvýšení atraktivnosti území pro cest.ruch rozvojem a obnovou infrastruktury pro kongresovou turistiku

IPRÚ Olomouc Podporované aktivity – oblast podpory 3.1 Aktivita 1 – Vybudování a rozvoj IS v Olomouci (alokace 10 mil. Kč) Aktivita 2 – Revitalizace Olomouckého hradu a Václavského náměstí (alokace 40 mil. Kč) Aktivita 3 – Arcibiskupský palác – zpřístupnění památky pro cestovní ruch (alokace 25 mil. Kč) Aktivita 4 – Fortové a bastionové pevnosti na území města Olomouce (alokace 25 mil. Kč)

IPRÚ Olomouc Podporované aktivity – podoblast podpory a Aktivita 1+2 – Zvýšení kvality a kapacity ubytovacích zařízení kategorie hotel, penzion včetně návazné infrastruktury a služeb (alokace 100 mil. Kč) Aktivita 3 – Rozvoj a obnova sportovních areálů využitelných primárně pro cestovní ruch včetně návazné infrastruktury (alokace 35 mil. Kč) Aktivita 4 – Stavební úprava kulturní památky, technické památky za účelem vybudování expozice, vybudování nové turistické zajímavosti včetně návazné infrastruktury nebo zpřístupnění památky pro cestovní ruch (alokace 5 mil. Kč) Aktivita 1 – Rozvoj Výstaviště Flora Aktivita 2 – Kongresová centra

IPRÚ Olomouc Stav realizace v oblasti podpory 3.1 Aktivity Finanční alokace v mil. Kč Výše přidělené dotace v mil. Kč Zbývá vyčerpat v mil. Kč Projekty 1. Vybudování a rozvoj jednotného informačního a orientačního systému ve městě Olomouci 108,21,8 Rekonstrukce IC Olomouc Značení památek OLINA IS ZOO Olomouc 2. Revitalizace významného historického území Olomouce – areál Olomouckého hradu… 40- Výzva bude vyhlášena v červenci Stavební úpravy významné kulturní památky – Arcibiskupský palác… 2524,990,01 Arcibiskupský palác Olomouc 4. Stavební úpravy významné kulturní památky – fortové a bastionové pevnosti na území města Olomouce… 25- Projekty předložené do výzvy č. 16/2009 jsou hodnoceny Celkem10033,1966,81

IPRÚ Olomouc Stav realizace v podoblasti podpory Aktivity Finanční alokace v mil. Kč Výše přidělené dotace v mil. Kč Zbývá vyčerpat v mil. Kč Projekty 1+2. Zvýšení kvality a kapacity ubytovacích zařízení kategorie hotel, penzion… 10039,960,1 Hotel Flora Hotel U Parku Projekty předložené do výzvy č. 18/2010 jsou hodnoceny 3. Rozvoj a obnova sportovních areálů využitelných primárně pro cestovní ruch… 35- Projekty předložené do výzvy č. 18/2010 jsou hodnoceny 4. Stavební úprava kulturní památky, technické památky za účelem vybudování expozice… 5-5 Výzva bude vyhlášena v červenci 2010 Celkem14039,9100,1

Projekty realizované v oblasti podpory Aktivitě 1 Rekonstrukce IC Olomouc Žadatel: Statutární město Olomouc Stručný popis: Rekonstrukce exteriéru i interiéru, vybavení IC novou elektronikou a výpočetní technikou, zkvalitnění služeb poskytovaných návštěvníkům Celkové výdaje: Kč Výše dotace: Kč

Projekty realizované v oblasti podpory Aktivitě 1 Jednotný systém značení památek a památných domů Žadatel: Statutární město Olomouc Stručný popis: Sjednocení označení historických objektů – instalace informačních tabulí a vytvoření čtyř nových domovních znamení; návaznost na informační a orientační systém Celkové výdaje: Kč Výše dotace: Kč

Projekty realizované v oblasti podpory Aktivitě 1 Turistický multimediální průvodce Olomoucí pro mobilní telekomunikační technologie (OLINA) Žadatel: Statutární město Olomouc Stručný popis: Průvodce představuje programovou aplikaci obsahující turistické informace v atraktivní formě ovládané interaktivním prostředím Celkové výdaje: Kč Výše dotace: Kč

Projekty realizované v oblasti podpory Aktivitě 1 Informační systém ZOO Olomouc Žadatel: Statutární město Olomouc Stručný popis: Vybudování tří přístřešků pro infoboxy a zakoupení tří infoboxů – budou poskytovat informace o ZOO i dalších turistických cílech města Olomouc a Olomouckého kraje Celkové výdaje: Kč Výše dotace: Kč

Projekty realizované v oblasti podpory Aktivitě 3 Arcibiskupský palác Olomouc – zpřístupnění významné kulturní památky pro cestovní ruch Žadatel: Arcibiskupství olomoucké Stručný popis: Provedení nezbytných stavebních úprav, aby mohl být objekt běžně přístupný v turistické sezóně; restaurátorské práce a pořízení nezbytného vybavení Celkové výdaje: Kč Výše dotace: Kč

Projekty realizované v podoblasti podpory Aktivitě 1+2 Modernizace ubytování a zkvalitnění služeb hotelu Flora Žadatel: RAKAS, spol. s r. o. Stručný popis: Modernizace 120 lůžek – zvýšení certifikace na 4*, přístavba víceúčelového sálu a restaurační terasy, vestavba wellness zóny, vznikne 10 pracovních míst Celkové výdaje: Kč Výše dotace: Kč

Projekty realizované v podoblasti podpory Aktivitě 1+2 Výstavba Hotelu U Parku Žadatel: HOTEL U PARKU, s. r. o. Stručný popis: Vybudování nového hotelu ve standardu 3*, kapacita 180 lůžek, vznikne 30 pracovních míst Celkové výdaje: Kč Výše dotace: Kč

IPRÚ Olomouc – aktuální a plánované výzvy Výzva č. 16/2009 (oblast podpory 3.1) – Od do – Zaměřena na fortové a bastionové pevnosti – Předloženy 4 projektové žádosti o celkovém objemu 41,7 mil Kč; požadovaná dotace 34 mil. Kč Výzva č. 18/2010 (podoblast podpory 3.3.1) – Od do – Zaměřena na ubytovací zařízení a sportovní areály – Ubytovací zařízení - předloženo 11 projektových žádostí o celkovém objemu 420 mil. Kč; požadovaná dotace 189 mil. Kč – Sportovní areály - předloženy 2 projektové žádosti o celkovém objemu 113 mil. Kč; požadované dotace 54 mil. Kč Další výzva je plánována v červenci 2010 pro oblast podpory 3.1 – Aktivitu 2 (Olomoucký hrad) a podoblast podpory – Aktivitu 4 (kulturní a technické památky)

IPRÚ Olomouc – hlavní monitorovací indikátory Počet nově vybudovaných a modernizovaných lůžek – 300 dle schválených projektů Zvýšení počtu návštěvníků turistické oblasti – o 5 % dle IPRÚ Olomouc Počet nově vytvořených pracovních míst – 40 dle schválených projektů

Děkuji za pozornost RNDr. Ladislav Šnevajs náměstek primátora statutárního města Olomouce