OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Kontakty: Tel.: 553 621 024 Fax: 553 625 072 E-mail: office@oa-opava.cz.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Proč studovat na Vysoké škole Karla Engliše?
Advertisements

Obchodní akademie ELDO, o. p. s.
Nabízené služby společnosti  Poskytování služby Excel24 ( outsourcingový způsob řešení úkolů a problémů s tabulkovým procesorem ) ; Ing. Roman Ševčík.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost • V roce 2012 se Střední odborné učiliště zapojilo do Operačního programu Vzdělání pro konkurenceschopnost.
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Projektem k rozvoji sociálního partnerství Karviná Listopad 2002.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA SOCIÁLNÍ U MATKY BOŽÍ JIHLAVA
Politika zaměstnanosti v Pardubickém kraji
Zapojení školy do projektu T.I.M.E
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Obchodní akademie ELDO, o. p. s.
Malátova 17, Praha 5 tel.: · Projekt Kvalita II: výsledky vzdělávání, vývoj školství v krajích.
PREZENTACE ODBORU ŠKOLSTVÍ KRAJSKÉHO ÚŘADU KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE
Úvodní stránka.
Microsoft Partneři ve vzdělávání Microsoft Partneři ve vzdělávání Cisco Networking Academy Program Cisco Networking Academy Program Autodesk Academia.
USMĚRŇOVÁNÍ KONCEPCE A OBSAHU EKONOMICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA TECHNICKÝCH UČEBNÍCH A STUDIJNÍCH OBORECH ©prof. Ing. Ondřej Asztalos, CSc.
USMĚRŇOVÁNÍ KONCEPCE A OBSAHU EKONOMICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ VE STŘEDNÍM OBCHODNÍM ŠKOLSTVÍ ©prof. Ing. Ondřej Asztalos, CSc.
Technická 2896/ Brno tel.: fax: Ústav jazyků
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
Projekt Nové přístupy k realizaci praktického vyučování ve Zlínském kraji Uherský Brod, Mgr. Petra Pilčíková Projektová manažerka.
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
střední odborná škola služeb
Program konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Soukromá vyšší odborná škola a střední škola zahraničního obchodu
Obor Podnikání – délka vzdělání tohoto oboru je 2 roky dosažené vzdělání: střední vzdělání ukončené maturitní zkouškou forma tohoto vzdělání je denní studium.
ODBORNÉ ŠKOLSTVÍ A DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ V KRÁLOVÉHRADECKÉM KRAJI
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
Masná 18, Praha 1 z pohledu studentů školy
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
S POLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY OTROKOVICE,
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
BÍLÁ KNIHA TERCIÁRNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Národní program rozvoje vzdělávání v ČR. Leden, 2009.
CÍLE A PŘÍNOS MISTROVSKÉ ZKOUŠKY
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS (OP RLZ 3.2) ( RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. PaedDr. Jiří Mezuláník, CSc. Vysoká.
Střední školství a trh práce Akční program podpory odborného školství.
Cloverleaf Limited s.r.o. IČ: Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky v rámci Operačního.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Junior Achievement je mezinárodní vzdělávací nezisková organizace. Česká kancelář Junior Achievement byla založena panem Tomášem Baťou v roce Jejím.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
Sněm RVŠ - bod 4.1 RVŠ Sněm RVŠ - bod 4.2 Základní informace: Bilanční a hodnotící zpráva RVŠ za funkční období
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
Obchodní akademie Neveklov se představuje 2 Obchodní akademie Neveklov.
Aktivizační a vzdělávací centrum Masarykova univerzita.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
1 Inovace vzdělávacího procesu založeného na získávání kompetencí prostřednictvím výstupů z učení ve studijních oborech PODNIKÁNÍ
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě Zájem o studium na Obchodně podnikatelské fakultě v Karviné se zaměřením.
Obchodní akademie a Vyšší odborná škola Valašské Meziříčí Akademický rok 2016/2017.
Stručná prezentace Vysoké školy sociálně-správní v Havířově.
Rozvoj dalšího vzdělávání obyvatel na venkově v Moravskoslezském a Zlínském kraji Cloverleaf spol. s r.o. IČ: Tento projekt je spolufinancován.
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
Představení Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné Slezské university v Opavě Michal Tvrdoň – proděkan pro vědu a výzkum Zasedání Vědecké rady SU OPF.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Zprostředkující subjekt.
PŘEDSTAVUJEME STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ ELEKTROTECHNICKÉ V PLZNI
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Nový model tvorby trhu práce budovaný partnerstvím zaměstnavatelů – škol a jejich zřizovatelů a úřadů práce Ing. Jiří Herodes.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Motivační program spolupráce škol a zaměstnavatelů
Bc. Magdalena Zábranská
Rozvoj vzdělávání na Slezské univerzitě v Opavě CZ /0. 0/0
O nás Univerzita s TRADICÍ – založena 1999
Nabízené služby společnosti
Vyšší odborná škola ekonomická, sociální a zdravotnická, Obchodní akademie, Střední pedagogická škola a Střední zdravotnická škola, Most, příspěvková.
Nabízené služby společnosti
Setkání kariérových poradců
NÁRODNÍ PROGRAM ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ V ČR
Systémové řešení – Motivace a vzdělávání pedagogů aktivita Společně na trhu práce CZ /0.0/0.0/16_034/
Transkript prezentace:

OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Kontakty: Tel.: 553 621 024 Fax: 553 625 072 E-mail: office@oa-opava.cz

Zdravíme všechny účastníky konference projektu KRAJ OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Zdravíme všechny účastníky konference projektu KRAJ Kontakty: Tel.: 553 621 024 Fax: 553 625 072 E-mail: office@oa-opava.cz

JSME PARTNERY PROJEKTU OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Kontakty: Tel.: 553 621 024 Fax: 553 625 072 E-mail: office@oa-opava.cz JSME PARTNERY PROJEKTU KRAJ Komplexní Rozvoj Aktivit Jednotlivců Moravskoslezského regionu Hlavní řešitel NÚOV PRAHA Projekt je financován z prostředků programu Evropské unie PHARE 2000, Fondu rozvoje lidských zdrojů

Historie školy a její vývoj Současné vzdělávací aktivity OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Kontakty: Tel.: 553 621 024 Fax: 553 625 072 E-mail: office@oa-opava.cz Obsah prezentace: Historie školy a její vývoj Současné vzdělávací aktivity Nabídka vzdělávacích programů Vazby na sociální partnery Praxe studentů Výsledky spolupráce Záměry v projektu KRAJ Shrnutí – závěr

Historie 1 Vznik ekonomického školství v Opavě 1851 OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Historie 1 Vznik ekonomického školství v Opavě 1851 – jako německá gremiální obchodní škola 1894 – Slezská obchodní škola 1920 – Česká obchodní škola po r. 1945 různé názvy – hospodářská - družstevní - střední ekonomická - obchodní škola a obchodní akademie 1996 Obchodní akademie 2001 současný název Kontakty: Tel.: 553 621 024 Fax: 553 625 072 E-mail: office@oa-opava.cz

Současné vzdělávací aktivity 1 OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Současné vzdělávací aktivity 1 Vzdělávací programy: 63-41-M/004 Obchodní akademie 63-41-M Ekonomika a podnikání 63-41-M Ekonomika a podnikání, varianta pro zrakově postiženou mládež Kontakty: Tel.: 553 621 024 Fax: 553 625 072 E-mail: office@oa-opava.cz

Současné vzdělávací aktivity 2 OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Současné vzdělávací aktivity 2 Studium na OA je čtyřleté. V následujících letech předpokládáme otevření vždy čtyř tříd denního studia oboru Ekonomika a podnikání. Záměrem je přijímat asi 120 žáků, cca polovinu chlapců a polovinu dívek. Vše v závislosti na potřebách trhu práce a na tom co nám povolí zřizovatel – Moravskoslezský kraj Kontakty: Tel.: 553 621 024 Fax: 553 625 072 E-mail: office@oa-opava.cz

Současné vzdělávací aktivity 3 OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Současné vzdělávací aktivity 3 Součástí školy je speciální škola pro zrakově postižené žáky. Předpokládáme otevření jedné třídy s cca 10-ti žáky denního studia obor Ekonomika a podnikání – varianta pro zrakově postiženou mládež v každém roce. Kontakty: Tel.: 553 621 024 Fax: 553 625 072 E-mail: office@oa-opava.cz

Současné vzdělávací aktivity 4 OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Současné vzdělávací aktivity 4 OA Opava je škola bezbariérová Od roku 2002 je na škole vytvořena možnost pro studium tělesně postižených žáků. Předpokládáme jejich integraci do běžných tříd OA s tím, že v každém ročníku by mohl studovat jeden tělesně postižený žák. Pro tyto žáky jsme vybudovali bezbariérový vstup do budovy školy, sociální a hygienické zařízení a především šikmou schodišťovou plošinu, která jim umožňuje přístup do odborných učeben v celé škole. Kontakty: Tel.: 553 621 024 Fax: 553 625 072 E-mail: office@oa-opava.cz

Celoživotní vzdělávání OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Celoživotní vzdělávání Současné aktivity Vybrané školící středisko v projektu P-1 Informační gramotnost Další vzdělávání pedagogických pracovníků v oblasti výpočetní techniky prog. řada Microsoft OFFICE (akreditace MŠMT) Školící středisko pro vyučující FIF Školení pro účetní Kontakty: Tel.: 553 621 024 Fax: 553 625 072 E-mail: office@oa-opava.cz

Praxe studentů Kontakty: OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Praxe studentů Praxi vykonávají studenti OA ve třetím a ve čtvrtém ročníku po dobu 14-ti dnů v každém roce Na základě dohody se sociálními partnery Praxe je bezplatná Vždy je sepsána smlouva o odborné praxi Kontakty: Tel.: 553 621 024 Fax: 553 625 072 E-mail: office@oa-opava.cz

Sociální partneři Úřad práce v Opavě Kontakty: OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Sociální partneři Kontakty: Tel.: 553 621 024 Fax: 553 625 072 E-mail: office@oa-opava.cz Úřad práce v Opavě

Výsledky spolupráce se sociálními partnery OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Výsledky spolupráce se sociálními partnery uzavření rámcových smluv o spolupráci zajištění praxe pro studenty zajištění externí evaluace podpora nadstandardních projektů externí zdroj financování možnost uplatnění pro absolventy Kontakty: Tel.: 553 621 024 Fax: 553 625 072 E-mail: office@oa-opava.cz

OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Uplatnění absolventů Absolvent obchodní akademie se uplatní zejména v povoláních zaměřených na výkon ekonomických, obchodně podnikatelských a administrativních činností v podnicích všech právních forem a v ostatních organizacích včetně oblasti veřejné správy. Absolvent je připraven také tak, aby po složení maturitní zkoušky mohl nastoupit do některé z forem terciárního vzdělávání, zejména ke studiu na vysoké škole nebo na vyšší odborné škole. Naši absolventi jsou přijímání a úspěšně studují především na vysokých školách a univerzitách ekonomických směrů, ale i dalších např. pedagogických. Kontakty: Tel.: 553 621 024 Fax: 553 625 072 E-mail: office@oa-opava.cz

Mezinárodní projekty 1 1997-2000 Kontakty: OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Mezinárodní projekty 1 Kontakty: Tel.: 553 621 024 Fax: 553 625 072 E-mail: office@oa-opava.cz 1997-2000        

LINGUA E „NATURAL DISASTERS“ OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Mezinárodní projekty 2 LINGUA E „NATURAL DISASTERS“ Kontakty: Tel.: 553 621 024 Fax: 553 625 072 E-mail: office@oa-opava.cz 2000        

Další informace jsou k dispozici na internetu: OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Všem účastníkům konference přejeme hezký den ! Kontakty: Tel.: 553 621 024 Fax: 553 625 072 E-mail: office@oa-opava.cz Další informace jsou k dispozici na internetu: http://www.oa-opava.cz