V článku „OTEVŘENÁ ČSK“ v březnovém čísle LKS str. 24, autoři MUDr. Kunkela a MUDr. Mounajjed, D.D.S, Ph.D, FAP, shrnuli svou navrhovanou reformní sérii.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Správní řízení při ukládání pokut za porušení zákonů
Advertisements

Přijímací řízení pro školní rok 2013/2014 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
Dohled nad zadáváním veřejných zakázek v České republice
předsedkyně 7. senátu Nejvyššího správního soudu
TEORIE ROZHODOVÁNÍ A TEORIE HER
„Transfer technologií a ochrana duševního vlastnictví II“ Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Ústav fyzikální biologie Nové Hrady –
Ochrana věřitelů v zákonu o obchodních korporacích
Člen USBS ČR a SP ČR Unie soukromých bezpečnostních služeb ČR Svaz průmyslu a dopravy České Republiky
Aktuálne trendy v súťažnom práve Novinky v súťažnom práve – ČR
Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál.
mimořádná Valná hromada SPŘ Praha 1 Zpráva komise k tvorbě Stanov SPŘ Složení komise: Ing. Jan Doležal Ing. Jaromír Pitaš Ing. Jaroslav Švec.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Kárná odpovědnost advokátů a advokátních koncipientů
Přezkum rozhodčích řízení a jejich vykonatelnost Mgr. Milan Polák.
Potvrzení nebo změna závazného stanoviska dle § 149 odst
Novela zákona č. 38/1994 Sb. (zákon č. 220/2009 Sb.)
Řešení protisoutěžních opatření ze strany orgánů veřejné moci Mgr
15. Moc soudní a výklad práva
Co nového v oblasti kartelů od sv. Martina 2009 Igor Pospíšil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže.
Svatomartinská konference Trendy a vývoje soutěžního práva 2009 Michal Petr Úřad pro ochranu hospodářské soutěže Novela OHS zákonem č. 155/2009 Sb.
Tento studijní materil byl vytvořen jako výstup z projektu č. CZ.1.07/2.2.00/ Právní stát, demokracie a sociální stát Katedra práva.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 18. zasedání předsednictva RVŠ, 19. června 2014 Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání 2012 – 2014 Daniel Thibaud.
FEL ČVUT v Praze Právo pro podnikatele II Mgr. František Šejnost
Poslední trendy a vývoje soutěžního práva Soukromé prosazování soutěžního práva v České republice Michal Petr Úřad pro ochranu hospodářské soutěže 12.
Aktuální judikatura a rozhodovací praxe ve veřejných zakázkách
Přezkum veřejných zakázek a vybraná judikatura JUDr. Robert Krč.
Česká asociace adiktologů
Státní energetická inspekce Vliv novely energetického zákona na činnost Státní energetické inspekce Ing. Petr Holoubek Žofín
Právo pro podnikatele II
Živnostenské podnikání živnostenské úřady
Poslední trendy a vývoje soutěžního práva Kartel jako trestný čin v České republice Michal Petr Úřad pro ochranu hospodářské soutěže 12. listopadu 2008,
Poslední trendy a vývoje soutěžního práva Ještě jedna novela OHS Michal Petr Úřad pro ochranu hospodářské soutěže 11. listopadu 2008, Brno.
IFA Česká republika 1 International Fiscal Association, Česká republika Mezinárodní spolupráce v oblasti DPH a judikatura Nejvyššího správního soudu Václav.
Poslední trendy a vývoje soutěžního práva Judikatorní mezníky uplynulého roku Michal Petr Úřad pro ochranu hospodářské soutěže 11. listopadu 2008, Brno.
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: Výuková prezentace Předmět:
Úlevy pro plátce pojistného na sociální zabezpečení ke zmírnění dopadů hospodářské krize Petr Nečas místopředseda vlády ministr práce a sociálních věcí.
VY_32_INOVACE_ 09 - Moc soudní. Soudní moc vykonávají jménem republiky nezávislé soudy Ústava zdůrazňuje nezávislost a nestrannost soudců VY_32_INOVACE_.
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) I. část
Správní řízení v oblasti veřejné podpory
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) II. část Právnická fakulta MU Brno říjen 2011 zpracoval: Petr Průcha.
Exekuční řád po novelách
ÚSTAVNÍ VÝVOJ A ÚSTAVNÍ
O BČANSKÉ SOUDNÍ ŘÍZENÍ I. - obecné náležitosti každého podání soudu - soudní poplatky - ustanovení zástupce a) soudem b) Českou advokátní komorou.
1 Soudní ochrana v oblasti správy věcí veřejných Jitka Bělohradová.
Odpovědnost za pořádkové správní delikty
Systém kontrolní činnosti SEI
MÍSTNÍ SPRÁVA III. ..
Svatomartinská konference Trendy a vývoje soutěžního práva 2010 Co nového v oblasti posuzování dopadů spojení soutěžitelů Martin Vitula Úřad pro ochranu.
Zájmová samospráva Lucia Madleňáková
1 Účast veřejnosti v procesech dle složkových předpisů práva životního prostředí Jitka Bělohradová.
Úvod do zvláštní části správního práva Správa na úseku živnostenského podnikání Pro bakaláře.
KONZULTACE ČÍSLO 2 NĚKOLIK POZNÁMEK KE SPOTŘEBITELSKÉMU ROZHODČÍMU ŘÍZENÍ 1.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
Předškolní vzdělávání a školní stravování 2010 Eva Martinková, odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský úřad Libereckého kraje.
Struktura soudů v ČR.
MOC SOUDNÍ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Helena Baculáková Název: VY_32_INOVACE_01_B_15_MOC SOUDNÍ Téma: OBČANSKÁ VÝCHOVA.
Jedenáct let aplikace „nového“ správního řádu a jeho proměny administrativní a justiční praxí – aneb 3 podivuhodné judikáty Stanislav KADEČKA SPRÁVNÍ.
ORGÁNY PRÁVNÍ OCHRANY A SANKCE
JEDENÁCT LET APLIKACE NOVÉHO SPRÁVNÍHO ŘÁDU A JEHO PROMĚNY ADMINISTRATIVNÍ A JUSTIČNÍ PRAXÍ K VYBRANÝM INSTITUTŮM SPRÁVNÍHO ŘÁDU A JEJICH.
Novela zákona o místních poplatcích
Porada s pracovníky školství obcí s rozšířenou působností
Další vnitrostátní předpisy
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) I. část
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) II. část
Lhůty ve správních řízeních
Kontrola činnosti oprávněných osob v praxi
Střední škola obchodně technická s. r. o.
Občanské soudní řízení I.
Návod na tvorbu vzoru 1. Gramatika..
Transkript prezentace:

V článku „OTEVŘENÁ ČSK“ v březnovém čísle LKS str. 24, autoři MUDr. Kunkela a MUDr. Mounajjed, D.D.S, Ph.D, FAP, shrnuli svou navrhovanou reformní sérii změn do několika bodů.

Pod bodem A číslo 1.: Zavedení a razantní prosazování nepodkročitelných cen ve stomatologii a zajištění jejich nenapadnutelnosti Úřadem pro hospodářskou soutěž.

Ze sdělení Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže si dovolím zdůraznit následující citace: K Vaší žádosti Úřad uvádí, že podobnou snahu stavovské komory s povinným členstvím – ČSK – je třeba hodnotit jako zakázané rozhodnutí sdružení soutěžitelů a flagrantní porušení pravidel hospodářské soutěže.

Podotýkáme, že v podstatě totožným případem se Úřad před několika lety zabýval a uložil vysokou pokutu za porušení zákona o ochraně hospodářské soutěže. 1 1 K tomu viz prvoinstanční rozhodnutí Úřadu č. j. S 99/ /01-VOII ze dne ve věci ČESKÁ LÉKAŘSKÁ KOMORA, potvrzeno druhoinstančním rozhodnutím předsedy Úřadu č. j. R 3/02 ze dne , dále rozsudkem Krajského soudu v Brně č. j. 29 CA 110/ ze dne a rozsudkem Nejvyššího správního soudu č. j. 8 Afs 18/ ze dne

Úřad tedy shrnuje, že Vámi nastíněný návrh na vydání závazného souboru minimálních cen stomatologických výkonů Českou stomatologickou komorou by s vysokou pravděpodobností naplňoval všechny znaky zakázaného a neplatného rozhodnutí sdružení soutěžitelů ve smyslu zákona o ochraně hospodářské soutěže (dopad takového možného porušení zákona o ochraně hospodářské soutěže na relevantní trh by byl do značné míry determinován faktem, že členství stomatologů v ČSK je v České republice povinné).

V případě, že by Úřad získal indicii o možném porušení zákona o ochraně hospodářské soutěže ve formě zakázaného rozhodnutí sdružení soutěžitelů, může Úřad zahájit z moci úřední správní řízení, jehož výsledkem může být uložení pokuty až do výše 10 % z úhrnu čistých obratů dosažených za poslední ukončené účetní období členy sdružení. Každý člen sdružení ručí za zaplacení takto uložené pokuty do výše 10 % ze svého čistého obratu dosaženého za poslední ukončené účetní období (viz § 22a odst. 3 zákona o ochraně hospodářské soutěže).