Metodická podpora plánování obcí ze strany MMR

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora meziobecní spolupráce
Advertisements

Podpora dostupnosti a kvality sociálních služeb v Pardubickém kraji Úvodní seminář k projektu Pardubice
Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR.
PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
KIPR Šumava první schůzka s ředitelem NSZM Ing. Petrem Švecem se uskutečnila na Modravě PS UR, akce komunitního plánování v šumavských.
1. veřejné projednání ke Strategii rozvoje města ÚL do roku :00 Informační středisko města ÚL, Palác Zdar, Mírové náměstí.
Přednáška na téma Rozbor udržitelného rozvoje území a vyhodnocení vlivů vyhodnocení vlivů zásad územního rozvoje a územního plánu na udržitelný rozvoj.
Zpracování seminárních a kvalifikačních prací
Tvorba integrované strategie území MAS Ekoregion Úhlava.
Strategický plán Městské části Praha-Libuš postup zpracování, výstupy, metody.
Strategický plán rozvoje města Tišnov Úvodní prezentace
Program rozvoje města Železný Brod 1. JEDNÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY ZDŮVODNĚNÍ ● FUNKCE ● ČINNOST ÚLOHA ČLENŮ ● HARMONOGRAM
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Programové dokumenty mikroregionů jako faktor jejich rozvoje
Odborný seminář „APLIKACE STRATEGICKÉHO HODNOTÍCÍHO RÁMCE PRO STRATEGIE MÍSTNÍHO ROZVOJE V ČR“ Odborný seminář Praha 20. září 2010.
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Škola pro udržitelný život 2010 Plánovací procesy ve škole a vzdělávání Jiří Kulich, Michal Veselý.
Mechanismy evaluace kulturních služeb
Integrovaný plán rozvoje města Kutná Hora 21. srpna 2007.
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
VZOR PREZENTACE – ÚVODNÍ JEDNÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY
úřad územního plánování
Strategické plánování v obcích (Víme, kam jdeme) Zlín
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
DOPRAVNÍ SEKTOROVÉ STRATEGIE 2. FÁZE Workshop DF a EPS, / 11 DOPRAVNÍ SEKTOROVÉ STRATEGIE 2. FÁZE Workshop DF a EPS, Ing. Martin.
Chomutov, RNDr. Josef POSTRÁNECKÝ URBÁNNÍ DIMENZE VÝHLED V OBDOBÍ 2014+
Společnost pro regionální ekonomické poradenství SYNERGIE v přístupu k rozvoji venkova Představení projektu a vybrané poznatky Seminář Venkov 2009 – 5.
DMVS Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS -Účelová katastrální mapa realizace 2011, investice cca 9 mil. -Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP.
Zvýšení kvality řízení KÚPK aktivita A3 Informační strategie Analýza Workshop
KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB. KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ metoda Komunitní plánování je metoda metoda – jak zpracovávat rozvojové materiály pro různé.
VAZBY MEZI ÚZEMNÍMI ENERGETICKÝMI KONCEPCEMI A UŽIVATELI ENERGIE.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
RRV2 Strategické řízení. 2 úvod  Vymezení lokálního a regionálního rozvoje  Široký kontext pojetí rozvoje území (ekonomika, ŽP, veřejné služby…)  Diferenciace.
SCLLD MAS ČL Seminář Místní partnerství a jeho význam při zpracování strategie rozvoje obce Horšovský Týn 25. března 2014 a jejím naplňování.... Horšovský.
Obec Tisá Program rozvoje. PROČ ? Zákonná povinnost Požadavek občanů Dané předpoklady obce.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE VZDĚLÁVACÍ SOUSTAVY LIBERECKÉHO KRAJE (projekt KAP LK) ÚVODNÍ KONFERENCE.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Workshop s řediteli a zástupci škol 27. května
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Olomouckého kraje (PRVKOK)
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
Datové centrum sociálních služeb v Libereckém kraji Interaktivní softwarový program určený pro poskytovatele sociálních služeb, zadavatele a také pro.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Projekt MAP Turnovsko. Cíl projektu  podpora a rozvoj spolupráce zřizovatelů, škol a ostatních aktérů ve vzdělávání v rámci ORP Turnov  vytváření Místního.
PROGRAM ROZVOJE OBCE TUPESY NA OBDOBÍ 2017–2024 Úvodní informace
Podpora strategické práce ve veřejné správě
Individuální projekt OP VVV
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Kraje Vysočina
Místní plán inkluze + OP VVV
Jak na transformaci aneb ‘Co jsme se naučili’
STRATEGII REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
Komunitní plánování Mirka Wildmannová.
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina
OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina
Program rozvoje Ústeckého kraje
Individuální projekt IP 3 „Rozšíření nástrojů pro podporu systému plánování sociálních služeb v Libereckém kraji“ Závěrečná konference k projektu.
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Datum konání: 5. února 2018 Místo konání: Velké Meziříčí, JUPITER club
Klíčové aktivity projektu
Strategie rozvoje obce - tvorba koncepčního dokumentu Shrnutí
„Koncept“ – Koncepce dalšího vzdělávání
Transkript prezentace:

Metodická podpora plánování obcí ze strany MMR Roman Chmelař, GaREP, spol. s r.o.

Projekty Elektronická metodická podpora tvorby rozvojových dokumentů obcí (CZ1.04/4.1.00/62.00008) Podpora strategického řízeni rozvoje obcí (CZ.1.04/4.1.00/B6.00018)

Průběh vzniku metodiky a programu tvorby PRO Zhodnocení stavu plánování a informačních zdrojů obcí Návrh metodiky tvorby PRO Ověřování metodiky = tvorba pilotních PRO Dopracování metodiky tvorby PRO V projektu bylo stanoveno, že v každém z pilotních krajů bude vybráno 8 obcí (celkem 24 obcí) pro zpracování programů rozvoje, a to: 4 pro obce do 500 obyvatel, 3 pro obce od 501 do 3 000 obyvatel, 1 pro obec od 5 000 do 10 000 obyvatel konkrétní obce vybrány na základě: projeveného zájmu - při vyplňování dotazníku v dubnu 2012, následném oslovení v listopadu 2012 stavu rozvojových dokumentů Vytvoření webové aplikace pro tvorbu PRO

Klíčové poznatky – Plánování obcí Cca ½ obcí má nějaký rozvojový dokument – velké rozdíly v kvalitě Často nedořešen způsob práce s koncepcemi – nepřipravenost zpracovaných koncepcí k následné realizaci Zásadní neprovázanost analytické a návrhové části Rozvojové dokumenty často obsahovaly nereálné a nerealizovatelné návrhové části Rozvojové dokumenty jsou často pouze účelové (podklad pro žádosti o dotaci – zejména POV) Prevence budoucích sporů a zajištění kontinuity rozvoje. Dynamické změny a nejistota ohledně budoucnosti: Argument PRO nebo PROTI plánování?

Klíčové poznatky – Informační zdroje Statistické zdroje pro obce málo přehledné a často obtížně dostupné Základem tvorby PRO vlastní informace obce Statistické informace nezbytné pro zachycení kontextu Komunitní přístup – informace a podněty z veřejných diskusí Terénní šetření – ověření dat, podklad pro směřování rozvoje Prevence budoucích sporů a zajištění kontinuity rozvoje. Dynamické změny a nejistota ohledně budoucnosti: Argument PRO nebo PROTI plánování?

Program rozvoje obce (PRO) Hlavní nástroj řízení rozvoje obce Zpracovává se opakovaně na období 4–7 let. Dlouhodobý pohled ve strategické vizi pro období 10–20 let. Obsahuje zejména: komplexní zhodnocení situace obce a zachycení hlavních problémů a limitů, dlouhodobou vizi směřování rozvoje obce, způsoby naplňování vize ve střednědobém období v podobě opatření a aktivit.

Východiska pro návrhovou část Podpora realizace programu Struktura PRO A.2 Východiska pro návrhovou část A.1 Charakteristika obce B.1 Strategická vize B.3 Podpora realizace programu B.2 Opatření a aktivity A. ANALYTICKÁ ČÁST B. NÁVRHOVÁ ČÁST Úvod 1. Území 2. Obyvatelstvo 3. Hospodářství 4. Infrastruktura 5. Vybavenost 6. Životní prostředí 7. Správa obce Silné stránky Slabé stránky Vize na 10–20 let Opatření Tematická Prostorová Specifikace aktivit Důležitost Termíny Odpovědnost Náklady Zdroj financování Řízení realizace Způsob sledování a hodnocení Způsob aktualizace

Co je třeba na začátku promyslet Zda obec zpracuje PRO v základní podobě, nebo PRO rozšíří o některou další část (v jakém rozsahu bude PRO zpracován a co bude obsahovat) Jakým způsobem bude PRO vznikat S kým bude PRO průběžně diskutován, tj. činnost pracovní skupiny, její složení a počet členů Jak bude zapojeno obyvatelstvo Jak budou časově uspořádány jednotlivé kroky tvorby PRO, tj. vytvoření harmonogramu

Klíčové subjekty tvorby PRO Zastupitelstvo obce: schvaluje zpracování, průběžně se může vyjadřovat, schvaluje finální PRO Realizační tým: tvoří jednotlivé části PRO, chystá podklady pro jednání. Pracovní skupina – shromáždění místních aktérů – zástupců významných podnikatelů, neziskových organizací, skupin obyvatel, příp. dalších subjektů: diskutuje podklady a dílčí části PRO, zpřesňuje formulace. Veřejnost: vyjádření názorů, náměty na úpravy PRO

Vazby mezi úrovněmi návrhové části PRO Strategická vize je naplňována opatřeními, které jsou rozvedeny v aktivity. Každé opatření se skládá minimálně z jedné aktivity. Opatření 1 Strategická vize Opatření 2 Opatření 3 Aktivita 1.1 Aktivita 3.2 Aktivita 3.1 Aktivita 2.2 Aktivita 2.1 Aktivita 1.2

Co je potřeba řešit dále? Nutné posílit povědomí o významu plánování obcí Motivovat obce ke koncepčnímu přístupu k rozvoji Rozvíjet metodickou pomoc a vzdělávací aktivity Existence rozvojového dokumentu podmínkou pro získání dotací na rozvojové projekty Rozvíjet elektronický systém podpory tvorby PRO – rozšířit o podporu realizace PRO (monitoring a vyhodnocování) Zmínit B.6 – přípravu podpory monitoringu a vyhodnocování strategií

Podpora strategického řízeni rozvoje obci (CZ.1.04/4.1.00/B6.00018) Aktivity: Metodická podpora obcí při práci s PRO Metodika strategického řízení rozvoje obcí Metodika hodnocení naplňování rozvojových dokumentů obcí Podpůrná webová aplikace pro podporu realizace PRO V rámci projektu bude zajištěna vzdělávací a informační činnost

TVORBA PROGRAMU ROZVOJE OBCE (WEBOVÁ APLIKACE)

Uživatelské rozhraní Přístup pomocí webového prohlížeče Adresa: www.obcepro.cz (v provozu od 1. 4. 2014) Podpora nejpoužívanějších prohlížečů (IE 8+, Firefox 4.0+, Chrome 12+, Opera 11+, Safari 4.0+) Zobrazení položek na základě přidělené role

Typy uživatelských rolí Admin uživatelů – spravuje uživatele Metodik MMR – metodik pro veškeré obce (nejvýše postavený uživatel) Metodik kraje – poskytuje metodickou podporu obcím v rámci „svého“ kraje Admin obce – uživatel s nejvyššími právy v rámci obce Zpracovatel – zpracovává přiřazené kapitoly Anonymní uživatel – přistupuje na web

Živá ukázka

DĚKUJI ZA POZORNOST Ing. Bc. Roman Chmelař GaREP, spol. s r.o. tel. 545 242 846 garep@garep.cz www.garep.cz