Pravidelné měsíční jednání s OO 22. 8. 2013. Obsah Jednání představenstva a dozorčí rady Provozní informace Finanční sumář Personální úsek.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Návrh státního rozpočtu ČR na rok 2010 Ministerstvo financí září 2009.
Advertisements

Struktura členění (dělení) členských příspěvků (14
Současný systém podpory
PRŮZKUM NA TÉMA: „Dopady finanční krize“ eficia .
Provozně - ekonomický pohled na datová centra
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR.
Spolehlivý finanční partner exportu
Biologické centrum AV ČR, v. v. i. Hospodaření instituce Úprava rozpočtu.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
1 Sdružení řemesel a malých podniků ve stavebnictví (CAPEB) FINANCOVÁNÍ SOCIÁLNÍHO DIALOGU Leden 2008 Seminář o sociálním dialogu 15. únor 2008 (na projektu.
Přehled realizovaných plateb a opatření k urychlení proplácení projektů financovaných z ROP Střední Morava 2. září 2009 Olomouc 8. září 2009 Zlín Výroční.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Pravidelné měsíční jednání s OO Obsah Jednání představenstva a dozorčí rady Provozní informace Finanční sumář Personální úsek.
Pravidelné měsíční jednání s OO Obsah Jednání představenstva a dozorčí rady Provozní informace KARIR - prezentace vozového parku Finanční.
Realizace rozvojových aktivit v obcích regionu České Švýcarsko 1. schůzka PS
Návrh směrnice Organizační změny a optimalizace systemizace Rozpory po projednání s OO.
Pravidelné měsíční jednání s OO Obsah Jednání představenstva a dozorčí rady Provozní informace Finanční sumář Lidské zdroje.
Pravidelné měsíční jednání s OO Obsah Jednání představenstva a dozorčí rady Interní audit Provozní informace Finanční sumář Personální úsek.
Integrovaný dopravní systém
11 Základní data návrhu rozpočtu vlastního hl. m. Prahy na rok 2011 doc. MUDr. Bohuslav Svoboda, CSc. primátor hl. m. Prahy Praha
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Veřejné výběrové řízení 14. ročníku sbírkového projektu Pomozte dětem.
7 Praha, 29. listopadu 2005 Ministerstvo obrany České republiky TISKOVÁ KONFERENCE ministra obrany České republiky Karla KÜHNLA.
Michal Pluta Česká spořitelna, a.s. IX / 2008
7. zasedání pracovní skupiny interních auditorů kraje Vysočina
Finanční řízení podniku
Pracovní skupina Dopravní politika Dopravní sektorové strategie 2. fáze.
ZÁKON O ROZPOČTOVÉM URČENÍ DANÍ č. 243/2000 Sb..  upravuje rozpočtové určení daně z přidané hodnoty, daní spotřebních, daní z příjmů, daně z nemovitostí.
Návrh způsobu financování opatření Národní strategie BESIP (k diskusi)
1 Finanční situace Dopravního podniku hlavního města Prahy Praha, leden 2009.
Cesta domů a její hospodaření v roce 2011 Valná hromada
DOPRAVNÍ SEKTOROVÉ STRATEGIE
EDITOR BY: SPRESS 15. ledna ledna ledna 2015.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
ČLENSKÁ SCHŮZE 2006 ZPRÁVA O ČINNOSTI KONTROLNÍ KOMISE za období
Komise pro strategii a rozvoj - Strategický rámec VŠ politiky / shrnutí Inovační strategie (+analýza) / shrnutí doc. Kebo - Pracovní návrh VZ zákona.
Návrh rozpočtu vlastního hlavního města Prahy na rok 2010 Praha
Směrnice Rady Libereckého kraje č. 3/2006 k zadávání veřejných zakázek Libereckým krajem a jím zřizovanými příspěvkovými organizacemi Liberec, 9. dubna.
1 Celostátní konference ředitelů gymnázií ČR AŘG ČR P ř e r o v Mezikrajová komparace ekonomiky gymnázií.
Schůzka projektového týmu Postdoc I. 6. ( ) Zaměstnáním čerstvých absolventů doktorského studia k vědecké excelenci, reg. č. CZ.1.07/2.3.00/
RPS/CSF Technická pomoc RPS Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Odbor dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu kraje Vysočina Pro rok 2008 vypsal ODSH dva dotační tituly: Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina.
Jindřichohradecké místní dráhy, a.s. Dvacet let působení v regionu Tak trochu jiná dráha.
Použití CNG v dopravě Svaz dopravy 5. března 2009 Ing. Jan Zaplatílek.
ČASOVÉ ROZLIŠENÍ NÁKLADŮ A VÝNOSŮ
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
VÝBOR PRO FINANCOVÁNÍ NÁRODNÍ STRATEGIE BESIP (VFNS) Informace o činnosti výboru pro jednání Rady vlády pro BESIP , Praha.
– soutěž PODNIKOVÉ ČINNOSTI Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Dana Gebauerová a Ing. Romana Venclíková. Střední škola.
VÝROČNÍ KONFERENCE,,Operační program Rybářství příležitost pro produkční rybáře“
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
SOUČASNÝ STAV A STRATEGIE PROJEKTU OPENCARD OPENCARD v Praze, dne:
Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Financování sociálních služeb a podmínky podpory nově vznikajících sociálních.
Pravidelné měsíční jednání s OO Obsah Jednání představenstva a dozorčí rady Interní audit Provozní informace Finanční sumář Personální úsek.
Způsob financování sociálních služeb v rámci projektu „Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Ing. Pavel Poles Odbor strategického rozvoje kraje.
 Významný pokles počtu žáků na základních školách  Dlouhodobější demografické trendy  Zvýšené nároky na rozpočet města při financování provozu škol.
Státní fond dopravní infrastruktury Objemy finančních prostředků pro budování infrastruktury v ČR, Ing. Kristýna Kastlová, Ph.D. referent specialista.
Cena dopravního výkonu v dlouhodobé smlouvě o zajištění dopravní obslužnosti veřejnou linkovou dopravou Kroměříž
Jednání řídícího výboru - Modernizace KNL
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Ministerstvo financí České republiky Jednání pracovní komise k RUD 31. března 2016 Ministerstvo financí Březen 2016.
Pracovní schůzka ekonomů neškolských příspěvkových organizací
Hospodaření nepodnikateských organizací 1 Finance a řízení - rozpočty.
Jednání řídícího výboru - Modernizace KNL
Analýza hospodářského výsledku
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů)
Porada ekonomů PO dne Informace oddělení rozpočtu a financování
Problematika MHD v městech SR Bojnice 30. září 2010
Financování silnic II. a III. třídy
Tisková konference k výsledkům forenzního auditu projektu OPENCARD
PROCES INVESTIC NĚKTERÉ ASPEKTY U VEŘEJNÉ SPRÁVY.
Transkript prezentace:

Pravidelné měsíční jednání s OO

Obsah Jednání představenstva a dozorčí rady Provozní informace Finanční sumář Personální úsek

Jednání představenstva a dozorčí rady

10. zasedání dozorčí rady Koncepce obnovy vozového parku autobusů 2013 – vedoucí jednotky Správa Vozidel a Autobusů seznámil dozorčí radu se současným stavu vozového parku autobusů, okomentoval přehled nuceného vyřazování autobusů s důrazem na potřeby obnovy vozového parku. Dozorčí rada byla informována o přípravách veřejných zakázek na dodávky nových vozů. Dozorčí rada vzala předloženou koncepci na vědomí Návrhy okruhů interních auditů na II. pol – vedoucí odboru Interní audit předložil dozorčí radě výborem pro audit a představenstvem společnosti schválený návrh okruhů interních auditů pro 2. pol Dozorčí rada byla podrobně seznámena s plánovanými auditními zakázkami a chystanými metodickými a konzultačními aktivitami odboru Interní audit. Lze zmínit např. Vnitřní kontrolní systém, Audit investorské činnosti technického úseku či příprava Statutu interního auditu Informace o průběhu stavby metra V. A – na jednání byli vyjma zástupce technického ředitele a projektového manažera stavby metra V.A přizváni též zástupci společnosti Inženýring dopravních staveb, a.s.; hlavním tématem tohoto bodu programu byl harmonogram stavby s akcentem na termín otevření metra V. A. Dozorčí rada se v tomto kontextu věnovala též problematice dosud nezasmluvněných částí projektu

16. zasedání představenstva I. změna investičního plánu na rok 2013 – představenstvo společnosti schválilo návrh první změny investičního plánu, který byl po udělení souhlasu dozorčí rady schválen představenstvem dne ; v investičním plánu došlo mimo jiné k navýšení vlastních zdrojů pro financování investiční výstavby z tis. Kč na tis. Kč; představenstvo společnosti požádalo o udělení souhlasu se schválení navrhovaných změn; příprava další úpravy investičního plánu je plánována od října Dlouhodobý výhled financování DPP – ekonomická ředitelka seznámila představenstvo se studiemi od společnosti Deloitte s názvem Dlouhodobý výhled financování investic a provozu společnosti a Ekonomická analýza smluvního plnění ze Smlouvy o veřejných službách; představenstvo přijalo informace k výhledu financování DP na příštích 30 let, a to variantně za použití krizové i optimální varianty Strategie pronájmů nebytových prostor ve vestibulech metra – představenstvu byla ústy vedoucí odboru Nemovitý majetek prezentována strategie mající za cíl realizaci snahy poskytovat cestující veřejnosti přidanou hodnotu k samotnému cestování ve formě služeb, které mohou v rámci používání MHD využít a současně dosáhnout maximálních výnosů z pronájmů komerčních prostor při zachování kvality a úrovně prodeje a stabilních nájemních vztahů

Provozní informace

Výluka TRAM Francouzská: – říjen 2013 Výluka TRAM Prašný most: úplná uzávěra křižovatky, včetně Evropské ul. – předpoklad do konce září Výluka TRAM Poděbradská – od Krátkodobé výluky TRAM Výluka BUS Čakovice: – ul. Cukrovarská, od ul. Oderská – do konce roku Výluka BUS Kolovraty: do Výluka BUS Újezd: – říjen 2013 Informace o změnách a výlukách povrchové dopravy

– jednotka Provoz Autobusy Poznámka: v měsíci lednu 2013 dočasně snížený trvalý stav (omezení provozu od do ) červenec a srpen - prázdninový JŘ

– jednotka Provoz Autobusy Poznámka: v měsíci lednu 2013 dočasně snížený trvalý stav (omezení provozu od do ) červenec a srpen prázdninový JŘ

Odbor Energetika Kontrola a následné úpravy všech smluv o přenechání médií

odbor TSO Informace – poptávková řízení na pronájem kantýn Kantýna ve vozovně Vokovice Jednotka Zásobování byla dopisem ze dne požádána o vypsání nového poptávkového řízení Text poptávkového řízení je již v připomínkách s termínem Kantýna ve vozovně Motol Nový provozovatel zahájil činnost Kantýna v depu Zličín Jednotka Zásobování byla dopisem ze dne požádána o vypsání nového poptávkového řízení Text poptávkového řízení je již v připomínkách s termínem Odbor TSO opětovně žádá určené zástupce OO o zasílání připomínek ve stanovených termínech. Neplněním termínů dochází ke zpožďování poptávkových řízení

– odbor Přepravní kontrola

Finanční sumář za 1– 6/2013

Výsledek hospodaření za období 1-6/2013 Za hodnocené období bylo dosaženo zisku ve výši tis. Kč, tj. o tis. Kč více oproti plánovanému zisku ve výši tis. Kč Plnění výsledku hospodaření je důsledkem nenaplnění plánovaných nákladů o tis. Kč a překročení plánovaných výnosů o tis. Kč Z roční plánované provozní části kompenzace ekonomicky oprávněných nákladů za závazek veřejné služby ( tis. Kč) činí rozpis na sledované období tis. Kč Zasílaná kompenzace je ve výši 1 / 12 z ročního objemu a časově není v souladu s čerpáním nákladů. Roční plánovaný hospodářský výsledek se rovná nule, bez započtení odložené daně

v tis. Kč Meziroční porovnání nákladů a výnosů za 1- 6/2012 a 2013

Přehled tržeb PID za 1-6/2012 a 2013 Tržby PID obsahují: časové jízdenky celkem (vč. zaměstnaneckého jízdného), duplikáty kupónů, jízdenky na jednotlivou jízdu, jízdenky v systému P+R, časové krátkodobé jízdenky celkem a paušální úhrady jízdného v tis. Kč

Financování Na začátku roku měl DPP na hlavním účtu u České spořitelny, a. s mil. Kč. Krátkodobé závazky z obchodních vztahů činily téměř 6 mld. Kč, z toho 4 mld. Kč ze směnečného programu. Směnky jsou splatné Z velkých příjmů obdržel DPP (kromě tržeb z jízdného) od MHMP zálohu na kompenzaci podle smlouvy o veřejných službách, dotaci na výstavbu metra V. A a od finančního úřadu vrácené částky nadměrného odpočtu DPH Z investičních dotací obdržel DPP 7 mil. Kč na protichemický varovný systém, 20 mil. Kč na metro I.D a 995,66 mil. Kč na výstavbu metra V. A, současně byla DPP ponechána nedočerpaná dotace z roku 2012 ve výši 195 mil. Kč na trasu metra V. A ke stejnému využití Pokud jde o výdaje, byly hrazeny v provozu i v oblasti investiční V průběhu 1. pololetí proběhla pouze jedna splátka úvěru na vlaky metra ( , další byla až ). Splátka jistiny spolu s úroky činila 102 mil. Kč. Po této splátce zůstala výše úvěru finančně mil. Kč Na konci června měl DPP krátkodobý finanční majetek ve výši mil. Kč, z toho na hlavním účtu mil. Kč. Krátkodobé závazky z obchodních vztahů činily mil. Kč

Předpokládaný vývoj V návrhu dodatku č. 6 ke Smlouvě o veřejných službách mezi HMP a DPP je předběžný odhad kompenzace ve výši 10,6 mld. Kč. Tato částka neobsahuje žádný přiměřený zisk. Výše přiměřeného zisku na rok 2013 by měla být podle uvedeného návrhu dodatku stanovena až v průběhu roku na základě jednání s HMP Vzhledem k tomu, že je uzavřena dlouhodobá smlouva na dodávky nových tramvají, je nutné jejich dodávky platit z cizích zdrojů Usnesením č. 28/3 ze dne přijalo Zastupitelstvo HMP závazek k odkupu směnek vystavených DPP v rámci nového 10tiletého lineárně amortizovaného směnečného programu v maximálním objemu do 8 mld. Kč. Z tohoto objemu použije DPP 4 mld. Kč na splacení směnek z předešlého směnečného programu ( ). Druhá polovina pokryje dodávky tramvají v letech 2013 a Splatnost programu bude v prosinci Smlouva mezi Českou spořitelnou, a.s. a ČSOB, a.s. o směnečném programu byla uzavřena dne Dodávky tramvají začnou podle informace oddělení strojních investic v červenci 2013 (výsledek kontrolního dne ve Škoda Transportation, a. s.), platby faktur pak dle splatnosti cca v září

Personální úsek

ÚtvarNázev útvaruPMTermín vyhlášení StatusTermín obsazení PM odd. Podpora ř ízení LZ referent IX - specialista (HR generalista) zrušenoxx odbor Interní auditvedoucí odboru ukon č eno odd. Benefity a vztahy s odbory vedoucí odd ě lení ukon č eno odd. Marketingreferent VII zrušenoxx jednotka Informa č ní technologieprojektový mana ž er ukon č eno služba Elektrotechnika vedoucí slu ž by ukon č eno odbor Interní auditreferent VIII (zástup za MD) ukon č eno odbor Aplikacevedoucí odboru ukon č eno odd. Strategie a rozvoj IT vedoucí odd ě lení ukon č eno Sekretariát E Ř zástupce odborného ř editele ukon č eno odd. Vnit ř ní kontrola referent VII ukon č eno odd. St ř ediska dopravních informací vedoucí odd ě lení zrušenoxx odb. Marketing a komunikacevedoucí odboru ukon č eno Vedení společnosti projektový mana ž er ukon č eno Přehled probíhajících a vyhlášených výběrových řízení (od do )

ÚtvarNázev útvaruPMTermín vyhlášení StatusTermín obsazení PM odd. Vzd ě lávání a výb ě r zam ě stnanc ů referent VIII probíhá Vedení spole č nostiprojektový mana ž er probíhá Sekretariát B Ř zástupce odborného ř editele probíhá Přehled probíhajících a vyhlášených výběrových řízení (od do )

Přehled absolventských míst (převedení volných AM vybraným útvarům) stav k Č.Číslo AM Útvar, kterém u je AM převed eno Název funkce/profese Nástup absolventa na AM dne Předpoklad uvolnění AM Č.Číslo AM Útvar, kterému je AM převedeno Název funkce/profese Nástup absolvent a na AM dne Předpoklad uvolnění AM provozní zámečník elektromechanik elektromechanik elektromechanik elektromechanik elektromechanik automechanik automechanik zabezp. a sděl. obvodář dozorčí stanice Nejpozději provozní elektrikář obsazeno

Průměrné počty zaměstnanců 7/2013 KategorieEvidenční stavPlán Ř MHD z toho Metro Tramvaje Autobusy D kat kat POP TH z toho dle bodu b) KS z toho dle bodu a) KS Bez kategorie (absolventi)021 Celkem

Fluktuace zaměstnanců v jednotlivých kategoriích za 1-7/2013 NástupyVýstupy Převody z kat.do kat. Dělníci POP TH ŘMHD z toho Metro Tramvaje Autobusy Rozdíl nárůstem 27 Vnitropodniková fluktuace (převody v rámci DP z kat. do kat.) 1,54 %

Celková míra fluktuace za období 1-7/ /2013 Celkem celkový počet RPPprůměrný počet zam.míra fluktuace ,81 kat. D celkový počet RPPprůměrný počet zam.míra fluktuace ,87 kat. POP celkový počet RPPprůměrný počet zam.míra fluktuace ,81 kat. TH dle bodu b) KS celkový počet RPPprůměrný počet zam.míra fluktuace ,09 TH dle bodu a) KS celkový počet RPPprůměrný počet zam.míra fluktuace ,51 Strojvedoucí metra celkový počet RPPprůměrný počet zam.míra fluktuace 95701,58 ŘMHD - Tramvaje celkový počet RPPprůměrný počet zam.míra fluktuace ,47 ŘMHD Autobusy celkový počet RPPprůměrný počet zam.míra fluktuace ,82

Přehled mzdy DP

Plnění KS v bodě 2.8 přílohy Bod 2.8 přílohy ke KS – nárůst mzdových tarifů (bod 2.1) a středů mzdových tarifů (body 2.2, 2.3 a),b) a 2.4 k o polovinu součtu ročních CPI let 2012 a 2013 plus 0,7 % a v roce 2015 o 1 % nad roční inflaci roku 2014 Roční inflace je známa vždy po 10. dni v následujícím měsíci, tj. po 10. lednu 2014 (2015) Není možné zrealizovat úpravu tarifních mezd k datu 1. 1., jak to ukládá KS a předat mzdové výměry před datem účinnosti Návrh, který byl by použit pro rok 2014 i 2015: Vzít v úvahu roční inflaci tak, jak stanoví KS a úpravu tarifů realizovat až od Na jednání s OO v lednu 2014 by byly předloženy přepočítané tabulky mzdových tarifů V únoru 2014 by se celý proces rozdělení mzdových prostředků zrealizoval tak, aby zaměstnanci obdrželi mzdové výměry před jejich účinností Mzdy za leden a únor 2014 by byly doplaceny Doplatek by se týkal tarifní mzdy za odpracovanou dobu a výkonnostních odměn

Vývoj inflace Roční míra inflace ,3 % Míra inflace za 6/2013 2,3 % Roční prognóza MF ČR a ČNB pro rok % – 2,10 %

Volba do DR Termín pro volbu člena DR