„Vzdělávejte se pro růst v Ústeckém kraji II“

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Doporučení pro přípravu žádosti;
Advertisements

Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9. výzva IOP - Komunikační infrastruktura veřejné správy Ing. Jana Břicháčková.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
Další profesní vzdělávání, realizované prostřednictvím úřadu práce
1 Struktura dotačních titulů Středočeského kraje pro rok 2014.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ ASITENTŮ V PŘEDŠKOLNÍCH ZAŘÍZENÍCH V PRAZE
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně
Příležitost dělá(t) zaměstnance
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ IPVZ Plzeň České Budějovice.
Regionální individuální projekt OSOBNÍ ASISTENCE A PRÁCE V OBLASTI SOCIÁLNÍ PÉČE zkrácený název „Pomoc potřebným“ Reg. č. CZ.1.04/2.1.00/
Program INOVACE Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Realizace projektu - ČR Centrum pro regionální rozvoj.
Organizace sociální správy
PRAVIDLA Desatero OP LZZ.
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Ekonomika Ročník: 2.
Katalog sociálních služeb, zkvalitnění jejich nabídky a vzdělávání jejich poskytovatelů.
Komplexní program podpory k posílení pracovní integrace sociálně vyloučených v Ústeckém kraji Registrační číslo projektu CZ.1.04/3.3.05/D
Vzdělávejte se pro růst v Jihočeském kraji reg. č. CZ /1. 1
Projekt „Vzdělávejte se!“
Projekt „Vzdělávejte se pro růst v Olomouckém kraji II. “ CZ /1
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Úřad práce ČR – Krajská pobočka v Pardubicích
„Školení je šance“ Seminář pro zaměstnavatele 30. června 2009.
Vzdělávejte se pro růst v Karlovarském kraji II seminář pro zaměstnavatele Karlovy Vary
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ IPVZ Praha.
Tyto projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem státním rozpočtem České republiky 1 „Vzdělávejte se!“ Ing. Blanka Švorcová vedoucí Odboru.
1 Moderní učitel CZ.1.07/1.3.00/ Vdělávání v oblasti veřejných zakázek dle postupu uvedeného v Příručce pro příjemce Ing. Jan Weigel, lektor VŘ.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Ústí nad Labem Dvořákova 1609/18 Ústí nad Labem-centrum Ústí nad Labem
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Výzva č. 126 investiční priority 1.2 OPZ.  Pilotní ověření péče o nejmenší děti v mikrojeslích v ČR (mimo hl. m. Prahu)  Číslo výzvy: 03_16_126  Investiční.
Seminář pro žadatele OP LZZ - Mezinárodní spolupráce: Shrnutí, doporučení, diskuse 29. červenec 2008 Praha.
OKRESNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA PŘEROV PROGRAMY PODPORY PODNIKÁNÍ Zaměřené na vzdělávání zaměstnanců a tvorbu nových pracovních míst OKRESNÍ.
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Program rozvoje venkova Administrace Žádosti o dotaci 1. kolo příjmu žádostí
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje Setkání s poskytovateli sociálních služeb v Ústeckém kraji.
Projekt „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje Reg.č. CZ.1.07/1.1.00/ Zadávání veřejných zakázek Ing. Jana Nedrdová Ústí nad Labem,
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Veletrh vzdělávání a pracovních příležitostí
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI MONITOROVÁNÍ PROJEKTŮ SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE 5. května 2010.
Zadávání zakázek žadatelem/příjemcem dotace
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Transkript prezentace:

„Vzdělávejte se pro růst v Ústeckém kraji II“ reg. č. CZ.1.04/1.1.00/B1.00012

Princip a přínos projektu projekt je určen zaměstnavatelům, kteří podnikají v ekonomických činnostech (CZ-NACE), mezi které patří: zpracovatelský průmysl těžba a dobývání zásobování vodou; činnosti související s odpadními vodami, odpady a sanacemi stavebnictví (výstavba budov, inženýrské stavitelství a specializované stavební činnosti) doprava a skladování ubytování, stravování a pohostinství informační a komunikační činnosti (např.: telekomunikační a informační činnosti) zdravotní a sociální péče seznam podporovaných ekonomických činností viz. odkaz http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/ulk/regionalni_projekty/vzdelavejte_se_pro_rust_v_usteckem_kraji_ii

Princip a přínos projektu vzdělávací aktivita musí být propojena s ekonomickou činností CZ-NACE, která je v projektu podporována a žadatel v této činnosti působí činnost v rámci CZ-NACE může být realizována jako hlavní i jako vedlejší žádosti budou přijímány: počátkem prosince manuál a kompletní podklady k podání žádosti budou zveřejněny na integrovaném portále Ministerstva práce a sociálních věcí do 05.12.2013 (http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/ulk/regionalni_projekty/vzdelavejte_se_pro_rust_v_usteckem_kraji_ii)

Princip a přínos projektu projekt umožní vybraným podnikům získat finanční příspěvky na vzdělávání či rekvalifikaci svých zaměstnanců; současně budou zaměstnavateli hrazeny mzdové náklady vzdělávaných zaměstnanců, a to po dobu jejich vzdělávání mzdový příspěvek maximálně do výše 20 000,-Kč možnost využití interního lektora

Princip a přínos projektu projekt primárně podporuje odborné vzdělávání – profesní vzdělávání zaměstnanců s důrazem na odborné vzdělávání (zařízení s akreditovaným vzdělávacím programem) další profesní vzdělávání zaměstnanců v neakreditovaných vzdělávacích programech je možné, jestliže to vyžadují potřeby zaměstnavatele (dle specifických potřeb zaměstnavatele) jazykové kurzy: musí být součástí komplexního vzdělávání firmy maximální délka 3 měsíce intenzita kurzu: min. 4 hod. týdně formou intenzivních kurzů

Kdo se může účastnit projektu příspěvek je možno poskytnout pro všechny typy podniků (malé, střední i velké), včetně OSVČ podpořené vzdělávací aktivity se budou týkat zaměstnanců provozoven na území Ústeckého kraje, sídlo firmy není podstatné

Kdo se nemůže účastnit projektu zaměstnavatelé, kteří mají v evidenci nedoplatky vůči vybraným správním úřadům (Finanční úřad, Celní úřad, Okresní správa sociálního zabezpečení a zdravotní pojišťovny) zaměstnavatelé, u nichž by se vzdělávací aktivity týkaly zaměstnanců, kteří nejsou státními příslušníky členských zemí EU nebo nemají trvalý pobyt na území ČR

Podmínky získání příspěvku ÚP ČR rozhoduje o poskytnutí příspěvku na základě podkladů a informací, které zaměstnavatel dokládá k žádosti příspěvek je poskytován v režimu veřejné podpory „de minimis“ či na základě „blokové výjimky“ v rámci jedné dohody bude příspěvek poskytován za dobu účasti zaměstnanců na vzdělávacích aktivitách, přičemž tato doba zároveň nemůže být delší než 12 měsíců od zahájení vzdělávacích aktivit a trvat déle než do 30.06. 2015

Předložení žádosti zaměstnavatel předkládá žádost v tištěné i elektronické podobě žádost je možné podat i prostřednictvím datové schránky tištěná forma musí být podepsána statutárním zástupcem zaměstnavatele či zplnomocněným zástupcem zaměstnavatel má možnost předložit žádost na kontaktním pracovišti v Ústí nad Labem či v Mostě

Doporučený postup ke zpracování žádosti Vytipování pracovníků Identifikace vzdělávacích potřeb Průzkum nabídek vzdělávacích institucí Kalkulace nákladů požadovaných vzdělávacích aktivit Zpracování žádosti, doručení na kontaktní pracoviště Posouzení žádosti úřadem práce ČR Termín pro vyřízení žádosti – 30 dnů

Činnosti po schválení žádosti pokud je žádost přijata a rozhodnuto o příspěvku, ÚP ČR vydá Vyrozumění o schválení žádosti o příspěvek po obdržení Vyrozumění zaměstnavatel provede výběr poskytovatele vzdělávání podle pravidel, stanovených pro projekty spolufinancované z ESF v aktuální verzi příručky „Metodický pokyn pro zadávání zakázek“ (viz http://www.esfcr.cz) a v zákoně č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách zaměstnavatel před podpisem Dohody doloží na kontaktní pracoviště veškerou dokumentaci k realizaci výběrového řízení včetně výzvy k předložení nabídek, zápisu o posouzení a hodnocení nabídek a smlouvy s dodavatelem.

Činnosti po schválení žádosti zaměstnavatel s vybraným dodavatelem vzdělávacího kurzu uzavře smlouvu příslušné kontaktní pracoviště zkontroluje, zda podpořený zaměstnavatel vybral pro realizaci vzdělávací aktivity externí vzdělávací zařízení v souladu s pravidly stanovenými Metodickým pokynem pro zadávání zakázek OP LZZ, který je k dispozici na www.esfcr.cz a v souladu s Vyrozuměním o schválení žádosti o příspěvek následuje podpis dohody zaměstnavatel před zahájením vzdělávacích aktivit uzavře s vybranými zaměstnanci dohodu o zařazení do aktivit projektu.

Děkuji za pozornost. Kontakty: Ing. Jiřina Štrosová Ing. Jana Houšková Referát projektů EU Kontaktní pracoviště v Ústí nad Labem Bělehradská 15, 400 21 Ústí n.L. Tel.: + 420 950 171 671 jirina.strosova@ul.mpsv.cz Ing. Jana Houšková Referát projektů EU Kontaktní pracoviště v Ústí nad Labem Bělehradská 15, 400 21 Ústí n.L. Tel.: + 420 950 171 651 jana.houskova@ul.mpsv.cz http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/ulk/regionalni_projekty