Globální granty Olomouckého kraje na léta 2007 - 2013 Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR Květen/červen 2007.
Advertisements

OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
1 OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Vzdělávání pro konkurenceschopnost mýty a příležitosti Ing. Markéta Novotná Praha.
Tvorba OP pro programovací období Kontext a vazby OP •EU jako ek. nejrozvinutější společenství na světě – charakterzované sociálním smírem.
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Jana Hadravová 1. výzva pro předkládání grantových projektů do GG OP VK v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení grantových programů ORR.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Výběr GP Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
Konference , Olomouc Globální granty Olomouckého kraje v rámci OP VK.
Seminář pro žadatele v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, červen VÝZVA GG OK.
ESF V ČR OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
UDRŽITELNOST v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Smlouva o realizaci grantového projektu v rámci globálního grantu CZ.1.07/ Zvyšování kvality ve vzdělávání ve Středočeském kraji Operačního programu.
Program konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů 1 OPERAČNÍ PROGRAM ROZVOJ LIDSKÝCH ZDROJŮ MPSV - Odbor řízení pomoci z ESF Konference k ESF – Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
OPERA Č NÍ PROGRAM VZD Ě LÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Mgr. Barbora Hošková Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR září 2008.
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
Půjčky NNO v rámci grantového schématu „Podpora sociální integrace v Olomouckém kraji“ při SROP.
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI globální grant OP VK Ing. Monika Čermáková Bc. Michal Hnízdo Porada ředitelů škol a školských zařízení.
Globální granty Libereckého kraje Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Grantové projekty administrativně.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Vzdělávací projekty pro města a obce Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 7. prosince 2006.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
OP VK – aktuální stav a vývoj příprav na čerpání z ESF v programovém období Ing. Jana Hadravová Mgr. Simona Kašpárková ORR, Krajský úřad kraje.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Globální granty Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Obecné informace Projektová část Ústí nad Labem, 11. února 2009.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Využívání Evropského sociálního fondu v oblasti vzdělávání v letech Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR Schola Nova, Praha
OPERA Č NÍ PROGRAM VZD Ě LÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Globální granty Ústeckého kraje Seminář pro žadatele 2. výzva Krajský úřad Ústeckého kraje Ústí nad.
1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast.
12. listopadu 2008Ing. Petra Zlámalová I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Výzva.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK – oblast podpory 1.1 CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 10. dubna 2014.
Podpora vzdělávání prostřednictvím OP Rozvoj lidských zdrojů a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Ing. Jan Vitula MŠMT.
Globální granty OP VK ve Středočeském kraji PhDr. Ivo Říha Praha,
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Pracovní workshop pro příjemce 1. výzva 2. GG oblast.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Zprostředkující subjekt.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Globální granty Ústeckého kraje Seminář pro žadatele v 1. výzvě Ústí nad Labem
Individuální projekt OP VVV
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Pracovní workshop pro příjemce 2. výzva 2. GG oblast podpory 1. 1, 1
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 3.2. Podpora nabídky dalšího vzdělávání 3.výzva Ústí n.L TATO PREZENTACE.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
Výzva k předkládání žádostí
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
Výzva k předkládání žádostí
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost globální granty - aktuální stav Rada pro rozvoj lidských zdrojů Jihomoravský kraj
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost globální granty Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor regionálního rozvoje/odd. evropských dotací.
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013)
Transkript prezentace:

Globální granty Olomouckého kraje na léta Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů

Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost  Řídícím orgánem: MŠMT ČR  spolufinancování bude zajištěno z 85% z Evropského sociálního fondu (ESF)  a Předpokládané finanční alokace pro Olomoucký kraj ,- Kč (z toho 85 % z ESF a 15 % ze SR)

Prioritní osy a oblasti podpory Prioritní osa 4 SYSTÉMOVÝ RÁMEC CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ PRIORITNÍ OSY A OBLASTI PODPORY OP VK Prioritní osa 1 POČÁTEČNÍ VZDĚLÁVÁNÍ 1.2 Rovné příležitosti dětí, žáků, včetně žáků se spec. vzd. potř. 1.3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení 1.1 Zvyšování kvality ve vzdělávání 3.1 Individuální další vzdělávání Prioritní osa 3 DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ 3.2 Podpora Nabídky dalšího vzdělávání 4.2 Systémový rámec terciárního vzdělávání a rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji 4.3 Systémový rámec dalšího vzdělávání 4.1 Systémový rámec počáteč. vzdělávání Prioritní osa 2 TERCIÁRNÍ VZDĚLÁVÁNÍ, VÝZKUM A VÝVOJ 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji 2.1 Vyšší odborné vzdělávání 2.4 Partnerství a sítě

Typy projektů Individuální projekty (v Prioritní ose 1, 2, 3, 4)  Národní – připravuje MŠMT na celonárodní úrovni  Ostatní – připravují a realizují jiné instituce na celoregionální nebo nadregionální úrovni Globální granty (v Prioritní ose 1 a 3)  vyhlašovatelem a správcem GG je kraj  kraj je zodpovědný za dodržení podmínek dohodnutých s MŠMT

GG Olomouckého kraje v rámci OP VK Olomoucký kraj jako Zprostředkující subjekt: roli ZS vykonává: Odbor strategického rozvoje kraje oddělení grantových schémat 12. patro – budova RCO

Role pracovníků OGS v rámci OP VK  vedoucí oddělení GS (celková odpovědnost za GG)  projektový manažer (aktivity GP, administrace, monitorování a kontroly GP)  finanční manažer (rozpočet GP, financování GP)  administrátor (administrace GG a GP, informační systém) Kontaktní informace na

Obecné informace ke všem GG   vyhlášení výzev pro předkládání Žádostí o GG pro ZS (mimo oblast podpory 3.2 – předpoklad výzvy pro ZS podzim 2008)   – datum ukončení příjmu žádostí   – předložení 3 Žádostí o GG za Olomoucký kraj pro prioritní osu 1  únor 2008  únor 2008 – zasedání hodnotitelské komise na ŘO  duben 2008  duben 2008 – oznámení ŘO o schválení GG, příprava dokumentace nutné k vyhlášení 1. výzev GG Olomouckého kraje   – termín vyhlášení 1. výzev pro předkládání grantových projektů v rámci GG Olomouckého kraje

Zaměření GG Olomouckého kraje  GG v rámci oblasti podpory 1.1 „Zvyšování kvality ve vzdělávání v Olomouckém kraji“  GG v rámci oblasti podpory 1.2 „Rovné příležitosti dětí a žáků, včetně dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami v Olomouckém kraji“  GG v rámci oblasti podpory 1.3 „Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení v Olomouckém kraji“ Podrobné zaměření jednotlivých GG je uvedeno na

Výše alokace pro Olomoucký kraj (do r. 2012) Oblast podpory Název GGVýše alokace v Kč 1.1Zvyšování kvality ve vzdělávání v Olomouckém kraji 258,2 1.2Rovné příležitosti dětí a žáků, včetně dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami v Olomouckém kraji 93,9 1.3Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení v Olomouckém kraji 117,3 Celkem469,4

1. výzvy k předkládání GP  kolové výzvy  termín vyhlášení:  počátek příjmu žádostí:  termín ukončení: do 12. hod.  info na

Příjemci podpory  školy a školská zařízení,  vysoké školy,  sdružení a asociace škol,  právnické osoby působící ve vzdělávání a kariérovém poradenství,  města, obce, svazky obcí,  odborové organizace a organizace zaměstnavatelů, profesní a oborová sdružení,  hospodářská komora,  zaměstnavatelé, pokud v souladu s předmětem své činnosti poskytují plnění v souvislosti s aktivitami, které mohou být předmětem podpory OP VK, nebo s vytvářením nezbytných podmínek pro takové aktivity,  organizace působící v oblasti volného času dětí a mládeže,  nestátní neziskové organizace. Konkrétní specifikace je uvedena ve Výzvě.

Podmínky pro GP  Délka trvání GP - max. 3 roky  Forma financování 100 % způsobilých výdajů (85 % EU (ESF), 15 % SR)  Výše finanční podpory: min ,- Kč max ,- Kč

Podmínky pro GP  Platby: na samostatný účet projektu – nutno zřídit před podpisem smlouvy  Zálohové platby: - do výše 25 % způsobilých výdajů projektu -do 30 dnů od uzavření „Smlouvy o realizaci GP“ -o její vyplacení není třeba žádat, je poskytnuta automaticky - max. do výše 90 % celkových způsobilých výdajů projektu, nutnost zajištění 10 % z vlastních zdrojů!!!

Podmínky pro GP  Monitorovací indikátory (dle přílohy č. 5 výzvy)  Udržitelnost projektu 5 let po ukončení projektu min. 40 % výstupů a výsledků (viz Příručka pro žadatele)  Křížové financování v 1. výzvách 9 % z celkových uznatelných výdajů GP

Výchozí dokumenty  Prováděcí dokument OP VK – bližší specifikace operačního programu  Příručka pro žadatele – která definuje podmínky pro zpracování projektové žádosti a přílohy, které žadatelé dokládají k projektové žádosti a nebo v rámci přípravy Smlouvy o realizaci GP  Výzva – dokument definuje okruh podporovaných aktivit, základní údaje pro potenciální žadatele, způsob výběru a hodnocení přijatých projektových žádostí, atd.  Příručka pro příjemce – která definuje kompletní podmínky a to např. pro realizaci GP, financování, monitorovaní a jeho udržitelnost

Struktura dokumentace programu OP VK Prováděcí dokument OP VK VýzvaŽádost Smlouva o realizaci GP Příručka pro žadatele Příručka pro příjemce

Předpokládaný proces schvalování GP Vyhlášení výzvy Ukončení výzvy Věcné hodnocení Vyplacení zálohy ve výši 20 – 25 % Realizace GP do 60 dnů od vyhlášení výzvy Hodnocení formálních náležitostí a kritérií přijatelnosti 10 dnů na doplnění zjištěných nedostatků Schválení orgány kraje (ROK, ZOK) Vyhotovení a podpis Smlouvy o realizaci GP

Harmonogram postupu implementace GG  Ukončení GG k (max. délka GP do )  Harmonogram výzev: vždy min. 1x za rok (předpoklad únor 2009, 2010, 2011)  V průběhu realizace současných GG dojde k předložení navazujících GG na základě výzvy ŘO, s termínem ukončení do

Kontaktní informace Odbor strategického rozvoje kraje Oddělení grantových schémat Ing. Stanislava Klvaňová vedoucí oddělení budova RCO 12. patro tel.: mobil: