Bakalářská práce / Diplomová práce

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Příklady citací v textu
Advertisements

Jak psát SOČ Seminář DDM Praha 6. ledna 2010 Lenka Krejčová Doplnil poznámkami: Č.Kodejška -Ne pouze kompilát -Vlastní projekt,
M. Juříková Metodika tvůrčí práce
Zpracovávání BP a DP Odborná praxe pro bakalářské studium
Bibliografické odkazy a citace změny oproti starší verzi normy ISO ČSN 690 Mgr. Zdeňka Firstová Univerzitní knihovna ZČU v Plzni
Zpracování seminárních a kvalifikačních prací
Bibliografické citace M. Bajger, knihovna Ostravské univerzity, 2005
Zásady pro vypracování bakalářské práce
Bibliografická a rešeršní činnost
Závěrečná fáze výzkumu
Jak psát seminární práci
Tereza Konečná /0 Obálka 2/1 Obálka Titulní list/patitul 2/2.
Citace, citování Plagiátorství
Formální stránka práce
Bakalářský seminář Úvod BP Závěr BP.
Diplomový seminář úvodní přednáška
Systémy pro zpřístupňování VŠKP: zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby … Seminář Brno,
Maturita 2015.
Formální stránka práce Tereza Konečná Z čeho se skládá SOČ 2/0.
METODICKÝ A SUPERVIZNÍ SEMINÁŘ K PRAXI 7. února 2013.
Úvod do managementu 1. seminář
PŘÍPRAVA METODICKÉHO POKYNU REKTORA VŠSS KE ZPRACOVÁNÍ DIPLOMOVÝCH PRACÍ Zpracování diplomové bakalářské práce.
Jak napsat odbornou práci?
Pokyny pro vypracování maturitní práce
Zpracování VŠKP práce Doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. Prof. Ing. Radim Farana, CSc.
PPíšeme vědecký článek. Jaký článek – domácí úkol o dvou brožurách o jaderné fyzice a zkušenostech z jejich použití (ověření použitelnosti, expertní posouzení)
JAK NAPSAT ZÁVĚREČNOU PRÁCI
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Ing. Lenka Janíčková, Ph.D.
 Hlavním smyslem citování je zachytit myšlenkové vazby mezi originálním textem a použitými myšlenkami z jiných zdrojů [Boldiš, 2002].  dokázat vlastní.
Metodický kurz k Bakalářskému projektu 1 Diplomovému projektu 1
Koordinátoři ICT Organizační informace
Jak psát projekt a bakalářskou práci. Termíny Dnes : Zadání projektu : odevzdání projektu : zveřejněn rozpis prezentací Týden
Seminární práce Postupy pro školní rok 2014/2015.
Tereza Konečná /0 Obálka 2/1 Obálka Titulní list/patitul 2/2.
Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová, ph.d.
Úvod do studia.
Absolventská práce.
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. prof. Ing. Radim Farana, CSc.
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. prof. Ing. Radim Farana, CSc.
Veřejné zdravotnictví 2. ročník
1. SETKÁNÍ Bakalářský seminář. Cíle bakalářského semináře Hlavní cíl: seznámit se strukturou a hlavními požadavky na BP Formální náležitosti zadání a.
Disertační práce MPA Michal Radvan
Odborné a vědecké práce Brno 12. března Odborné a vědecké práce Zpráva o semestrálním projektu Závěrečná práce Bakalářská a diplomová práce Disertační.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_21-18 Název školy Střední průmyslová škola stavební, České Budějovice, Resslova 2 AutorRNDr.
5. ročník Mg. studia do podání přihlášky ke SZZ do odevzdání diplomové práce v tištěné a elektronické formě.
S využitím prezentací Mgr. Pavlíny Mazáčové, Ph.D.:  Jak napsat dobrý odborný článek  Tvorba odborného textu.
Základy pedagogické metodologie Mgr. Zdeněk Hromádka
JAK BUDE PROBÍHAT ZPRACOVÁNÍ BP V JARNÍM SEMESTRU BAKALÁŘSKÝ SEMINÁŘ BKH_BAS2.
METODICKÝ SEMINÁŘ Psaní závěrečné práce STUDIJNÍ PROGRAM: U Č ITELSTVÍ VŠEOBECN Ě VZD Ě LÁVACÍCH P Ř EDM Ě T Ů.
Struktura bakalářské práce Seminář2013. Bakalářská práce jako - dokumentovaný výsledek studia oboru na VŠ součást SZZK (její obhajoba)
Diplomový seminář úvodní přednáška 11. května 2016 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy 20.
Diplomový projekt pro studijní obor Finance – II. přednáška Zásady a osnova DP Plán zpracování DP.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 6. ledna 2016.
J AK PSÁT SEMINÁRNÍ PRÁCI. V ÝBĚR TÉMATU, VYHLEDÁNÍ ZDROJŮ Výběr tématu zvolit téma, které mne zajímá zvolit raději užší, specifické téma (příliš široká.
BAKALÁŘSKÁ PRÁCE A DŮLEŽITÉ INFORMACE. Bakalářská práce odborný text zpracovaný na téma dokladem toho, že student porozuměl teoretickým poznatkům Každá.
M ETODIKA ZPRACOVÁNÍ ZÁVĚREČNÉ PRÁCE 1 Účel práce; 2 Zadání, vedoucí práce, konzultant a oponent; 3 Termín odevzdání a rozsah práce; 4 Etapy zpracování.
Inf Normy pro citování knih a dalších zdrojů. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Diplomový seminář úvodní přednáška
Instrukce k prezentaci
Bakalářská práce / Diplomová práce
Vzor individuální prezentace
NÁZEV PŘÍSPĚVKU Jméno a příjmení autora včetně titulů
Pravidla citování v absolventské práci
Bakalářská práce / Diplomová práce
Kurz 1FU191 Metodologický seminář
METODICKÝ A SUPERVIZNÍ SEMINÁŘ K PRAXI IV.
Diplomový seminář úvodní přednáška
NÁZEV POSTERU Jméno a příjmení autora včetně titulů
Diplomový seminář úvodní přednáška
Transkript prezentace:

Bakalářská práce / Diplomová práce Požadavky KRL

Zpracování BP / DP Student je povinen během zpracovávání svou práci pravidelně konzultovat se svým vedoucím BP! Student postupně odevzdává části své BP k posouzení vedoucímu práce dle závazného harmonogramu KRL!!! Zápočet za předmět „Příprava a zpracování Bc./Dp. práce“ – uděluje a zapisuje vedoucí katedry na základě odevzdání finální verze BP/DP!!! – předmět si proto student zapíše v semestru, ve kterém bude BP/DP odevzdávat

Harmonogram zpracování pro SZZ v červnu 2014 Březen 2013 – zadání BP/ listopad 2012 – zadání DP Do konce září 2013 – min. úvod, kde bude jasně formulován cíl práce a metodika zpracování práce, případně výchozí hypotézy, struktura práce – kapitoly, podkapitoly a jejich náplň Do konce listopadu 2013 – min. 20 stran vlastního textu, tj. celá teoretická část + kus praktické Do konce ledna 2014 – první verze celé BP/DP!! Do konce března 2014 – finální verze BP/DP k poslední kontrole se všemi úvodními i závěrečnými stranami!! Do 11.4. 2014 – odevzdání BP/DP v tištěné i elektronické podobě – Termín NELZE prodloužit! Při nedodržení výše uvedených termínů – práce nebude puštěna k obhajobě!

Harmonogram zpracování pro SZZ v září 2014 Březen 2012 – zadání BP / listopad 2011 – zadání DP Do konce října 2013 – min. úvod, kde bude jasně formulován cíl práce a metodika zpracování práce, případně výchozí hypotézy, struktura práce – kapitoly, podkapitoly a jejich náplň Do konce ledna 2014 – min. 20 stran vlastního textu, tj. celá teoretická část + kus praktické Do konce března 2014 – první verze celé BP/DP!! Do konce dubna 2014 – finální verze BP/DP k poslední kontrole se všemi úvodními i závěrečnými stranami!! Do 20. 6. 2014 – odevzdání BP/DP v tištěné i elektronické podobě – Termín NELZE prodloužit! Při nedodržení výše uvedených termínů – práce nebude puštěna k obhajobě!

Harmonogram zpracování pro SZZ v lednu 2015 Březen 2012 – zadání BP / listopad 2011 – zadání DP Do konce června 2014 – min. úvod, kde bude jasně formulován cíl práce a metodika zpracování práce, případně výchozí hypotézy, struktura práce – kapitoly, podkapitoly a jejich náplň Do konce srpna 2014 – min. 20 stran vlastního textu, tj. celá teoretická část + kus praktické Do konce září 2014 – první verze celé BP/DP!! Do konce října 2014 – finální verze BP/DP k poslední kontrole se všemi úvodními i závěrečnými stranami!! Do 30. 11. 2014 či dle harmonogramu – odevzdání BP/DP v tištěné i elektronické podobě - Termín NELZE prodloužit! Při nedodržení výše uvedených termínů – práce nebude puštěna k obhajobě!

Odevzdání BP Odevzdávají se 2 svázané výtisky BP/DP na podatelnu, student však práci na podatelně nenechává, nýbrž oba výtisky odnese na KRL do Celetné!!! Student vloží BP/DP v pdf-formátu do SISu + abstrakty v ČJ a AJ Na vnitřní stranu zadních desek tištěných prací student přilepí Evidenční list, který je ke stažení na stránkách fakulty – Knihovna – Kvalifikační práce – Příloha 2.pdf

Rozsah BP/DP BP – 40-60 normostran vlastního textu (72 000 znaků včetně mezer) – tj. min. 40 stran od úvodu do závěru DP – 60-80 normostran vlastního textu (108 000 znaků včetně mezer) – tj. min. 60 stran od úvodu do závěru úvodní strany, strany s resumé, seznamem použité literatury, přílohami se do povinného rozsahu nepočítají!!

Struktura BP/DP Úvodní list (Zadání BP/DP – bude v budoucnu, zatím ne) Prohlášení Poděkování Abstrakt + klíčová slova Abstract + key words Obsah – první číslovaná stránka Úvod – aktuálnost tématu, zdůvodnění výběru tématu, jasná formulace hlavního cíle a dalších dílčích cílů, jasně formulovaná metodika zpracování BP/DP, hypotézy

Struktura BP II 1, 2 …Vlastní text členěný do kapitol – max. 3 úrovně nadpisů (vel. 16,14,12), jinak použít puntíky Závěr – zhodnocení Cílů BP/DP, potvrzení či vyvrácení hypotéz, zhodnocení výsledků práce Seznam použitých zdrojů – rozdělit: Literární zdroje/Elektronické zdroje/Ostatní zdroje, seřadit podle abecedy, zvlášť zdroje v ČJ, RJ, AJ, NJ… Resumé v ČJ a RJ, případně ještě v dalším jazyce – cca. 1-2 stránky – uvedení cílů a hlavně výsledků práce, nikoli čím jste se zabývali, ale co jste zjistili!!! Seznam zkratek/tabulek/grafů/obrázků – pokud jich bude v práci více Seznam příloh – poslední číslovaná strana, strany příloh se již nečíslují

Abstrakt / Abstract 100 – 200 slov výstižná charakteristika předmětu, cíle a metod v abstraktu nesmí být uveden název práce!!! „Práce řeší, pojednává, analyzuje, shrnuje, zkoumá…“ („The bachelor/diploma thesis deals with, analyses, summaries, investigates …“) Klíčová slova - 3 – 5 slov charakterizujících obsah práce

Formální úprava Formální náležitosti + vzory úvodních listů – viz webové stránky Katedry informačních technologií PedF UK vpravo „Metodické pokyny pro BP/DP“ – kapitola 3.2 Podrobnosti o normě ČSN ISO – citování zdrojů

Odkazování na zdroje I Citát – doslovně převzatý text, max. 10 řádků - v uvozovkách, za uvozovkami číslo odkazu či zdroj v závorce Parafrázování nebo výtah - bez uvozovek, číslo na konci odstavce či závorka se zdrojem Odkaz se jménem autora - bez uvozovek, číslo či závorka hned za jménem autora

Odkazování na zdroje II Odkazování pomocí poznámek pod čarou V odkazech pod čarou je pouze zkrácený bibliografický záznam – autor, název, místo vydání, rok vydání, citovaná strana ³ NOVÁK, P. Morfologie ruského jazyka. Praha, 2008, s. 12-14. ³ NOVÁK, P. Výuka ruštiny. Pedagogika. 2011, č. 5, s. 25-30. ³Národní knihovna ČR – Kdo jsme [online]. 2000, poslední revize 2.10. 2007 [cit. 2. února 2012]. Dostupný z WWW: <http://www.nkp.cz/pages/page.php3?nazev=O_nas &submenu2=9>.

Odkazování na zdroje III Odkazování v závorkách v textu - Za citátem či odstavcem (příjmení autora, rok vydání, strana) Např. (Novák, 2008, s. 12–14) - V textu s uvedením jména (rok vydání, strana) Např. Slovesa dělí Novák (2008, s. 12–14) podle: …

Seznam použité literatury Kniha ECO, U. Jak napsat diplomovou práci. Olomouc : Votobia, 1997. 271s. ISBN 80-7198-173-7. JELÍNEK, J., STYBLÍK, V. Čtení o českém jazyku. 2. vyd. Praha : Státní pedagogické nakladatelství, 1971. 362 s. ISBN 80-6535- 456-0. NOVÁ, M. et al. Pedagogika. Praha : Fortuna, 2006. 284 s. ISBN 80-756-921-3. Článek ze sborníku VEC, V. Učitelovo pojetí efektivních vyučovacích postupů. In: SLAVÍK, J., NOVÁK, T. Učitelovo pojetí výuky. Brno : Masarykova univerzita,1996, s. 59-73. ISBN 80-786-11256-13.

Seznam použité literatury II Článek z časopisu nebo novin PALOUŠ, R. Filosofie jakožto výchova. Pedagogika. 1998, roč. 48, č. 2, s. 106-112. ISSN 7286-2485. Internetová stránka Národní knihovna ČR – Kdo jsme [online]. 2000, poslední revize 2.10. 2007 [cit. 2. února 2012]. Dostupný z www: <http://www.nkp.cz/pages/page.php3?nazev=O_nas&submenu2=9>. Elektronická kniha JANÍK, T. Akční výzkum pro učitele : příručka pro teorii a praxi [online]. Brno : Pedagogická fakulta Masarykovy univerzity. Katedra sociální pedagogiky, 2003 [cit. 6. září 2003]. Dostupný z www: <http://www.ped.muni.cz/wsocedu/virtual/pdf/TJ_akcni_vyzkum.pdf>. ISBN 785-256-25-1.

Seznam použité literatury III Internetový článek z internetového časopisu KUBROVÁ, B. WWW prezentace jako nástroj online marketingu. Ikaros [online].1998, roč. 15, č. 6 [cit. 6. dubna 1999]. Dostupný z www: <http://www.ikaros.cz/Clanek.asp?ID=200203072>. ISSN 1212-5075. Internetový článek Podvodný internetový obchod neposílá zakoupené zboží [online]. 2011 [cit. 29. září 2011]. Dostupný z www: <http://www.novinky.cz/krimi/246000- podvodny-internetovy-obchod-neposila-zakoupene- zbozi.html>.

Seznam použité literatury IV Kvalifikační práce - Používat velmi opatrně – informace v kvalifikačních pracích jsou většinou již převzaté z jiného zdroje a někdy bohužel bez uvedení zdroje! – mohl by nastat problém s autorstvím jednotlivých pasáží, navíc nemusí být informace objektivní – raději nepoužívat! NOVÁK, P. Správní právo. Praha, 2011. 158 s. Diplomová práce. Univerzita Karlova, Právnická fakulta. NOVÁK, P. Správní právo [online].Praha, PF UK, 2011 [cit. 15.4.2012] Dostupný z www: <www.pf.cuni.cz/15246325>.

Poznámky V BP/DP nepoužívat: – 1. osobu č.j. spíše nahradit trpným rodem nebo 1. os.č.mn.! - Formulace typu: „podle mého názoru, z vlastní zkušenosti…“ i při formulace vlastních myšlenek spíše nepoužívat - Wikipedii nebo podobné neprověřené servery jako zdroje!!!

Ať jde práce od ruky!