Evropské projekty & management VÝCHODISKA: Evropské projekty & management VÝCHODISKA: RK-21-2004-56, př. 1 počet stran: 15  Realita vstupu do EU, rozvoj.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
HANDI JOBS, občanské sdružení
Advertisements

Metodika projektového investování - Případová studie Petra Wendelová Jim Wheeler Libor Cupal David Koudela 2. a Tato zakázka je financována Evropskou.
Změny v podpoře pro období Ing. Marian Piecha, Ph.D., LLM | generální ředitel Brno, 8. října 2013.
CzechInvest Koncepce podpory investic
Přehled realizovaných plateb a opatření k urychlení proplácení projektů financovaných z ROP Střední Morava 2. září 2009 Olomouc 8. září 2009 Zlín Výroční.
Kraj Vysočina Projekt ROWANet Stav k RK , př. 1
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
OPERAČNÍ PROGRAM PRAHA - ADAPTABILITA Nestátní neziskové organizace – partneři pro rozvoj PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI MMR, STAROMĚSTSKÉ.
Uznatelné výdaje v projektech podpořených ze strukturálních fondů EU v administraci NROS Vyúčtování globálních grantů.
JUDR. LENKA DEVEROVÁ Červenec 2013 MAS OPS nebo sdružení (spolek)
30. červen, 2006 Role Agentury pro regionální rozvoj v marketingu Moravskoslezského kraje Marek Prorok, PR a marketing, ARR.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
Celostátní síť pro venkov
JPD 3 CZ / /0370 Posílení konkurenceschopnosti pražských podnikatelů v programech zahraniční rozvojové spolupráce Evropských společenství.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Spolupráce a podpora mikroregionů v rámci Jihočeského kraje Brno – ÚÚR
Technoexport poskytuje poradenství na přípravu a realizaci projektů napříč operačními programy Spolupráce s více než 300 klienty – podniky, obce, univerzity,
Státní informační politika ve vzdělávání SIPVZ w w w. e - g r a m. c z Financování rozvoje, obměny a provozu ICT ve školách a školských zařízeních SIPVZ.
 zastupitelstvo,  rada,  hejtman  ředitel krajského úřadu.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY Programové období Financování programů kofinancovaných ze SF EU a veřejných rozpočtů České republiky.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Statistika RF, výroční zpráva, kontrola plnění RF Vít RICHTER Národní knihovna ČR 23. dubna 2002 Brno.
Strukturální fondy EU a ICT v polygrafických podnicích Pavel Karásek.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Autor: Jitka Krausová, ERC Stanovy ERC v ČR. autor: Jitka Krausová, ERC Stanovy ERC v ČR Stávající Stanovy ERC byly přijaty Prezidiem ERC v ČR dne
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Statutárního města Liberec
1 VŠFS KSM MEI Společný rozpočet EU Společný rozpočet EU Osnova: 1. Obecná charakteristika společného rozpočtu EU 2. Příjmy společného rozpočtu.
Partnerství u projektů financovaných z Globálních grantů Sociální inkluze v kontextu přípravy na nové programovací období – zkušenosti, problémy a překážky.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Příprava České republiky na výkon předsednictví v Radě Evropské unie leden – červen 2009.
Rozpočty územních samosprávných celků
Brno 3. června 2010 Technologická platforma „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ Co je Technologická platforma (TP)? V evropském hospodářském prostoru vznikají.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Evropské projekty & management VÝCHODISKA:  Realita vstupu do EU, rozvoj regionů, potřeba posílení dovedností zaměstnanců a organizací, možnost změny.
CCO JE PARTNERSTVÍ  PARTNERSTVÍ A SOV  PARTNERSTVÍ A BUDOUCNOST Ing. Zdeňka Škarková.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
Projekt je spolufinancován Evropskou unií a Českou republikou Atlas Labe na území Královéhradeckého kraje prezentace výsledků projektu.
Projekt internetizace knihoven (PIK) Mgr. Martin Boka 08/2004.
Místní partnerství zaměstnanosti Projekt Místních partnerství zaměstnanosti Ing.Tomáš Müller MAS Uničovsko,o.p.s. Informační seminář 19.2.
Praktické souvislosti projektového managementu Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je.
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
Národní koordinační skupina pro digitální vysílání v ČR Ing. Zdeněk Duspiva NKS 2008.
Aktivity regionů v EU. Programové dokumenty  Strukturální fondy  SROP, SOP  Regionální rada, sekretariát regionální rady  Problematiky velikosti NUTS.
1. Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře.
Územní samospráva Obce
Struktura podnikatelského plánu
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Observatoř trhu práce a konkurenceschopnosti Propagace řemeslných a technických oborů Centrum mezinárodního obchodu (CMO) při RHK Brno Integrace.
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory v Královéhradeckém kraji Systém řízení a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
Historie vzniku  celostátní všeoborové konference NNO, vznik Stálé komise konference NNO  celostátní všeoborová konference NNO,
Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Navrhování a hodnocení technického produktu z hlediska.
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
Fórum pro žadatele Diskusní fórum určené žadatelům o dotace z ROP MS o dobré praxi a obtížích při přípravě projektů.
Plzeň, 23. dubna 2007 Meziregionální spolupráce INTERREG IIIC, INTERREG IVC.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Ing. Jan Havránek vrchní ředitel sekce fondů EU Sekce fondů EU 10. dubna 2014.
Metodické centrum pro výstavbu a rekonstrukci knihoven
Rozkrývání vlastnických struktur a skutečných majitelů
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
PROJEKTOVÝ LIST Pro zjišťování informací o projektových záměrech pro účely zvýšení absorpční kapacity v prioritních osách VaVpI.
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Transkript prezentace:

Evropské projekty & management VÝCHODISKA: Evropské projekty & management VÝCHODISKA: RK , př. 1 počet stran: 15  Realita vstupu do EU, rozvoj regionů, potřeba posílení dovedností zaměstnanců a organizací, možnost změny pracovních procesů pod vlivem možností ICT (nejen v IT odboru!!!)  Využití evropských programů k plnění PRK, včetně čerpání finančních prostředků  Řešení kapacity KrÚ (personální, technické, finanční)  Potřeba posílení projektového managementu nejen v souvislosti s EU  Potřeba doplnění EU týmu o kapacity pro realizaci projektů z jiných než SF  Již praxí vyzkoušené jiné formy – nefunkční nebo složité

Management – Irina Zálišová  Sociální vědy, filozofická fak. – St.Petěrburg  PhDR, UK Praha  Analytik sčítání LDB, Federální statistický úřad  Business poradenství pro malé a střední firmy  Ředitelka marketingu a PR, vydavatelský dům Ringier (Profit, Týden, Reflex)  Zástupce ředitele vydavatelství Walter Kluwer  Spoluzakladatelka a ředitelka sdružení BMI  Člen týmu expertů a hodnotitelů, Evropská komise, DG INFSO

eEurope IDA eContent eTEN Culture 2000 Minerva Leonardo Youth Innovative Actions IST Programy EU (jiné než SF) ERA INTERREG

1.Podpora mezinárodní spolupráce evropských regionů na bází společných projektů 2.Vyhledávání a zajištění doplňkových zdrojů financování regionálních aktivit z prostředků programů evropského Společenství 3.Informační a servisní činnost pro zainteresované subjekty VS (KrÚ, organizace kraje) a regionální subjekty v oblasti evropských projektů 4.Posílení manažerského a projektového potenciálu a kapacit regionálních subjektů VS (včetně např. speciálních školení a tréninků) Evropské projekty & management CÍLE:

Proč EPMA? Další formy spolupráce: 1. komerční(objednávka)  Výhody: Nezávaznost vztahů Časové vymezení Konkrétnost práce Vymezený účel (Objednávám to, co chci ) Jednoduchost  Nevýhody: Nezávaznost Omezenost v čase Omezený obsah Omezený účel (neobjednám to, o čem nevím, nevím jak dopadne) Nenaučím se ! Vysoká cena EU expertů a agentur !!! (50 – 200 EUR/ hod) 250.tis – 1 mln Kč /měsíc 250.tis – 1 mln Kč /měsíc

Proč EPMA? Další formy spolupráce: 2. Nová organizace, KrÚ= investor a 100% vlastník  Výhody: Vlastnictví KrÚ Dlouhodobost smluvního poskytování služeb Pocit větší kontroly  Nevýhody: Nedostatečná legislativa Velké počáteční investice Nejistý výsledek (kriteria?) Neřeší problém lidských zdrojů

Proč EPMA? Další formy spolupráce: 3. ZÁJMOVÉ SDRUŽENÍ  Výhody: Stabilita výkonu (servisu) Komplexnost řešení (viz.cíle) Investice do vlastních zaměstnanců (tým) Konkurenceschopnost kraje Stanovený finanční rozsah Zákonem upravené kontrolní mechanismy  Nevýhody: Složitost zřízení (procedurálně) Počáteční risk partnerství Nejistý výsledek (kriteria?)

EPMA: podíly (a zastoupení) zakládajících členů EPMA Vysočina 1/3 BMI 1/3 CI 1/3 Vysočina 1/2 BMI 1/2 EPMA VS + Neziskovka+Business VS + Neziskovka + ?

Možné oblasti rozvoje – PRK

Vysočina Fondy EU 50%25% Evropské projekty & management Vstupy (možná varianta): BMI Rozpočet na řízení a spolufinancování projektů Personální a technické kapacity Rok 1 (do konce 2005) 25% 70%15% Rok 2 15% 90%5% Rok 3… 5%

Vysočina (náklady) 25% Evropské projekty & management Výstupy (možná varianta): BMI (náklady) Rok 1 (1:1) (do konce 2005) 25% 15% Rok 2 (1:2,3) 15% 5% Rok 3 (1:8) … 5% Vysočina (výnosy) BMI (výnosy) 25% 35% 40%

Vysočina Fondy EU 3m Kč1,5m Evropské projekty & management Rozpočet (možná varianta): BMI Rozpočet na řízení a spolufinancování projektů Personální a technické kapacity Rok 1 (do konce 2005) 1,5m 4m Kč0,75 Rok 2 0,75 18m Kč0,5 Rok 3… 0,5 Celkový rozpočet EPMA je závislý na celkovém rozpočtu kraje Vysočina na kofinancování projektů !!

Rozhodovací kritéria:  Poměr „cena“ – „výkon“ (kontrola přínosu sdružení na konci roku 2005 a pak ročně dle schváleného plánu)  Ostatní přínosy pro kraj (míra pozitivních referencí)  Míra minimalizace rizik (přímá kontrola výstupů kde je nositel sám kraj)  Kontrolovatelná forma organizace (účetnictví, výroční zprávy, kontrolní orgány)  Ochota kraje uvolňovat prostředky do kofinancování a realizace projektů

EPMA: struktura sdružení Valné shromáždění (5+5) Předsednictvo (2+2) Kontrolní K. (2+2) Předseda (kraj) Ředitel (BMI)

Vazba mezi orgány sdružení  Valné shromáždění – nejvyšší orgán, rozhoduje o základních otázkách (členství ve sdružení, složení orgánů, …),  Předsednictvo – řídí činnost sdružení, vykonává všechny činnosti, které nejsou vyhrazeny VS, je statutárním orgánem sdružení  Předseda – je statutárním orgánem sdružení (jak to vyžaduje občanský zákoník),  Ředitel – výkonný orgán sdružení odpovědný za činnost sdružení Předsednictvu.