Mgr. Luboš Rambousek Ing. Karolína Uhrová

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
EU PENÍZE ŠKOLÁM Učíme se pro život 2010 – 2013 reg. č. CZ 1.07/1.4.00/
Advertisements

Finanční řízení projektu Seminář pro žadatele k oblasti podpory 1.5 OP VK.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Vzdělávání pro konkurenceschopnost mýty a příležitosti Ing. Markéta Novotná Praha.
ŠABLONY PRO STŘEDNÍ ŠKOLY
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Finanční aspekty projektů šablon.
Seminář k výběrovému řízení 2013 Způsob přihlášení do výběrového řízení.
DOBROU CHUŤ VÁM PŘEJE.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Postup při vyplňování žádosti o platbu v Benefit7 EX-POST.
IOP 3.4 – 11. výzva Centrum pro regionální rozvoj ČR.
Benefit7 – jak vyplnit projektovou žádost
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
GRANTOVÝ SYSTÉM MČ Praha 21 ZMĚNY ŽÁDOST VYÚČTOVÁNÍ ÚJEZD NAD LESY 7. LEDNA 2012.
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
EU peníze středním školám
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
PŘÍLOHY MONITOTROVACÍ ZPRÁVY Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
CRR ČR pobočka Olomouc 1 pobočka CRR ČR pro NUTS II Střední Morava se sídlem v Olomouci Centrum pro regionální.
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ a ZŠ I.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1.4 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách „Kvalitní škola“ Základní škola M. Choceňského,
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ŠABLONY PRO STŘEDNÍ ŠKOLY I ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH I 21. října 2011.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
EU peníze středním školám. Šablony Šablony – unikátní systém podávání žádostí o EU dotace Není nikde jinde v EU Velmi jednoduchý způsob - školy mají minimum.
Benefit7 – jak vyplnit projektovou žádost
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Administrace projektu (finanční část) Pracovní workshop pro příjemce – 2. výzva PO 1, 2. GG
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
EU peníze školám VI. Finanční gramotnost Koordinátor: Luboš Zajíc VI/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji finanční gramotnosti VI/3 Vzdělávání.
1 Příprava projektů na základní škole a využívání ICT ve výuce pro základní školy Liberec, Liberecký kraj
Česko-norský výzkumný program. Uzávěrka přijímání návrhů projektů: 14:00 hod Uzávěrka přijímání návrhů projektů na UTB: (nutno.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
Příprava žádosti a realizace projektu. Sestavení projektu Dotazník – prosinec 2015, leden 2016 Identifikace potřeb školy Vyhodnocení dotazníku a zaslání.
PŘÍLOHY MONITOROVACÍ ZPRÁVY 6. října OBSAH  Jednotlivé přílohy monitorovací zprávy  Elektronická žádost o platbu.
12. listopadu 2008Ing. Petra Zlámalová I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Výzva.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK – oblast podpory 1.1 CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 10. dubna 2014.
Projekt,,Šablony v SZŠ Příbram“ OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 1.5 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Projekt je.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Bc. Michaela Augustová MAS Znojemské vinařství, z.s. Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony ZŠ a MŠ I.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Oblast podpory 1. 3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení v Ústeckém kraji II 2. Výzva 2. etapa globálních grantů Seminář pro žadatele.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Cíl a identifikace výzvy
Aplikace Monitorovací systém
Realizace vašich potřeb prostřednictvím OP VVV
Informace o výzvě pro školy
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
Aplikace Monitorovací systém
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
Aplikace Monitorovací systém
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Realizace potřeb regionálního školství pomocí šablon
Šablony pro SŠ a VOŠ výzva I
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
Šablony II Výzva č. 02_18_063 a 02_18_064.
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
Š A B L O N Y II.
Integrovaný regionální operační program – IROP
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Seminář pro příjemce Typ I – Příprava a podpis právního aktu, pravidla a podmínky realizace Oddělení dubna 2019, Praha.
Financování digitálního vzdělávání z OP VVV
Transkript prezentace:

Mgr. Luboš Rambousek Ing. Karolína Uhrová EU – Peníze školám Mgr. Luboš Rambousek Ing. Karolína Uhrová

Obsah Financování z fondů EU Výzva č. 21 Projektový záměr Fáze schvalování projektů Financování Šablony IS Benefit Časté chyby

1.4 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách

Výzva č. 21 Oprávněný žadatel ZŠ se sídlem mimo hl. město Praha (každý kdo podá žádost získá dotaci) Jedna ZŠ může podat 1 projekt Minimální částka je 300 000 Kč na projekt Maximální možná částka na školu 300 000 Kč + (počet žáků školy x 4 300,- Kč) Doba trvání projektu maximálně 30 měsíců (pevné nastavení)

Výzva č. 21 Není možný partner projektu Cílové skupiny - žáci ZŠ a pedagogičtí pracovníci ZŠ Výzva vyhlášena jako průběžná, ukončení nejpozději do 20.12.2012 Přílohy – Souhlas kraje se zřízením pozice asistenta pedagoga, Souhlas MŠMT se zařazením volitelného odborného předmětu vyučovaného v cizím jazyce (závisí na výběru šablon klíčových aktivit).

Současný stav čerpání Celkem alokace 4,5 mld. Kč Předloženo 1 012 projektů za 1,049 mld. Kč V Sčk předložilo žádost 22 % Největší zájem III/2 a III/3 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT, Vzdělávání pedagogických pracovníků v ICT

Projektový záměr Před vyplněním žádosti projektu v aplikaci Benefit7 Vychází ze školního vzdělávacího programu Struktura: Cíl projektu (která témata na ZŠ podpořit a proč – ve vztahu k ŠVP) Počet žáků, kteří budou mít z projektu užitek Počet učitelů, kteří budou mít z projektu užitek Konečný výsledek, jaké změny ZŠ dosáhne Výsledná změna, jak bude rozpoznána

Fáze schvalování projektů Formální hodnocení a hodnocení přijatelnosti Schválení Vydání Rozhodnutí o poskytnutí dotace Zaslání prostředků proces administrace žádosti je ukončen do cca 3 měsíců od předložení žádosti MŠMT

Financování Prostředky jsou poskytovány prostřednictvím několika variant: přes kraje a přes zřizovatele, u církevních a soukromých škol přímo. Příjemce obdrží prostředky ve dvou zálohových platbách. První záloha (60%) bude odeslána do 30 dnů od akceptace právního aktu ze strany ZŠ Druhá záloha (40%) bude odeslána po 14 měsících od poskytnutí první platby

Financování Způsobilé prostředky od akceptace Rozhodnutí Prostředky jsou poskytnuty na dosažení definovaných výstupů Náklady na dosažení výstupu jsou stanoveny pevně a předem Dosažením definovaných výstupů se stávají poskytnuté prostředky způsobilými

Financování nedokládají se jednotlivé výdaje dokládá se dosažení předem definovaných výstupů Příklad: Výstupem šablony je 72 odučených hodin, náklady na jednu hodinu jsou 1 000 Kč, celkem 72 000 Kč. Příjemce doloží pouze 70 odučených hodin, způsobilým výdajem je tedy jen 70 000 Kč.

Šablony čtenářská a informační gramotnost cizí jazyky využívání ICT matematika přírodní vědy finanční gramotnost inkluzívní vzdělávání

Orientační hodnoty šablon I-VI v Kč Klíčové aktivity 1) Individualizace 2) Inovace 3) DVPP 4) DVPP 5) DVPP I. Čtenářská a informační gramotnost 68 760 40 230 3 430 II. Cizí jazyky 70 560 89 960 8 350 15 600 55 600 III. Využívání ICT 70 920 73 200 1 720 IV. Matematika 82 080 41 190 2 640 V. Přírodní vědy 84 960 50 410 VI. Finanční gramotnost 33 840 3 570 Klíčové aktivity 1) Prevence 2) Zapojení asistenta pedagoga 3) Zapojení speciálního pedagoga VII. Inkluzívní vzdělávání 55 400 239 760 269 760

Příklady nákladů v šablonách Organizační a personální zajištění výuky (mzdy) Materiální podpora vyučování (didaktické pomůcky, knihy, pracovní sešity, hardware (notebook, interaktivní tabule), software, audio, video materiály Pouze neinvestiční majetek (nelze projekt jen na pomůcky, HW, SW) Další vzdělávání pedagogických pracovníků Poměr plně v kompetenci ředitele

Možnosti financování platů Standardní pracovní poměr + nenárokové složky platu Standardní pracovní poměr + proplacené přesčasy DPP/DPČ –např. na administrativní činnost Změna úvazku učitele/Nový učitel

IS Benefit www.eu-zadost.cz Technické problémy – hotline: help_opvk@msmt.cz

IS Benefit Certifikáty Registrace Aktuální provozní informace portálu Přihlášení Záložky Nová žádost Záložky žádosti Všeobecná pravidla Benefit7

Všeobecná pravidla Benefit7 Editace polí Povinné pole žluté Nepovinné pole šedé Automatické pole bez orámování Pozor na tlačítka: Bez zadání tlačítka Nový záznam dojde k přepisu původních údajů. V případě neuložení záznamu se Vám data začnou přepisovat v původním záznamu. Po vyplnění záznamu nezapomeňte zmáčknout tlačítko Uložit a pro zadání další položky zmáčkněte tlačítko Nový záznam a pokračujte vyplňováním.

Časté chyby Do projektové žádosti můžete uvést pouze jednu hlavní kontaktní osobu Poslední strana žádosti v aplikaci Benefit 7 není součástí projektové žádosti. Tuto stranu, která není označena číslem strany a obsahuje identifikační tabulku s údaji o výzvě, nalepte na poštovní obálku. Projektovou žádost je nutné v levém horním rohu vždy sešít a přelepit (na přední i zadní straně). Přelepku na přední i zadní straně orazítkujte a podepište, tak jak je specifikováno ve výzvě. Čestné prohlášení na poslední straně žádosti vždy orazítkujte a podepište.

Časté chyby Při zadávání počtu žáků vycházejte z údajů uvedených v Příloze č. 1 - Seznam ZŠ a počet žáků, která byla aktualizována. Počty žáků uvedené v Příloze č. 1 Seznam ZŠ a počet žáků musí korespondovat se zahajovacím výkazem, který škola vyplňuje vždy k 30.9. V případě, že posíláte projektovou žádost přes datovou schránku, nezapomínejte připojit elektronický podpis. Žádost v takovém případě již neposílejte poštou. V případě, že posíláte projektovou žádost poštou, obálku s žádostí prosím vždy označte nápisem NEOTVÍRAT.

Kde lze získat informace E-mailová adresa: esf@msmt.cz Call linka: 800 228 229 Webové stránky: www.eupenizeskolam.cz www.msmt.cz Regionální centra: NIDV a ČŠI

DĚKUJEME ZA POZORNOST Kontakt: Mgr. Luboš Rambousek Mob: 721 125 978 E-mail: info@eukancelar.eu Ing. Karolína Uhrová Mob: 774 650 029