Jednotný programový dokument pro Cíl 2 (JPD2) „ Vyplňování formulářů ISPROFIN“ Jan Pokorný, DiS Centrum pro regionální rozvoj – CRR ČR 12:00 – 13:30 hod.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Rozhodnutí o poskytnutí dotace
Advertisements

Rozpočty územně samosprávných celků v roce 2011 Leden 2011.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR OPERAČNÍ PROGRAM TECHNICKÁ POMOC Školení k Příručce pro žadatele a příjemce v OPTP
Realizace rozvojových aktivit v obcích regionu České Švýcarsko 1. schůzka PS
IOP 3.4 – 11. výzva Centrum pro regionální rozvoj ČR.
Integrovaný operační program – Administrace projektové žádosti a nejčastější chyby v projektových žádostech Ing. Lucie Vopěnková.
Hlášení změn v rámci projektů PRV Eva Šípová, MAS Labské skály – březen 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Žádost o grant Co je v žádosti napsáno, musíte se dodržet Žádost se porovnává s údaji v monitorovací zprávě Ze žádosti vychází kontrolní orgány Příručka.
Zlepšení prostředí v problémových sídlištích Centrum pro regionální rozvoj ČR Chrudim
Nejčastější chyby při vyúčtování dotací EVVO z rozpočtu kraje Kontakt: Ing. Hana Jadviščoková
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Způsobilé výdaje poskytovatelů sociálních služeb pro Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
Tento seminář je spolufinancován EU 1 INTERREG IIIA Česká republika – Polská republika Zkušenosti z předkládaní a hodnocení žádostí, nejčastější chyby.
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
SROP Vyplňování formuláře ISPROFIN Liberec, Helena Kubíčková Sekretariát Regionální rady NUTS II Severovýchod.
Povinné přílohy žádosti pro 5. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Johana Chalupová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
Centrum pro regionální rozvoj ČR
CRR ČR pobočka Olomouc 1 pobočka CRR ČR pro NUTS II Střední Morava se sídlem v Olomouci Centrum pro regionální.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu.
Stav příprav na SROP v krajích Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Ústí nad Orlicí, 20. – Zdeněk Semorád.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Aktuální stav příprav na realizaci SROP – Opatření 2.2 Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán Společného regionálního operačního programu 20. května.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji II“ Závěrečné setkání k realizaci projektu Lenka Sládková, Jana Moravcová
1 Informační a komunikační technologie pro veřejnost Karlovarského kraje Projekt byl spolufinancován ze strukturálních fondů Evropské Unie Knihovny a strukturální.
 ELEKTRONICKÁ ŽÁDOST ELZA Speciální verze pro 2. kolo výzvy → ke stažení na webových stránkách Plzeňského kraje.
Instruktážní seminář pro žadatele INTERREG IIIA Česko - Polsko Ostrava – září 2005.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
 Smlouva o poskytnutí účelové dotace čl. V., odst. 14 (Pověření poskytováním SOHZ čl. IV., odst. 13) a dále Metodika PK část XIII., odst. 13  mezní.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Administrace projektu (finanční část) Pracovní workshop pro příjemce – 2. výzva PO 1, 2. GG
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
Zlepšení prostředí v problémových sídlištích Benefit 7+ Centrum pro regionální rozvoj ČR Tábor
Monitorování projektů v realizaci Ministerstvo vnitra České republiky Odbor strukturálních fondů.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Odbory zemědělských agentur a pozemkových úřadů Činnost ZAPÚ v Programu LEADER ČR.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Administrace projektu (finanční část) Workshop pro příjemce – 3. výzva Tato prezentace je spolufinancována.
Základní síť sociálních služeb ve Středočeském kraji Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.1.00/ Oblast podpory: Podpora sociální integrace.
Centrum pro regionální rozvoj ČR Vinohradská 46, Praha 2 | tel.: | fax: | | Příprava.
Téma: DOTAČNÍ FOND LIBERECKÉHO KRAJE Dotační fond Libereckého kraje OBLAST PODPORY 4B - TĚLOVÝCHOVA A SPORT.
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Pracovní porada ekonomů neškolských příspěvkových organizací
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Schválením žádosti projekt nekončí
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
Burza partnerů v rámci OP EÚS Rakousko – Česká republika
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok 2011
Finanční vypořádání 2016 PO zřizované Krajem Vysočina
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Podstatné změny projektu Bc. Jana Hrazdilová Ing. Radek Rinn
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Dotace obcím na zpracování územních plánů pro rok 2017
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
Vyplnění CBA analýzy v modulu CBA
Vykazování dat v rámci poskytování sociálních služeb
Modul „Ekonomika“ Modul „Formuláře“
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Dokončení DŘ 2012 a Podmínky DŘ 2013
PROCES INVESTIC NĚKTERÉ ASPEKTY U VEŘEJNÉ SPRÁVY.
Transkript prezentace:

Jednotný programový dokument pro Cíl 2 (JPD2) „ Vyplňování formulářů ISPROFIN“ Jan Pokorný, DiS Centrum pro regionální rozvoj – CRR ČR 12:00 – 13:30 hod

VYPLNOVÁNÍ FORMULÁŘE ISPROFIN  ISPROFIN - informační systém zavedený Ministerstvem financí ČR pro sledování vybraných údajů přípravy a realizace akcí/projektů v rámci programového financování ze státního rozpočtu.  Žadatel předkládá spolu s projektovou žádostí vyplněný formulář ISPROFIN RA 80, RA 81 a 82 v závislosti na tom, zda jsou v rámci projektu realizovány investiční nebo neinvestiční náklady.  Údaje vyplněné ve formulářích ISPROFIN se musí zcela shodovat s údaji uvedenými v projektové žádosti!!!  Rozdělení nákladů na investiční a neinvestiční uvedené ve formulářích ISPROFIN musí vždy odpovídat tomu, jak žadatel, resp. konečný příjemce, dané náklady zaúčtuje. Zaúčtování přitom musí být provedeno v souladu s obecně platnými právními předpisy a interními směrnicemi příjemce dotace.

VYPLNOVÁNÍ FORMULÁŘE ISPROFIN  Formulář RA 80 – identifikace údaje projektu (akce)  Tento formulář obsahuje: Základní identifikační údaje  Termíny přípravy a realizace akce (musí být shodné  nebo logicky přiřazené k termínům v žádosti)  Rozhodující projektované parametry (resp.  monitorovací ukazatele/indikátory)

VYPLNOVÁNÍ FORMULÁŘE ISPROFIN  Kódy ISPROFIN Vyberte jednotlivé kódy dle nabídky, pokud nemůžete obsah akce bezezbytku a jednoznačně zařadit, preferujte poslední uvedené položky (kódy 9).  Název Uveďte název projektu přesně tak, jak je uveden v projektové žádosti (nejlépe překopírujte).  Účastník programu Uveďte název žadatele včetně celé adresy přesně tak, jak je uveden v projektové žádosti (nejlépe překopírujte)  IČ Uveďte IČ žadatele tak, jak je uvedeno v projektové žádosti. Počáteční nuly se v IČ nezobrazí.  Rodné číslo Vyplňuje se pouze, pokud je žadatelem fyzická osoba.

VYPLNOVÁNÍ FORMULÁŘE ISPROFIN  Číslo účtu Nevyplňuje se.  Kód priority akce (projektu) Nevyplňuje se.  Kód území Vyberte dle nabídky okres, ve kterém je projekt realizován.  Termíny přípravy a realizace 8003 Vypracování a schválení projektové dokumentace 8006, resp Realizace akce 8008 Závěrečné vyhodnocení akce

VYPLNOVÁNÍ FORMULÁŘE ISPROFIN Rozhodující projektované parametry (monitorovací ukazatele)  Název parametru = název monitorovacího ukazatele/indikátoru (např. počet vytvořených pracovních míst).  Měrná jednotka – km, m 2, počet apod. Názvy parametrů a označení měrných jednotek musí zcela odpovídat údajům uvedeným v projektové žádosti.  Hodnota parametru – uvádí se rozdíl mezi plánovanou hodnotou a výchozí hodnotou daného monitorovacího ukazatele/indikátoru podle údajů uvedených v projektové žádosti. Doporučujeme tyto údaje dobře

VYPLNOVÁNÍ FORMULÁŘE ISPROFIN  Formulář RA 80 vypracoval  Telefon  Razítko a podpis  Schválil  Dne

VYPLNOVÁNÍ FORMULÁŘE ISPROFIN  Formuláře RA 81 a RA 82 Částky jsou ve formulářích ISPROFIN RA 81 a RA 82 uváděny v mil. Kč s přesností na 3 desetinná místa. Pokud se v projektové žádosti vyskytují částky s vyšší přesností, je třeba je do ISPROFINu v případě položek státního rozpočtu (řádky , 8145 S, , 8245 S) a strukturálních fondů (8151–5, 8151 S, 8251–5, 8251 S) zaokrouhlit vždy směrem nahoru (tzn ,- Kč = 3,266 mil. Kč nebo ,- Kč = 0,130 mil. Kč).

VYPLNOVÁNÍ FORMULÁŘE ISPROFIN  V žádném případě nevkládejte do jednotlivých buněk formulářů RA 81 a 82 nezaokrouhlené částky, nebo vlastní vzorce/funkce!

VYPLNOVÁNÍ FORMULÁŘE ISPROFIN  Postup při vyplňování formuláře RA 81 a RA 82: Jako aktuální rok musí být nastaven běžný rok Souhrn investičních/neinvestičních potřeb musí být shodný se souhrnem zdrojů V části potřeb se vyplňují jednotlivé náklady v letech, ve kterých je konečný příjemce uhradí dodavatelům, případně v letech, kdy budou náklady hrazené z limitky.

VYPLNOVÁNÍ FORMULÁŘE ISPROFIN V části zdrojů  Vlastní zdroje účastníka programu (řádek 8141, resp. 8241) vždy v roce, ve kterém je konečný příjemce používá k úhradě nákladů, a to ve výši, která odpovídá rozdílu celkově uhrazených nákladů a celkově obdržených dotací. V případě, že v daném roce je souhrn potřeb nižší než souhrn obdržených dotací (příjemce dotace hradil v předchozích letech potřeby z vlastních zdrojů a překročil svůj podíl spolufinancování), vyplní se ve vlastních zdrojích částka se záporným znaménkem.

VYPLNOVÁNÍ FORMULÁŘE ISPROFIN  Ostatní zdroje (řádky 8145, 8146, 8148, 8151, příp. 8159, resp. 8245, 8246, 8248, 8251, příp. 8259) se vyplňují v roce, ve kterém bude proplacena dotace z těchto zdrojů konečnému příjemce. U projektů/etap s ukončením realizace do konce srpna se počítá s proplacením dotace za etapu ze SR a SF do konce běžného roku. U projektů s ukončením realizace v září a později už je nutné počítat s proplacením dotace v následujícím roce.

VYPLNOVÁNÍ FORMULÁŘE ISPROFIN  Ve formulářích RA 81 a RA 82 se uvádějí celkové náklady projektu včetně neuznatelných (včetně neuznatelné DPH). Neuznatelné náklady jsou vždy kryty z vlastních zdrojů žadatele  prostředky státního rozpočtu se uvádějí v řádku 8145 – 1 Systémově určené výdaje (SUV) – posledně platný rozpočet, resp. v řádku 8245 – 1.  Prostředky ze strukturálních fondů se uvádějí v řádku 8151 – 5 (Dotace ze strukturálních fondů EU), resp. v řádku 8251 – 5.  J e-li žadatelem kraj nebo obec, musí své zdroje uvést jako Vlastní zdroje účastníka programu (8141, resp. 8241), nikoli do řádku Dotace z rozpočtu kraje nebo Dotace z rozpočtu obce.

VYPLNOVÁNÍ FORMULÁŘE ISPROFIN Nejčastější chyby při vyplňování RA80:  název projektu  adresa účastníka  termín přípravy a realizace - řádek 8008  rozhodující projektované parametry

VYPLNOVÁNÍ FORMULÁŘE ISPROFIN Nejčastější chyby při vyplňování RA81  aktuální rok  vlastní zdroje účastníka programu 8141  státní rozpočet 8145  dotace kraje  fondy EU  zaokrouhlování- dotace, částky na 3 desetinná místa

VYPLNOVÁNÍ FORMULÁŘE ISPROFIN Nejčastější chyby při vyplňování RA82  aktuální rok  vlastní zdroje účastníka programu 8241  státní rozpočet 8245  dotace kraje  fondy EU  zaokrouhlování- dotace, částky na 3 desetinná místa

DĚKUJEME ZA POZORNOST