Konference 7. 12. 2011, Olomouc Globální granty Olomouckého kraje v rámci OP VK.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1 OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Advertisements

Tvorba OP pro programovací období Kontext a vazby OP •EU jako ek. nejrozvinutější společenství na světě – charakterzované sociálním smírem.
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Výběr GP Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Seminář pro žadatele v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, červen VÝZVA GG OK.
Globální granty Olomouckého kraje na léta Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
ESF V ČR OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
UDRŽITELNOST v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Projekty OP VK a jejich využití pro popularizaci technických oborů a zlepšení kvality vzdělávání v technických oborech.
Program konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Operační program Rozvoj lidských zdrojů 1 OPERAČNÍ PROGRAM ROZVOJ LIDSKÝCH ZDROJŮ MPSV - Odbor řízení pomoci z ESF Konference k ESF – Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
Půjčky NNO v rámci grantového schématu „Podpora sociální integrace v Olomouckém kraji“ při SROP.
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI globální grant OP VK Ing. Monika Čermáková Bc. Michal Hnízdo Porada ředitelů škol a školských zařízení.
Globální granty Libereckého kraje Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Grantové projekty administrativně.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
VÝHLED NA ROK 2009 Prioritní osa 1 – Počáteční vzdělávání Prioritní osa 3 – Oblast podpory 3.2 Podpora nabídky dalšího vzdělávání Pavlína Mikešová
Vzdělávací projekty pro města a obce Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 7. prosince 2006.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
PRIORITY ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ LIBERECKÉHO KRAJE v návaznosti na globální granty RNDr. Robert Gamba vedoucí odboru školství, mládeže, tělovýchovy a sportu.
OP VK – aktuální stav a vývoj příprav na čerpání z ESF v programovém období Ing. Jana Hadravová Mgr. Simona Kašpárková ORR, Krajský úřad kraje.
Společný regionální operační program Informace o realizaci programu SROP.
Informace o zahájení realizace operačních programů Cíle 1 OP RLZ - Aktuální stav MV RPS, 12. ledna 2005 Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor řízení.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Globální granty Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Využívání Evropského sociálního fondu v oblasti vzdělávání v letech Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR Schola Nova, Praha
OPERA Č NÍ PROGRAM VZD Ě LÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
Podpora vzdělávání prostřednictvím OP Rozvoj lidských zdrojů a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Ing. Jan Vitula MŠMT.
Globální granty OP VK ve Středočeském kraji PhDr. Ivo Říha Praha,
I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociální fondem a státním rozpočtem ČR. Operační.
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Pracovní workshop pro příjemce 1. výzva 2. GG oblast.
Oblast podpory 1. 3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení v Ústeckém kraji II 2. Výzva 2. etapa globálních grantů Seminář pro žadatele.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Zprostředkující subjekt.
Individuální projekt OP VVV
Prioritní osa 3 - výzva č. 25 a 27
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Pracovní workshop pro příjemce 2. výzva 2. GG oblast podpory 1. 1, 1
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost globální granty - aktuální stav Rada pro rozvoj lidských zdrojů Jihomoravský kraj
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Cesta rozvoje středních škol v Jihomoravském kraji
Aktuální stav dalšího vzdělávání a vize do budoucna
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost globální granty Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor regionálního rozvoje/odd. evropských dotací.
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Příprava operačních programů
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Naplňování Krajského akčního plánu vzdělávání 1 Ústeckého kraje setkání pracovních skupin 21.února 2018.
NAPLŇOVÁNÍ CÍLŮ GLOBÁLNÍCH GRANTŮ V LIBERECKÉM KRAJI
ČERPÁNÍ DOTAČNÍCH PROSTŘEDKŮ Z OPERAČNÍCH PROGRAMŮ V ÚSTECKÉM KRAJI
Transkript prezentace:

Konference , Olomouc Globální granty Olomouckého kraje v rámci OP VK

Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa 4 SYSTÉMOVÝ RÁMEC CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ PRIORITNÍ OSY A OBLASTI PODPORY OP VK Prioritní osa 1 POČÁTEČNÍ VZDĚLÁVÁNÍ 1.2 Rovné příležitosti dětí, žáků, včetně žáků se spec. vzd. potř. 1.3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení 1.1 Zvyšování kvality ve vzdělávání 3.1 Individuální další vzdělávání Prioritní osa 3 DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ 3.2 Podpora Nabídky dalšího vzdělávání 4.2 Systémový rámec terciárního vzdělávání a rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji 4.3 Systémový rámec dalšího vzdělávání 4.1 Systémový rámec počátečního vzdělávání Prioritní osa 2 TERCIÁRNÍ VZDĚLÁVÁNÍ, VÝZKUM A VÝVOJ 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji 2.1 Vyšší odborné vzdělávání 2.4 Partnerství a sítě

Typy projektů Individuální projekty (v prioritní ose 1, 2, 3, 4) - Národní – připravuje MŠMT na celonárodní úrovni - Ostatní – připravují a realizují jiné instituce na regionální nebo nadregionální úrovni Globální granty (v Prioritní ose 1 a 3) - vyhlašovatelem a správcem GG je kraj - kraj je zodpovědný za dodržení podmínek dohodnutých s MŠMT - administrací GG Olomouckého kraje pověřeno Oddělení grantových schémat Krajského úřadu Olomouckého kraje Projekty technické pomoci (v prioritní ose 5) - realizuje Řídící orgán OP VK (MŠMT) a Zprostředkující subjekty (kraje) - řízení, kontrola, monitorování a hodnocení programu, publicita programu

Obecné informace ke globálním grantům PRIORITNÍ OSA 1  GG 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání v Olomouckém kraji Alokace Kč  GG 1.2 – Rovné příležitosti dětí a žáků, včetně dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami v Olomouckém kraji Alokace Kč  GG 1.3 – Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení v Olomouckém kraji Alokace Kč PRIORITNÍ OSA 3  GG 3.2 – Podpora nabídky dalšího vzdělávání v Olomouckém kraji Alokace Kč

Obecné informace ke globálním grantům Doba realizace GG: r – Celková alokace GG: Kč Cíle GG Olomouckého kraje  zvýšení kvality počátečního vzdělávání  zlepšení rovných příležitostí dětí a žáků, včetně dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami  zlepšení kompetencí pedagogických i nepedagogických pracovníků škol a školských zařízení v Olomouckém kraji  prohloubení nabídky dalšího vzdělávání a posílení informovanosti o nabídce dalšího vzdělávání

Obecné informace ke globálním grantům Měřitelné výstupy GG Olomouckého kraje  bude podpořeno dětí a žáků  bude podpořeno 170 pracovníků v dalším vzdělávání  bude podpořeno pracovníků škol a školských zařízení  bude podpořeno 520 účastníků dalšího vzdělávání  bude vytvořeno 283 nových/inovovaných produktů -z toho 42 produktů s komponentou ŽP, 67 produktů s komponentou ICT a 9 produktů zaměřených na žáky se SVP

Projekty Technické pomoci PRIORITNÍ OSA 5  TP 5.1 – Řízení, kontrola, monitorování a hodnocení programu v Olomouckém kraji Alokace Kč  TP 5.2 – Informovanost a publicita programu v Olomouckém kraji Alokace Kč  TP 5.3 – Zvýšení absorpční kapacity subjektů implementujících program v Olomouckém kraji Alokace Kč V rámci projektů jsou částečně hrazeny mzdy pracovníků GG a TP OP VK, zajištěn proces hodnocení přijatých žádostí, technické vybavení, vzdělávání pracovníků GG a TP OP VK, nákup propagačním materiálů, zajištění seminářů, workshopů k výzvám, publicita GG OP VK…

Realizace globálních grantů příprava žádostí o GG Olomouckého kraje v rámci PO 1, příprava metodiky ke GG Olomouckého kraje2008 -schválení žádostí o GG Olomouckého kraje v rámci PO 1 ze strany MŠMT -vyhlášení 1. výzev GG Olomouckého kraje v rámci PO 1, přijato 293 žádostí s požadovanou výši podpory 1,793 mil. Kč2009 -příprava a schválení žádosti o GG Olomouckého kraje v rámci oblasti podpory 3.2 -vyhlášení 2. výzev GG Olomouckého kraje v rámci PO 1 a 1. výzva GG 3.2, přijato celkem 253 žádostí s požadovanou výši podpory 1,003 mil. Kč -k bylo v realizaci 38 GP a výše skutečně vyplacené podpory činila celkem 86,2 mil. Kč

Realizace globálních grantů vyhlášení 3. výzev GG Olomouckého kraje v rámci PO 1 a 2. výzva GG 3.2, přijato celkem 170 žádostí s požadovanou výši podpory 523 mil. Kč -příprava navazujících žádostí o GG Olomouckého kraje v rámci PO 1 -dne vyhlášení 4. výzev GG Olomouckého kraje v rámci oblasti podpory 1.2 a 1.3 -v roce 2010 bylo v realizaci 141 GP a výše vyplacených finančních prostředků k činila celkem 272,97 mil. Kč -v roce 2010 ukončily realizaci 4 grantové projekty2011 -dne ukončení příjmu žádostí v rámci 4. výzev GG Olomouckého kraje v rámci oblasti podpory 1.2 a 1.3 -v březnu schváleny navazující žádostí o GG Olomouckého kraje v rámci PO 1 ze strany MŠMT -dne vyhlášeny 1. výzvy GG II Olomouckého kraje v rámci PO 1 a 3. výzva GG 3.2, termín ukončení výzev byl a bylo přijato celkem 181 žádostí -v roce 2011 bylo v realizaci celkem 151 GP a výše vyplacených finančních prostředků k činila celkem 395,97 mil. Kč, výše vyúčtovaných a schválených prostředků činila 272,56 mil. Kč

Podmínky výzev - Hodnocení žádostí o GP Vyhlášení výzvy Ukončení výzvy Hodnocení formálních náležitostí a kritérií přijatelnosti Věcné hodnocení Schválení orgány kraje (ROK, ZOK) do 60 dnů od vyhlášení výzvy 5 dnů na doplnění zjištěných nedostatků Vyhotovení a podpis Smlouvy o realizaci GP Vyplacení zálohy ve výši 25 % Realizace GP

Statistika globálních grantů Alokace na GG Alokace na GG v Kč Počet předložených GP Počet podpořených GP Výše finanční podpory v Kč 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání v Olomouckém kraji , – Rovné příležitosti dětí a žáků, včetně dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami v Olomouckém kraji , – Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení v Olomouckém kraji , – Podpora nabídky dalšího vzdělávání v Olomouckém kraji ,07 Celkem ,00 Pozn. od února 2012 bude zahájena realizace dalších 62 GP s celkovou výši finanční podpory 207,11 mil. Kč.

Statistika globálních grantů -73 projektů realizují příspěvkové organizace Olomouckého kraje -82 projektů ostatní organizace (soukromé školy, vzdělávací instituce, města, ZŠ, Univerzita Palackého v Olomouci a jiné právnické instituce) -nejnižší dotace na projekt činí Kč (oblast podpory 3.2) -nejvyšší dotace na projekt činí Kč (oblast podpory 1.1) -první GG v rámci PO 1 vyčerpány téměř ze 100 % -GG v rámci 3.2 doposud 42,9 % (pozn. po ukončení 3. výzvy 65 %)

Předložené GP dle sídla

Zájem žadatelů dle oblastí podpory

Předložené projekty dle výše podpory

Statistika globálních grantů – proces hodnocení GG počet předložených GP počet vyřazených GP na FH počet vyřazených GP na KP Počet vyřazených GP na VH počet podpořených GP celkem v %0,

Statistika globálních grantů – kraje Název kraje Počet předložených žádostí Počet podpořených projektů Moravskoslezský kraj Zlínský kraj Jihomoravský kraj Kraj Vysočina Královehradecký kraj Pardubický kraj Liberecký kraj - - Středočeský kraj Jihočeský kraj Plzeňský kraj Karlovarský kraj Ústecký kraj Olomoucký kraj 800 (3)155 (6) SUMA

Další aktivity GG, projektů TP Semináře pro žadatele – celkem bylo realizováno 17 akcí, kterých se účastnilo 642 osob Semináře pro příjemce – celkem bylo realizováno 9 akcí, kterých se účastnilo 347 osob Konzultační činnost ke grantovým projektům, OP VK Kontroly na místě – téměř u každého grantového projektu za období realizace Účast na poradách ředitelů škol, konferencích, pracovních jednání atd. Publicita GG - vytvoření a pravidelná aktualizace webových stránek GG – tvorba propagačních materiálů GG, vytvoření grafického manuálu GGwww.kr-olomoucky.cz/opvk

Výzvy globálních grantů GG termín vyhlášení výzvy alokace v Kč termín vyhlášení výzvy alokace v Kč 1.1podzim90 mil.jaro nevyčerpané prostředky, v rámci výzvy podzim13,4 mil.jaro nevyčerpané prostředky, v rámci výzvy podzim28,3 mil.jaro nevyčerpané prostředky, v rámci výzvy podzim71 mil.jaro nevyčerpané prostředky, v rámci výzvy 2012

Kontaktní údaje Ing. Stanislava Palová vedoucí oddělení grantových schémat Odbor investic a evropských programů Krajský úřad Olomouckého kraje Jeremenkova 40a Olomouc tel.: fax:

Děkuji za pozornost