The Beatles Vznik: 1960 Rozpad:1970.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Historie Členové Diskografie Filmografie Nejznámější hity Galerie Vypracovali.
Advertisements

Josef Kajetán Tyl.
Luboš „Dědek“ Hnát © 2014 Rockový svět
Digitální učební materiály ŠIII/2 HUDEBNÍ VÝCHOVA
VY_22_INOVACE_J-A-36 The Beatles- legenda Aj pro 4.-5.r. Reálie.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
The Beatles Beatles Členové skupiny Historie skupiny Diskografie
VY_ 32_INOVACE_HV.37 Vzdělávací oblast-obor-tém. okruh Umění a kultura, člověk a zdraví Hudební výchova – populární hudba Název materiáluThe Beatles AnotacePopulární.
Mgr. Helena Kremsová, ZŠ Masarykova Ostrov
GENESIS.
Fryderyk Chopin.
Předchozí členové kapely Lloyd Grant, sólová kytara na prvním demu Dave Mustaine, kytara, vyhozen před nahráváním Kill 'em All Ron McGovney,
Michael Jackson Heal The World Originál obal alba 1982 to Thriller.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PRACHATICE, NÁRODNÍ 1018
BennyGoodmanBennyGoodman. Rodné jménoBenjamin David Goodman PřezdívkaKrál swingu Narození 30. května, 1909 Chicago, Illinois, USA Úmrtí 13. června, 1986.
Moje oblíbená punková a rocková skupina
Vývoj populární hudby v letech
Ella Fitzgeraldová byla americká jazzová zpěvačka. Za svůj život napsala a nazpívala stovky oblíbených písní. Ella Fitzgerald, též nazývána "First Lady.
Populární hudba ve světě v letech
AC/DC       AC/DC je australská hardrocková skupina, která zaznamenala první vystoupení na Silvestra roku 1973 v Sydney. V červnu 1974 vyšel skupině.
Pavel Adam.  Free Jazz  Přístup k Jazzové hudbě, který vznikl kolem 50. až 60. let, i když se free jazz značně liší.  Společným rysem byla nespokojenost.
...JEHO ŽIVOT? Podpora využití ICT ve výuce průřezových témat na základních školách (CZ.1.07/1.1.00/ )
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_772_9TR_INF Autor: Mgr. David Ryška 1.
Zajímavost: Narozen v Tupelu 8.ledna 1935 v 3.30 jako dvojče o půl hodiny dříve narozeného Jesse Garona, který se ovšem narodil již mrtvý. Rodiče Gladys.
LED ZEPPELIN Aktivní: Žánry: Blues Rock, Heavy Metal, Hard Rock, Folk Rock.
Wolfgang Amadeus Mozart Dětství a jeho cesty
Keane. Členové kapely: Zpěv:Tom Chaplin Zpěv:Tom Chaplin Piano:Tim Rice-Oxley Piano:Tim Rice-Oxley Bicí:Richard Hughes Bicí:Richard Hughes Keane je britská.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P11_2.17 Tematická oblast:Dějiny hudebního umění Beatles Typ: DUM – test Předmět: Hudební výchova Ročník: 1.,3. r. (6leté),
Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektu školyInovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka Šablona III/2Inovace.
Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
JIMI HENDRIX Americký kytarista, zpěvák a skladatel
Základní informace  Je to australská pop punková a pop rocková skupina  Pochází ze Sydney  Aktivní jsou od roku 2011  Členové: Luke Hemmings, Michael.
,,V životě jsem neviděl tolik lidí pohromadě s tak křivými zuby.“ -Elvis Presley The Beatles.
By FedeX. Brad Delson a Mike Shinoda se znají už asi deset let, spolu chodili už na školu v Californii. Tam Delson taky potkal Roba Bourdona, budoucího.
Velká Británie Barbora Otáhalová, tercie.
The Beatles Vypracoval: Bořivoj Kašparovský.
Zemřel nečekaně v předvečer svých osmdesátých narozenin..
THE BEATLES. The Beatles Brouci=Anglická rokenrolová kapela z Liverpoolu Brouci=Anglická rokenrolová kapela z LiverpooluAnglickárokenrolováLiverpooluAnglickárokenrolováLiverpoolu.
Wolfgang Amadeus Mozart v Salzburgu
MADONNA GPJP Klára Šturmová 2.C.
FLORIDA JEHO ZAČÁTKY  Narodil se ve městě Carol City, státu Florida, okolo roků 1979 a 1980, přesné datum je nejasné, ale vychází se z 16 prosince.
Martin Malý Prima.
Hudební výchova Inovace výuky na Gymnáziu Otrokovice formou DUMů CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Mgr. Michal Mynář.
2.stupeň Autor: Mgr.Radek Hasch, Masarykova ZŠ Plzeň The Beatles Projekt "EU peníze školám", registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Tento projekt.
Mgr. Lenka Vrzáňová VY_32_INOVACE_5B_13_ROCK Dějiny hudby 8. ročník 8. února 2013 Materiál obsahuje výklad učiva o rocku. Součástí jsou poslechové ukázky.
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 AUTOR: Lenka Šilhánková NÁZEV: VY_32_INOVACE_66_MOZART TEMA: HUDEBNÍ VÝCHOVA.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Anglický jazyk Autor: Petra Skotnicová MUSIC REGGAE RAP PUNK FOLK ROCK ´N ROLL DRUMS ELECTIC GUITAR FLUTE TRUMPET.
Čeští hudební skladatelé Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Renáta Jehličková Název: VY_32_INOVACE_09_C_10_ČEŠTÍ HUDEBNÍ SKLADATELÉ.
ANOTACE: Motivace k nácviku písně. Určeno žákům 1. stupně ZŠ. Prvotní seznámení se vznikem rocku, se jménem E. Presley, se skupinami Beatles, Olympic.
 Narodil se roku 1815 v Castelnuovo d'Asti (dnes Castelnuovo Don Bosco) v Itálii  Zemřel roku 1888 v Turíně  Byl italský katolický kněz, světec, vychovatel,
Queen Radek Horký. Freddie Mercury Freddie Mercury byl zpěvák a skladatel Narodil se 5.září 1946 a umřel 24.listopadu 1991 umřel na AIDS umřel ve věku.
Dějiny ČR Josef II. - osvícenÝ panovník
JAZZ A SWING V ČESKÉ HUDBĚ
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Justin Bieber.
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 26/20
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
NÁZEV ŠKOLY: Gymnázium Lovosice, Sady pionýrů 600/6
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 19/13
The Beatles AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Rock Jakub Řehoř kvarta.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Hudební skupina QUEEN. ZÁKLADNÍ INFORMACE Vznik skupiny – Členové – Freddie Mercury, John Deacon, Brian May a Roger Taylor Art-rocková/Pop-rocková.
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
VY_32_INOVACE_03_Literatura 19. století Romantismus
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Transkript prezentace:

The Beatles Vznik: 1960 Rozpad:1970

Členové John Lennon Paul McCartney George Harrison Ringo Starr

John Lennon John Lennon, rodným jménem John Winston Lennon, se narodil 9.října roku 1940 a zemřel 8.prosince v roce 1980.Bylo mu pouhých 40 let. Dětství neměl lehké, jeho otec, Alfred Lennon, rodinu opustil velmi brzy po jeho narození, jeho matka, Julia Lennonová, svěřila malého Johna do péče své sestry, Mary Elizabeth Smithové, a tragicky zemřela při přecházení ulice, když mu bylo 17 let. Tato událost ho poznamenala na celý život. Od sedmi let vymýšlel básničky a kratičké příběhy, které doprovázel vlastními kresbami. V roce 1952 nastoupil na gymnázium Quarry Bank, začal hrát na kytaru a později s kamarádem Petem Shottonem založil první skifflovou skupinu The Quarry Men. Na pouti v anglickém Wooltonu se seznámil s Paulem McCartneym a přibral ho do své skupiny jako kytaristu.

Paul McCartney Paul McCartney, s rodným jménem Paul James McCartney, se narodil dne 18.června v roce 1942. Měl otce jménem James McCartney a matku Mary Patriciu Mohinovou. Společně se svým bratrem Michaelem byl vychováván v katolické víře. Když mu bylo 13 let, matka mu zemřela na rakovinu prsu. Otec mu koupil jeho první kytaru a jelikož Paul dříve sám hrál na trubku a klavír v jazzové kapele, dával mu první lekce hudby sám. Na škole Liverpool Institute poznal George Harrisona a začali se spolu učit na kytaru.

George Harrison George Harold Harrison, neboli George Harrison, se narodil 25.února 1943, a zemřel 29.listopadu 2001, ve věku 58 let. Vyrůstal v harmonické rodině s matkou Louisou a otcem Haroldem Harrisonovými. V jeho třinácti letech mu rodiče koupili první kytaru, přes počáteční nezájem začal George pravidelně cvičit a dělat pokroky, poslouchal nahrávky a snažil se je napodobovat. Po čase mu matka koupila pořádnou kytaru a aby jí splatil částku, již na koupi nástroje vydala, nastoupil jako poslíček u řezníka. Po absolvování gymnázia v roce 1953 postoupil George na Liverpool Institute. Školu po čase opustil a stal se elektrikářským učněm v obchodním domě. V té době založil svou první hudební skupinu The Rebels. Jeho velkým vzorem byl americký kytarista Buddy Holly.

Ringo Starr Ringo Starr se narodil se 7.července roku 1940 a jeho rodné jméno je Richard Henry Parkin Starkey Jr. Pochází z dělnického prostředí. Rodiče se rozvedli, když mu byly tři roky. V dětství prodělal řadu nemocí s dlouhodobou hospitalizací, kvůli čemuž měl časté výpadky ve školní docházce. Střední školu nedokončil. Od mládí byl manuálně zručný, hudební kariéru začal v roce 1957, kdy si pořídil bicí soupravu a se svým kamarádem Eddiem Milesem založil skifflovou skupinu The Eddie Clayton Skiffle Group.

Alba Featured by Tony Sheridan Please Please Me With The Beatles A Hard Day's Night Beatles For Sale Help! Rubber Soul Revolver Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band Magical Mystery Tour The Beatles Yellow Submarine Abbey Road Let it be

Ringo Starr v roce 2006 George Harrison, 1974 John Lennon, rok 1969 Paul McCartney v Praze 2006