Obrázek v prostředí MS-WORD

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 6.3 (Data vložená z MS Excel)
Advertisements

Používání hlavního panelu
Cvičná prezentace Úkoly k procvičení.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16
Styly, záhlaví a zápatí, oddíly
MS Malování II. VY_32_INOVACE_58_MS_Malovani_II.
Základy práce na PC POKROČILÍ Úvod do programu EXCEL
MP- LEKCE 2 – STYLY V MS WORD. Styly a důvody použití stylu Nadefinujeme si „šablonu“ pro určitý typ písma, kterou budeme chtít používat i v další části.
VY_32_INOVACE_F3-18 OBRÁZEK VE WORDU AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: ŘÍJEN 2011 STRUČNÁ ANOTACE: PRÁCE S OBRÁZKEM V PROGRAMU MICROSOFT WORD Časová.
Objekty mohou být vytvořeny buď pomocí prostředků Wordu nebo je můžeme vytvořit na jiném místě a do dokumentu Wordu vložit. Všechny objekty se vloží na.
Grafická úprava seminární práce
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: květen.
Veronika Lexová. - Obrázek slouží k pestřejšímu vzhledu dokumentu. Dále aby zobrazoval nějaký děj nějaké věci (např: na internetových stránkách fotky.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Základní pojmy v informatice –II.
VYPRACOVALA: MGR. HANA TOFLOVÁ DNE: ICT2/1/3/13 WORD - tabulky.
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 4.0 (Text)
Jak vytvořit vlastní prezentaci ?
Prezentace v Powerpointu
Textový procesor Open Office, Writer OKRAJE STRÁNKY
VY_32_INOVACE_55_MS_Word_IV. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Anotace Žák se seznámí s prostředím aplikace MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Orientuje se v prostředí aplikace MS Word Speciální.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: květen.
Microsoft Powerpoint Microsoft Word.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_259 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.09 Téma: PowerPoint Číslo.
Název projektuInovace ŠVP na OA a JŠ Třebíč Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivityIII/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Anotace Žák se seznámí s odrážkami a číslováním v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže využít funkci odrážky a číslování.
Metody geoinženýrství Ing. Miloš Cibulka, Ph.D. Brno, 2015 Cvičení č. 3 Vytvořeno s podporou projektu Průřezová inovace studijních programů Lesnické a.
Textový editor MICROSOFT WORD.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: květen.
Textový procesor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
Malování Microsoft Word Tento počítač (Počítač)
WORD - Tabulky 2. března 2013VY_32_INOVACE_080115_Word_Tabulky_DUM Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Satková.
Základní pojmy v informatice –II.
Autor: Janoštíková Tereza. Zadání Co udělat, když potřebujete nějakou fotku nebo obrázek pro svou školní prezentaci Krok po kroku sledujte popis.
Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník:7. Datum vytvoření:Únor.
Word – Tabulky a Grafika ve Wordu
Návrh interiéru Pokoj, ve kterém by mi bylo dobře... ZADÁNÍ ÚKOLU.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/6.
Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník:7. Datum vytvoření:Duben.
Tabulky v Microsoft Excel Vypracovala: Mgr. Drahoslava Drábková Dne: ICT2/1/3/15.
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 6.1 (Tabulka)
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_12_INOVACE_24_6TR_INF Autor: Mgr. David Ryška.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/7.
Zoner Callisto V této prezentaci najdete různé návody a rady jak pracovat s programem Zoner Calisto.
WORD Vkládání obrázků. Pokud potřebujete doplnit své dokumenty o obrázky, není to pro Word žádný problém. Tyto obrázky můžete libovolně vkládat do dokumentu.
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 Úvod do práce ve Windows Autor: Mgr. Aleš Kozák.
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 kopírování a vkládání
G RAFIKA VE W ORDU Vkládání obrázků a grafických objektů Tvary WordArt Barvy, čáry, výplň grafických objektů.
Tvorba prezentace Vypracovala : Jana Šimková, ZŠ a MŠ Mladoňovice Materiál vznikl v rámci projektu Šance pro všechny č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MATEŘSKÁ ŠKOLA, ŠKOLNÍ JÍDELNA A ŠKOLNÍ DRUŽINA BOUZOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP.
Kopírování textu, formátování odstavce. Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_ INOVACE_18-03 Název školy Střední průmyslová škola.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_10B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_10_16_word.
Přejmenování, mazání, kopírovaní, přesun, vysypání koše
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 4– POWERPOINT – PRÁCE S TEXTEM Název školy:
Tvorba tabulek ve Wordu
Vkládání textu do obrázku
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Otázky a úkoly VY_32_INOVACE_4_3_13_20 Vložení I.   Najdi záložku „vložení“. Vlož libovolný obrázek. Nastav jeho výšku na 5cm. Uprav ho tak, aby s ním.
(nabídka kreslících nástrojů)
Přizpůsobení webu Microsoft SharePointu Online
Prezentace v Power Pointu
téma vyjádření Obrázek SmartArts obrázky na červeném pozadí
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
Tvorba webových stránek
Transkript prezentace:

Obrázek v prostředí MS-WORD Ing. ROMAN BLINKA Mírně pokročilí Úterý 17:00 – 18:30

Jak vložit již hotový obrázek? Obrázek a zde zvolíte jednu z následujících možností KLIPART (již nadefinovaný obrázek v MS-Word) ZE SOUBORU (vámi vytvořený obrázek, fotka, aj.) zde si vyberu patřičnou složku, kde mám obrázek (resp. obrázkový soubor) uložen, následně si zvolím obrázek, který chci do textu vložit, na obrázek 2x kliknu a tímto poklepáním se mi obrázek vložil do textu.

Změna velikosti obrázku I kurzorem myši najet na okraj obrázku, kurzor se změní v oboustrannou šipku, kliknutím levého tlačítka, které zároveň budete stále držet, a posouváním myši vpravo nebo vlevo (popř. nahoru/dolů), změníte šířku, popř. výšku obrázku,

Změna velikosti obrázku - II chcete-li velikost obrázku měnit proporcionálně (tzn. stejně měnit jak výšku, tak šířku), klikněte myší do jakéhokoliv rohu, vyčkejte až se vám kurzor myši změní v oboustrannou šipku (tentokrát bude mít směr odpovídající patřičné diagonále), následně kliknete levým tlačítkem myši, tuto stále držíte a velikost měníte tak, jak potřebujete vy.

Nabídka „OBRÁZEK“ jedním kliknutím na obrázek se zobrazí někde na obrazovce malý rámeček "obrázek", který vám umožní s obrázkem dále pracovat: můžete např. měnit barvy, kontrasty, můžete obrázek oříznout, pootočit, můžete zvolit styl čáry, která bude ohraničovat obrázek, můžete nastavit, jak se bude k obrázku chovat text – tzv. obtékání textu.

Obtékání textu 1x klikněte na obrázek myší, z nabídky malých ikonek vyberte tu, na které je vyobrazeno nějaké zvíře podobné psovi překryté čárami (najedete-li na tuto ikonu kurzorem myši, měl by se vám objevit text – "obtékání textu"),

Obtékání textu II zvolíte-li např. nabídku TĚSNĚ, zobrazí se vám text hned vedle vloženého obrázku, zvolíte-li např. nabídku "ZA TEXTEM", umístí se vám text přes obrázek, zvolíte-li např. nabídku "PŘED TEXTEM", umístí se vám obrázek přes text, aj.

Úkol 1 Otevřete si prázdný dokument MS-Word Vložte do tohoto prázdného dokumentu obrázek, který jsme vytvářeli na minulé hodině. Zkuste si možné varianty obtékání textu (těsně, před textem, za textem) a sledujte, co tyto možnosti s obrázkem dělají

Úkol 2 Otevřete si prohlížeč internetu MS-Explorer Ve vyhledávači www.GOOGLE.com najděte obrázek žirafy, Tento obrázek uložte do složky Obrázky ve vašem počítači pod názvem ŽIRAFA, Obrázek s názvem „ŽIRAFA“ vložte do dokumentu MS WORD Uložte dokument pod názvem OBRAZEK.doc

Už za chvíli začneme tvořit TABULKY v MS-WORD