Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Tabulky v Microsoft Excel Vypracovala: Mgr. Drahoslava Drábková Dne: 15.11.2012 ICT2/1/3/15.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Tabulky v Microsoft Excel Vypracovala: Mgr. Drahoslava Drábková Dne: 15.11.2012 ICT2/1/3/15."— Transkript prezentace:

1 Tabulky v Microsoft Excel Vypracovala: Mgr. Drahoslava Drábková Dne: 15.11.2012 ICT2/1/3/15

2 Microsoft EXCEL  IKONA Microsoft Excel Spuštění: 1. Zapni počítač. 2. Vyber ikonu ŽÁK a přihlas se heslem pro žáky. 3. Klikni na tlačítko START, vyber v nabídce PROGRAMY.

3 Microsoft EXCEL 4. Spusť ikonu Microsoft EXCEL. 5. Na ploše se ti objeví prázdný sešit. Je to tabulka,kterou tvoří řádky a sloupce. Horní okraj je označen písmeny a boční okraj čísly. Sešit má obvykle tři listy. Pracujeme na prvním listě.

4 Uložení  Svou práci, byť ještě není hotová, si uložíme. Prakticky ukládáme prázdný, otevřený list sešitu.

5 Postup 1)Soubor 2)Uložit jako 3)Pojmenování dokumentu 4)Určení místa uložení ( vlastní složka ) 5)Uložit

6 Nezbytné poučení  Excel se skládá z listů. Je to jako prázdný list ve tvém sešitě, který má zvláštní linkování.  Vodorovné a svislé linky nám vytvářejí „domečky“ buňky. Každý čtvereček odpovídá jedné buňce.  Do buněk můžeme zapisovat čísla, text, různá data.

7 Buňky  První buňka se tedy jmenuje A1, její adresa je A1.  Buňka ve čtvrtém sloupci a čtvrtém řádku má adresu D4.

8 Vytvoříme si tabulku pro náš rozvrh hodin. V sešitě se pohybujeme MYŠÍ, kurzor má tvar kříže.

9 Rozvrh hodin 1)Máme pět školních dní a nejvíce šest hodin denně. 2)Budeme tedy potřebovat šest řádků a sedm sloupců. 3)Otevřeme si EXCEL, první list. 4)Uložíme si práci. 5)Název „ Rozvrh hodin“.

10 Postup:  Označíme si buňky vodorovně A1 až G 1, Svisle A6 až G6.  Upravíme šířku sloupců - pomalým tahem myší uchopíme linku řádku nebo sloupce, objeví se kříž a upravíme velikost sloupce a řádku podle potřeby.  Na kartě Domů zvolíme písmo velikost fondu 10, vybereme barvu písma, můžeme zvolit i barvu pozadí a zapíšeme předměty.  Tabulka je skoro hotová

11 Ohraničení tabulky  Opět se vrátíme Domů, vybereme část Formát, Buňky a zde označíme Ohraničení.  Objeví se tabulka s nabídkou: vnější ohraničení, vnitřní ohraničení.  Vybereme ohraničení a tloušťku ohraničení.  Vnější můžeme udělat v nabídce TLUSTÉ OHRANIČENÍ OKOLO, vnitřní může být tenčí čára.

12 1.2.3.4.5.6. PondělíM HV ÚterýM StředaM ČtvrtekM PátekM

13 HOTOVO S tabulkou si teď můžeme trochu pohrát, popřípadě k rozvrhu hodin vložit i obrázek. Ale pozor! Excel umí daleko více, může za nás i počítat. Ale to až příště !

14 Ale pozor!  Excel umí daleko více, může za nás i počítat.  Ale to až příště !


Stáhnout ppt "Tabulky v Microsoft Excel Vypracovala: Mgr. Drahoslava Drábková Dne: 15.11.2012 ICT2/1/3/15."

Podobné prezentace


Reklamy Google