Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_12_INOVACE_24_6TR_INF Autor: Mgr. David Ryška.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_12_INOVACE_24_6TR_INF Autor: Mgr. David Ryška."— Transkript prezentace:

1 Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_12_INOVACE_24_6TR_INF Autor: Mgr. David Ryška

2 Název vzdělávacího materiáluTextový editor Číslo vzdělávacího materiáluVY_12_INOVACE_24_6TR_INF Číslo šablonyI/2 AutorRyška David, Mgr. Ročník5. dle zařazení v ŠVP Vyučovaný předmět dle ŠVPInformatika TémaMicrosoft Word Očekávaný výstup Žák rozlišuje textové editory. Vytváří textové soubory. Pohybuje se v dokumentu pomoci klávesnice a myši. Anotace (způsob použití) Inovovaný výukový materiál slouží k seznámení žáků se základními informacemi softwarového programu - Microsoft Word Datum vytvořeníZáří 2012 Druh výukového materiáluPrezentace v PowerPointu Klíčová slovaKarta vložení, rozložení stránky Rozvíjené klíčové kompetenceKompetence k učení a k řešení problémů Použitá literatura a zdrojeMicrosoft Office, Klipart CZ.1.07/1.4.00/21.3526 – EU Peníze školám METODICKÝ LIST VÝUKOVÉHO MATERIÁLU

3 Nabídka START Všechny programy Microsoft Office Microsoft Word

4 Obrázek „Obrázek“ Po kliknutí se rozevře nabídka odkud chcete obrázek vložit. Tabulka „Tabulka“ Umožňuje do dokumentu navolit nebo nakreslit tabulku. Klipart „Klipart“ Vloží postranní lištu s kliparty (přednasta- vené obrázky). Tvary „Tvary“ Vloží čáry, základní tvary, plné šipky, vývojové diagramy, popisky, hvězdy a nápisy.

5 1. Klikni na ikonu „Klipart“. 2. Do vyhledávače napiš slovo „dům“. 3. První obrázek, který se ti objeví, vlož do dokumentu. 4. Máme všichni stejný obrázek?

6 WordArt „WordArt“ Vloží do dokumentu zdobený text. Kromě výběru si můžete text měnit i pomocí dalších ikonek. Číslo stránky „Číslo stránky“ Vloží čísla stránek. Navolíte si horní, dolní okraj stránky. Okraje stránky a formát. Symbol „Symbol“ Po kliknutí se rozevře nabídka s nejrůznějšími symboly, které se nenacházejí na klávesnici.

7 1. Klikni na ikonu „WordArt“. 2. Vyber poslední styl WordArtu označený jako „16“ (3 řádek, 4 sloupec) 3. Do vyhledávače napište „Pozvánka“. 4. Dejte OK. 5. Máme to všichni stejně?

8 Barva stránky „Barva stránky“ Můžete si navolit jakou chcete barvu stránky. Sloupce „Sloupce“ Rozloží text do dvou nebo více sloupců. Ohraničení stránky „Ohraničení stránky“ Slouží k přidání či odebrání ohraničení. Můžete si navolit různé ohraničení a stínování stránky.

9 1. Změňte barvu stránky na žlutou. 2. Ohraničte stránku okolo, bez barvy, šířka 1,5b. 3. Máme to všichni stejně?


Stáhnout ppt "Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_12_INOVACE_24_6TR_INF Autor: Mgr. David Ryška."

Podobné prezentace


Reklamy Google